עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש לי מחשב המשמש כשרת אחסון ועליו כרגע מותקן חלונות 2003, אני שוקל לשדרג את כונן המערכת, שכרגע יושבת על כונן IDE זקן לכונן SDD (ישנה אופציה שהמערכת תשודרג לחלונות 2008) חשבתי על: 40GB SSD X25-V Sata II 2.5'' SSDSA2MP040G2R5 (Retail)‎ אני מחפש אמינות גובהה, וכמובן גם ביצועים ומהירות, אבל יותר חשוב עניין האמינות, חשוב שכונן המערכת יתפקד למספר שנים רב ללא בעיות עד כמה שניתן, לכן אני חושב על SSD ולא הארדיסק (שכאמור בעל שחיקה ואמינות נמוכה יותר עקב החלקים הנעים) האם יש דגם מומלץ יותר? האם SSD באמת יספק את הדרישה לאמינות גבוהה לאורך שנים ושווה את ההשקעה? בנוסף אני רוצה לציין שאני לא צריך 40 ג'יגה לכונן C כרגע המערכת על מחיצה בגודל 10 ג'יגה וגם זה מספיק, ככה שאם יש כונן 3…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם. אולי הנושא הזה כבר עלה לכותרות, אך מעניין לשמוע תגובות מהקהילה. כל יצרני הדיסקים הקשיחים הודיעו על הגבלת אחריות לשנה אחת בלבד עבור הדיסקים שישווקו מתאריך 1/10/2002. אחריות של שלוש שנים תשאר רק לסדרת Special Edition של Western Digital (באפר של 8MB ). מה דעתכם ?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by דובי770,

היייי! אני עומד לפני קניית כונן ssd למחשב שלי (המפרט בצד asus g53j). אני מודע ליחסי העלות תועלת אך בכל אופן אני קונה. השימושים שלי הם גיימינג וקצת אינטרנט וסרטים. יש לי ארבעה אפשרויות שבדקתי, אשמח אם תוכלו להמליץ לי (לא אשכח בנצ'מרק אחרי הקנייה ) אפשרות א': http://www.amazon.com/OCZ-Technology-Vertex-2-5-Inch-VTX3-25SAT3-240G/dp/B004QJM1HG/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1334023144&sr=8-3 אפשרות ב': http://www.amazon.com/Crucial-2-5-Inch-Solid-State-CT256M4SSD2/dp/B004W2JL2A/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1334023606&sr=8-4 אפשרות ג': http://www.amazon.com/Samsung-830-Series-MZ-7PC256N-Internal/dp/B005T3GPXY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1334023666&sr=8-1 אפשרות ד…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by popy2301,

שלום למבינים אני רוצה לקנות ארדיסק PCI-E למחשב של הבית שמיועד להכול סרטים , תוכנות , משחקים http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227745&nm_mc=OTC-Froogle&cm_mmc=OTC-Froogle-_-Solid+State+Disk-_-OCZ+Technology-_-20227745 האם הארדיסק הזה נמכר בישראל ואיפה ניתן לקנות אותו בישראל ? במחיר הכי טוב האם מהירות התקנת ווינדוס , תוכנות , ישתפר מאוד לעומת RAID מכני ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by DorM,

לא מבין בזה כלום. מעוניין לקנות בשביל לחבר לXBOX360. צריך שיתחבר דרך USB. לא מבין מה ההבדלים בין 2.5 ל3.5 חוץ מהגודל. נפח של לפחות 320G. מה ההמלצות שלכם? איך זה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8758&perur=2&t=14&c=556

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by xena,

אני מעוניין לקחת מידי פעם את הקשיח הפנימי שלי (500 גיג של WD) בחיבור SATA כמובן ולחבר אותו למחשב הנייד. ראיתי שאפשר להשיג כרטיס חיצוני עם יציאת eSata והשאלה היא האם היציאה הזו דורשת שבמקביל אחבר לדיסק גם חשמל, והאם כבל שמעביר מ SATA ל eSata זה דבר שעובד וקיים? אם כן, האם יש הצעות אחרות לחיבור דיסקשיח פנימי כדיסק חיצוני? החיבורים שעומדים לרשותי הם ?USB, 1394, eSata, וכמובן אין לי מקור חשמל, ולא ברור לי אם יש אפשרות למקור חשמל בנייד או ישירות לחשמל בקיר.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by duzapz,

היי, יצא לי במקרה לשמוע שקיים דבר כזה SSD שמתחבר בחיבור PCI-E 3.0 ויכול להגיע למהירות קריאה של עד 2150MB/s ו-1500MB/s מהירות כתיבה. הבנתי שזה מתאים ללוחות שתומכים בסוקט M.2. אני לא מכיר את הסוקט הזה ולא מבין אם זה מתאים למחשבים פרטיים. האם זה בכלל מיועד לשרתים? ומה עוד כדאי לדעת על זה?

8. Started by poltergeits,

אחרי כמעט 10 חודשים שיש לי את הלנובו - thinkpad t400s הנפלא כשלעצמו החלטתי לפנק אותו בכונן SSD מהטובים (אם לא הטוב ביותר) בשוק כיום !!, ובמחיר מצחיק שבאמת שווה טוב אז ככה גם את המחשב וגם את הכונן הבאתי מאי ביי, המחשב כולל מיסוי בארץ עלה 5K והכונן עלה 1100 ש"ח אתמול לפנות בוקר בדיוק סיימתי התקנת מערכת הפעלה ועוד כל מיני תוכנות וכדומה, אז לא ייצא לי לראות איך העבודה שלו עם מולטי טאסקינג או מכונות וירטואליות אבל עד כה ההתרשמות שלי מהביצועים מאוד חיובית, ולכן אין ספק שאני הולך להביא כונן כזה למחשב הנייח החדש שאני הולך לבנות בחודשים הקרובים אם מישהו מעוניין שאני יעשה קצת בדיקות בנצמארקים למיניהם לסקירה יותר מעמיקה אני אשמח לשתף כאן,

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. התקנתי היום את הצורב החדש (לאחר שה Pioneer 107D השעקסי שלי שבק חיים, לאחר ששירת אותי נאמנה במשך 3 שנים) והייתי שמח לקבל ניתוח שלכם לבדיקת איכות הצריבה שלו על מדיות CD-R 700Mb של ריטק (הסגולות האלה). התקליטור נצרב באמצעות הכנת תקליטור DAE ב Nero CD-DVD Sp33d - מהירות מקסימלית (x48), מיד לאחר מכן הרצתי את הבדיקה. להלן תוצאות הבדיקה - האם אני שוללתתתת? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. ווינדוס טוען לשגיאה חמורה בדיסק הקשיח, הוא המליץ לי להחליף או לפנות למישהו שמבין בזה. בנתיים יצרתי גיבוי של ווינדוס על דיסק חיצוני וקניתי חדש שיחליף את הדיסק הפגום. התקלה הופיע לאחר שנתיים - אין אחריות האם תהיה לי אפשרות להעביר את כל תוכן הדיסק הישן כמו שהוא לדיסק החדש והכל יעבוד בצורה תקינה? אולי כבר עדיף לי לנצל את ההזדמנות ולהתקין את הווינדוס מחדש? *אין לי סיבה לפרמט. המחשב עובד בצורה חלקה מהירה וללא תקלות חוץ מההודעה האחרונה הזו שם יומן רישום: Systemמקור: Microsoft-Windows-DiskDiagnostic תאריך: 17/08/2014 17:40:49 מזהה אירוע: 1 קטגוריית משימה:ללא רמה: ‏‏קריטי מילות מפתח: משתמש: SYSTEM מחשב: תיאור: ‏‏אבחון דיס…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by smootskin,

הי, הגעתי למסקנה שאני צריך כונן SSD להרצת משחקים, האיטיות בטעינה הורגת אותי. אשמח להמלצות, לא יודע מה המחירים, ואם יותר זול להזמין מאמזון - אז מאמזון. תודה מראש

12. מתכנן לקנות בKSP ולא יודע באיזה מהם לבחור אין לי TYPE-C במחשב יש לי רק 2/3- USB

13. Started by nissan.elgavy,

שלום, יש ברשותי סטרימר - xtreamer pro עם הארד דיסק 2 טרה בייט של WD, בדרך כלל אני מעביר להארד דיסק (בעזרת חיבור כבל) מידע מהמחשב אולם עכשיו כשאני מחבר את הסטרימר המחשב פשוט לא קולט את החיבור. כאילו אין שום חיבור למחשב. נכנסתי להתקנים בלוח בקרה, ודווקא הוא כן הוסיף את ה SATA USB COMBO (ככה זה נקרא ב'התקנים של המחשב') אבל משום מה אין אפשרות לפתוח את ההארד דיסק עצמו מהמחשב (מוזר..) כמו כן, ניסיתי להפעיל את הסטרימר- גם הסטרימר עצמו לא מזהה את ההארד דיסק, פשוט לא מזהה, כאילו הוא לא קיים. מוזר מאוד. למישהו יש אולי דרך לתקן את העסק הזה ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by xtract1,

יש לי 2 DOK שונים של SANDISK בנפח 1 ג"ב... הבעיה החלה די ממזמן ת'אמת... המפרט שלי מופיע בצד ואני עם XP PRO SP1 באנגלית. אני תוקע את הDOK בUSB ישירות ומעביר אליו קבצים...לפמים הוא מגיע ל90 אחוז לפעמים ב10 אחוז ולפעמים הוא נותן לי לסיים..אבל לרוב הוא פשוט נתקע ותוקע לי ת'מחשב טוטאלית..המקלדת לא פולעת לחלוטין ולא העכבר ולא ALT+CNTL+DEL רק כיבוי המחשב והפעלתו מחדש עוזרים וזה קרה היום כבר מס' פעמים. עם שני הDOK זה קורה מה שגורם לי להאמין שזה המחשב שלי... יש לציין שהם בשימוש עם עוד כ3 מחשבים בבית וזה לא קרה אף פעם בהם..הם עם מערכת הפעלה דומה יש למישהו רעיון? זה משדע

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. בזמן שהוא עובד יש איזה שריקה בצליל ממש ממש גבוהה זה משגע לי ולאימא שלי את השכל!!!! אני לא מסוגל לסבול את זה עוד הרבה זמן... אתם יודעים ממה זה נגרם? מה אולי יכול פתור את זה? זה maxtor 80 gigs 7200rpm אני הולך להביא מהורים שלי איזה ibm 40 ולראות אם זה משהו לא בסדר עם ההרד דיסק שלי..

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. לאחרונה אני לא מצליח להסתדר ונגמר לי המקום ב WD 160G הזקן שלי (בן 7, כבוד). בינתיים אין תכניות להוציאו לפנסיה למרות כל החסרונות שלו והמוזרויות שלו. ולכן החלטתי להוסיף צעיר עם הרבה מוטיבציה ושטח אחסון. עד כאן עם ההתבדחות, ואעבור לתכלס. הבחירה היא בין 2 הבאים: Western Digital Caviar Black 2000GB WD2002FAEX או Seagate SATA 3TB 3000GB ST3000DM001ea כרגע ההבדל של 2/3T זה לא מה שיקבע אם הוא ראוי או לא. הביצועים מעניינים אותי אך הם לא יקבעו את המנצח. מה שיקבע זה האמינות/יחס כספי. עד כמה שבדקתי, WD בדגם של Caviar Black מציעים עד 5 שנות אחריות. לעומת Seagate שמוכנים לתת עד שנתיים. על אף כל זאת אני ראיתי המלצות בפורום זה דווקא על Seagete. השאלה היא למה? בגלל החיסכון נטו או בגלל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by danezeq,

שלום כולם/ן הזמנתי כמה כרטיסי microsSD וזכרונות פלאש (דיסקאונקי) ולאט לאט נפל לי האסימון. הם עושים הרבה בעיות והקבצים בהם לרוב פגומים. אי אפשר לסמוך עליהם. זה כנראה מה שמסביר את המחיר הנמוך. השאלה שלי היא איך אדע להבא שאני קונה מוצר לא מזוייף? הרי גם מוצר יקר יכול תיאורטית להיות מזוייף.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. חסר לי חיבור סאטא במחשב לצורך הסידירום, וראיתי כבל שמאפשר לחבר מכשיר בעל חיבור סאטא ליציאת USB, וברצוני לדעת האם זה יעשה את העבודה. להלן הכבל: http://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-to-SATA-7-15-Pin-22-Pin-Adapter-Cable-for-2-5-inch/1220354570.html תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Nahum2,

הי חברים אני באילת ורוצה להתחדש ב SSD. 512 GB. יש לי עד 1000 שח עדיף פחות. יש לי ממשק M2. http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=3&glist=0&uin=34303&txt_search=Crucial+MX300&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= כונן קשיח Crucial MX300 CT750MX300SSD1 750GB SSD SATA III http://ksp.co.il/?uin=26612 Samsung 850 EVO M.2 MZ-N5E500BW 500GB SSD מה ממליצים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  20. Started by ycltdycltd,

קניתי לא מזמן כרטיס microSD של Sundisk בנפח 2GB. ניסיתי להשתמש בו ב+sansa clip שלי והוא עשה לי בעיות בכל תצורה אפשרית (ולפני שאתם קופצים - איתחלתי אותו מספר פעמים (גם דרך המחשב וגם דרך הפלאפון שלי) וניסיתי את כל המצבים לפחות פעמיים שלוש): במצב mtp (סנכרון דרך mp11): המדיה פלייר סנכרן לכרטיס שיר או שניים ואז טען שאין לי הרשאות כתיבה. כשנכנסתי לכרטיס דרך הסייר, המחשב לא כתב מה הגודל שלו, כמה אחוזים תפוס בו ולא נתן לי להכנס להכנס אליו לראות את הקבצים. מיותר למיין שהסנסה לא הכיר בכך שנמצא בתוכו כרטיס... במצב msc: כאן המצב היה יותר טוב, מבין כל הניסיונות היו פעמים שהכרטיס שרד את ההעתקה הראשונה אליו בלי בעיות כלשהן, אבל לאחר הוצאה מהמחשב, הכנסה בשנית וניסיון להעביר עוד שיר…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Liran.D,

שלום רב, ראיתי מבחנים של הDOK GTR וראיתי את התוכנה או הפקודה הזאת: http://www.everythingusb.com/images/list/corsair-flash-voyager-gtr-flash-drive-review-robocopy-benchmark-32gb.jpg תוכלו להגיד לי מזאת הפקודה הזאת או התוכנה הזאת. אני סקרן... תודה לעונים. מצאתי שזה robocopy יש סיכוי להסבר...?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Larok Nade,

אני מעוניין לקנות כונן SSD עבור מחשב חדש. אני מתלבט בין שני דגמים: Kingston SSDNow M.2 240GB http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=1&glist=0&uin=29053&txt_search=ssdnow&buy=&minprice=0&maxprice=0 Samsung 850 EVO 250GB http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=1&glist=0&uin=25581&txt_search=850+evo&buy=&minprice=0&maxprice=0 על מה אתם ממליצים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. שלום, לפני שבוע קניתי את הכונן הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5472 מאז היו לי כמה בעיות ואני דיי בטוח שמדובר בבעיות בהארדיסק החדש, דבר ראשון כאשר ניסיתי להתקין חלונות 7 RC, נתקלתי במסכים כחולים בהתקנה (בקשר לזה אני לא בטוח שזה קשור לדיסק אבל אני מציין את העניין בכל זאת) לאחר מכן התקנתי XP, והכל היה נראה כשורה, אבל בימים האחרונים המחשב עשה ריבוט מספר פעמים, והיום כאשר חזרתי הבייתה אפילו נתקלתי במסך כחול שלאחריו התבצע הריסט. לאחר בדיקה ב- EVENT VIEWER אני רואה את השגיאות הבאות: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\D. The ESET Service service hung on starting. איזה בדיקות עלי לעשות לדעת בדיוק מה הבעיה, אני מניח שאני יוכל להחליף את הכונן ר…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום. האם מערך RAID שכזה אפשרי? RAID שבו כוננים 1 ו-2 מועתקים (Mirrored) לכונן 3? מדובר בלוח אם Gigabyte P67-UD3P

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by AviMo,

שלום רב, אני מאוד נהנה לקרוא באתר ובפורום הזה בימים האחרונים והנה אני מעלה את השאלה הראשונה שלי בנוגע למחשב מפלצת שאני מתכנן לקנות בקרוב. המחשבה הראשונה שלי הייתה לקנות חמישה כוננים קשיחים (DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III) ולחבר אותם במערך RAID5 (למה? כי אני רוצה ביצועים טובים ואני מאוד מעוניין ביתירות שמאפשרת התצורה הזו), ולהשתמש במערך הזה להכל. כעת הסתבר לי שאני יכול לקנות בזיל הזול Intel 520 series 180GB SSD (יש למישהו ביקורת על הכונן הזה?). ועלתה האפשרות להתקין עליו את מערכת ההפעלה והתוכנות, ואת כל הנתונים ושאר דברים לשמור על מערך ה-RAID בעל היתירות. מערכת ההפעלה תהיה Windows7 ultimate 64bit. במחשב יהיו ככל הנראה מעבד i7-3930k, כרטיס גרפי מכובד, 16-32 ג'יג…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים