עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם אני לא יודע אם זה קשור לכאן או לפורס כוננים קשחים יש לי בעיה בלוח ASUS MAXIMUS IV EXTEME בביוס אני רואה את שניי הכוננים אבל כאשר אני מעלה את הוונדוס מופיע לי רק ארד דיסק אחד אני חושב שאולי זה החיבור או אפילו הגדרות בביוס שאני אמור לעשות אבל אין לי מושג איפה לשנות את זה. HELP

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. יש לי מגירה נשלפת של Enermax דגם UC-106TMFA שמציגה את הטמפרטורה של הדיסק הקשיח באמצעות חיישן טרמי מובנה, ואת מהירות הסיבוב של המאוורר המובנה ביחידה שניתן לשליטה ע"י כפתור בפאנל. הבעיה היא במאוורר של המגירה. מדובר במאוורר בגודל 60 מ"מ (DC 12V 0.18A). המאוורר אמור להסתובב במהירות של 2000-4000RPM. אולם, כנראה שהמאוורר התקלקל וכעת הוא מסתובב במהירות של 500-800RPM בלבד גם כאשר ה-Fan Speed מכוון למקסימום (ניסיתי לנקות אבק מהמאוורר, אבל זה לא עזר). כאשר מהירות הסיבוב של המאוורר יורדת מתחת ל-1000RPM, מושמעת אזעקה למשך כ-30 שניות והתצוגה מהבהבת. האם זה מסוכן מבחינה כלשהית להניח למאוורר להמשיך לעבוד במהירות של 500RPM (הטמפרטורה של הדיסק הקשיח לא עוברת את ה-40 מעלות צלזיוס. מהו …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by miim17,

היה ברשותי צורב חיצוני שמתחבר לUSB. הצורב עצמו נדפק, ולכן פתחתי את המגרה עצמה, העפתי משם את הצורב וחיברתי במקומו כונן קשיח (יחסית ישן - 1 GB) אני חשבתי לתומי "שאין מצב" שזה יעבוד, אבל למרבה הפלא XP מזהה יופי את הכונן, אפילו את רושם WDC (הכונן של וורסטון דיגיטל) אבל מה - הוא פשוט לא מופיע ב "מחשב שלי". בכל מקום רשום שהכונן עובד יופי, אין סום סימני שאלה צהובים או אדומים. מה יכולה להיות הבעיה?

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  4. Started by malior,

יש לי צורב LITE-ON DVDRW SOHW-16935 עכשיו בזמן האחרון שמתי לב שהוא התחיל לצרוב ממש לאט.. אז הסתכלתי בהגדרות בנרו ויש רק אפשרות אחת במהירות צריבה-4X ופעם היה מלא 16X,32X.. איפה אפשר לשנות את זה? BOOT? וזה ככה גם בכל התוכנות..

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  5. Started by Spitted,

היי חברים יש לי במחשב 2 כוננים קשיחים, האחד בנפח 160GB והוא משמש לאחסון, והשני בנפח 640GB שמכיל מחיצה למערכת ההפעלה ומחיצה נוספת למשחקים/סרטים וכל הדברים הכבדים יותר. שניהם כבר לא כל כך צעירים. התקנתי את התוכנה HD TUNE בכדי לבדוק אותם והתוצאות שגיליתי היו מפתיעות: קודם ה-160GB (שתכלס הוא פחות חשוב), יש מידי פעם נפילות חדות במהירות אבל זה פחות מדאיג אחר כך ה-640GB, שהביצועים שלו חשובים כי עליו מותקנת מערכת ההפעלה וכמה משחקים תובעניים. אפשר לראות שמהירות הקריאה ממש ממש נמוכה בהשוואה לכונן הקודם, ובכלל הגרף הזה נראה מזעזע צירפתי גם INFO על כל כונן בכדי שתוכלו להסתכל על הנתונים, אני לא מבין בזה ואין לי מושג מה המשמעות של רובם מה אפשר לעשות בשביל לתקן את זה? יש לציי…

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  6. Started by max_shifrin,

שלום לכולם, יש לי צורב כמתואר ואני נתקל בבעיה מוזרה איתו הוא צורב לאט מהרשום. אני צורב על דיסקים של נגיד כפול 8 והצורב מזהה אותם ככפול 8 ואומר שהוא צורב אותם כפול 8 אולם לפי הזמן שלוקח לו הצריבה היא כפול 2.4 ולא כפול 8! כ 30 דקות לדיסק. ניסיתי דיסקים של חברות שונות ותמיד אותה בעיה ניסיתי גם דיסקים של כפול 4 ואותו הדבר. עידכנתי את הקושחה של הצורב אתמול וזה לא פתר את הבעיה, לא שינה כלום בעצם... בקיצור מה שהצורב אומר זה שהוא צורב נגיד כפול 8 במהירות 11 ומשהו מגה לשנייה ובפועל צורב ב 3.2 מגה לשנייה בערך.. וזה מרגיז... יש הצעות או רעיונות מה יכול לגרום לבעיה הנל?

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  7. Started by kobibo,

רכשתי את הצורב הזה ושמתי לב שיש הבדל משמעותי בין מהירות הצריבה שרשומה (ב NERO ) לבין המהירות בפועל. לוקח לצורב דיי הרבה זמן לצרוב כל מדיה גם אם אני שם על מהירות X16 , נסיתי כמה סוגי מדיות והתופעה פשוט קורת בכולם,נסיתי להתקין גם כמה גרסאות שונות של NERO וגם תוכנות צריבה אחרות והצורב פשוט זוחל בצריבה. מדובר בצריבה של DATA רגילה. רציתי לדעת אם יש פתרון לבעיה המתסכלת הזאת?

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  8. שלום לכולם! לאחרונה, ניסיתי לצרוב דיסק DVD-R במהירות *8 ומשום מה הצורב צרב במהירות *4. ניסיתי לעדכן בעזרת הקושחה האחרונה 1.02 ומשום מה, כשאני לוחץ על קובץ ההפעלה, הוא פותח חלון שחור למשך שנייה ולא מעדכן כלום. הדיסק הנ"ל הוא של סילבר ליין ויכול להיות שהבעיה היא דווקא בו(?). כמו-כן, ראיתי שאמורה להיות אפשרות של עדכון בלייב של הקושחות, איפה אני מוריד תוכנה שתעשה את זה? בדקתי מנהל ההתקנים שהפקודה להשתמש ב-DMA מופיעה. אני ממש אעריך את העזרה שלכם, זה ממש מעצבן אותי, אני כבר חושב לחזור לחנות שקניתי ממנה ולהחליף את הצורב.

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  9. שלום יש לי לוח אם של GIGABYTE 865PE ושלושה HD: 1) SATA של WD 80GB 2)IDE של Seagate 120GB 3)IDE של WD 80GB ושני DVD+/-RW: 1)IDE של LG H10N 2)IDE של NEC ND-3550A כול האתקנים שמחוברים לכבל IDE נמצאים במוד של DMA MODE 2 שכולם יכולים ULTRA DMA MODE 5 ( ) . זה מגביל את המהירות של כולם ל 12,500 KBS בין כל הIDE מוריד לי את מהירות הצריבה מ16 לבערך 4 . אין לי מושג ממזה יכל להגרם בדקתי לאפרויות בביוס ואין שום אפשרות לזה , חשבתי שזה אולי הכבל והחלפתי לכבל איכותי וגם זה לא עזר ... השאלה היא איך לעזעזל אני גורם לו לעבוד במהירות הנורמאלית ?? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  10. Started by Crash5,

יש לי כונן קשיח של חברת Western Digital בנפח של 80 ג"ב, הגירסא שמגיעה עם חוצץ בגודל 8מ"ב. לפני מספר ימים, הדיסק הקשיח התחיל להתנהג בצורה מוזרה משהו. החלטתי שהגיע הזמן לפנות מקום במחיצה אחת, משום שנשארו כ200מ"ב פנויים בלבד מתוך ה60 ג"ב שישנם. החלתי למחוק ולמחוק קבצים אך להפתעתי נפח הדיסק התפוס והפנוי נשאר כמו שהיה ולא התפנה כלל מקום למרות מחיקות רבות שנעשו. דוגמא נוספת להתנהגות המוזרה, היא כאשר העברתי קובץ ממחיצה אחת לשנייה, גם אז לא התפנה המקום שהיה אמור להתפנות. אולי חשוב שאציין שניסיתי להריץ איחוי דיסק בעזרה התוכנה PerfectDisk אך המחשב נתקע במהלך העבודה. האם מישהו אי פעם נתקל בבעיה דומה לזו? האם יש לכם איזה שהוא רעיון מה לעשות? אשמח לשמוע כל דעה והערה, תודה.

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  11. אורח
    Started by אורח,

התקנתי ויסטה עכשיו והויסטה מראה לי רק את מחיצה C שיש בה 150 GIGA ויש עוד מחיצה D שיש שם עוד 700 וזה פשוט לא מראה למרות שזה קיים. מה עושים?GIGA

• 18 תגובות
    • 903 צפיות
  12. Started by therealgti,

שלום לכולם יש לי בעיה התקנתי היום ויסטה אולטימייט 64 ביט עכשיו בהתקנה הוא אומר לך איפה אתה רוצה להתקין אותו כאילו באיזה כונן ומופיע לי שם הכונן ויש למטה אפשרות שכאילו לעשות מחיצה לוחצים על new ואז אתה קובע כמה ג'יגה לקבוע בקיצור עשית את זה חשבתי שזה יתן לי שני מחיצות ואחרי ההתקנה את נכנס למחשב שלי ולא מופיע המחיצה השניה ... מישהו יודע מה עושים?

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  13. התחדשתי בדיסק נוסף של 500 GB חיבור SATA ..... אחרי ההתקנה נרשמה לי שגיאה בזמן העלאת הווינדוס כדלקמן: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key"לא כל כך הבנתי מה לעשות, חזרתי לווינדוס (אחרי לחיצה על F8 ובחירת ההארד דיסק הקודם,כמו פירמוט) ובמחשב שלי->ניהול, לחצתי מקש ימני על ההארד דיסק החדש והפכתי אותו כביכול לפעיל, או שככה חשבתי, ניסיתי שוב להפעיל את המחשב מחדש והופיע לי הודעה חדשה שבה כבר באמת שאין לי מושג מה לעשות :-\ : "Boot GTMR is missing press ctrl+alt+del" חשוב לציין שכשאני בווינדוס הכל בסדר,כל המחיצות תקינות! בקיצר אני מצליח להכינס לווינדוס רק ע"י F8 אם אין מנוס מפירמוט אז אין, אבל אני מעדיף למצוא …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. יש לי שני דיסקים קשיחים אחד של הווינדוס והשני יש איתו פתאום בעיה. הכונן של הווינדוס נקרא אצלי I: שזה הדיסק קשיח הראשון , והדיסק קשיח השני הוא D עד לא מזמן.. המחשב פתאום שינה את D לC! עכשיו כשיניתי בחזרה את C לD פתאום נהייה לי שני כוננים של הדיסק קשיח (לא שפיצלתי) כלומר יש לי C וD שזה אותו דיסק קשיח (גם כן אותו נפח כך ועם אותם הקבצים) עכשיו שאלתי היא איך אני משאיר את הכונן בשם D בתודה manor

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  15. הוא לא נותן לי להעתיק ולהדביק ממקומות למקומות במחשב, לא נותן לי לעשות תיקיות חדשות. לא נותן לי לשמור קבצים שאני עורך. בדר"כ כותב שהדיסק פגום ולפעמים מביא את זה: תמונה מצורפת-הראשונה כשאני מנסה להוריד קובץ ששלחו לי במייל הוא כותב לי את זה למטה: תמונה מצורפת- השניה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  16. שלום, יש לי זכרון נייד פלאש של KINGSTON ושחיברתי אותו למחשב במנהל ההתקנים הוא זיהה אותו וכתב פועל כראוי וגם פעל הנורה הזאת עליו שאומר שהמחשב זיהה אותו.. עכשיו התיקיה לא נפתחה שחיברתי אותו אז בדקתי במחשב שלי ואין שם כלום.. (לא כונן F.. כלום!) אבל במנהל ההתקנים הוא זיהה אותו והכל.. אז מה הבעיה?!? קיבלתי זכרון חדש של Corsair וגם הוא אותו דבר... בשאר המחשבים בבית שניהם פועלים כמו שצריך.. בכולם המערכת הפעלה XP home Sp2.. (ניסיתי לעדכן עידכונים מהאתר של מיקרוסופט והכל ולא עוזר..) תודה על העזרה, דניאל.

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  17. Started by DoKing,

שלום קוראים לי דור אני מנוי ברשת פלאפון ויש לי מכשיר סמסונג 770 מי שלא יודע הוא תומך בכרטיסיי מיקרו אס די עד 512... הבעיה שלי היא כזאת , העברת קבצים דרך המכשיר עצמו היא איטית מידיי ומעצבנת אז מה שעשיתי זה הכנסתי את הכרטיס למתאם ל אס די רגיל הכנסתי אותו לקורא כרטיסים והעברתי את הקבצים בצורה רגילה מה שקרה הוא זה שהמכשיר לא קרא את הקבצים.... אז עשיתי לכרטיס פורמט בצורה הפשוטה ביותר דרך המחשב שלי והתוצאה המכשיר לא קורא את הכרטיס (המחשב כן אני יכול לעשות עליו מה שאני רוצה אבל המכשיר לא מזהה שניכנס כרטיס הרחבה) מישהו יודע מה צריך לעשות בישביל דרך אגב הפורמט נכון השארתי אותו על FAT רגיל כמו הכרטיס שמגיע עם המכשיר וכמו שהוא הגיע .... נ.ב ליפניי שעשיתי פורמט הכל עבד טוב הכרטיס…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by roni18,

מקוה שהגעתי לפורום הנכון ואם לא אנא הפנו אותי: מזה חודש אני משתמש בזכרון נייד usb משולב בנגן mp3 רדיו וטייפ מנהלים.לפני מס' ימים במהלך נסיון להדלקת הנגן קיבלתי הודעת starting על המסך וזהו...המכשיר תקוע על המצב הזה .כל הפעולות שביצעתי ע'מ להחלץ ובכלל זה החלפת סוללות,חיבור למחשב והתקנת דייבר מחדש וכו' לא הזיזו לו. הוא נותר בשלו.המחשב אינו מזהה את החומרה.כיוון שהמכשיר נקנה בחו'ל אז אין ספק לפנות אליו ולכן אני תלוי בעזרת אנשים טובים...תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  19. Started by the king2006,

שלום ... תראו יש לי שני הארד דיסקים אחד מחובר ב IDE והשני ב SATA 2 עכשיו כשבאתי להתקין את הוינדוס לא זיהה את הסאטא חשבתי שזה יראה אחרי ההתקנה אבל עכשיו אין תכוננים שהיו קודם בהארד דיסק בוינדוס הקודם מזהה רק את ה IDE איך אני יכול לסדר את ה RAID הזה??

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  20. Started by warezon,

לא לפני הרבה זמן בצעתי raid0 במחשב הכל עבד מעולה. היום היה לי מסך כחול ולאחריו כשהמחשב עולה ראיתי שבמסך שהמחשב מציג את מערך הדסקים שלי על אחד מהם מופיע error occured! השאלה היא האם זו בעיה חומרתית בדיסק או שזו בעיה במערך..??? יש לציין שהמחשב עולה לווינדוס![br]פורסם בתאריך: 17.12.2009 בשעה 22:14:14 אני לא בטוח אם זה שייך לפה או לחומרה אני אשמח שיעבירו את ההודעה למי שצריך במידה וצריך....

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  21. Started by shacharoren,

שלום לכולם, יש לי בעיה דחופה בעיניין מערך רייד שלא עובד. אז כך, המערך מורכב מארבעה כונני סאס 32gb 15k שיושבים על בקר של adaptec 3405 המערך מחולך ל 3 מחיצות. אחת לויסטה 64, אחת xp 32 ואחת למחיצה ריקה לשימושי כונן מהיר לפוטושופ. בוקר בהיר אחד הדלקתי את המערכת והבקר החל לצפצף (צפצופ רציף - אזעקה של הבקר) והמערכת הציגה עוד בשלב טעינת הביוס את ההודעה הבאה: follwing arrays have missing required members and cannot be configured: array#0-raid-0 bios took the defult configuration no logical drives found בקיצור נראה לי שמשום מה הוא פשוט לא מזהה את הכוננים. כרגע מטרת העל שלי היא לא לפגוע במערכות ההפעלה שמותקנות כרגע ואני צריך עזרה. כשאני נכנס לקונפיגורציית הרייד לאופציית manage ar…

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  22. יש לי מערכת הפעלה win 7 לאחרונה קיבלתי הודעה מהמערכת :יש בעיה עם הדיסק ושיש חריגה במערכת s.m.a.r.t. בדקתי עם תוכנה שבודקת את ה-s.m.a.r.t והיא כתבה שבאחד האופציות של Reallocated Sectors Count יש חריגה. המחשב הוא של gigabyte והיבואן הוא מור לוי ... האם יש לי סיבה להחליף את הדיסק (הוא אצלי כשנה וחצי) והאם הוא יחליף אותו כי נראה לי שזו תקלה שאי אפשר לתקן...

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by shlomi_x,

היי, חיברתי מגש USB ובו כונן קשיח מסוג WD. מערכת ההפעלה מסוג win2003 Server זיהתה את החומרה החדשה והתקינה + זיהתה את הכונן. למרות זאת, ולמרות הפעלה מחדש של המחשב, אני לא מוצא את אות הכונן. יש לכם איזה שהיא עצה? תודה, שלומי

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  24. Started by amisha,

בכונן C יש לי 20 GB , במאפיינים של הדיסק אני רואה שפנוי לי 2 GB בעוד שכשאני סוכם את כול הקבצים שעל הדיסק נראה שהכול תופס לי גג 5 GB , מה קרה ?

• 5 תגובות
    • 658 צפיות
  25. Started by sedjonns,

שלום... בכל פעם שאני מחבר DOK או הארד דיסק ניידורוצה לנתק אותו כמו שצריך (בעזרת וינדוס - הוצאת חומרה ושליפת מדיה באופן בטוח), זה מחזיר לי הודעה שגיאה שאני לא יכול לנתק, מכיוון שיש תוכנית שמשתמשת בו. חיפשתי, ולא מצאתי שום תוכנה שרצה ומשתמשת בו. יש למישהו רעיון מה הבעיה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים