אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, יש לי שני כוננים קשיחים במחשב. אחד מהכוננים (לא זה שעליו מותקן ה WINDOWS) עושה פתאום בעיות ולא ניתן להכנס אליו, וכשלוחצים עליו אז הוא אומר שהדיסק לא מפורמט ושצריך לעשות לו פורמט. הבעיה שיש לי עליו כמה מסמכים חשובים ואני רוצה לנסות להגיע אליהם לפני הפורמט. משהו מכיר איזה תוכנה שיכולה לעזור לי? תודה רבה עידו יש לי אגב WIN XP
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אני לא ממש בטוח אם זה בעיה בכונן עצמו או בספק כוח אבל אנסה לתאר את המצב בפירוט כמה שאפשר. 1- המחשב פועל והכל בסדר, פתאום נשמע רעש כאילו שההארד דיסק הפסיק לפעול- כאילו הוציאו לו את החשמל מיד. המחשב נתקע, הזזה של מחשב החשמל בהארד דיסק מחזיר אותו לפעולה ואת המחשב. 2- בעת ריסטרט או הדלקה כשהמחשב היה מכובה הרבה זמן מופיע שיגאה בהדלקה: No disk...Insert....and Reboot פתרון לבעיה- העברת כבל ה SATA בלוח אם מחיבור 1 לחיבור אחר, הדלקה והמחשב שוב מזהה את הכונן. במה יכולה לנבוע הבעיה? החיבור בהארד לא טוב? ספק הכוח החרא שלי לא מספיק טוב? בעיה אחרת שאני לא יכול לחשוב עליה? תודה מראש לעוזרים, נתן
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום , יש לי כונן קשיח פנימי של 120 ג'יגה. קניתי אותו לא מזמן והבאתי לטכנאי להתקין אותו. עכשיו, שאני נכנס לראות בכוננים המופיעים לי במחשב שלי, אני רואה שיש לי רק כונן C עם 24 ג'יגה. איך זה? מה צריך לעשות ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה בזמן האחרון יש לי כונן קשיח נוסף במחשב בחיבור SATA, כבר תקופה ארוכה מאוד של כמה חודשים טובים אין בעיות איתו לא מזמן הוינדוס התחיל להריץ עליו CHKDSK לפני הכניסה לוינדוס פעם גם עשה את זה אבל זה הסתדר. הפעם הוא גם עשה את זה, אבל נוצרה בעיה חדשה שאני מוריד משהו לאותו כונן, הוא מקבל תקיעות כאלה של כל המחשב, וגם אם אני רוצה לגשת לקובץ. בנוסף גם שסתם אני מנסה להיכנס לתיקיות הוא מתחיל בתקיעות. (שמתי לב שכל תקיעה כזו מקפיצה את השימוש במעבד ל-100%) גם הרצתי בדיקת כונן עליה לתקןם שגיאות וכו', הוא רושם שלא יכול לסיים תהליך, וזה גם תוקע לי את המחשב לסירוגים כנ"ל ניסיתי להריץ תיקון סקטורים פגומים וכאלה, שזה תהליך ארוך שלא יודע אם עזר כל כך וגם יצר תקיעות של כל המחשב כל…
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים התחלתי לקבל הודעה בחלונות 8.1 שאומרת שה-SMART גילה בעיה בכונן (reallocated sector count) וצריך לגבות את התוכן. אז עשיתי גיבוי ולאחר מספר ימים ה-BOOT סירב להמשיך בגלל בעיה בכונן. הנחתי שהכונן הלך לעולמו אז ניתקתי אותו וחיברתי כונן אחר (ישן) שהיה לי. הכל עבד כשורה לכמה ימים ואז קיבלתי שוב את הודעת השגיאה. וגם כאן הייתה אותה בעיה ב-BOOT. עכשיו, הסיכוי ששני כוננים יהרסו בטווח של ימים ספורים נראה לי לא הגיוני בעליל. מה יכולה להיות הבעיה? יש לציין ששניהם היו מחוברים לאותו כבל SATA ואותו חיבור חשמלי. יכול להיות ששם הבעיה? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום , נתקלתי בבעיה שאף עם לא הכרתי. כאשר אני מחבר את הכונן למחשב הוא פשוט לא מופיע במחשב שלי (בכוננים) ואני לא יכול לגשת אליו. יש לציין שהוא כן מופיע במנהל ההתקנים וגם בניהול דיסקים , אבל בניהול דיסקים הוא לא נותן לי אופציה להקצות אות לכונן , הוא מסמן לי את כל האפשרויות באפור כאילו אי אפשר ללחוץ על כלום.. גם כשאני מחבר אותו למחשב אחר זה לא מופיע. איך אפשר לסדר את הבעיה הזו ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אבא של חברה שלי קנה כונן קשיח של WD עם החיבור לחשמל ה-"3.5 בכל מקרה כשהוא קיבל אותו הוא פירמט אותו ומאז המחשב לא מצליח לזהות אותו. ניסיתי להחליף כבל לא עבד כשאני מחבר אותו למחשב הוא מראה שהוא מזהה אותו אבל לא ככונן אלא כדיסק כזה כמו הכונן דיסקים שיש למחשב. בבקשה עזרה, תודה רבה ויום טוב.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם,הרכבתי מחשב חדש לפני כמה ימים ושמתי לב לבעיה מסוימת ב hard disk , הכונן מתחיל לעשות רעש מוזר של כתיבה\קריאה ,כאילו הוא עסוק במשהו...הרעש מתחיל אחרי שעתיים בערך שהמחשב עובד. בדקתי טמפרטורה והיא לא משתנה. לא נתקלתי אף פעם בבעיה כזאת,לכן אני צריך את עזרתכם. הכונן זה Samsung HD103sj-spinpoint f3.
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
כאשר אני מנסה להעברי או להפעיל קבצים או לעשות פעולה כל שהיא הכונן החיצוני מתנתק ומתחבר חזרה אומנם רק לרגע אבל הניתוק כמובן עוצר את הפעולה שביצעתי הכונן לא נפל ואני מאוד שומר עליו הוא היה מחובר למחשב כל הזמן וגם כשניסיתי לנתק אותו ולחכות שהוא יתקרר הבעיה חוזרת.
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
ברשותי כונן קשיח חיצוני של Maxtor דגם M3 Portable 1TB המכשיר שכב זמן מה עם נתונים עליו, התחדשתי השבוע במחשב נייד חדש, ורציתי להעביר את כל הדברים מהמחשב הישן לחדש, חיברתי את הכונן למחשב הישן והתחלתי להעביר קבצים, לקראת הסוף ראיתי שהעברה נתקעה, עשיתי ביטול וניתקתי את הכונן מהמחשב (כמדומני לפני שחלון העברות נסגר), לאחר מכן חיברתי שוב את הכונן, המחשב רשם שעל מנת להשתמש בכונן עליי לאתחל אותו, מכיוון שהיה עליו קודם חומר כבר לא רציתי לאתחל, הוצאתי והכנסתי שוב ומאז הכונן אפילו לא עולה, נדלקת נורה ואני שומע את המכשיר פועל אך הוא לא עולה, אם הוא מחובר 2 דקות, הכונן מופיע במחשב אך כשאני רוצה לפתוח אותו הוא נתקע ולא עולה, נכון לעכשיו אין לי בעיה לאתחל אותו, ר…
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
יש לי כונן קשיח נייד של Transcend מדגם ts2tsj35t3. לא נגעתי בו כבר כמה חודשים, אך היום כאשר ניסיתי לחבר אותו למחשב, האור הכחול שעל הכונן דלק אך הכונן לא הגיב כלל (בוינדאוס אין שום התראה על חיבור כונן כלשהוא וגם לא במנהל ההתקנים). ניסיתי להחליף כניסות USB ואף לבדוק על מחשב נוסף. מישהו מכיר את הבעיה ? עריכה- כנראה שהבעיה היא בספק כוח שלא שיך לו (מה שמחובר אליו זה 5V2A והוא דורש 12V2A). תודה בכל מקרה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי HD (של Fujitsu) נייד שחיברתי דרך מארז IDE-USB. אני מנסה לפרמט אותו פורמט רגיל, אך הוא נתקע בחלק מסויים ליותר משש שעות ולא מצליח לסיים את הפרמוט. אבל כאשר אני מצבע פרמוט מהיר, הוא מסיים בהצלחה אחרי שתי שניות. כשאני מריץ CHKDSK על הכונן, אין שום BAD SECTORS. מה נראה לכם הבעיה?? בבקשה תעזרו לי...
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-
-
הכונן אינו פועל וכאשר מחבר אותו למקור מתח מהמחשב הכונן עובד כמו כן כאשר מחבר את הקבל המצ"ב (באמצאות מתאמים) למאוורר הוא פועל [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, רציתי לשאול לגבי בעיה עם כונן קשיח, הוא לא עולה והוא עושה רעש של תקתוקים, ובדף תצוגה של המחשב כתוב Master hard drive error... ובמקום לעלות את המערכת הפעלה שיש עליו Windows XP הוא פשוט עובר ומתחבר לכונן הקשיח השני שיש לי במחשב שבו יש Windows 7 מותקן... שעולה ה-Windows 7 הוא לא מזהה את הכונן (והמחיצות של הכונן המתקתק) אלא רק את הכונן החדש ומחיצותיו... מה אפשר לעשות ? יש לי בכונן ההוא כל כך הרבה דברים חשובים כמו תמונות שנאגרו במשך שנים ומעולם לא גיביתי... אני לא ממש צריך את כל מה שיש בכונן... הכונן עצמו אולי השתמשתי ב-180GB אבל כל השירים, הקליפים, תוכניות, סרטים, תוכנות מגובות אצלי במקרה בכונן קשיח שהעברתי אליו כדי להעביר למחשב חדש שאני מתכנן לקנות.. אבל תמונות וכל מיני…
-
- 21 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
קניתי לפני חצי שנה תכונן Maxtor EasyManage 1TB כונן רשת חיברתי אותו לראוטר..בזמן האחרון הוא עשה לי רעש מהמאורר שבפנים אז פתחתי תכונן כדי לראות מה הבעיה שלו פתחתי תמארז שלו שימנתי תמאורר לא היה רעשים שבוע בערך ובד"כ הכונן לא דולק רק שאני צריך אותו אני מפעיל אותו כי יש עליו מידע שאני אוגר עכשיו אני מנסה להיתחבר לכונן ואני לא מצליח אחרי כמה ימים שהוא לא היה מחובר בפעם האחרונה שהצלחתי להיכנס אליו הוא קירטע והיה איטיי דרך התוכנה הוא רושם שאין כונן כזה ברשת ופתאום אני שומע נקישות מהכונן עצמו שהוא עובד....תק תק כל כמה דקות מה עושים?? חשבתי אולי הבעיה בראוטור או ברשת איפסתי את הכל ואני לא מצליח להתחבר.. הכונן הלך?? איך אני אדע?
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
או קי אז יש ברשותי את הכונן פחות משנה.. במהלך העבודה במחשב פיתאום אני מקבל הודעה כזו Delayed Write Failed בכונן המדובר. ואז קיבלתי עוד הודעה ארוכה כזו " An error was detected on device \Device\Harddisk3\D during a paging operation" עכשיו אם הכונן מחובר למחשב זה נתקע במהלך הפעלת המחשב ויש מסך שחור ואם הכונן לא מחובר המחשב עולה רגיל
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
לכונן התקליטורים יש בעיה שכל כמה דקות או מראה אור ירוק ושומעים אותו מנסה לקרוא דיסקטים (הקול הוא זזזזזז) וזה מעצבן...מישהו יודע איך להפסיק את זה?
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
** אני לא בטוחה שזה מתאים לפורום הזה אך אני משערת שבמידה ולא המנהל כבר יעביר אותי לפורום המתאים** אז הבעיה שלי היא כזו ??? ??? : יש לי שני כוננים קשיחים על המחשב C ו E כאשר E גדול משמעותית מC. מאחר והמקום כמעט ונגמר בכונן C (גודלו רק 20 G) ברצוני להעביר חלק מהקבצים עליו לE. אך מכיון שייתכן שזה יכול לסכן התקנות מסויימות או רכיבים מסוימים במחשב אסמך אם תייעצו לי מה מותר להעביר ומה לא: APPLICATION DATA LOCAL SETTINGS (4 ג'יגה!!) כל דבר שקיים בPROGRAM FILES: java,office, כדומה.... וכמובן תייקינת windows שבה אני משערת אסור לגעת אשמח לעצות, תודה ושלום
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום יש לי שני כוננים כשיחים : 1 - RAPTOR 74 GB והשני SAMSUNG 80GB SATA עכשיו שאני מדליק את המחשב זה רושם לי S.M.A.R.T מכובה (באנגלית) עכשיו רציתי לדעת האם כדאי להפעיל את זה ואם כן אז איך ? תודה מראש לעוזרים !
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי אנשים. קניתי כרטיס זיכרון לפלאפון של SANDISK של 2GB הכרטסי הוא MICRO-SD TRANS FLASH והוא עושה לי בעיות... למשל ביום הראשון עבד טוב מאוד היה מזהה 2GB ואחרי זה באותו יום חשבתי לנסות לעשות לא פורמט מאז הוא רק משתגע לי אני בא עושה פורמט אז הוא מתחיל לעשות איתחולים חוזרים לפלאפון.... ניסיתי לבדוק במחשב נייד מה ניסגר והמחשב הנייד אומר שזה כרטיס של 1GB ... ניסיתי לבדוק בפלאפון אחר גם שם הוא מזהה רק 1GB ובעוד פלאפון הוא רושם שיש 2GB אבל אחרי שאתה עושה פורמט הוא רושם שפנוי רק 1GB ובשימוש 1GB ...
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום! אז ככה, הוצאתי את הכרטיס זיכרון מהפלאפון כדי להעביר שירים והכנסתי אותו לקורא כרטיסים. הכל היה טוב ויפה, העברתי את השירים, ואז כשהוצאתי אותו והכנסתי אותו חזרה לפלאפון הוא לא קלט כלום. כשהכנסתי אותו חזרה למחשב לראות אם ח"ח נמחק הכרטיס, ראיתי את התיקות של הפלאפון ואז כשנכנסתי לתיקייה של השירים, זה מה שראיתי:[ /color] ממה שאני מבין מזה, הכרטיס לא נמחק אבל משהו מוזר קרה. שניסיתי להכנס לשירים בפלאפון הוא אמר שהמסד נתונים פגום. מה זה אומר? אפשר לשחזר את זה? אני חייב עזרה דחוף איך לשחזר את מה שהיה שם. יש שם דברים מאוד מאוד חשובים!תודה!
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
שלום! אז ככה, הוצאתי את הכרטיס זיכרון מהפלאפון כדי להעביר שירים והכנסתי אותו לקורא כרטיסים. הכל היה טוב ויפה, העברתי את השירים, ואז כשהוצאתי אותו והכנסתי אותו חזרה לפלאפון הוא לא קלט כלום. כשהכנסתי אותו חזרה למחשב לראות אם ח"ח נמחק הכרטיס, ראיתי את התיקות של הפלאפון ואז כשנכנסתי לתיקייה של השירים, זה מה שראיתי:[ /color] ממה שאני מבין מזה, הכרטיס לא נמחק אבל משהו מוזר קרה. שניסיתי להכנס לשירים בפלאפון הוא אמר שהמסד נתונים פגום. מה זה אומר? אפשר לשחזר את זה? אני חייב עזרה דחוף איך לשחזר את מה שהיה שם. יש שם דברים מאוד מאוד חשובים!תודה!
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
שלום לא מזמן נדפק לי הכרטיס של הגלאקסי 4S והוא פתאום לא מזהה אותו ושאני מכניס למכשיר הוא רושם לי שצריך לפרמט שאני נותן אישור הוא נכשל ופתאום לא מזהה אותו.אותו דבר במחשב שאני מכניס למחשב לא משנה עם איזה מתאם יש לי מלא סוגים של מתאמים הוא מזהה אבל אי אפשר להיכנס לראות קבצים וכאשר אני מנסה לאתחל הוא לא נותן לי. וגם שאני עושה אתחול שהוא מצגיג לי את האפשריות הוא רושם שם שהקיבולת שלו היא 1.99TB ולא 32GBהשאלה שלי היא כזו יש לי שם מלא תמונות וסרטונים יש דרך להציל אותם?ואם לא אז האם אפשר לפחות להציל את הכרטיס שיעבוד שוב? שיחזור לתפקד אפילו עם זה אומר שהכל יאבד ויצטרך למחוק הכל בבקשה עזרה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. רכשתי לא מזמן סלולרי עם כרטיס microSD בגודל 8 ג'יגה. בכל פעם שאני מנסה להעתיק אליו קובץ גדול (מעל 200 מגה) או מספר רב של קבצים עולה לי שגיאה בנוסח the path is too deep. ניסיתי לפרמט את הכרטיס אבל זה לא עזר. מישהו יכול לעזור לי? :s05:
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום. אני לא יודע אם זה קשור לפה בכלל אבל נראה לי שכן.. חבר ביקש את עזרתי, יש לו דיסק מקורי של "סאבלימינל - האור מציון", עכשיו אני לא מצליח להפעיל את הדיסק מהמחשב. אני לא מוצא שום קבצי שירים בדיסק, ובכלל הוא רק מראה שצרוב על הדיסק חומר של משהו כמו 3 מגה ויש בדיסק הזה רק איזה autoplay של קישורלאתר שלו. מה ניתן לעשות? תודה
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-