עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. זה השרת שלי: מעבד AMD Athlon II X3 445 Box גוף קירור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 לוח אם Gigabyte GA-MA790GPT-UD3H ספק כח Chieftec Green Angel 500W זיכרון פנימי Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 דיסק קשיח SAMSUNG Spinpoint F4 HD204UI 2TB 5400 RPM 32MB /X5 הגירסה שהתקנתי היא זאת: FreeNAS-amd64-LiveCD-0.7.1.5127 כשאני מפעיל את ההתקנה של התוכנה דרך הדיסק כבר בשלב של ההתקנה מופיעים לי רק 3 כוננים במקום 5, ושלושת הכוננים האלה הם מופיעים בביוס שהם על חיבור "master" והשניים שלא מופיעים הם על חיבור "slave" וכשהתקנתי את התוכנה(על USB) בכול זאת הכוננים לא הפיעו לי, איך אני יכול לפתור את זה??

• 4 תגובות
    • 989 צפיות
  2. Started by Skipper,

היי כולם, אני משדרג את הלפטופ הקשיש שלי: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834246128 אני מעביר את ה - HDD במקום ה-CD. אני רוכש SDD 256 GB דרך האתר הזה: (אני בתאילנד בקרוב): http://www.invadeit.co.th/category/solid-state-drives-ssd/240gb-256gb/2-5-inch/sort/price/asc/ אפשר בבקשה המלצה לSDD אמין ומהיר שיחזיק לי להרבה שנים והכי חשוב שיתאים ללפטופ (בעתיד כנראה אחליף לפטופ והתכנון הוא להעביר את ה - SSD). חשבתי על הקינגסטון, זול וחברה מוכרת, מה אומרים? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by י.לוי,

שלום חברים לא מזמן רכשתי צורב חדש מסוג LG. לצורך צריבה אני עושה שימוש בתוכנות המקובלות כגון DVD SHRINK , DVDFAB וכו.. בהתחלה משך הצריבה(כל התהליך כולל ניתוח הדיסק ע"י התוכנות) לקח כ- 45 דקות. לאחרונה זמן הצריבה התארך ללא הכר ועומד על כ- 120+ דקות . המחשב נקי מוירוסים ורוגלות.יש שפע מקום פנוי בכונן C. עשיתי ניקוי ודחיסה לכונן C ע"י הכלי שמובנה ב- XP ועדין אין שיפור במצב. ברצוני לציין, שברגע שהצורב משמש ככונן להפעלת משחקים שונים הוא עובד מצויין. בנוסף אין שום בעיה איתו בזמן צפייה בסרטים. הבעיה היחידה היא משך זמן הצריבה שהתארך מאוד. אודה לכם על המלצות לפתרון הבעיה. יואב

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by mMmSaK,

מישהו יודע אם SSD לנייד זה אותו דבר כמו למחשב נייח?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by uzana2004,

שלום לכולם... קניתי הרד דיסק של היטאצ'י(80 GB)והמחשב לא מזהה אותו. ניסיתי להחליף את ההרד דיסק הקיים בהרד דיסק החדש ועדיין המחשב לא מזהה אותו. האם בטוח שההרד דיסק פגום או שיש עוד משהו לעשות. אולי יש משהו שצריך לעשות כדי להפעיל את ההרד דיסק של היטאצ'י?

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  6. Started by Ido.G,

שלום, בזמן האחרון ראיתי שהתחילו למכור מוצרים של חברת Muller. סביר להניח שזה מותג מדבקה בדומה ל silver live ושות'. האם למישהו יש מושג לגבי איכות ה DVD+R שלהם?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  7. יש לי מחשב עם 3 דיסקים 1. SSD לא מחולק 2. דיסק פנימי 2 טרה מחולק ל 8פרטישנים 3. דיסק 4 פנימי טרה מחולק ל 10 פרטישנים פורמט ב GPT דיסק חיצוני 4 טרה מחולק ל 10 פרטישנים כשאני מחבר את החיצוני לא רואם חלק מהדיסקים יכול להיות שלא רואים גם פרטישן אחד מהדיסק הפנימי של ה 4 טרה כנראה שעברתי את מס הדיסקים שהמערכת מתירה להציג ראיתי שיש פתרון שקוראים לו דינמיק דיסק של וינדווס 1. איך אני מעביר את המערכת / חלקה לדינמיק דיסק של וינדוס ? 2. מה החסרונות/ 'יתרונות - 3. כמה , אם בכלל אני מוגבל מבחינת פקטישנים / וליומים למערכת ? ואיך המערכת מתיחסת לזה ? 4. איך מתבצעת ספירת הוליומים והפרטישנים …

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום רב . אני מעוניין לקנות כונן קשיח בגודל של 250GB , חשוב לי שיהיה מהיר ושקט (ללא רעשים מכאניים) ובמחיר סטנדרטי . אנא המליצו לי בבקשה . תודה אסי.

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  9. Started by eladbu,

שלום לכולם יש לי נק 3500 ושמעתי שיש כל מיניצריבות ביוס לצורב שעושות אותו יותר טוב שיצליח לקרוא יותר סוגים של דיסקים וכו אם תוכלו להפנות אותו לאחד טוב ככה כמו שצריך!תודה

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  10. Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS‎ 275 ₪ ‏Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX‎ 325 ₪ ‏Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD10EALS‎ 320 ₪ ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS‎ 420 ₪ ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ 420 ₪ עריכה: הראשון 5400RPM אז מן הסתם שהוא ייעלה ככה.. לגבי השאר - מה ההבדל? תודה

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by erezMASTER,

שלום, לפני כיומיים הגיעה אלי המחשב החדש שלי. יש לו קשיח של SEAGATE 500GB, במחשב החדש אין כרגע אינטרנט ואני מוריד משחקים במחשב הישן. הבעיה היא שלוקח שעות להעביר משחק אחד ל- DOK שלי, ולדיסק קשיח של המחשב הישן היו בעבר כמה וירוסים בו. האם זה יהייה מסוכן להעביר את הקשיח למחשב החדש, להעביר את המשחקים הרצויים ולהחזיר אותו למחשב הישן? במילים אחרות האם יש סיכוי, אפילו בין הקלושים ביותר, שיעבור סוג של זיהום למחשב החדש?

• 9 תגובות
    • 748 צפיות
  12. אני עם FW מקורי 3.04 והדיסק לא מלא, רק 1.2 גיגה - זה הגודל של ה iso... האם אפשר להסיק שזו צריבה טובה אפילו שהדיסק מלא רק ברבע מתוכנו? דרך אגב, צרבתי במהירות X8 והסריקה כמו שאתם רואים במהירות X5 [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. האם יש למשהו מבדקים של RAID 0 סמסונג 840 פרו 128 GB ?

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  14. אני מחפש מדיות DVD איכותיות , תנו לי בקשה שמות של מדיות מומלצות. ד"א הצורב הוא LG GSA- 4163B רציתי לדעת אם צריך עידכון קושחה כלשהו או שהוא מגיע עם הדרייבר של הצורב? תודה.

15. Started by eyahalom,

שלום לכולם, האם זיכרון מהסוג הנ"ל התומך בחיבור USB2 יתמוך גם בUSB הרגיל מהדור הישן? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  16. Started by GamePad,

התחדשתי בכונן 500 שאני מעוניין להתקין אותו בשביל הווינדוס כרגע יש לי 1 טרה שמחולק לשתי מחיצות c ו d אני רוצה להעתיק ת ה c לכונן החדש כדי שיהיה אפשר לאתחל ממנו השתמשתי בכל מיני תוכנות של cloning אבל לא הצלחתי לאתחל ממנו גם כשניתקתי את הדיסק הישן והגדרתי בביוס לעלות מהדיסק החדש זה לא קורה. למישהו יש פתרון יצירתי איך לעשות את זה? תודה

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום לכולם. יש לי Seagate freeagent Xtreme, ואני לא חושב שזה קשור, אבל אחרי שחברתי כונן אחר למחשב ואז חברתי אותו דרך החיבור USB, קבלתי הודעה שאני חייב לפרמט אותו כדי שאוכל להשתמש בו. אמרתי לא כמובן, ואחרי זה המחשב לא קרה אותו בכלל. ניסיתי לחבר אותו דרך הe-sata לאותו מחשב, ודרך שני החיבורים האחרים למחשב אחר ובשום מקום הוא לא מזוהה. כשנכנסתי ל Disk management, הכונן בכלל לא מופיע שם. ההארד דיסק מלא, ואני מאוד מאוד לא מעוניין לפרמט אותו. יש למישהו רעיון איך אני משיב אותו לחיים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי, אני מתכנן לרכוש בקרוב ד.קשיח נוסף עקב חוסר מקום במחשב. רוצה לקנות 1TB, פנימי, מהיר למשחקים, חשבתי להמשיך עם המסורת ולקנות HDD של Western Digital. שמעתי שהקשיחים הללו מומלצים: Western Digital 1TB 3.5 32MB Buffer SATA II WD10EADS וגם זה: Western Digital 1TB 3.5 16Mb Buffer SATA II WD10EACS מה דעתכם ועל מה אתם ממליצים?

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  19. Started by KavKazoon,

היי שמעתי שיש עכשיו איזה טכנולוגיה שאם מחברים שני כוננים קשיחים אז מקבלים מהירות כמעט כפולה מישהו יודע על זה משו?! שירחיב בבקשה מסקרן אותי הנושא הזה! גם כמה זה יעלה אם יש כזה דבר בכלל?!

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  20. Started by autoexec,

מעטים יודעים, שבדיסקי פלאש מכל הגוונים, בניגוד לדיסקים מכניים - מערכת ההפעלה אינה שולטת על כתיבת המידע, אלא קונטרולר חומרה. ולכן אין אפשרות לתוכנה למחוק פיסית את התאים המדויקים בהם אוכסן הקובץ. לפיכך, אף תוכנה מהתוכנות הקיימות היום שמוחקות קבצים בודדים על ידי secure erase (מילוי מקום הקובץ במידע) לא תעבוד בדיסקי SSD. למשל, מי שמשתמש ב-CCleaner למחוק את היסטורית הגלישה באופן בטוח, לא יוכל לעשות זאת ב-SSD. הדרך היחידה היא לעשות זאת היא למלא את כל המקום הפנוי בדיסק בבת אחת - דבר בעייתי ב-SSD מכיון שאורך החיים שלו מתקצר משמעותית עם כל כתיבה.

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  21. Started by The Ball,

מחפש צורב בתקציב הנ"ל. חשוב שיהיה שחור, תמיכה ב DL, בעל חיבור sata, ושקט כמה שאפשר בזמן קריאה. הצורב הקודם שלי samsung 203 היה מאוד רועש לטעמי בזמן קריאת דיסקים וזה ממש עיצבן אותי.. אשמח להמלצות.

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  22. שלום לכולם, במחשב שלי יש 5 כוננים, לאחרונה החלה לי בעיה עם אחד הכוננים, הוא פתאום 'נעלם' מהמחשב שלי וכשזה קורה המנורה של ה-HD לא נכבת. לפעמים כאשר אני מבצע RESTART למחשב המחשב עולה מהר ורואים אותו שוב במחשב שלי, לפעמים לוקח למחשב 20 דקות לעלות (הוא עם SSD), אבל אז כבר שמגיעים לשולחן העבודה המנורה דלוקה ושוב לא רואים את אותו הכונן. האם זה אומר שהכונן בתהליכי גסיסה מתקדמים? האם יכול להיות שכבל ה SATA הוא מקור הבעיה? מצורף פה צילום מסך של TASK MANAGER עם הכונן המדובר:

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by ran-erez,

שלום לכולם. כרגע יש לי דיסק Seagate 1000GB ST31000528AS אני רוצה להוסיף עוד 2 דיסקים של 1TB כדי לעשות RAID 0. השאלה אם רצוי/ חובה שהשניים הנוספים יהיו מאותה חברה ובאותו הגודל, ראיתי כאן בדיסקים המומלצים שיש דיסקים שיותר מומלצים מהדיסק שיש לי, וחשבתי לקנות 2 מהמומלצים ולבנות את המערך. שאלה שנייה היא האם לקנות בקר רייד או פשוט לחבר ללוח אם ולהשתמש בבקר המובנה הלוח הוא P8P67 של ASUS תודה מראש לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  24. Started by מר מקלדת,

יש לי כבר יותר חודש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח אבל הוא עובד מצויין. גיביתי את רוב החומר על דיוידי. הבנתי שכשישנם סקטורים פגומים הדיסק עומד למות. יכול להיות שהדיסק תקין והסקטורים הפגומים הם טעות? אין לי כוח לחכות שבוע (או יותר) עד שיחליפו לי את הדיסק. הדיסק הוא חדש עם אחריות לשלוש שנים ככה שהאחריות לא תעלם לי. בדיסק יש רק מחיצה אחת, והיא רק חלק מהדיסק (את שאר השטח לא הקצתי). אני יכול להתקין חלנות על השטח שלא הוקצה ואז לפרמט פירמוט מלא לשטח שעכשיו אני משתמש בו. האם ככה הסקטורים הפגומים יעלמו (בהנחה שהם זיהוי שגוי)?

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  25. הי לכולם אני בונה HTPC והבנתי שכדאי ללכת על אחסון גדול כמו כן חשוב שהוא יהיה שקט חשבתי ללכת על 5-500GB כאשר על האחד יהיה כל המולטמידה ועל השני כל השאר. מה דעתכם? המליצו לי על: Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS* 2 במחיר 670*2 אבל ראיתי בפורום שהם פחות מומלצים. האם ללכת על SAMSUNG HD501LJ (באותו מחיר) תודה ושבוע (של חול) נהדר SSIB

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.