עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום יש לי מחשב יחסית ישן..ורציתי להתייעץ אתכם מה כדאי לעשות הלוח-M שלי הוא: G41TM-E43 MSI והדיסק קשיח שיש לי הוא: SAMSUNG HD502HI של 500 גיגה הדיסק שלי כמעט מלא האם אתם ממליצים לקנות דיסק חדש יותר גדול יותר (ומהיר יותר?)? אם כן מה אתם ממליצים (אני פשוט לא יודע אם יש בעיה של תאימות בגלל שהמחשב די ישן..) או שאולי כדאי לי רק לקנות דיסק חיצוני ולהעביר לשם חלק מהדברים? או אולי יש לכם המלצה אחרת? אשמח לשמוע את דעתכם

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ha,

כרגע יש לי שני כונני אחד מחובר למחשב ומשמש למערכת ההפעלה והשני סתם זרוק בחוץ. מה כדאי לעשות איתו? חשבתי על RAID1 להגדלת ביצועים, הוא נתמך ע"י כרטיס בקר SATA שיש לי וכנראה גם ע"י לוח האם. האם ניתן ליצר RAID ללא התקנת הווינדוס מחדש? אם לא, האם ניתן לבצע שיכפול (Disk cloning) לדיסק אחר, להתקין את ה RAID ולהחזיר את מערכת ההפעלה? -האם ישנו מתאם בין דיסק 3.5 לסלוט של כוננן דיסקטים ישן? -האם ישנה בדיקה לאורך החיים הצפוי של הדיסק (כמו קריאת נתוני SMART)?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by eitanbm,

רכשתי צורב דיוידי חדש של lg דגם GH22LS50 הכולל אופציית תמיכה ב lightscribe. יש לציין שלפני כן היה לי רק צורב cd. הבעיה היא שמרגע שהתקנתי את הצורב הזה אני נתקל באינסוף שגיאות, תקלות בצריבה, מחשב נתקע וכו', ואפילו כיבויים. לחיצה פשוטה על הכונן כדי להיכנס אליו אורכת זמן רב (וזה עוד כשהצורב ריק וללא דיסק). התחושה היא שהמחשב לא ממש תומך בצורב הזה ולא מצליח לעבוד איתו. הנתונים של המחשב שלי - פנטיום 4, ווינדוס xp, וזיכרון של חצי גי'גה בלבד. קיים חיבור sata, ונקודת ההנחה היא שהצורב תקין מכיוון שזהו השני שאני מחליף ואין שינוי. שאלתי היא אם מישהו יודע האם לצורב הזה יש דרישות מערכת מינימליות שייתכן שאני לא עומד בהם? ואולי יש צורך לשנות איזה שהן הגדרות? דבר נוסף, האם לצורך צריבה רגיל…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by borg,

אני מעוניין לדעת איזה מדיות DVD נחשבות לטובות ביותר מבחינת אמינות ועמידות. יש לי צורב DVD NEC ND-3500. באתר של NEC ראיתי שהם ממליצים על מדיות של Verbatim ו-Taiyo Yuden כמדיות אמינות שניתן לצרוב אותן באוברספידינג (פי 2 מהמוצהר על המדיה). מכיוון שכך, הלכתי לסניף אופיס דיפו הקרוב למקום מגוריי במטרה לרכוש את המדיות המומלצות ע"י NEC. לאכזבתי, לא מצאתי בסניף הקרוב למקום מגוריי את המדיות המבוקשות (ייתכן שמדובר במחסור זמני במלאי). בחנויות השכונתיות גם כן לא מצאתי את המדיות שביקשתי. מצאתי רק מדיות של TDK ,Silver Line ו-Ritek. בסופו של דבר קניתי מדיות של Ritek DVD-R X4 באריזת עוגה לצורך צריבת Data. לאחר שצרבתי כמה דיסקים של Data במהירות מספקת וללא בעיות, חזרתי לחנות וקניתי מדיות נו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Bios-Phere,

צורב ה DVD במחשב הנייח שלנו לא נפתח לאחר שלוחצים על כפתור הפתיחה. נדלקת הנורה בצורב ויש קולות של פתיחה אבל המגש לא יוצא. חייב לציין שהצורב היה משמיע קולות סיבוב חזקים בהדלקת המחשב ולאורך זמן, זה לא היה כך פעם. ניסיתי גם עם אטב לבצע ריסט דרך חור הסיכה הקטן בצורב וזה לא עזר כלל. האם הצורב "הלך"? ??? יש דרך לפתוח את המגש איכשהוא? :-\

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by kebibas,

שלום, יש לי כרטיס זיכרון שליווה אותי בטיול בדרום אמריקה... לקראת סופו קיבלנו איזה וירוס או משהו, והוא העלים את התמונות... היה אפשר לראות לראות את התמונות במצלמה אך כשהיינו מחברים את הכרטיס למחשב לא היה ניתן לראותם. זה היה מראה כרטיס ריק אך במאפיינים היה מראה שחצי מהכרטיס אינו פנוי... הלכנו למישהו שהמליצו לנו ללכת אליו לבדיקה של הכרטיס, והוא התחיל לשחזר לנו את התמונות. בסוף התהליך ראו את התמונות בתיקיה אך לא יכולנו לפתוח אותם... חלק מהתמונות לא רואים בכלל ובחלק רואים רק חלקים מהתמונה. מישהו יודע מה עושים ואיך פותרים את העניין הזה? או איזה מקום שיכול לשחזר את התמונות ולנקות את הכרטיס? התמונות האלה ממש חשובות! אני ממש אודה למי שיצליח לעזור לי תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by giladhayoun,

שלום, יכול להיות שנושא זה הועלה בעבר כאן בפורום אך לא מצאתי פוסט רלוונטי ולכן מבקש את עזרתכם. בגדול השאלה היא מהי הדרך הנכונה לפרמט כונן SSD כך שהפגיעה ביכולות הכונן תהיה מזערית ככל הניתן אם בכלל. קראתי מספר פוסטים בנושא בפורומים שונים ברשת אך גם שם הדעות היו חלוקות ולא חד ערכיות. האם ביצוע פרמוט לכונן ע"י האופציה המובנית בעת התקנת מערכת הפעלה הינה הדרך הנכונה או שעדיף לבצע את הפרמוט בעזרת תוכנה אחרת ? ** הכונן אינו חדש וקיימת עליו מערכת הפעלה מותקנת. תודה,

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. קניתי SSD חיצוני של 1TB לפני שנה והוא הפסיק לעבוד. פתחתו אותו והוצאתי את המחבר הזה (תמונות) ממנו, לא יודע מה השם של זה, אבל הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לקנות את החלק השני בניפרד ואם כן מאיפה. https://www.amazon.com/DISCONTINUED-Samsung-Portable-External-MU-PS500B/dp/B00RWXVMRS?ie=UTF8&keywords=external ssd&qid=1446233167&ref_=sr_1_1&s=pc&sr=1-1

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by tzilber,

מישהו יודע מדוע הם הולכים ונעלמים? היבואן הפסיק להביא אותם?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום! מחר, בשעה טובה, מגיע מחשב חדש לבית שלי עם הארדיסק ריק של 200GB... ואני רוצה להעביר בערך 50GB מההראדיסק הישן של המחשב הישן שלי להארדיסק החדש... איך אני עושה את זה? אם צריך תוכנה מסויימת אין לי בעיה לקנות... תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היי אשמח לעזרה או חוות דעת - ראיתי אצל KSP את המוצר HGST Touro S HTOSEA10001BGB 1TB 7200Rpm USB 3.0 http://ksp.co.il/?uin=24222# האם הכונן מומלץ? האם השינוי בביצועים יהיה מורגש ביחס לרוב הכוננים שהינם במהירות 5400rpm? בנוסף הכונן מגיע עם שנתיים אחריות בלבד בעוד רוב המקבילים לו מגיעים עם שלוש, האם הביצועים שווים את שנת האחריות הפחותה לדעתכם? יש לכונן חסרונות כלשהן מבחינת אמינות? תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני אוטוטו מקבל את המחשב החדש, עם SAMSUNG EVO 840, ולפני שאני מתקין את הווינדוז הבנתי שעדיף להעביר אותו ל-ACHI (למרות שגם אפשר לאחר מערכת ההפעלה, למי ששוכח). עכשיו, קראתי שמומלץ לפני התקנת הווינדוז קודם לפרמט אותו (ניתן דרך ההתקנה) - יש בזה משהו? לעשות את זה? סיימנו עם השלבים הללו, התקנו את המערכת הפעלה וכעת אנחנו בדסקטופ. הבנתי שבודקים האם ה-TRIM פעיל ע"י הרצת הפקודה ב-CMD, ולאחר מכן, מה עושים? שמעתי הרבה דברים מעורבים. ביטול שיחזור מערכת ל-SSD, ביטול מצב שינה ל-SSD שינוי מקום כתיבת הקבצים הזמניים ועוד מספר דברים. גם הבנתי שיש את התוכנה של סמסונג שאמורים לעשות איתה משהו בקשר לביצועים.. מישהו יכול לעשות לי סדר כך שאני אקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל ולסיים עם זה כמה שיו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום... אני מחפש לקנות דרך KSP צורב DVD טוב,שיהיה גם במחיר סביר הסתכלתי על רשימת הצורבים שלהם,אבל אין לי מושג בכלל בתחום הצורבים,ולכן גם אני לא יכול לאמוד מה טוב ומה לא... אני מחפש צורב טוב מרשימת הצורבים שלהם,שהמחיר שלו יהיה במקסימום 250 ש"ח... תודה לכל העוזרים... נ.ב-מה ההבדל בין DVD RAM לבין DVD RW?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Bug2000,

שלום אנשים, איזה כונן מומלץ יותר בעצם מבחינת ביצועים ?! ה SEAGATE עולה 570 שח ה WD עולה 590 ....

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. האם יש הבדל במהירות בין דיסק קשיח sata II לדיסק קשיח sata III ?? ואם אין הבדל אז למה זה כן טוב?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום בקרוב אני מתכוון לקנות הארד דיסק חדש וצימצמתי את המועמדים לשניים הWD 80 גיגה SPECIAL EDITION וה80 גיגה של סיגייט ברקודה 4 אני אישית מעדיף את סיגייט שכבר הוכיחו את עצמם באמינות מה שWD עוד צריכה לעשות שאלתי היא? מה קצב הערבת הנתונים של כל אחד מהארד דרייבים? האם ה8 מגה קאש עד כדי כך משמעותי?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. לפי מה שראיתי, בזמן בחירת אופן עבודה בבקרי הדיסקים על לוח האם ניתן לבחור בן IDE,AHCI ו RAID אך לא ניתן לשלב בן AHCI ו RAID. האם ה AHCI מותקן אוטומטית בזמן התקנת RAID? אם לא, האם כדאי להתקין אותו?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by aviv00,

שלום יש לי wd green 1.5tb הבעייתים האלו בזמן האחרון המחשב עולה באיטיות דקה במקום 10 שניות [ SSD ] חשבתי שיש בעייה ב SSD עשיתי INTEL TOOLKIT לא עזר CHKDSK עשיתי לכולם הינה תמונה מ CRYSTYLEDISK INFO

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by or_,

אני מחפש לקנות הארידסק חיצוני בגודל 2.5" בנפח של 1T בטווח מחירים של עד 350 שקל אם אין 1T טוב במחיר הזה אז עדיף 500G. מאוד חשוב לי האמינות שלא ידפק אחרי שנתיים. אה ושיהיה מהיר יש חיה כזאת ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  20. בדקנו את הכונן החיצוני של Western Digital המיועד ספציפית עבור חובבי המשחקים - בכדי להבין כיצד הוא מתפקד בהשוואה לכוננים חיצוניים "פשוטים" ולכוננים פנימייםלכתבה

21. אתמול סידרתי קצת את המחשב, ואחרי שהרכבתי את הכל שמתי לב שהפלסטיק הקטן שקובע את הג'מפר של הכונן הקשיח נעלם! אז בנתיים הוצאתי את הצורב מה-IDE, ורק הכונן הקשיח נשאר על תחנת ה-IDE כדי שיוכל לפעול. אבל מאיפה אני משיג את הפלסטיק הקטן הזה? אפשר לקחת אחד של CDROM ישן?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. חשבתי על ה - Samsung 2000GB HD204UI ביחד עם מארז חיצוני, רק שאני לא סגור על מארזים חיצוניים. רוב הנפח יורכב מסרטים בגודל מינימלי של 8GB שמילאו לי כבר את רוב הטרה שיש לי כיום. אני מניח שכדי שיהיה eSata על מנת שאני אוכל להעביר את הסרטים מהר, גם כל פעם שאני מוריד סרט חדש ולא לחכות יותר מדי. בנוסף אני חייב חיבור USB כי אני אחבר את הכונן ישירות ל - LG LE5500 שלי, על מנת לצפות בסרטים ישירות מהכונן, ואלי בגלל זה כדי שהכונן יהיה 7200RPM ולא 5400RPM, או שזה לא יפריע? ניידות פחות חשובה לי, אני סה"כ מעתיק מהמחשב ואז לוקח את הכונן שני מטר הצידה ל - TV (למה לא לחבר ישירות ל - TV כי אני צריך מקום בכל מקרה, ובמארז שלי כבר יש 3 HD, אז לא בא לי לנסות לדחוף לשם עוד HD ואז לקנות כרטיס מסך ש…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. היי, אני מתחיל לקבל את ההודעה המצורפת באופן שחוזר על עצמו מדי כמה דקות.. כמובן שמיד גיביתי דברים חשובים וביצעתי סריקות לבדיקת הכוננים אבל הן הראו שהכל תקין.. מה יכולה להיות הבעיה? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Imtheman,

או שנתיאש ונשלם (הרבה ) יותר ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Frequency,

הי, מעוניין לקנות כונן חיצוני 2TB על מנת לחבר בחיבור USB 3.0 לנתב שלי (D-Link 6850). צריך לעמוד על השולחן ליד הנתב. גודל סביר. חשבתי על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829399 וראיתי שהמלצתם על זה: Transcend StoreJet 35T3 מה דעתכם? תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.