אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
סוף סוף הלטתי להחליף את ה2X80GB שלי באחד חדש של כניראה 250GB, וHD אחד של 80 להעביר למחשב השני שלי, ואחד לשמור לצורכי גיבויים. אחרי המון שנות ניסיון מצויינות עם WD, כניראה שהדיסק החדש יהיה שלהם. הצרכים שלי מHD הם שיהיה אמין, בעל ביצועים טובים, ושקט יחסית. המחשב שלי פועל כימעט 24/7, ככה שכניראה דיסקים קשיחים מסויימים יתאימו לי יותר. ההתלבטות המרכזית שלי היא בין אלו: WD2500JS - שהבנתי שלא כדאי ביגלל ה8MB WD2500KS - שלפי הבנתי זהה לקודם אך בעל 16MB WD2500YS - שיקר יותר מהאחרים, אבל מותאם לעבודה של 24/7, שזה מה שסובל אצלי כל HD הייתי רצה לדעת האם באמת גרסאת הYS היא הגרסא שהכי מתאימה לי, האם יש עוד דברים שאני צריך לדעת על הדיסקים הקשיחים האלו לפני הקניה ואם יש דיסק קשיח אחר שלד…
-
- 5 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אני צריך דיסק קשיח חיצוני לגיבוי של מספר מחשבים בבית. קבלתי הצעה על מספר דיסקים במחיר מוזל ואשמח להמלצה או התייחסות שלכם. נפח הגיבוי הוא מינימום 1.5 ג'יגה (יותר יהיה יתרון אבל לא חובה) אופציות בגודל 2.5 אינצ' : 1. StoreJet 25A3W - בנפח 2 טרה , 470 שח עם 3 שנים אחריות 2. כונן Seagate STDR2000200 - בנפח 2 טרה, עם 2 שנים אחריות, במחיר של 395 שח (הצעה ממקום העבודה) אופציות בגודל 3.5 אינצ' : 3. Samsung D3 Station - בנפח 2 טרה, 3 שנים אחריות, במחיר של 440 שח (כולל שילוח). 4. Seagate STDT3000200 - בנפח 3 טרה, 2 שנים אחריות, במחיר של 425 שח. (הצעה ממקום העבודה) אשמח להמלצה על אחת האופציות לעיל או משהו אלטרנטיבי עדיף. תודה
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לפני כמה שבועות נפטר הקודם, ואני צריך לקנות חדש. לאחר כמה בדיקות באינטרנט הבנתי שהאופציות הקיימות הן ST1000DM003 של Seagate WD10EZEX של WD שניהם הפשוטים ביותר ו1TB. חיפשתי קצת והבנתי שמבחינת אמינות WD הרבה יותר טובים מSeagate, אבל זה לא משהו ספציפי לכונן הזה.. (http://www.extremetech.com/extreme/175089-who-makes-the-most-reliable-hard-drives) והבנתי בנוסף שהSeagate מעט יותר רועש מהWD.. יש באמת סיבה להתלבט בין השניים? ההבדל במחיר ביניהם הוא שקלים בודדים. אין לי צורך באחד מהיר יותר ואין לי צורך ביותר מהנפח הזה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאור המחירים המופרזים של דיסקים קשיחים, אני מאוד מתלבט אם להשקיע 150 שקלים נוספים על WD מסידרת GREEN בגודל 1TB או לקחת 500GB מסידרת BLUE. האם הדיסק ה"ירוק" באמת יותר שקט וחסכוני באנרגיה ?
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
-
-
המפרט שלי כבר הושלם. אני רק צריך את העצה לגבי כונן קשיח 2TB לאחסון סרטי HD. ממש תודה מראש לכל מי שעוזר
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי את הנושאים על הכוננים הקשיחים. אבל אני רוצה תשובה לשאלה שלי: האם יש SATA II שהוא יותר מ160GB? אני אישית לא מצאתי.. ואם אין. אז יש אולי איזה 250GB \ 200GB שהוא גם בערך ברמות של SATA II וגם שקט?.. ומה זה הSATA 100 HDD? תודה
-
- 10 תגובות
- 955 צפיות
-
-
האם זה נכון שדיסקים קטנים מהירים יותר? אני קונה מחשב חדש ואני אצתרך דיסק גדול לכל השטויות שלי. חשבתי אם יהיה לי רווח משמעותי מקניית דיסק קטן ומהיר מאד למערכת הפעלה + תוכנות בסיסיות, ודיסק נוסף של 500G לכל שאר החיים שלי (התקנות משחקים, הורדות וכו'). מה אומרים?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף דיסק קשיח עם חיבור IDE או USB1/2 במה אני צריך להתחשב? ואם למישהו יש רעיונות אני אשמח...
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות הארד דיסק חיצוני ומתלבט בין 2 הארד דיסקים חיצוניים: האחד של Maxtor דגם OneTouch IV Plus 500GBוMaxtor עם חיבור USB2 ו Firewire ויש לו 5 שנים אחריות. והשני דגם WDH1CS5000E 500GB Western Digital עם חיבור USB2 ו Firewire ו ESATA עם אחריות לשנתיים. המחירים די זהים בין 520 ל550 שקלים. מה אמינות הדגמים?? מה מומלץ??האם יש דגם אחר מומלץ באותו סדר גודל של מחיר?? תודה
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
עד עכשיו השתמשתי בהארד דיסק של WD 250GB. בעקבות לחץ של מקום, החלטתי לקנות עוד אחד, הפעם הדגש הוא על אמינות. איזה דגמים ידועים (ומוכיחים זאת בפועל) בשל אמינותם? מאילו דגמים/חברות להמנע? האם לוותר על דגם איכותי ואמין בשביל RAID 1 של דיסקים יותר פשוטים? תודה.
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
בהמשך לפוסט הקודם... עשיתי מעט סקר שוק יש שתי אפשרויות : 1. בסביבות ה 500 שקל יש את ה WD20EARS ואת ה HD204UI אחד מהיר מעט יותר והשני 64MB מצאתי ציטוט שיכול לסכם: The Samsung is more noisy (humming noise) and has less cache (only 32mb), however it is slightly faster (10%) than the WD. You need to balance your priorities אני רוצה מהירות ואמינות, מה לדעתכם יותר מתאים? כי יש פעילויות/קונפיגורציות בהם ה WD יותר מהיר (אני פשוט לא מבין מספיק) http://www.tomshardware.de/Western-Digital-EARS,testberichte-240496-7.html 2. בסביבות ה 800 שקל יש את WD2001FASS וה WD2002FAEX , ולכאורה אחד SATA2 והשני SATA3 אבל כבר ראיתי שכתוב שאין הרבה הבדל במהירות ביניהם מי יותר כדאי מבין השניי…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ברצוני לרכוש דיסק קשיח בנפח של 1 TB ראיתי את השניים הבאים : Caviar Black 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS מחירו כ- 450 ש"ח Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX מחירו כ- 455 ש"ח איזה בין השניים עדיף ? והאם הם מומלצים ? או שכדי לחפש אחד אחר ושאלה נוספת - יש לי מחשב ישן יחסית בעל לוח אם MSI 865PE Neo2 יש לו שתי חיבורים של SATA ומה שמופיע על ההרדיסקים SATA III או SATA II השאלה היא האם תיהיה בעיה לחבר אותם ללוח אם והאם יש סיכוי כי הלוח לא יזהה אותם כיוון שזה SATA III ולא SATA ? תודה על העזרה אדם
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך לקנות 2TB 64MC פנימי ובזמן האחרון אני שומע\רואה הרבה בעיות בקשיחים מאשר פעם אז חשוב לי מאוד הרדיסק אמין! מסדרה מוצלחת אם מוכרת לכם כזאת תודה !
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך כונן SSD בנפח GB 256 בערך, לשימוש סטנדרטי. חיפשתי ב KSP כונן עם חיבור PCI-E וחשבתי על אחד מהשניים שמופיעים בקישור https://ksp.co.il/?list_compare=.50334..60068. אומנם ההבדל במחיר לא גדול כל כך, אבל עדיין האם סביר שיורגש בכלל ההבדל? האם יש המלצה לכונן אחר בכלל, באותו סדר גודל של מחיר. נ.ב. אני מניח שתמיד יש תמיכה לאחור לגירסת ה PCI-E, זה נכון? תודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
אם אני שם את הWINDOWS על הSSD אז כל המחשב ירוץ מהר יותר או שהWIN יעלה מהר יותר וזהו???? על מה אני צריך להסתכל שאני קונה כונן SSD (חברה מהירות גודל וכל אלה מה הכי טוב לגיימינג ובכללי שאני יעבוד על המחשב בלי יותר מדי בעיות) כי עכשיו הכונן HHD נגיע ל100שימוש ממש בקלות וזה תוקע את המחשב ואני לא יודע מה לעשות (הכוונה במאה אחוז במנהל משימות)
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
לקניית מחשב נייח שיהיה רב תכליתי בדגש למטרת לימודים ועבודה בתוכנות גרפיקה ועיצוב פנים, איזה מבין כונני ssd הבאים של בין 240- 275 GB אתם ממליצים: 1. כונן קשיח Crucial MX300 CT275MX300SSD1 275GB SSD SATA III 2. כונן קשיח Western Digital Blue WDS250G1B0A 250GB 2.5'' SSD 3. כונן קשיח HyperX Savage SHSS37A/240G 240GB SSD SATA III הקישור לדגמים: http://ksp.co.il/?list_compare=.34301..35668..28171. או שללכת על הדגם הידוע והמוכר שתמיד המליצו עליו ושהוא גם דגם כבר לא חדש: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III או בכלל דגם אחר שלא ציינתי ואתם ממליצים עליו מבחינת איכות, אמינות ומהירות, ושיהיה בטווח של עד 500 שח או 500 וקצת שאלה נ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה כונן עדיף למערכת של מחשב נייד A400 של קינגסטון או EVO 860 של סמסונג?
-
- 18 תגובות
- 11.7k צפיות
- 1 follower
-
-
קצת לפני הקנייה, אני רוצה לדעת 1. האם ישנם הבדלים רציניים בין הכוננים של מקסטור, סיגייט, ווסטרן-דיגיטל? למיטב זכרוני המקסטור היה קצת יותר מהירים, אבל המחיר בהתאם. 2.האם SATA שווה את זה? צריך לבחור בין SATA+120GB, לבין 160+ATA, ששניהם באותו המחיר. האם הנוחות בכבלים דקים שווה כל כך הרבה?
-
- 8 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היי שאלה שעלתה בעבר ואני אנסה למקד אותה: איך הכוננים הקשיחים החיצוניים של Lacie ושל חברת EZQuest? (לעומת WD או Seagate) ההתלבטות הינה בין 32MB או Phoenix 1TB eSATA 16MB של EZQuest או LACIE eSATA, FireWire 400 1TB (לעומת WD או Seagate) מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום עלי לקנות כונן קשיח חיצוני 2.5" בנפח 320 GB. האם עדיין שליט האיכות הבלתי מעורער הינו WESTWERN DIGITAL או שגם פירמות אחרות נותנות מוצר איכותי ואמין? למשל יש לי אפשרות לקנות כונן של SEAGATE או של IOMEGA במחיר יותר נמוך - האם מומלץ? תודה ;D מראש
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש הרדיסק ואלה ארבעת החברות שנותנים לו באפשרויות: Maxtor WD Hitachi-IBM Seagate הוא לא מתכוון לקנות הרדיסק מיוחד (ATA100 , באפר רגיל לא מוגדל) הייתי רוצה לדעת חוץ מזה, עד כמה משפיע באמת ה8 מגה באפר (סתם לידע כללי)
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, האם יש עוד נתונים שחשוב לשים לב אליהם, חוץ ממהירות כתיבה וקריאה, כשמושווים בין ssd? ראיתי בלינק הזה, לדוגמא, עוד מלא נתונים: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd850evo/specifications.html מה זה קריאה וכתיבה רנדומלית למשל? האם חשוב לשים לב גם לזה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה כונן רשת, משהו בסגנון הזה: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4828 אבל רק את המעטפת. האם מישהו ניסה להתקין משהו כזה לבד? מה זה מצריך (חוץ מהרד דיסק)? זה מסובך\ ארוך? איפה אפשר לקנות דברים כאלה בכלל? תודה.
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אהלן, אני נוסע לארה"ב עוד חודש, ברצוני לקנות שם שדרוג רציני ליכולות האחסון שלי(בדגש על מהירות) מה שחשבתי עליו הוא כזה, יש 2 אפשרויות. 1. לקנות 2 כאלו ולעשות RAID0 : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820211478 2. לקנות 1 כזה : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227531 אם יש לכם הצעות עד 170$, שייתנו ביצועים טובים יותר(צריך להיות לפחות 60GB) אני אשמח לשמוע
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות צורב DVD חדש הדרישות שלי סה"כ שיהיה צורב רגיל לא איזה הדפסה על דיסקים או חיבור אלחוטי למעבורות נאס"א וכאלה לאחר עיון בסטיקי על הצורבים ראיתי את הצורב הזה http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=523346 מה החסרונות שלו? יש עוד משהו שצריך לדעת לפני הקנייה? [וגם רציתי להיות בטוח שזה הדגם המדובר] *עריכה שמתי לב שכמעט בכל מקום מוכרים אותו בלי כבל IDE במידה ויש לי מהצורב DVD הישן אני לא צריך לקנות נכון?
-
- 1 תגובה
- 488 צפיות
-