עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by or,

אני רוצה אחד שהוא פנימי, ide, והכי מהיר שיש אמרו לי שיש את ה- PlexWriter 48/24/48 ואת ה- yamaha f1 (אבל שמעתי שיש איתו בעיות שהוא לא תומך בכל המהירויות) ואם יש הצעות אחרות הם יתקבלו בברכה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. חברי הפורום שלום מצאתי לאחרונה חנות באינטרנט שמוכרת כונן SSD בנפח 128GB של חברת Colorful ב-29.99 דולר במסגרת מבצע (קישור לעמוד המוצר בחנות Zapals). מדובר כאמור בכונן SSD מדגם SL300 בנפח 128GB של חברת Colorful, אך מלבד פרטים מעטים לא ממש מצאתי מידע מסודר לגבי כונן זה. אפשר לראות מהנתונים שהבקר בו נעשה שימוש הוא של Silicon Motion, אך הדגם המדוייק לא מפורט וכן נעשה שימוש בשבבי 3D NAND. הכונן הזה מתיימר להגיע למהירות קריאה (רציפה) של 500MB/s ומהירות כתיבה של 400MB/s. השאלה היא על מה בדיוק מדובר פה? לא נראה לי הגיוני שיהיה אפשר לקנות כונן SSD איכותי או אפילו סביר בנפח של 128GB בכ-100 ש"ח (כן, שקלים - לא דולרים). כל הביקורות שמצאתי, כמו גם כל הסירטונים ב YouTube, הם…

3. Started by Cupid Me,

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=1367&products_id=16294 מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אחת ולתמיד - האם שווה להשקיע בSSD רק בשביל הסיסטם? יש לי מחשב עם מפרט די מכובד - בדירוג חומרה של הווינדוס הכל מקבל 7.4 (לפחות) ורק הHDD מקבל 5.9 השאלה אם שווה להשקיע, ואם כן אז: 1. איפה מתבטאים היתרונות שלו ? 2. מחירים שפויים ונפח מומלץ.. ממש תודה על העזרה!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. במחסני חשמל מוכרים כעת דיסקים של סיגגיט 2TB בפחות מ- 500 ש"ח מה הקטש/ סיכון ? אני רוצה להשתמש בדיסק לגיבוי מידע ולצפיה ממנו בסרטים שאני מגבה אליו דרך המחשב או דרך סטרימר בעתיד בנוסף לא ברור מנתוני היצרן מהירות הסיבוב שלו / קצב העברת נתונים מה אתם אומרים ? http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/expansion/expansion_desktop/

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by segev22,

לילה טוב, הווינדוס לא הצליח לזהות את הSSD M.2 samsung 960 evo 250G , לא בהתקנה ולא אחריה. הכונן כן מופיע ב-BIOS. ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות ב-BIOS וגם לעדכן את הגירסה של הביוס אבל כלום לא עזר. גם לאחר התקנת driver של הכונן לא היה כל שינוי. הלוח אם הוא של asus דגם maximus ix hero. מישהו נתקל במקרה כזה ?

7. קניתי NUC אינטל ויש בו חיבור USB Type C, מה אפשרי לעשות איתו? תודה מראש.

8. יש לי מעבד RYZEN 5 3600 לוח אם Asus PRIME B550M-A WIFI אלו הנתונים לגבי האחסון אני רוצה לקנות SSD ורוצה לדעת: 1. כמו שאפשר לראות יש לי שני חיבורים - אחד במעבד והשני בצ'יפסט: לאיזה מהם עדיף לחבר? 2. האם חיבור למעבד יוריד את הכרטיס מסך לX8? בנוסף האם אפשר לעבוד גם עם שני SSD מחוברים לM2 בלי שיפגע בכרטיס? (הכרטיס שלי די ישן הוא PCIE2 אם זה משנה) 3. אני לא צריך משהו מטורף אני מחפש משהו במחיר סביר, ראיתי שיש WD BLUE PCIE NVME ויש BLACK. בנפח של 500 גיגה ההבדל באמזון הוא 10$, זה לא הרבה אבל ראיתי שאין ממש הבדל. בנוסף ראיתי שיש SABRENT 1TB ב100 דולר. איך הוא בהשוואה לכוננים האלו ב1TB? 4. המיקום של הM2 הוא ממש…

9. קיבלתי החלפה של דיסק חיצוני סיגייט go flex החדש עם מתאם של firewire 800 במחשב יש לי firewire 400 ( ישן יותר)/ האם יש דרך או מתאם שאפשר יהיה לחבר את המחשב הישן לדיסק החיצוני בfirewire? האם מישהו יודע אם באמת כבר לא מיצרים דיסקים חיצוניים עם ESATA???

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by שבע-שנים,

שלום, היום רכשתי צורב DVD ואני מתקשה להתקין אותו. כרגע יש במחשבי כונן DVD וצורב רגיל, אני מעוניין להשאיר את שניהם. בכל מקרה הברגתי את הצורב DVD למקום ואיך בדיוק אני מחבר אותו? יש לי כבל בצבעים שחור,צהוב ואדום והבנתי שהוא הכבל של החשמל וחיברתי למקום בצורב. בשקית שקיבלתי עם הצורב יש עוד שני כבלים : 1) כבל רחב ודק עם צבע סגול\ורוד בקצוות. 2) כבל דק עם ארבעה חורים (שאמור להיכנס לארבעה פינים) בצבעים שחור ולבן. בכל מקרה לאן אני מחבר את שניהם? כרגע יש כבל כמו הראשון שמחובר לכונן DVD והוא מתחבר משם לצורב וללוח אם. איך הצורב DVD מתחבר לכל העסק? אני רוצה שתהיה אפשרות לעשות Copy לדיסק DVD... אז אני מניח שצריך איכשהו לחבר גם את הצורב DVD לכונן DVD. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by רועי החתיך,

LG H20 הכי חדש וטוב היום בשוק?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. ynetshops עוד פעם החליטו לשבור את השוק. עד היום המחיר לכונן חיצוני של 1000gb היה בארץ כמעט 800 שח. ועכשיו ה-HXMU010EA של סמסונג נמכר במחיר של פחות מ-650 שח! (מחיר זול מרוב המקומות בארה"ב אפילו) ותוסיפו לזה עוד 3 שנים אחריות שאין כשמזמינים מחו"ל. מדובר במחיר פתיחה של 559 שח, כשחבר טען שהוא קנה את הכונן בפחות מ-650 שח http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737098&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=samsung יתרונות: גודל - הרבה יותר קטן ביחס לכונן 3.5, והרבה יותר נייד. חשמל - לא דורש Power adaptor כמו כונן 3.5 אינצ' שקט - כונני 2.5" שקטים לרוב מכונני 3.5" חסרונות: חיבור - ללא חיבור eSata (אבל מצד שני לרוב ה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום לפני יומיים שידרגתי מXP ל7 הכל עבר חלק משום מה הווינדוס 7 חוסם לי את הגישה להרדיסק הנייד שלי (WD MY BOOK PRO 500GB) בדיסק מנג'מנט רואים את ההרדיסק והוא מופיע בכחול וכתוב שהוא בריא ופועל, אבל כשאני מנסה להיכנס אליו הוא רושם לי ACCESS IS denied ניסיתי כבר הרבה דברים שום דבר לא עזר... אני אשמח לקבל עזרה תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by digitalseeker,

חשבתי חשבתי על דרכים לשדרג ביצועים - ועומדת בפניי ההחלטה להשקיע בבקר RAID או בSSD. ברור שאם אין שיקול כלכלי צריך לקחת RAID של SSD - רק חבל שיש שיקול כלכלי. בכל אופן - הומלץ לי פה בעבר לרכוש את DELL PERC 5/I - השאלה , האם עדיף DELL PERC 6/I ? (אותו מחיר בEBAY) אולי יש בקר מומלץ אחר לביצועים גבוהים ובמחיר שפוי ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. קניתי דיסק קשיח חיצוני נייד. ואני מעוניין לפצל אותו לשתי מחיצות כאשר אחת מהן תהיה במערכת קבצים FAT32, לשם חיבור ל-DVD. הבנתי שהמחיצות של ויסטה הינם ייחודיות, האם אני יוכל להפוך אותן בעתיד ל-FAT32? ואם כן, כיצד? כרגע חשבתי לפרמט ל-FAT32 באמצעות פקודת דוס שהורדתי בשם FAT32FORMAT, אבל אני אף פעם לא השתמשתי בה בסביבת ויסטה עדיין. כמו כן, מהי מערכת הקבצים eXFAT אשר ויסטה מציעה לפרמט גם אליה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. יש לי בעיה בערדיסק הוא משמיע ראשים מוזרים ואני לא יודע מה לעסות זה ערדיסק יחסית חדש קניתי אותו ליפני שלוש שנים זה ערדיסק שש ג'יגה של חברת WESTORM DUGITAL תעזרו לי בבקשה זה ממש מראיש לי בעוזניים אני סם עוזניות ביגלל זה ואי אפשר לישון כחה ניסיתי לשמן אותו מיסביב לסילונים כי משם בא הרעש והוא הפסיק להראיש לכמה זמן אבל הוא חזר אחרי שעה שעתיים אנא עזרו לי מה לעסות ליקנות חדש או לשמן שוב אולי לנסות שמן בישול או משהו? בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה לעסות

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אחד הדיסקים הקשיחים שלי (לא הראשי אמנם אבל הגדול יותר מבין השניים) התחיל לעשות בעיות, הבנתי שיש בעייה כשהעתקתי משהו אליו וניסתי להעתיק את אותו קובץ למקום אחר ולא הצלחתי. כבר אז חשדתי בסקטורים פגומים. בתור התחלה פניתי מקום, הרצתי בדיקת דיסק המחשב נתקע בשלב 4 כשהוא מצא איזשהו סקטור פגום. הרצתי defrag וניסיתי להריץ שנית בדיקת דיסק אלא שלהפעתי (אחרי איתחול) גיליתי שהדיסק לא קיים יותר ברשימת הכוננים. נכנסתי ל computer managmet, disk managment וראיתי שהדיסק פתאום אינו פעיל. ניסיתי להפעיל את הדיסק וקיבלתי הודעת שגיעה שלא ניתן להפעיל את הדיסק ושאני אבדוק בלוג המערכת. אני לא רואה בלוג המערכת הודעה רלוונטית לאותה שעה אבל יש כל מיני הודעות שגיאה כגון: The device, \Device\Harddisk1\D…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם, הרצתי בדיקה של התוכנה הנ"ל על אחת מהמדיות שלי, ולא הבנתי כל-כך איך לקרוא את הגרף. מישהו יכול להגיד לי אם זה מראה על מדיה/צריבה איכותית/לא איכות ? או שאין קשר ? תודה רבה לעוזרים 8) (תמונה מצורפת) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ofer,

אחרי 3 שנות עבודה לא מאומצות במיוחד כונן CD של LG 523252 שוב לא קורא ברצף מה דעתכם על LITEON או ASUS ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Yossi Azoulay,

אני רוצה לרכוש את אחד מהדגמים : TS-251-4g QNAP או Asustor AS5002T לשימוש ביתי - כמדיה סנטר , מסמכים סרטונים ונגישות מכל מקום מה הייתם ממליצים ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אני זקוק לדיסק קשיח חדש בנפח של 1.5 TB . בסקירות שהספקתי לקרוא ראיתי שההבדלים בביצועים וברמת הרעש אינם משמעותיים (גם כך הצבא דפק לי את האוזניים, כך שכמה דציבלים נוספים לא ממש ישנו לי ). גם עניין הטמפרטורה אינו משחק מבחינתי תפקיד מפני שממילא דלת המארז אצלי פתוחה ובנוסף הדיסק יזכה לקבל ממני את הפינוק המקסימאלי שדיסק יכול לקבל מבחינת מאורר קידמי במארז שזורק עליו אוויר ישיר וגם סוויטה מפנקת שבה הוא ישכב לבדו על מיטת אלומיניום משובח (גוף קירור ענקי מאלומיניום שפירקתי ממכשיר אלקטרוני שהלך לעולמו ). גרסאות ה-BLACK נהנות מאחריות מלאה למשך 5 שנים שזה כמעט פי שניים מגרסאות ה-GREEN ומהמתחרים שלהם – SAMSUNG ,SEAGATE (זמן האחריות של חלק מהדיסקים של סיגייט הוא 5 שנים אולם זאת עבודה …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by rk666,

האם את המדיות האלה מייצרים בארץ? כי ששמתי את במדיה בצורב ובדקתי עם nero CD SPEED מי היצרן היה כתוב פלסמון האם הם משקרים שהם כותבים MADE IN ISRAEL? אני יודע שיש להם איזה שהוא מפעל בתפן האם הם שם רק מטביעים על הדיסקים DCD וזהו?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. קניתי הארד דיסק נייד WD ELEMENT 640 GB עובד יפה. אבל יש בעיה אחת, כל פעם שאני עושה ריסטרט או סתם מדליק את המחשב, המחשב מגיע למסך השחור שכתובים בו הכוננים שמחוברים לSATA ועושה ריסטרט ועוד ריסטרט וחוזר חלילה. עכשיו שאני מנתק את ההארד דיסק מהחשמל המחשב עולה.. מה זה יכול להיות ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by elis02,

שלום, בטעות פרסמתי גם בתמיכה טכנית. לא שמתי לב לפורום הזה. אני מחפש לשדרג לשלושה מחשבים את זכרון הRAM רציתי לדעת איזה זכרון RAM מקסימאלי ניתן להשתמש. בכל שלושת המחשבים מדובר על 64 ביט. (באחד מהם וינדוס 7 לא יודע אם זה משנה אבל גם 64) להלן הלוחות אם: ראשון: Manufacturer LENOVO Version 0B98401 PRO Chipset Vendor Intel Chipset Model Haswell Chipset Revision 06 Southbridge Vendor Intel Southbridge Model H81 Southbridge Revision C1 שני: Manufacturer LENOVOModel 627436G (CPU Socket - U3E1)Version Win8 Pro DPK IPGChipset Vendor IntelChipset Model Ivy BridgeChipset …

25. Started by audigy,

yamaha הוציאה צורב חדש במהירות לא תאמינו 44X44X24 צורב ide שניתן לחבר אותו גם לבקר scsi ע"י מתאם מיוחד. http://www.yamaha.com/yec/multimedia/customer/features/feat_prodsCRWF1_1.html

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.