עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש כרגע ברשותי הארד דיסק אחד WD250 אם אני לא טועה AAKS והוא כבר לא מספיק לי (המון מוזיקה,סרטי HD וחומרים בעלי נפח עצום עקב עריכה) כשראיתי את המחירים של HDD היום הופתעתי לטובה .. היום אני יכול להשיג 750GB במחיר שקניתי לפני שנה וחצי 250GB . אשמח להמלצות על שני כוננים בגדלים שונים (אחד עם 1TB והשני 750GB) הסיבה שאני מחפש שני גדלים שונים היא המחיר .. אם יש הבדל קטן במחירים כנראה שאקח 1TB . מחיר אני מחפש בסביבות 300-450 ש"ח אך..חריגה מקסימלית של 20 ש"ח עם כיתוב 60 שנה P: רק שתי בקשות קטנות : 1)שהכונן יהיה שקט (לא חייב הכי שקט שיש בעולם, למען האמת, רק שלא יהיה רועש מידיי . אם השקט עולה לי במחיר אני מעדיף רועש יותר אך במידה נכונה) 2)אשמח לקבל הצעות רק מחברות מוכרות…

• 8 תגובות
    • 775 צפיות
  2. Started by Devil Servant,

יש לי צורב DVD,אך שהכנסתי דיסק הוא ניגן אותו בWMP אך עם מסך שחור (לא יודע מבחינת הסאונד) מה צריך לעשות שיעבוד? האם זה קשור לתפריטים בדיסק?

• 8 תגובות
    • 735 צפיות
  3. Started by RanYefet,

היי, אני נמצא בשבוע הקרוב בארה"ב ואני מעוניין להזמין כונן SSD. אני צריך כונן בנפח 120GB אשמח לקבל המלצות לחברה\דגם ואפילו קישור לאמזון. תודה, רן.

4. שלום, אני מרכיב מפרט לעריכת וידאו, וברצוני את עצתכם בעניין הכוננים הקשיחים: 1. מה עדיף מבחינת ביצועים - מערך RAID 'מקבילי' של 2 כוננים גדולים או כונן קטן מהיר מאד (36GB / 10,000RPM) לתוכנות וכונן גדול עבור חומרי הגלם? 2. אילו כוננים אתם ממליצים עבור כל קונפיגורציה שכזו? 3. האם עבור קונפיגורציית RAID מספיק לוח אם תומך RAID או שצריך בקר מיוחד? מה העלות של אחד כזה? תודה,

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by hagay21,

יש לי כונן שהיה מפוצל לשני מחיצות אחת 60 ואחת 20 ניסיתי לאחד בניהם עם התוכנה אך ניראה לי כי עכשיו כל הכונן פנוי וכי אין שום מידע על הכונן מישהוא יודע כיצד ניתן לשחזר את המידע?

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  6. השימושים יהיו למערכת הפעלה VS2010, MySql. תודה רבה לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום חברים, מחפש שדרוג למחשב מבחינת איחסון והתאמת לוח אם מתקדם לכמה שיותר HDD ו SSD nvme אני מקודד וידיאו וצריך הרבה איחסון שיהיה מהיר ונגיש והעברת קבצים גדולים (20-40 גיגה) בין הדיסקים. נכון להיום יש לי לוח אם gigabyte ab350 gaming 3 https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-AB350-Gaming-3-rev-1x#kf בפנים 5 HDD ו 1 samsung evo 250 m2 2 HDD מבוחרים דרך מפצל כי כבר ניגמר יציאות SATA . מעוניין ברכיבים הבאים: לוח אם מתקדם עדיפות ל X470 שמכיל לפחות 6 יציאות SATA ואם יש 8 יציאות יותר טוב. SSD NVME 500 גיגה שיחזיק מערכת הפעלה וגם אליו יתבצעו פעולות הקידוד למיניהם, שתהיה לו כמה שיותר אורך חיים כתי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום אני רוצה לחלק את הכונן של מערכת ההפעלה© לשניים, עכשיו הוא אחד של 500 ג'יגה. אני רוצה לחלק בצורה כזאת שישאר לו(למערכת הפעלה) 80 ג'יגה, והיתירה תיהיה ריקה עם ה420(כונן D) מבלי לאבד מידע ולדפוק את המערכת הדבר השני הוא איחוד מחיצה לכונן קיים. יש לי כונן קיים של 1TB, יש לו מחיצה מחולקת של 80 ג'יגה, שהיא בעצם ריקה, אין לי צורך בה. אני רוצה לאחד אותה בחזרה ל900 הנותרים, כהארדיסק בודד בלי מחיצות יותר. וזה כאמור שיש כבר מידע על כל הכונן במלואו(על ה900), בלי שיפגע המידע באיזשהי צורה.. אפשרי? למשל עם פארטישן מג'יק.. איך אפשר לעשות את זה? ראיתי בFAQ כיצד לשנות גודל של מחיצה, אבל אני לא חושב שזה יעזור לי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg376283#msg376283

• 8 תגובות
    • 4.7k צפיות
  9. Started by hardgore1,

מה מומלץ לגדלים אלו? איך ה Transcend? http://ksp.co.il/?uin=23484 תודה

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15548&PageId=24 עריכה: מהסתכלות על הגרפים נראה שהוא מסתדר הכי טוב עם +R ועדיף X16 של וורבטים (למי שקונה את הצורב הזה), לפחות עד שיצאו FW נוספים רשמיים ולא רשמיים.

• 8 תגובות
    • 855 צפיות
  11. שלום, ברצוני לקבל המלצה על כונן 1TB נייד, אשר מקבל את החשמל מ USB. הכונן משמש לגיבויים חודשיים ולכן חשוב לי שיהיה אמין (!). סכום - כ 500 ש"ח, אך לא קריטי. איזה כונן מומלץ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by itaysk,

מה קורה אחים! שמעו אני צריך לצרוב אצל חבר שני דיסקים שכל אחד 717M 776M עכשיו אין לי דיסקים של 800 או משהו יש לי של 700 אז אפשר לעשות OVERBURN או משהו כזה לא? איך עושים והאם זה יעבוד? יש לו צורב TEAC שכותב 12 ומשכתב 10 תכנת צריבה NERO בקשה תענו מהר אני צריך את זה מהר תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by arkashkin,

שלום. אני חושב לקנות מתאם בין SATA/IDE ל USB והרד דיסק של 1 TERRA-BYTE בכך אני אוכל: 1. לחבר הרד דיסק למחשב הביתי וללפטופ ואם גודל זיכרון שכזה אני לא אצתרך להעביר דברים מהאחד לשני. 2. לחבר ללפטופ הישן שלי מדי פעם צורב DVD (הוא ישן ואין לו...) 3. לחברה שלי יש לפטופ בלי כונן דיסקים בכלל וזה יעזור לי להתקין לה מערכת הפעלה כאשר יש תקלות למיניהם.... ..... ..... 4. כאשר יגיע הזמן ואני אקנה מחשב ביתי חדש בעל חיבור SATA אני כניראה אחבר את ההרד דיסק עליו.... (למחשב הנוכחי יש חיבור IDE ואני מדליק אותו רק לסרטים..) אם יש אנשים שמבינים, האים כדי לי לקנות מתאם שכזה והרד דיסק שכזה, אז אשמח לתגובה... אני קראתי פה בפורום שמישהוא חושב שנהרסו לו 3 הר דיסקים בגלל מתאם שכזה... אז אם יש לכם נ…

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. שלום שלום רכשתי צורב של ASUS עם חיבור SATA וכשבאתי להחליף את הכונן שיש לי עכשיו גיליתי שהחיבורים שונים.. תמונה מצורפת.. מספר 1 ולי יש את החיבורים: תמונה מספר 2 מה עושים? האם יש מתאם? צריך להחליף את הצורב? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 948 צפיות
  15. Started by er0101,

הי יש לי 2 כוננים WD6400AAKS והחלטתי לעבור לRaid. הלוח הוא Gigabyte EP43-UD3L. אני מתלבט אם כדאי Raid 0 וצריך לדעת אם יש שיפור משמעותי בביצועים ואיך ההרדיסקים מוצגים ב"מחשב שלי" ( כונן אחד? שניים?). אם אין שיפור משמעותי אז אעדיף JBOD. השאלה האם צריך להתקין ווינדוס מחדש ולפרמט את הכונן הקיים, איזה תוכנה של Gigabyte צריך לניהול Raid, ואיך בדיוק מבצעים את ה2 האופציות? עריכה: הפעלתי את SATA AHCI והווינדוס לא עולה אז זה אומר שצריך להפעיל את האופציה ואז להתקין ווינדוס?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Garbil,

NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 מה דעתכם עליו? 195 ש''ח מ KSP.. נראה לי לא רע, אם יש משהו יותר טוב אתם מוזמנים להמליץ במחיר של 195 -:P230 תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  17. Started by noazz,

שלום, כשאני מכניס דיסק און קי מופיעים לי 2 דיסקים חדשים, F וG כשאני לוחץ על הF יש דמונה של SANDISK ורושם לי שאני צריך לפרמט את דיסק G . כשאני לוחץ פתיחה על G רושם לי אנא הכנס דיסק, כשאני לוחץ מקש ימני אתחל ואז התחל רושם לי לווינדווס לא היתה אפשרות להשלים אתחול. איך אני מאתחל אותו ? והאם כל הקבצים ימחקו ?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by boss,

לא משנה תקציב..אני רוצה sata או IDE העיקר ד.קשיח הכי טוב וחזק. גם 3 או יותר שנים אחריות גם הוסיף מה דגם?

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  19. אני לא בטוח שהמחשב שלי חזק מספיק: P3 800 128MB 15GB (אין לי יותר מדי מקום פנוי בהארד דיסק בד"כ) פועל על WIN98 SE מה אתם אומרים?

20. Started by rot200,

קניתי WD חצי טרה והDVD לא מצליח לקרוא אותו נאמר לי כי בגלל שהדיסק הוא בפורמט NTFS אינני מצליח ועלי להפוך אותו בפירמוט לFAT דרך האיתחול של הדיסק עצמו אין אופציה כזאת לצערי,האם מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 8 תגובות
    • 7.1k צפיות
  21. Started by bomba90,

אני מחפש SSD בנפח חצי טרה שיחליף את ה-240 שיש לי כרגע בלפטופ. דרישות: 1. לא יותר מ-200$ (ייקנה בארה"ב) אפשר לחרוג קצת נניח 20$. 2. כמה שפחות מתחמם, קרי צריכת חשמל נמוכה. 3. לא אכפת לי אם זה יהיה SATA או MSATA. 4. לא EVO840. תודה מראש.

22. Started by Zupapa,

ביררתי על זה קצת ברשת והביקורות טובות מאוד - במיוחד ב-DVD-RECORDABLE.ORG מדיה שמיוצרת ע"י פוג'י בפורמט מינוס לצריבה במהירות 8. אשמח לשמוע אנשים שיש להם ניסיון עם המדיה קוד הזה. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  23. אני אנסה להסביר את המצב והבקשה- מקווה שתבינו- יש לי 3 מערכות עריכה, בכולם יש המון הארדיסקים ו1-2 מגירות נשלפות (ככה אני מעביר HD ממחשב למחשב). במערכת הראשית יש לי 10 הארדיסקים גדולים, כולם פנימיים בתוך המארז. באותה מערכת יש רק מגירה אחת נשלפת. עכשיו התחלתי לעבוד בשיטה של חיסכון בזמן- עובד במערכת הראשית על פרוייקט, מוציא את הכונן מעביר למחשב אחד- ומקודד שם. כך יוצא שרק מה שבמגירה נשלפת יכול לצאת- ואם לא צריך להעביר את הפרוייקט למגירה וזה סתם לוקח זמן (כל תקייה סביב 120 גיגה). חשבתי לקנות לפחות 5 מארזים חיצוניים 3.5 ולשים בהם את הדיסקים הקיימים- ואז רק להחליף כבלי USB בין מחשב למחשב. בגדול כל אותם חיצוניים אמורים להתחבר קבוע למערכת הראשית, ב USB/ פייר וייר. 1. האם זה אפשרי?…

• 8 תגובות
    • 942 צפיות
  24. יש לי צורב של samsung דגם SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA הוא קורא את כל הדיסקים,צורב כמו שצריך והכל בסדר, אבל יש לי דיסק מקורי של משחק GTA EFLC שכשאני מכניס אותו הוא מראה כאילו הוא מחפש אותו אבל הוא לא מוצא אותו, ופשוט לא רואה אותו. הדיסק בסדר, ניקיתי אותו ובדקתי בצורבים אחרים והכל עובד טוב ויפה, אפילו חיברתי צורב חיצוני והצלחתי להתקין את המשחק על המחשב אבל הצורב החיצוני לא שלי ואני לא יכול להשאיר אותו אצלי, ואני צריך שהדיסק יהיה בכונן כדי לשחק. מה יכולה להיות הסיבה שהוא לא קורא אותו? חפרתי את גוגל ולא מצאתי בכלל בעיה כזאת שהצורב לא קורא רק דיסק אחד שהוא תקין ואת כל השאר הוא קורא, אני מתוסכל מהקטע הזה רצח, אני מת לשחק במשחק למישהו יש פתרון חוקי מה אפשר לעשות? לא רוצה לשים…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  25. היי, רכשתי לפני שבוע את דיסק קשיח של WD BLACK של 3T. אני משתמש ב WINDOWS 7 PRO. כשחיברתי אותו מופיע לי רק 2T (שעליו מותקנת המערכת הפעלה) ועוד 746G שלא מופיע לי ב"My computer" כשבדיסק מאנג'ר של הווינדווס הוא מסומן בשחור כ-Unallocated כשאין לי שום אפשרות להפעיל עליו פעולות. אחרי חפרתי בגוגל, הבנתי שהחלק הזה צריך לעבור איזשהי המרה - השתמשתי בתוכנה חיצונית בשם EaseUS Partition Master Free Edition שגם לא נותנת לי יותר מידיי אפשרויות מעבר ללמחוק את המחיצה. התקנתי ממש הרגע את Partition Recovery ועשיתי SCAN על החלק של ה746G. זה כבר סורק את החלק הזה בדיסק כבר יותר מחצי שעה ורק ב30% כשהתחושת בטן שלי זה שזה לא יוביל לשום מקום. אני צריך פיתרון ודאי לבעיה הספציפית שלי. אחר…

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.