אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
הדיווחים העדכניים מצביעים על כך שחברת הענק היא שוב מלכת עולם שבבי ההבזק, וגם מלכת שבבי הזכרון הנדיפים לכתבה
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
- 1 follower
-
-
-
האם חסרונות העבר יתוקנו בהצלחה ונקבל כאן את אחד מכונני ה-SSD המשתלמים ביותר מאז ומעולם? לכתבה
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב! התקנתי ווינדוס 7 64 ביט אולטימאט ושכחתי להגדיר בביוס שהדיסק קשיח יפעל כsata עכשיו כשאני משנה את ההגדרת לsata ווינדוס לא עולה... השאלה היא האם יש פתרון לבעיה או שנטרך להתקין הכל מחדש? ואם אני מתקין מחדש האם חייב כונן דיסקטים כדי להתקין תדרייבר של sata או שאפשר דרך דיסק און קי?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. ההארד דיסק שלי של סיגייט קרס לו ועכשיו אני צריך עבורו מחליף אני רוצה הארד דיסק פנימי של 2TB ההארד דיסק ישמש לאחסון של מדיה ואני גם אעשה לו מחיצה של כ50GB שישמש להרצת הוינדוס התקציב הוא 500 ש"ח. אם יש צורך אפשר להרחיב קצת ל600. אבל מאוד הייתי מעדיף דווקא לרדת כמה שיותר תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי לאחרונה כונן פנימי קשיח של ווסטרן ואני מעוניין להתקין אותו אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך בדיוק עושים את זה מבחינת חיבורים ואיך הג'אמפר אמור להיות ? בתודה מראש ZIK
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי מחשב חדש, צורב תומך ב- LightScribe (LG) התקנתי את הדיסק המצורף. עכשיו מה עושים? איך מגיעים להגדרות של תמונה לצריבה ואיך צורבים אותה? תודה
-
- 2 תגובות
- 860 צפיות
-
-
מדובר בלוח אם ישן המבוסס על צ'יפסט 690G של AMD עם Athlon X2 4200, תומך ב- SATA 2 בלבד. במהירויות האלה אמינות חשובה לי בהרבה ממהירות. ראיתי בעבר המלצה על ה Crucial M4, והמחיר שלו זה פחות או יותר מה שאני מוכן\יכול להשקיע, אבל מחיפוש קצר בדיונים אחרונים נראה שיש כבר דור מתקדם יותר למרות שאין לי מושג מה ההבדלים (SATA 3?). אני מתכוון להתקין עליו Lubuntu, אם זה משנה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי, אז לפני כמה זמן הייתה לי בעיה במחשב, בה הייתי צריך לפרמט כונן שלם, אך בסופו של דבר הבעיה הסתדרה... אז החלטתי לגבות את המחשב.. בתחילה חשבתי שדיסק קשיח נוסף יפתור את הבעיה, וקניתי אחד כזה (HITACHI 250GB)... בסופו של דבר הבעיה נפתרה ללא הדיסק הקשיח... כרגע יש לי WD 160GB בשימוש, ואת הדיסק הנ"ל בנוסף... חשבתי להשתמש באחד מהם כגיבוי... יש לכם עצות? בעיקרון מערכת ההפעלה מותקנת על הדיסק שנמצא בשימוש כרגע (160GB) ואני מעדיף שלא להסיר את מערכת ההפעלה ולהתקין מחדש... נ.ב השגתי את הHITACHI בזול ולכן אני מעדיף שלא להחזיר אותו, אבל אופצית ההחזרה קיימת. תודה רבה וסליחה על החפירה
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
צריך המלצה לצורב DVD LightScribe שצורב תמונות צבעוניות באיכות גבוהה. שהצורב יהיה בצבע שחור ופנימי
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
לשדרג למחשב של אחותי.. חיבור עם הכבל הצהוב הזה נראלי SATA... אממ.. משהו כמו 250 ג'יגה.. אפשר מחירים וחברות טובות?
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני מהאחרונים שעדיין צורבים על תקליטורי DVD. רציתי לברר איך התקליטורים של RITEK, אני יודע שפעם בזמנו הם היו מעולים ויותר טובים מעל המותגי מדבקה שהיו נמכרים בארץ, אני אפילו זוכר ש SILVER LINE השתמשו בתקליטורים של RITEK. איך הם היום? אני רוצה לרכוש כמות, אני מגבה עליהם חומר שהוא חשוב יחסית.
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
קנייתי זיכרון misro sd לפלא4 ג'יגה, אחרי פירמוט של הזיכרון בפלא (990 uk ) הוא מזהה רק 2 ג'יגה. הבעייה שעכשיו גם שאני מכניס את הזיכרון ישירות למחשב (נייד) הוא מזהה אותו 2 ג'יגה יש למישהו פיתרון ??? תודה
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה ניתקלתי במצוקה של מקום והחלטתי להרחיב טיפה את הזיכרון, עכשיו אני מאוד רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני והשאלה שלי האם הוא יספק ביצועים סבירים ולא יפגע לי בניגון סרטים/סדרות שיהיו ב-HD (שזה יהיה השימוש העיקרי שלו לאחסן סרטים וסדרות), או שלא לקחת סיכון ולקחת כונן קשיח פנימי וזהו. מה גם שהכונן יהיה רוב הזמן סטאטי ולא יזוז הרבה אבל עדיין העיניין של הניידות מאוד קורץ לי(וגם לחברים שלי שאני לוקח מהם מדי פעם את ה-HD שלהם בשביל להעתיק מהם דברים. יש גם את העיניין של המחיר בעיקרון 320GB יספיק לי, והמחיר של HD פנימי נמוך משמעותית מחיצוני. מה שכן המחיר פחות משחק פה מחיר מה שחשוב לי זה התמודדות של ה-HD בניגון מדיה די כבדה כמו סרטים ב-1080P. תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הצורב שלי עבר הסבה לליצן יש לי צורב PHILIPS *48 MODEL: PCRW 4816 הכסוף הזה למי שמכיר.... בנירו הוא נותן לי מקסימום לצרוב על *16 למען האמת, זה או 16 או 4... איפה כל השאר??? למישהו יש מושג? ד"א אם מישהו יכול למצוא לי עדכון קושחה זה יהיה טוב.. בין אם זה קשור ובין אם לא... תודה על העזרה!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום, וחג שמח! רכשתי 2 הרד דיסקים של סמסונג 103SJ, ונדהמתי לגלות שהלוח-אם שלי אינו תומך ברייד אין שום דבר בביוס שקשור לזה אני משתמש בוינדוס 7 32 ביט ויצרתי " מראה " ( MIRROR ) בין שתי ההרד דיסקים במנהל התקנים של החומרת איחסון השאלה שהיא היא כזאת : אחרי שביצעתי MIRROR בין השניים, ו זה RAID שהוא כביכול תוכנתי.. במידה ואני רוצה לדוגמא לקנות מחשב חדש ולהתקין וינדוס מחדש על הרד דיסק אחר אבל אני מחבר את שתי ההרד דיסקים האלה צריכה להיות איזשהיא בעיה כלשהיא ? גם במקרה שהלוח החדש יתמוך ב RAID וגם אם לא, קורה משהו בעצם ?
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום.. הרבה ענו לשאלה שלי.. אבל כנראה שלא הבנתם אותי נכון. חברים, האר דיסק שלי ההיטאצ'י מזוהה לי במערכת הפעלה, אני רואה אותו גם בביוס, וגם במאפיינים של המחשב שלי. הבעיה היא, שאת הכוננים שלו, פיזית C D E אני לא רואה... ושם יש לי חומר חשוב!! ההאר דדיסק הראשי שלי הוא של סמסונג והוא כמובן מזוהה בסדר גמור. שניהם בחיבור סאטא. אני יודע שאני יכול דרך ה MANAGE של ווינדוס לפרמט אותו, הוא מראה לי אותו באיקס אדום, אבל אז זה לא חוכמה אני יפרמט אותו, ומה עם החומר שיש בו???? חייב להיות תשובה טובה, במיוחד בגלל שהוא כן מזוהה במחשב, רק בלי הכוננים, מה עושים?? תודה..
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
היי קניתי HD חדש 300GB של MAXTOR IDE בשביל מכשיר הMVIX שלי. אך כאשר חיברתי אותו למכשיר ראיתי שהמכשיר לא מזהה אותו. אז ניסיתי לחבר אותו למחשב וזה גם לא זיהה אותו. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהמחשב ישן אז ניסיתי גם במחשב שלי שהוא בן חצי שנה וזה לא עובד... ניסתי לשחק עם מסטר סלייב IDE 0 IDE 1 וכלום שום דבר לא עזר. אנא סייעו לי להתגבר על תקלה זו. תודה רבה חג שמח ומועדים לשמחה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת איך לברר כמה פלטות יש לי בהרד דיסק וכמה מכילה כל אחת מהן (אם זה משנה ההרד-דיסק שלי הוא 40 גיגה של 7200rpm quantom)
-
שלום ידידי. אני צריך עזרה לתקלה מאוד מוזרה שקרתה לי. יש לי שלושה דיסקים קשיחים. דיסק א. 80 גיגה SATA. מחיצה 1, 20 גיגה מחיצה 2, 60 גיגה דיסק ב. 30 גיגה IDE מחיצה 1, 15 גיגה מחיצה 2, 15 גיגה דיסק ג. 10 גיגה IDE. מחיצה 1, 5 גיגה מחיצה 2, 5 גגה אני רציתי לפרמט לעשות fdisk לדיסק ב. לכן חיברתי את דיסק א. ו- דיסק ב. ועשיתי גיבוי בעזרת GHOST של המחיצה 2 של ב. למחיצה משנית של א. לאחר מכן כיביתי את המחשב ונתקתי פיזית את א. העלתי את FDISK מכונן פלופי, עשיתי מחיצות ופרמטתי את ב. הכול בסדר. כעת חיברתי את שלושת הכוננים ביחד והעלתי בדוס. תוכנת ה- GHOST של דוס היתה לי על כונן א. באחת הסיפריות שבמחיצת המשנית. אך לרוב תדהמתי כאשר ניסיתי ליכנס לספריה קיבלתי הודעה בנוסח: the labrery has ba…
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם... ההארדיסק שלי עושה לאחרונה מלא רעשים........ לא תיקים ... רק רעשים של קריאה העניין הזה תקין??
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם. להלן, עוד שיטה לייצור אמצעי אחסון שיהיו טובים מהקיים היום. אין לי מושג האם ומתי זה באמת יהווה תשובה ולו לשוק האנטרפרייז, קל וחומר לצרכן הביתי, אבל .... לא יזיק לדעת שזה קיים. https://phys.org/news/2020-03-light-operated-hard-tomorrow.amp חג פורים שמח !
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במחשב החדש שלי הוא מזהה במשחב הישן עד עכשי והוא זיהה פתאום הוא הפסיק לזהות אותו ורושם שההתן לא מוכר כשאני מנסה לעשות עידכון מנהל התקן הוא רושם לי שלא היה אפשר להמשיך כי הוא לא מצא משהו שמתאים יותר מהתוכנה על המחשב או משהו כזה.. מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה ושהוא יזהה את הכונן..? ובמשחב אחד זה עובד רק בשני לא.. ועשיתי את כל האיתחול והדברי םהאלה.. הוא רושם לי אבל במנהל ההתקנים שזה בכלל התקן לא מזוהה..
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-