אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מחשב נייד טושיבה A505 שנקנה בארה"ב בלי אחריות בינלאומית, ולכן אין לי אחריות בארץ. בכל מקרה מה שקרה שבערך לפני חודש המחשב התחיל לעשות בעיות, מידי פעם כאשר הייתי מפעיל את המחשב הוא היה נתקע, הייתי מכבה ומדליק מחדש וזה עבד רגיל, ובנוסף המחשב עבד הרבה יותר לאט מהרגיל. ואז לפני יומיים המחשב הפסיק לעלות, כאשר אני מפעיל אותו נהיה מסך שחור והוא נתקע. ניסיתי להתקין WIN מחדש וההתקנה מגיעה לסוף, אולם כאשר הוא מפעיל מחדש את המחשב לאחר ההתקנה המחשב נתקע. (כאשר חיברתי דיסק קשיח אחר המחשב עבד רגיל) האם יש משהו לעשות? או פשוט להחליף הארד דיסק(יש לי גיבויים להכל כך שלפחות זה לא שיקול). תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב בן 3 שנים עם לוח אם של GIGABYTE עם NFORCE 3 , עליו שני חיבורי SATA ושני IDE בנוסף על המחשב מותקן כרטיס PCI SATA פשוט וזול , עלה איזה 70 שקל , עם שני חיבורים וצ'יפ של סיליקון אימג' SiI3512 על הכרטיס מחובר כרגע דיסק אחד שנקנה לפני כשנה וחצי ועל חיבורי הלוח אם מחוברים שני דיסקים SATA שניקנו עוד עם המחשב ודיסק אחד IDE וצורב דיסקים. הבעיה היא: הבאתי דיסק western digital green 500G שאמור להחליף את דיסק הIDE (שהוא בעצמו עובר למחשב אחר בלי סאטה) חיברתי אותו לכרטיס PCI SATA והכל טוב הוא עולה מזוהה פורמט חולק ומולא בתוכן הכונן הישן , אפילו ממש מהר. , מדובר במחשב לעריכת וידאו והחומר שהועתק אליו הוא מלא סרטים קצרים וארוכים בכל מיני פורמטים. פה התחילה הבעיה. תוך כדי צפ…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה, תגידו המבצע הזה משתלם? http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=680&AuctionId=7712393 כלומר מישהו מכיר את החברה או את הDOK עצמו?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה זמן, בערך, מחזיקים DVD צרובים (מדיה איכותית)? רוצה לגבות דברים ולדעת כמה זמן זה יחזיק מעמד לפני שהמידע בפנים ילך... תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם חבריי הפורום!!! רציתי לשאול אותכם שאלה בהקשר לכונן פלאש חיצוני. א. למה נועד כונן פלאש חיצוני ? ב. למה הוא משמש? ג.מה המחיר שלו היום? ד. ומה זה בעצם המילה ready boost?? בתודה מראש בר לוי!!!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח 250 גיגה,של חברת Seagate . הורדתי מאתר היצרן תוכנה לבדיקה,אבל אני לא מצליח לתפעל אותה. אשמח לקבל עוד תוכנות לבדיקה.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שמעו אני צרכן רגיל ואף פעם לא התעמקתי בנושא הדיסקים הריקים... מה שזול ריק ויש פה 700 מגה פנויים אני לוקח. יש לי מלא דיסקים של גי פי טי וסילבר ליין ועוד כמה זוולת כמו PRINCO . יש לי גם דיסקים של לפני 4-5 שנים ככה והם טובים . יש עליהם דאטה ויש גם דיסקים של מוזיקה אז אני לא מבין מהם הסיכונים ? מה אתם אומרים שאחרי זמן מסוים פשוט יעלם המידע מהדיסק? ואם כן אחרי כמה זמן..? ומה הכי מומלץ אם ככה? תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן כולם. אני, בתור גיימר שמוריד "לא מעט" הייתי אומר, זקוק ל-2 TB שטח במחשב. איני מעוניין לבזבז כסף על הארדיסק SSD או על VelociRaptor, מכיוון שאין בהם מספיק מקום כדי להחזיק את כל הקבצים במחשב + מערכת ההפעלה (כן, אני רוצה את הכול במהירות גבוהה יותר). אין לי כסף/חשק לבזבז על הארדיסק שלישי ואולי רביעי שיהוו גיבוי, כך שאני מעוניין לדעת האם מערך RAID0 יתאים לי ומה הסיכונים הנטולים בעסק, בהתחשב בעובדה שאשתמש באל-פסק ושלא יהיה לי גיבוי. האם יש צורך כלשהו לתחזק את המערך? האם השינוי היחיד שארגיש במהירות יהיה במערכת ההפעלה, כך שכדאי לי לקנות SSD בנפח קטן מאוד אך במהירות גבוהה מאוד ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכך בעצם לוותר על מערך ה-RAID0?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא יודע אם זה הפורום אז אני מנסה. יש לי כונן חיצוני USB 2. יש לי שם סרט באיכות HD בגודל 2 ג'יגה ל-45 דקות. האם אני יכול להפעיל אותו ישירות מהכונן בלי שיהיו תקיעות או שאני חייב כונן בעל חיבור USB 3. (אין לי באמת כונן, אני פשוט רוצה לרכוש ולכן אני צריך לדעת)
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים , לאחרונה מכרתי את המחשב שלי לטובת מחשב פשוט יותר . במחשב הקודם היה לי מערך RAID 0 של סיגייט 1TBX2 על לוח אם מסוג ASUS P8P67 PRO הוצאתי משם את ההרידיסיקים ושמתי על לוח GIGABYTE EP35 DS3 . עכשיו כאשר אני מחבר אותם ב RAID הלוח מזהה את הכוננים כ NON-RAID ומן הסתם מציע להפוך אותם שוב ל RAID . להבנתי הפעולה תמחק את כל המידע שעל הדיסקים ?! מישהו יכול לעזור בעיניין, איך אני מוציא משם את המידע ? לא חשבתי שתיהיה כל בעיה . תודה מראש .
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סדרה חדשה של WD יצאה לשוק - EARS. אלו דיסקים קשיחים מסדרת ה-Green Caviar בנפחים של: 640 ו-800GB וגם 1, 1.5 ו-2TB. הדיסקים מגיעים עם זיכרון מטמון ענק של 64MB, ממשק SATA 3Gb/s וכמובן כיאה לסדרת ה-Green, הספק Idle נמוך במיוחד לעומת המתחרים. המיוחד בסדרה החדשה, פרט לזיכרון המטמון הוא ה-Advanced Format ש-WD מובילה בהטמעתו: http://www.anandtech...doc.aspx?i=3691 עריכה ותיקון לאחר הערה. נקודה למחשבה - הדיסק לא מתאים למערכת ההפעלה XP ופוגע בביצועים במידה ניכרת (מכיוון ש-XP עובדת עם sector בגודל 512בייט). כמו כן, דיסקים מסוג זה לא מומלצים (בלשון המעטה) להרצת מערכת הפעלה בכלל. המחיר, נכון להיום ב-KSP הוא 970ש"ח ל-2TB, ובארה"ב הוא $190. מי מעוניין לשמוע עוד ואולי להצטרף לרכישה של ד…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כונני סדרת ה-PM1633a החדשים של היצרנית הקוריאנית שוברים את השיא אשר ראינו רק לפני מספר חודשים, ומציעים נפח שכמותו טרם ראינו עבור מוצר בודד בשוק האחסון לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כונן SSD מרשים מאוד מחברה בשם Fixstars, אשר הציע נפח אחסון אדיר של 13 טרה-בייט במארז יחיד וקומפקטי יחסית, ועם תג מחיר אסטרונומי לא פחות. כעת, נראה שבסמסונג החליטו כי טבעי שהיצרנית המובילה המובהקת בשוק ה-SSD תהיה גם זו שתוביל בשיאים שבו – ומתחילים למכור את כונני ה-PM1633a המהפכניים שלהם (שמיועדים בעיקר לחוות שרתי מידע למיניהן), אשר מגיעים גם בנפח של 15.36 טרה-בייט (!), שיא חדש בקטגוריה. הכוננים החדשים מתבססים על חיבור SAS בקצב של 12Gbps, ולצד הנפח העצום מציעים גם ביצועים נאים עם מהירו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
:kopfpatsch: ולמי שלא הבין את "מצוקתי": קניתי מחשב חדש עם חיבורי SATA , אולם נשארתי תקוע עם הדיסק הקשיח הישן (IDE). כיוון שהדיסק בגודל 120 ג'יגה, פשוט חבל לי עליו, ואני רוצה לחבר אותו בחיבור חיצוני לכניסת ה-USB במחשב, כדי שאוכל להשתמש בו לגיבוי. אודה אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות : א. איפה אוכל לקנות כבל IDE ל USB כדי לחבר בחיבור חיצוני את הדיסק קשיח לכניסת ה USB במחשב השולחני ? (- אני מעדיף כבל, ולא מארז). ב. האם כבל כזה מספיק, או שיש צורך לחבר את הדיסק גם למתח המחשב. ג. האם יש מישהו שכבר עשה זאת, ויכול לספר איך זה עובד, מהירות, ועוד. תודה לכל מי שיכול לעזור !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי 2TB חיצוני של סמסונג, לאחר הפסקת חשמל קצרה בזמן שהדיסק היה מחובר הוא לא מוכן לעבוד כראוי. הוא כותב לי שהדיסק לא מפורמט והוא רוצה שאני אפרמט אותו, לא ממש בא לי לפרמט אותו כי היה עליו איזה טרה של סדרות וסרטים שממש לא בא לי להוריד עוד פעם. איך אני גורם לדיסק לשוב לסורו?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב יש לי אפשרות לקנות כונן intel 530 ssd 240G בהנחה משמעותית, הבעיה היא שהחיבור שלו הוא mSATA ולא SATA . האם החיבור הזה פוגע בביצועים? פשוט הביקורות שקראתי ברשת בוצעו על חיבור ה - SATA. דבר שני, האם יש מתאם בין חיבור mSATA ל - SATA ? המחשב שעליו אתקין את הכונן הוא נייח. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
איך לפצל הארד דיסק והאם צריך תוכנה מיוחדת לכך ומטיפה ניתן להוריד אותה ? :-\
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! ;D אני מחפש כונן חיצוני להעברת סרטים לטלוויזיה. רוב הכוננים באים עם 2 חיבורי USB על מנת לספק לכונן זרם מספיק גדול. בטלוויזיה יש לי חיבור USB אחד בלבד. האם אפשר להפעיל את הכונן רק מחיבור אחד? ואם לא אז מה הפתרון? :s05: תודה לעונים!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ST8000AS0002 האם הכונן יתאים לטורנט? 8TB מהירות מדווחת היא 5900 כרגע יש לי כונן 4TB WD GREEN (מהירות 5400) שעובד מצויין מול טורנט. מאפשר גם הורדה על מקסימום רוחב הפס וגם הזרמה אל מחשבים בבית (רשת ביתית) בדרך כלל ביחד אלא אם הרוחב פס של הסרט גבוה מדי (אני מוריד כמעט רק REMUX) עוד משהו אמרו שיגיע בקרוב כונני 10TB אבל לא ראיתי באף אתר למכירה כונן כזה. והאם כבר יש כתבות שמוודאות את האמינות או את תנאי העבודה והמהירות של הכונן 8TB הזה? כי לא קראתי עליו עדיין אף סיקור
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי דיסק חצוני של WD של 500G הוא מלא ב 300G חלק מהתיקיות שבו לא רואים וגם שאני בודק כמות קבצים הוא רושם פחות ממה שיש בפועל. בפולדרים מופיע שיש 0 קבצים גם שיש 100 קבצים ויותר שרוצים להעתיק לתוכו מהמחשב הוא רושם בקבצים מסוימים שהנתיב או השם ארוך מדי וגם שקצרתי משמעותית את השם הוא לא מאפשר להעתיק הדיסק מפורמט ב FAT32 המחשב הוא ויסטה 32 אבל זה קרה גם ב XP מה עושים כדי לראות את כל הקבצים תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר על תוח של Gigabyte , צ'יפסט B150M. יש שם חיבורי Sata express. האם הם מהירים יותר?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , אני וחבר שלי זקוקים לכונן קשיח חיצוני טוב בנפח של כ 1TB לעבודה שלנו שכוללת העברות קבצים גדולים. הבנתי שרבים עובדים בשיטת FAT32 שלא מאפשרים העברת קבצים יחידים בגודל מעל 4GB אז אם אפשר כונן שמאפשר זאת אשמח. שמעתי גם שניתן לפרמט אותו ל NTFS אבל אין לי מושג כיצד. תודה רבה ! שיהיה מחיר שפוי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.samsung.com/us/support/owners/product/MZ-7PD128BW אני קניתי 2 דיסקים ל-RAID 0 התוכנה של סמסונג לא מזהה את הדיסקים ב- RAID ולא מעדכן את הקושחה איך מעדכנים את הקושחה ל- RAID 0
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ניתקלתי בכך במספר מקומות של מפרטים של דיסקים קשוחים, כמו למשל במפרט של הסמסונג המומלץ, וגם במקרה של הסיגייט הטריים יותר ובעוד מספר חברות. מספר לינקים רלונטיים: http://www.seagate.com/staticfiles/support/disc/manuals/desktop/Barracuda%207200.12/100529369h.pdf אפשר לחפש ב PDF Non-recoverable read errors כמו כן, גם באתר של סמסונג, למשל: http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=469 עריכה: ומעניין לעניין באותו עניין אני רוצה לרשום TM על Tic TicTick. Tick. Tick. That's the Sound of Your Drive Dying Out
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-