עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by kebibas,

שלום, יש לי כרטיס זיכרון שליווה אותי בטיול בדרום אמריקה... לקראת סופו קיבלנו איזה וירוס או משהו, והוא העלים את התמונות... היה אפשר לראות לראות את התמונות במצלמה אך כשהיינו מחברים את הכרטיס למחשב לא היה ניתן לראותם. זה היה מראה כרטיס ריק אך במאפיינים היה מראה שחצי מהכרטיס אינו פנוי... הלכנו למישהו שהמליצו לנו ללכת אליו לבדיקה של הכרטיס, והוא התחיל לשחזר לנו את התמונות. בסוף התהליך ראו את התמונות בתיקיה אך לא יכולנו לפתוח אותם... חלק מהתמונות לא רואים בכלל ובחלק רואים רק חלקים מהתמונה. מישהו יודע מה עושים ואיך פותרים את העניין הזה? או איזה מקום שיכול לשחזר את התמונות ולנקות את הכרטיס? התמונות האלה ממש חשובות! אני ממש אודה למי שיצליח לעזור לי תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. דיסק קשיח שהיה פעם בתצורת raid, לאחר הבעיות אמרו לי להכנס ל raid במחשב המקורי ולמחוק קונפיגורציה, גם לא עזר... הדיסק מזוהה בביוס (בדרך כלל, קרה גם שלא זוהה כמה פעמים) כאשר אני מעלה את המחשב (עם עוד דיסק SATA) מערכת ההפעלה די נתקעת ולוקח לה כמה דקות טובות לעלות, בסיום, רואים את הדיסקים (מחולק ל 2) הנוספים אבל אין גישה אליהם... אני יודע שאין master ו slave ב SATA אז מה יכולה להיות הבעיה?... בדקתי בשני מחשבים שונים עם חלונות 7 ו XP

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1 ₪515 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3350 מה דעתכם עליו? הוא טוב? תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי אפשרות להזמין אותו מחו"ל ב590 ש"ח. אם יקחו לי עליו מע"מ ייצא לי 685 ש"ח. אני שואל כיוון שראיתי בארץ הורדת מחירים מסיבית לכונני SSD אך לא של OCZ. למשל ב KSP אני רואה שניתן לרכוש את הכוננים: Corsair Force Series 3 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail ב590 ש"ח Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 ב610 ש"ח מביקורות ברשת הכונן של OCZ נמצא תמיד בראש הבאנצ'מאקים מה שאי אפשר להגיד על אלה, למרות שהכונן של Crucial מצויין. מה הייתם עושים ?? המחיר הכי זול בארץ לכונן של OCZ הוא 880 ש"ח. תודה !

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  5. ראינו שניתן לכופף את החנויות, ולהנות ממחירים שפויים יותר בנוגע לSSD, אבל, מה בנוגע לHDD רגילים? אני בטוח שלא מעט אנשים עדיין "מחכים" לירידת המחירים שמי יודע מתי תגיע. לדעתי - צריך להיות אקטיביים ולא פאסיביים, לא יודע מה איתכם - אני בהחלט אשמח לראות הצעות מפתות מכיוון החנויות, בכדי להוסיף עוד כמה TB למערכת שלי. אז, יש ביקוש?

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  6. לאחר 2 הפוסטים שלי בפורם החלטתי שאלך על כונן SSD כדי למקסם את המחשב שלי. אני רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה WIN 7 ואת כל התוכנות ויש לי כונן נוסף 500 GB שאשים אותו בתור כונן אחסון הם יעבדו בסדר ביחד? על מה אתם ממליצים?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום אני מעונין להתחיל לגבות את המחשב על גבי ענן ותהיתי איזה שרות הכי מומלץ ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם. אני צריך עזרה בבחירת דיסק קשיח חיצוני 1T למטרת אחסון קבצים שונים שאין לי צורך בהם על המחשב ובעיקר למטרת שמירת סרטים, שירים ותמונות. למרות שההארד דיסק הזה לא יהיה זה שמערכת ההפעלה רצה עליו אלה רק מחובר כשאני אצטרך אותו, אני חושב ש USB 3 יעזור לי בזמן העתקת קבצים בנפח גבוה. ובכלל האם עדיף הארד דיסק חיצוני או הארד דיסק פנימי עם תושבת שתירכש בנפרד. בעניין העלות, אין צורך להשתגע, כמה שפחות יותר טוב, כל עוד זה ימלא את צרכי המצופים. אני גר בפ"ת, ככה ש KSP או IVORY בהחלט יתאימו לי. תודה רבה על כל עזרה.

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  9. Started by loading,

אני רוצה קשיח לנייד בנפח של סביבות 250. מה שאני מכיר הם OCZ ו-Corsair. בגדול הכיוון שלי זה VERTEX 4 (אולי שווה בכלל וורטקס 3?) בנפח 256GB או GT בנפח 240GB. שניהם יגיעו מחו"ל, OCZ אחריות בינלאומית 5 שנים עם שירות בארץ, ולקורסייבר אין לי אחריות בארץ אני צריך לשלוח אליהם את הקשיח במקרה של תקלה. השאלה איזה מהם עדיף לי, והאם יש משהו אחר שאני לא מכיר וכדאי להסתכל עליו. השימושים שלי לנייד הם בגדול הרצה של הרבה תוכנות במקביל, בעיקר מכונות וירטואליות. התקציב סביב 300 דולר

• 0 תגובות
    • 989 צפיות
  10. Started by rank1986,

לאחר קניית מחשב חדש יש לי עוד לפני שקניתי את המחשב וחיברתי לחדש הארד דיסק : WD BLUE 16 MB SATA 3לדעתי הוא יוצר צוואר בקבוק ווינדוס 7 64 לא הכי עובד עליו בצורה הכי מהירה לכן ארצה לקנות חדש אני רוצה להוסיף עוד קשיח שיהיה לי עוד מיקום ושיהיה לי גם דיסק יותר מהיר והכי חשוב שקט שאני מתכנן להריץ אותו כדיסק ראשי עליו תותקן מערכת ההפעלה. ההתלבטות היא בין Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX ווסטרן דיגיטל ל 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 סיגייט על מה אתם ממליצים בהתאם לצרכים שלי שהם מהירות ושקט ואם יש המלצה אחרת אשמח לשמוע

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by kobekoo,

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  12. Started by shir12345,

אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני של סמסונג ללא חיבור לחשמל ההתלבטות העיקרית היא בין 2 הדגמים האלה http://www.electrophoto.co.il/Product.asp?Pid=8806071213361 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=802589 שניהם USB 3.0, שניהם לא צריכים חיבור לחשמל אותו מחיר בערך רק שאחד 500GB מסדרת M2 והשני 640GB מסדרת S2 מה ההבדל בין הסדרות? הM2 חדש יותר ועקב כך מהיר יותר?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by rank1986,

קניתי מחשב חדש לפני כשבוע והיה לי כונן קשיח בנפרד wd 500 gb sata 3 הכונן ממש מרעיש ולא מהיר הכי חשוב לי בדיסק שאני רוצה לקנות זה שיהיה מהיר ומאוד שקט נפח עד 1 טרה יש לי לוח אם תומך SATA 3 אבקש את המלצתכם

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  14. Started by summer69,

שלום לכולם. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על התשתיות של NetApp, הבנתי מה זה snapshots, הבנתי איך RAID DP עובד. ויש לי כמה שאלות על WAFL. אם הבנתי נכון, הWAFL הוא לא בידיוק מערכת קבצים, אלא יותר Sub System של ONTAP שבעצם אחראי על הmetadata של הקבצים, על הSnapshots, לשרת לקוחות של NFS וCIFS, ועוד. והאם i nodes (אני נוב בלינוקס) הם בעצם האינקדסים שמחזיקים את הmetadata (שינוי אחרון, הרשאות, תאריך יצירה וכו') של הקבצים? ובi nodes בעצם הWAFL מטפל? האם אני צודק? בכל מקום שקראתי על WAFL באינטרנט, כתוב שהוא לא File System אלא File Layout.... אשמח לשמוע ממכם על מנת שאוכל להבין טוב יותר.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. אהלן אני מתעניין בקניית מארז חיצוני לקשיח 2.5" , הדיסק בו אני הולך להשתמש הוא WD Scorpio 500GB HDD 8MB 5400RPM STAT 2. אני ככל הנראה אבחר בכונן עם USB3 , אך לשם הסקרנות - ההבדלים יהיו משמעותיים בין USB2/3 בשימוש עם קשיח הנ"ל? אגב, אם יש למישהו המלצה, על הדרך, לכונן חיצוני עם USB3 אשמח לשמוע, כרגע אני חושב שאני אקנה את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=15128 דווקא אני מתפלא שאין כמעט מבחר בתחום...

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by House M.D.,

היי. היום קיבלתי את הכונן Crucial M4 128GB. התקנתי את הוינדוס והכול עובד כמו שצריך, אני מאוד מרוצה. רק דבר אחד מוזר, כשאני מסתכל בנתוני S.M.A.R.T באמצעות CrystalDiskInfo, אני רואה נתון בשם "Non-4k Aligned Access" שגודל כל הזמן. האם זה אומר שאני צריך לעשות לו Align? מצורפות תמונות מ- CDI ומAS SSD . כמו כן אשמח לדעת האם התצואה שקיבלתי תקינה. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by roee97,

בעקבות הדיון על הקניה המרוכזת- כנראה שאני אלך על ה-128, אם ירד לסביבות ה-600, אבל יש לי כמה שאלות: 1. יש לי מחשב שמותקן עליו windows 7 על הארדיסק 1 טרה, שמחולק לשתי מחיצות: מחיצה 1(158 מתוך 228 ג'יגה)- windows, program files ועוד כמה דברים שאני לא בטוח מה הם מחיצה 2(416 מתוך 703 ג'יגה)- משחקים, סרטים, תמונות. השאלה היא מה אני צריך להעביר לssd ואיך אני עושה את זה. 2. ראיתי בכמה מקומות שהיה כתוב שיש דגמים של ssd שבהם מהירות הכתיבה היא איטית מאוד, האם זה נכון גם לגבי הדגם הזה? 3. מה נדרש להתקנת הssd במחשב? ראיתי שצריך מתאם 2.5 ל3.5 איפה משיגים אחד כזה, והאם יש עוד משהו שנחוץ להתקנה. 4. שאלה אחרונה- מה הם השיפורים המרכזיים שיהיו כתוצאה מהתקנת הssd. השימושים העיקריים ש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לפני שנה וחצי רכשתי דיסק קשיח של WD עד שלפני שבוע מערכת ההפעלה חדלה מלעלות לא ניתן לגשת לדיסק ממחשב אחר כל תוכנת צד שלישי לצורך פרמוט כושלת ולא ניתן להתקין מערכת הפעלה. בכל מקרה היתי רוצה לדעת כיצד אני מבצע את מימוש האחריות מול WD העולמית ניסיתי לעשות את זה באתר שלהם אבל הם מפנים אותי ליבואנים שבכל מקרה מפנים אותי לWD אשמח להסבר קצרצר על התהליך תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by הנווד,

יש לי דיסק חיצוני של סיגייט 1T. לפני כמה ימים הוא עשה כמה רעשים, ניתקתי וחיברתי שוב לחשמל ומאז הוא הפסיק להיות מזוהה במערכת. הפעלתי תוכנה שתסרוק ותשחזר את כל הקבצים, ולמזלי הכל שוחזר במלואו, אך אין לי כרגע דיסק באותו נפח להעביר אליו את כל החומר. כלומר הדיסק תקין מכנית, ואפילו כנראה לוגית (יחסית), השאלה היא האם ניתן לשחזר את ה- mbr שלו. לצערי אין לי גיבוי של ה- mbr המקורי. שחזור כזה פשוט יסיים את כל העניין תוך דקה.

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  20. Started by ben-zone,

היטאצ'י מוכרת כבר 3 דגמים של דיסק כזה בחו'ל : - שני דגמים "ביתיים" (5,400 ו 7,200) - דגם "עסקי" (7,200) אני צריך להוסיף עוד דיסק לדיסק ה 3TB שלי, ומעוניין בדיסק 4TB (מהירות 5,400 תספיק לצרכי). אז ... יש למישהו מידע ? הערכה ? אשמח

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Cache Ram Register Hard Disk

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by ashbit_q,

אני מעוניין לשדרג (להוסיף) ל SSD SATA3 120/128G אני לא יודע אם יש פה את המפרט שלי אז אני יכתוב אותו דבר ראשון. לוח אם : GA-P55M-UD4 זיכרון : 4 ג'יגה פשוט DDR3. כרטיס מסך : 460GTX ES 1 ג'יגה. ספק כוח : קוגר 700W. איחסון : 3 הרדיסקים בנפחים 200 500 1000. הבנתי שכדי לחבר (להנות מ) SSD SATA3 צריך מתאם. מה היהתם ממליצים לי מה מהיר יותר ומה כדאי לי לעשות. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  23. שלום אני זקוק להמלצה לכונן קשיח פנימי עבור מחשב HTPC - החשיבות לגדול ככל האפשר, SATA3, שאפשר להריץ ממנו סרטים וסדרות ב FHD. האם כל הירוקים יתאימו? יש חשיבות מסויימת לשקט אבל בכל מקרה יש בו כבר דיסק ישן של 320G עבור מערכת הפעלה. תודה

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  24. Started by Internal,

אני מחפש דיסק און קי חדש של 16GB שיהיה מהיר ,חושב לקחת USB 3 עם תמיכה לאחור . תקציב בערך 150 Patriot Supersonic Boost XT 16GB USB 3.0 זה על מה שחשבתי. האם באמת כדי לקחת את המוצר ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם בעקבות הדיון כאן על הקניה הקבוצתית אני מתלבט האם כדאי להוסיף SSD למערכת שלי על מנת לקבל שיפור ביצועים. אני עובד עם מעבד E5200, לוח אם GA-73PVM-S2H, וארבע גיגה של RAM לצורך עבודות משרדיות (אופיס וגלישה) ומסופק מכוח העיבוד אך הייתי שמח למעט יותר מהירות תגובה. האם כדאי לי להוסיף SSD עבור מערכת ההפעלה (כרגע יש לי כונן אחד של חצי טרה שמחולק לשלוש מחיצות, אחת מהן מוקדשת למערכת ההפעלה ולתוכנות שונות). ובמידה וכן איזה כונן עשוי להתאים תודה

• 28 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.