אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
מדובר על ה M4 128GB , מעודכן לגרסת FIRMWARE אחרונה (00F) אני מריץ FEDORA 15 תחת DELL LATITUDE E6400. וידאתי שהבקר שלו הוא SATA2 . זה מה שאני מקבל ב HDPARM # hdparm -Tt /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 3550 MB in 2.00 seconds = 1776.63 MB/sec Timing buffered disk reads: 768 MB in 3.00 seconds = 255.87 MB/sec הרצתי כמה פעמים, תוצאות דיי דומות זה מה שאני אמור לקבל לפי https://wiki.archlinux.org/index.php/SSD_Benchmarking#Crucial_M4 # hdparm -Tt /dev/sde /dev/sde: Timing cached reads: 19094 MB in 2.00 seconds = 9559.40 MB/sec Timing buffered disk reads: 786 MB in 3.00 seconds = 261.63 MB/sec ההרגשה שלי שהלפטופ מגביל את הבקר SATA כדי לחסוך בחשמל. בכל מקרה, הוא…
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
כל הכבוד למכרז על קשיח SSD מדוע ללא עורכים מכרז על SSD קצת יותר איכותי שגם מפנה מקום לארדיסקים נוספים ? OCZ SSD RevoDrive 3 120GB Read 975/Write 875 IOPS 120000 נותן מהירות בסוגים שונים של קבצים וגם עם מכרז יכול להיות סוס מנצח
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
-
שלום רב. לפני כיומיים נפל לי ההארד דיסק החיצוני שלי (WD My Passport 2.5' 500GB) ומאז הוא רק מקבל חשמל (לא מזוהה בכלל במחשב). עד כמה שהבנתי אין לי מה לעשות בנושא (למזלי רוב המידע היה מגובה...). בכל מקרה, החלטתי לקנות אחד חדש, ומכיוון שעם זה לא היו לי בעיות (אני כבר 3 שנים איתו), אז חשבתי לקנות שוב את אותו דגם. רק לגבי הנפח לא הייתי בטוח לגבי 500GB או 1TB, אז חיפשתי ביקורות ובZAP היו 7-8 ביקורות רעות על ה-1TB (ואלי 2 ביקורות טובות), בעוד שעל ה-500GB היו רק 4 ביקורות אך כולם טובות. אני מניח שההבדל נעוץ במס' הפלטות, ולכן רציתי לדעת האם יש דרך בה אני יכול לברר על HD חיצוני את מס' הפלטות, כך שאולי אני אמצא אחד של חברה טובה עם פחות פלטות... (או לפחות וכל לברר אם באמת יש מס' פלטו…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הי, מאז ההצפות בתאילנד (שכנראה גוררות יותר תלונות בארץ מאשר בתאילנד) איבדתי אחיזה על מה שקורה בשוק הקשיחים. אני כבר תקופה ארוכה זקוק לדיסק 2TB וחיכיתי לא מעט אבל כבר לא יכול לחכות עוד. הייתי שמח לקבל המלצה לדיסק קשיח פנימי 3.5 2TB כאשר אמינות היא הקריטריון החשוב ביותר. בעבר הייתי קונה רק את הסדרה הירוקה של WD והייתי מרוצה עד הגג. שקטים, חסכוניים ואמינים. אבל היום כשאני מסתכל ב-newegg אני רואה מלא ביקורות שליליות על דיסקים שמתים תוך חודש או מגיעים תקולים. אולי הם לא חזרו לעצמם שם ב-WD... אני צריך את הדיסק לאחסון NAS כך שמהירות אינה חשובה לי אלא האמינות וחסכון באנרגיה. יש לי שרת NAS דמיקולו שעושה RAID 0 והופך את 2 הדיסקים למחיצה אחת כך שאם אחד נופל ככל הנראה המידע בשני לא י…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, אז התחדשתי בCRUCIAL M4 128G ונדמה לי שאני מקבל תוצאות די מאכזבות. אשמח אם יודעי דבר יגיבו לצילום מסך שצירפתי. כאמור מדובר על חיבור בSATA2 - עדיין נראה לי איטי מידי. לוח GIGABYE 965P-DS3 REV3.3 עם גירסת ביוס אחרונה. מדובר על תוצאות לאחר שדרוג הFW לגירסה אחרונה + שימוש בPARAGON SSD MIGRATION להעברת המערכת הפעלה שלי לSSD. אשמח לחוות דעת מקצועית.
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
מהן האופציות לחבר את הכונן הזה ללוח? ראיתי באיביי מגוון מתאמים, אך רובם ככולם מתאימים לכוננים קשיחים עם חיבור IDE (ולא ברור אם כוננים אופטיים יתאימו גם). בחיפוש בפורום לא מצאתי מישהו שהצליח לחבר בין שני הרכיבים. למישהו יש פתרון?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרבה אנשים עכשיו קיבלו SSD מהקניה הקבוצתית. השוואות ביצועים יוכלו להצביע על בעיות או צורך באופטימיזציה במידה וישנם. עדיף לבדוק עם AS-SSD שמציג נתונים על הכונן, FW, הבקר בו הוא משתמש, ומצב הALIGNMENT, כמו גם תוצאה משוקללת להשוואה כללית. לינק להורדה: http://www.alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?cat_id=4&file_id=9 מידע שימושי, כלים, ובדיקות: TRIM פונקציה חיונית לביצועי הSSD. כך תבדקו אם היא מופעלת: עדכון קושחה(FIRMWARE). יש שני כלים לעדכון הקושחה. 1) קובץ הרצה בוונדוס, שמתקין קבצי איתחול שירוצו באיתחול הבא לפני שהוינדוס עולה. 2) IMAGE לצריבה לCD/DVD שממנו עושים BOOT שמריץ את תוכנת העדכון. האופציה השניה יותר בטוחה כי בראשונה יש מקום לחוסר תאימויות ותקלות שקשורות בBOOT …
-
- 312 תגובות
- 35.5k צפיות
-
-
טוב גם אני התחדשתי היום בכונן, אבל אני נתקל בקושי מסויים להתקין אותו, אשמח לעזרתכם . אני עובד כאן עם מערכת WIN7 64 BIT והרגע חיברתי את הכונן C400 MICRON שקיבלנו , בכל אופן הWIN7 לא זיהה את הMARVELL 91XX chip set ועל כן חיפשתי באינטרנט והתקנתי אותו. עד כאן הכל הכל תקין, נכון לרגע זה יש לי 2 כוננים אחד VERTEX 2 שעליו מערכת הפעלה שפועל על ACHI ועוד 2 TB כונן רגיל . עכשיו הבעיה היא שאני לא רואה בכלל כשאני נכנס למחשב שלי את הכונן למרות שב DEVICE MANAGER הוא מזהה C400 ? מה עלי לעשות, תודה עדכון נוסף: כשאני נמצא על HARDWARE הוא הכונן כתוב לי תחת DEVICE PROPERTIES LOCATION (channel 0, target 0 lun 0) אני לא יודע אם זה קשור:\
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום.. אני מתחבט בין 3 דיסקים קשיחים לקראת בניית מחשב חדש. Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 WD 1TB Sata 3 Caviar Blue Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB[table][tr][td] [/td][/tr][/table]אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על הדיסק השקט,האמין והמהיר ביותר מבין אלו..דגש על מהיר.
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש המלצה על הארד דיסק חיצוני עם USB 3. 500 מגה עד טרה. מעדיף כזה שלא צריך חשמל. תודה!
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
על ה- HDD הזה יש לי שני מערכות הפעלה שכרגע לא רלוונטיות מאז ה- SSD. העניין הוא שמדובר בכמה עשרות ג'יגה שהמחשב לא נותן לי למחוק אותם. שאני מנסה יש כל מיני הודעות שאומרות שאין לי הרשאה. מדובר על תקיות WINDOS ןתקיית Program Files..איך מוחקים אותם. ועוד שאלה חשובה: עכשיו שיש לי SSD ועליו ה- WIN..כל המדיה שלי נמצאת על מכני 1T F3 של סמסונג. העניין הוא שאחרי רבע שעה שאני לא עושה בו שימוש הוא מתכבה ואז שאני רוצה לנגן מימנו שיר נאמר צריך לחכות איזה 10 שניות שיידלק ובזמן הזה המחשב קופא! אז אני שואל איך לגרום לו להסתובב תמיד ללא הפסקה כמו פעם שהייתה עליו מערכת ההפעלה (ז"א זלא ייכבה)?
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב HP ELITEBOOK 8440P, בן כמעט שנתיים, ואני רוצה לשדרג את ההארד דיסק ל SSD, 120\160 GB. לפי מה שהבנתי, המחשב שלי תומך רק ב SATA 2. מאוד אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על הכונן הכי אמין שאפשר להתקין על המחשב (נראה לי שהייתי מעדיף אינטל, ואם אפשר גם לתת קישור לאמזון, יהיה אפילו יותר טוב (אני כרגע בקנדה, אז כנראה אזמין מאמזון). תודה רבה, דני.
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
היי אני זקוקה לDOK חדש, רצוי גם שיהיה מהיר. מספלאשי (בשירשור אחר) הבנתי ש(בין השאר?) כדאי ללכת על USB 3.0 (ברשותי לוח תומך במערכת אחת) והיא אף המצליחה על DOK מסויים. 1. אשמח להמלצות נוספות. 2. היות ועושה רושם שהמחירים בארץ יחסית גבוהים הבטתי ב-EBAY. אשמח לחוות דעתכם על דגמים (ממותגים כמובן) מה- 16 וה- 32. 3. ראיתי שם כמה דוקים בינהם של ורבטיים: verbatim V3 32GB 32G USB 3.0 Flash Pen Drive Disk Memory Thumb Stick מה דעתכם על הדגם הזה בכלל 4. האם לדעתכם יש סיבה לחשוש שזה למשל מזוייף? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כונו חדש מחובר דרך כבל USB 3 בהדלקת המחשב הכונן לא עולה כלל כאשר אני מנתק ומחזיר את ספק הכח של הכונן המחשב מזהה את הכונן .מחשב חדש ווינדוס 7 פרו 64 ביט פתרון בבקשה
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אז הכל התחיל מזה שניסיתי לעזור לחבר לתקן הראד דיסק חיצוני שלו, הרצתי כמה תוכנות (שלא פתרו את הבעיה) וכנראה אחת מהם פגעה גם בהראד דיסק שלי (של המחשב בנייד) ומחשב לא עלה והופיע תקלה שאין מערכת הפעלה לכונן. הוצאתי את הכונן וחיברתי אותו עם חיבור USB למחשב אחר ושם הופיעו 2 מחיצות מתוך ארבע (מוזר כי הם לא היו צמודות) ודווקא הם אלה שהייתי צריך. החזרתי את הכונן למחשב הקודם והרצתי התקנה של WIN חדש, במהלך ההתקנה הופיע 2 המחיצות שהיו בסדר ועוד 2 שהיו לטענתו לא מאותחלות. ואז הטעות הגדולה !!! חזרתי אחורה וחשבתי שאם הוא מזהה את המחיצה עם המערכת הפעלה יכול להיות שהוא יכול לתקן את הבעיה. נתתי לו להריץ נסיון שחזור (ועוד רשום שם שאין בעיה וזה לא יפגע בקבצים במחשב), הוא רשם שלא הצ…
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם המחיר לא נמוך מדי? מישהו יודע על בעיה בדגם כזה?
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני של סמסונג, הקיבולת האמיתית שלו היא 596GB העברתי אליו 82GB ועשיתי גיבוי מהוינדוס 7 שלקח לא מעט זמן, והתיקיה כולה של הגיבוי היא 207GB עכשיו אני רואה שבשימוש 416GB במקום 289GB לאן נעלמו יותר מ100GB?
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
לצערי, גם בלוח הצנוע שלי יש בקר מובנה של מרוול עבור אפיקי ה6GB\S, (שבסופו של דבר עובר דרך השבב של הSATAII) זה לא בדיוק סיפק את הצרכים שלי, וכמובן שזה לא נתן לי למצות את מלוא היכולת מכונן / כונני הSSD שלי. השוק מוצף בבקרים נוספים ובשטויות של כל מיני "בקרים" בחיבור PCIEX1 - שגם הם מבחינת רוחב הפס לא יכולים לספק את הסחורה. בעבר עבדתי עם הDELL PERC5I, שהוא מעולה למטרות RAID, ובהחלט עושה את העבודה, אך נאלצתי להחליפו עקב חוסר תאימות ללוח שלי, וכמובן חוסר התמיכה של 6GB\S. התלבטתי לא מעט בין הבקרים השונים בשוק, ישנן חברות רבות וטובות דוגמת ROCKETRAID, וLSI וכו'. בסופו של דבר - בחרתי בבקר שנחשב ל"בקר כניסה" לעולם הבקרים האמיתיים, והוא הLSI 9220-8I , כאשר ה8I הוא הבקר בעל 8 הע…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן; רציתי לדעת איך הנ"ל מתבצע לאחר שמערכת הפעלה כבר מותקנת על כונן SSD? ובנוסף, מה ההבדל בין RAID לבין AHCI ומה עדיף? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה SSD למערכת ההפעלה ותוכנות ו HDD לכל סוג אחר של אחסון (מסמכים, מדיה וכ"ו) אני יודע שכאשר מערכת ההפעלה שלך יושבת על SSD - מערכת ההפעלה עולה מהר יותר (מאשר אם זה יושב ב SSDׂ) השאלה היא האם בגלל שמחובר HDD (בנוסף, ככונן משני) לא יאט לי את עליית הוינדוס ? עד כדי כך שזה שהוינדוס על SSD לא ישנה הרבה?
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
האם הראשון מהיר יותר מהשני...{ממה שאני הבנתי אין הבדל אבל למען הסר ספק...} תודה http://dealextreme.winwin.co.il/p/high-speed-sata-3-0-sata-iii-hard-disk-drive-hdd-data-cable---blue--50cm--118079 http://dealextreme.winwin.co.il/p/sata-data-cable--100cm--51341 האם יש הבדלים בין הכבלים למינהם והאם לאורך יש השפעה על המהירות או שלא? תודה
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
-
-
לפני יותר משנה (נראה לי) קניתי את הF3 ב300 שקל. עכשיו אני רואה שהוא עולה 600 שקל? איך זה שלא רק שהמחירים לא ירדו, הם עלו בצורה כזאת חדה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-