עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מה היא בעצם האפשרות הזאת? יש לי SSD של Transcend 128GB לוח של Gigabyte h77-ds3h מוגדר בביוס על IDE הבנתי שאם אני משנה ל AHCI כשמערכת ההפעלה מותקנת כבר המחשב לא יעלה ושהיה עדיף להגדיר אותו ככה לפני ואז להתקין. קראתי שהשלבים הם לשנות את ההגדרה ברג'יסטרי ל 0 ואח"כ לשנות בביוס ל AHCI. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מבצע? יש לציין שיש לי בנוסף לכונן SSD, עוד 3 הארדיסקים שמחוברים לחיבורי ה SATA + צורב SATA האם שינוי ההגדרה תשפיע גם עליהם? לא אכפת לי ממהירות אם זה ישפר יותר את הביצועים. במה זה עוד תורם? האם זה יגדיל לו את אורך החיים באיזהשהוא אופן? איך אפשר להאריך את תוכלת החיים שלו? העברתי את כל תיקיות ה TEMP שעל C לכונן D האם כדאי לבטל את שחזור המערכת גם? ומה לגבי ה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. ברשותי צורב Aopen CRW2440 , אני משתמש ב Nero 5.5.7.2 , ואין לי אפשרות לצרוב במהירות של יותר מ 12 , למרות שהצורב הוא 24, גם כאשר אני מסתכל בתכונות של הצורב ב Nero הוא רושם שמהירות הצריבה המקסימאלית היא 12. למה ומדוע ????? אחים עזרה !

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום! ברשותי מחשב חדש יחסית (i5) המשתמש בעיקר למשחקים בעיקר, ולפעמים עריכת וידאו/תמונות ומכונות וירטואליות. כרגע יש ברשותי את הדיסקים הבאים במחשב: WD 160GB SATA 8MB WD 250GB SATA 16MB כאשר על ה160 מותקנת מערכת ההפעלה. מבחינת מקום הם סה"כ מספיקים. אך אני מעוניין לעבור לדיסק קשיח יחיד - ומהיר יותר 1TB F3. האם כדאי לעבור ממערך של 2 דיסקים למערך של 1 מבחינת מהירות וכדומה? (הרצת משחקים שנעשית במקביל למערכת הפעלה מאותו דיסק קשיח לדוגמא, מה שאולי יכביד יותר). ושאלה נוספת - כדאי ללכת אולי על דיסקים של SATA3 ? (הלוח שלי תומך).

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by duzap,

אהלן, אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 32GB דרך eBay אבל אני אחד שמאוד נוקט באמצעי זהירות לפני שאני משלם לכן אני פותח את הפוסט הזה. קודם כל שאלה ראשונה - אני רוצה להבין מה ההבדל בין הדגמים הבאים של סאנדיסק: Sandisk Cruzer Blade Edge Slice Ultra ואם קיימים דגמים נוספים אני אשמח אם תוכלו לציין גם אותם. שאלה 2 - אם אני קונה באיביי האחריות היא רק דרך המוכר שקניתי ממנו? האם יש אחריות שאני יכול לממש דרך חברת סאנדיסק בארץ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום 2 דגמים של כונני SSD שמאד נמכרים בימים אלו בישראל הם: Samsung 860 EVO SanDisk SSD Plus מבין שניהם, ה-860 EVO קצת יותר יקר, אבל גם נותן תוצאות יותר טובות. אני סקרן לגבי כמה פרטים טכניים לגבי שניהם, שלא מצאתי באתר של Samsung וגם לא באתר של SanDisk. הפרטים שמעניינים אותי הם: 1) האם יש להם DRAM, ואם כן באיזה גודל? וגם: 2) שניהם מבוססי TLC, אבל האם יש להם SLC Write-Cache, ואם כן אז גם פה - באיזה גודל? ואולי יש עוד פרט כזה שלא כתבתי, שגם לגביו כדאי לדעת? תודה

6. היי ושבוע טוב, יש לי מחשב ווסטרו עייף אך פועל רכשתי מחשב חדש ללא HD רגיל אלא עם SSD אני רוצה להעביר את ה-HD מהווסטרו למחשב החדש ולחברו באמצעות USB ׁ(האפשרות היחידה) פעולות כלשהן לפני הוצאותו ואחרי חיבורו למחשב החדש? תודה

7. יש לי HD חיצוני 3.5 שחיברתי אותו עם מתאם USB למחשב, הוא משמיע רעים אבל לא מזוהה. האם אצליח דרך התוכנה בגרסת הפרו להציל משהו ממנו, אני צריך את המידע שבפנים בלבד.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by alfred3,

מחפש הארד דיסק חיצוני 1 טרה אשר ישמש אותי להעברת קבצים(די גדולים כמה GB) מהמחשב נייד להארד דיסק חיצוני שיתחבר לסטרימר בכדי להקרין סרטים. אודה לכם באם תוכלו להמליץ לי משהו מתאים (דגמים ספציפיים) לשימוש הנ"ל . האם מהירות ה MB או הRPM של ההארד דיסק משנה לשימוש שלי? תודה אלפרד

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by stingeR-,

יש לי 2 הארדיסקים כאשר אחד הוא 30GB 5400RPM והשני 40GB 7200RPM שניהם 2MB CACHE... האם ניתן לחבר אותם בRAID אם הלוח שלי תומך IDE RAID? ואם כן אז איך? כמה זה יעזור מבחינת ביצועים? כי בעיקרון זה הדבר היחידי שמאט את המחשב שלי עכשיו(ההארדיסקים)

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by shuy,

הסיפור הוא שאני צריך להוציא מידע מדיסק קשיח של 15 מגה (כן, זו לא טעות), החיבור שלו אמנם IDE אבל משום מה המחשב לא מזהה אותו או מזהה אותו בצורה שגוייה, ניסיתי לחפש את הנתונים הטכניים שלו בגוגל, ע"מ לנסות להגדיר את הדיסק ידנית, ע"פ ה-PCB (צילינדרים ראשים וכו') כי המדבקה על דיסק כבר לא קיימת, אבל לא מצאתי. הדיסק עצמו לדעתי תקין, אבל אני אדע בוודאות אחרי שאחבר אותו ל-8086. תודה...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by zurkin1232,

הי. אני רוצה לקנות צורב פשוט, אבל חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר קצר. כלומר הפאנל הקדמי הרי קבוע (15x4 ס"מ), והשאלה היא האם יש אורכים שונים (שלי באורך 19 ס"מ). פשוט חשוב לי שהוא יהיה קצר יותר.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Hatori_Hanzo,

מבקש לדעת דחוף לצורך רכישה במבצע בבלאק פראיידי אפשר להתקין את הכונן הזה: https://ocz.com/us/ssd/rd400-ssd על הלוח הזה: https://www.asus.com/il/Motherboards/Z170-K/ ולהתקין עליו ווינדוס 10?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by kfir_dnd,

ראיתי את הכתבה על הכונן הקשיח החדש שאמור לצאת בקרוב של חברת seagate (http://hwzone.co.il/news/1166142046/19451/( ולא הבנתי למה צריך לחכות עד שהכונן הזה יצא כאשר אפשר לרכוש כונן של 2.5TB מalienware (כנסו לקישור הזה: http://www.alienware.com/product_detail_pages/Area-51_7500/area-51_overview.aspx?SysCode=PC-AREA51-7500-R4&SubCode=SKU-DEFAULT אחר כך לתפריט preformance ומשם בחרו בhard drive storage)

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ELpsycho,

שלום לכולם וחג שמח. אני מעוניין לשדרג את הכוננן קשיח במחשב שלי ורציתי לדעת האם אני יכול לקנות את הדגם הבא http://tms.co.il/product/7958 בהתחשב בעובדה שהחיבור לי הוא מהSATA הראשונים שהיו? האם הקונפיגורציה של המחשב שלי תתאים. תודה רבה, אלדד כהן. (המפרט מתואר בחתימה שלי)

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by roeiw,

:s05:

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם, התקנתי לחבר כונן נוסף, יש לו שני SATA וספק ליברטי 400 הכוננים מחוברים ע"י כבל מתח אחד האם עדיף לחבר אותם בכבלים שונים או שאין הבדל תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by DimRah,

היי, רציתי לדעת אם שווה לקנות את הכונן הנ"ל פה בארץ, או להזמין אחד מאיביי ב-620 שח כולל משלוח... http://www.ebay.com/itm/271421967122?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 מדובר בהפרש של כמעט 160 שח, האם זה שווה את זה?... תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by esharone,

איזה מערכת קבצים יותר טובה 32 fat או ntfs? ועוד שאלה: עכשיו יש לי ntfs איך אני יכול לפרמט את המחשב?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Goldberg,

יש לי את המחשב הבא : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=735506 כנראה שההארדיסק שלו נדפק. כי כשהמחשב עולה מקבלים הודעה על כך שיש בעיות עם ההארדיסק וכדאי לגבות את המידע. (כנראה ההודעה מתקבלת באמצעות טכנולוגיית SMART, מה שזה לא יהיה). בכל אופן, אני מניח שצריך להחליף את הארדיסק, למרות שהוא רק בן שנה. אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים. האם אני יכול לבחור איזה הארדיסק שאני רוצה ולשים אותו במקום ? או שזה חייב להיות של lenovo ? כי ממה שאני רואה ב- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=2165139 המחיר של זה ממש יקר. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. זה היה חודש גיהנום ! נדפק לי הארד דיסק WD 20G 5400RPM לאחר שלוש וחצי שנים של עבודה נאמנה .. הלכתי לחנות וקניתי סיג'ט ברקודה 40G 7200 .. יצאתי מהחנות אם חיוך מאוזן לאוזן ... התקנתי את ההארד דיסק הוא עבד שבוע .. והתחיל לעשות בעיות .. מסכים כחולים, לא נתן לי לפרמט/להתקין ווינדוס מחדש ... ועוד מלא בעיות בסגנון הלכתי לחנות ואמרתי להם שההארד דיסק דפוק ... הם החליפו לי ל - WD 40G 5400RPM ונתנו לי 100 שקל החזר ההארד דיסק עבד שבועיים וחצי ... ונשרף ! הלכתי אליהם אם המחשב ... שהם ראו את המודינג והפאנבאס .. הם אמרו לי זה בגלל זה ! שאני הרסתי את המחשב .... והכי הרבה הרסתי בגלל שעיגלתי את הכבלים IDE ... חייכיתי לתכנאי במבט מזלזל .. ויצאתי אם כל הכסף בחזרה .. הם אמרו לי שהם …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by EYALL,

שלום . אני מצטער מראש אולי אני נימצא במקום הלא נכון אבל. יש לי NAS של לנובו חדש. ויש לי בעיה בהגדרה אחת. יש פה אנשי רשת שמבינים בNASים, כמובן שאני מוכן גם לשלם למישהו שבאמת מבין תודה רבה ושבוע טוב { ממה שנשאר ממנו}

22. Started by gangst-R,

שלום, אני מעוניין להפוך הארדיסק ישן שלי לנייד. שמעתי שיש חיבור IDE-USB ויש לי כמה שאלות: מאיפה הוא מקבל מתח? ממקור חיצוני או כמו התקן USB מהספק? האם יש מתאם ספציפי שאתם ממליצים עליו? האם יש מין קופסאות לאיכסון ההארדיסק? כמו שציינתי אני מעוניין להפוך אותו לנייד. תודה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. יש לי בבית מחשב גי'נרי גל חברת פוגיטסו עם צורב מובנה אני לא יודע מה השם דגם של הצורב ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת אם הוא תומך בשכבה כפולה או לא

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by JudgeHeshi,

למישהו יש לינק לתוכנה הזאת?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. שלום, אני מבקש המלצה לדיסק קשיח פנימי של 1 טרה ו- 1.5 טרה (שקט , מהיר ואמין) . יש לי במחשב דיסק של סיגייט 500 מגה דגם ST3500418AS ודיסק נוסף של wd שאותו אני רוצה להוציא ובמקומו לשים יותר גדול - במידה ויש לך רלבנטיות . שאלה נוספת - איך נקבע במחשב לפי ההגדרה (ב- computer menegment ב- control panel) כאשר במקרה שלי יש 2 דיסקים מסוג SATA2 - מיהו דיסק 0 ומיהו דיסק 1? האם לפי המצב הפיזי של המחברים של ה- sata בלוח האם או לפי הגדרה שקובעים בתוכנת ההפעלה או משהו אחר בכלל? האם ניתן לשנות את זה ואם כן אז איך? ושאלה אחרונה - האם כדאי להמתין שיצא לשוק SATA3 או שזה לא רלבנטי בשלב זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.