עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. הדיסק הקשיח היקר שלי החליט לא לעבוד. מדובר בדיסק די ישן שאפילו אין לו sata. הבעיה שמאפיינת אותו היא שהמחט עושה תיקים (ticks) עצבניים ומסרבת להעלות את ה-xp. כשניסיתי יחד עם חבר לבצע לו גוסט, זה לא הצליח בפעמים הראשונות. בפעם שזה כן התקדם המחט פתאום שבה באמצע לעשות תיקים עצבניים. החבר (שהוא מיומן בשחזורים דרך גוסט) טוען שהבעיה היא במחט. הוא יודע על שיטות להחלפת מחט, אבל לא מבין בזה. המטרה שלי היא רק לגבות את כל המידע שיש בדיסק. ברור שאני לא מנסה להחזיר אותו לשימוש. השאלה שלי היא האם החלפת מחט היא ריאלית? כמה זה יקר? ואיפה אפשר לברר אם זה בכלל אפשרי? ובבקשה בלי הטפות על "למה לא גיבית?". אתם יודעים שאתם צודקים, אז למה לפזר מלח?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם! קיבלתי SSD חדש זה הדגם: Corsair 60GB Sata3 Force3 GT כמובן אני מתכנן לפרמט עכשיו את המחשב לגמרי ולהתקין את הווינדוס על ה SSD. השאלות שלי הם כאלה: 1. מה צריך לעשות בכדי לשפר את הביצועים ואיך? 2.איך בודקים ביצועים? 3.הבנתי שיש דרך לשלב את ה SSD בייחד עם ההארדיסק הרגיל איך עושים את זה?יש לי סמסונג F3 1TB ועוד שניים של WD כל אחד 250GB בסופו של דבר השאלה שלי העיקרית היא איך אני גורם לכל ההארדיסקים האלו לעבוד הכי טוב בשיתוף פעולה? תודה רבה לכולם!

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  3. Started by idani1983,

שלום, יש לי הארד דיסק 250GB שמחולק לשני מחיצות\כוננים, אחת לWINDOWS XP ואחת לVISTA אתמול כיביתי ברוב טמטומי את המחשב בזמן DISK CHECK של המחיצה עם ה XP ומאז אני לא יכול לגשת לכונן או לXP, אני יכול להעלות את ה VISTA. ניסתי אפילו לפרמט את המחיצה שיש עליה את ה XP אבל לא ניתן לעשות זאת. מה עלי לעשות?, תודה רבה

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  4. Started by primo,

שלום לכולם, ברצוני לקנות צורב dvd... התקציב זה 200-250 ש"ח... אפשר טיפה לחרוג... אשמח להמלצה ואם אפשר גם את שם החנות שהוא נמצא או לינק... תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  5. Started by oranet,

שלום בניתי מחשב חדש על בסיס I7 3930K לוח P9X79 ו32GB זיכרון וGTX570 המחשב מיועד למטרת עריכת וידאו HD גילתי שזמן הקידוד לוקח הרבה והשימוש במעבד ובכרטיס לא עולים על 40% אז אני מבין שיש כאן איזה שהוא צוואר בקבוק כנראה באיחסון מבחינת האיחסון אני כרגע משתמש בSSD של אינטל למערכת ההפעלה והתוכנות (120GB) הפרויקטים נמצאים על כונן DESKSTAR 1TB 7200 32MB SATA 3 וחומר העבודה (הוידאו) נמצא בדרך כלל על כונן חיצוני מחובר בחיבור USB3 הקידוד אף הוא נשמר על כונן חיצוני USB3 השאלה האם תצורת האיחסון הזו יוצרת את צוואר הבקבוק ועד כמה מערך RAID יעזור? באם מערך RAID אכן ישפר את ביצועי המערכת הבנתי שהיום הלוח אם מגיע אם ממשק RAID 0 כיצד אני יוצר מערך כזה? והאם זה אומר שאני צריך להתקין את הווינד…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום לכולם אני חדש בתחום הssd ולכן אשמח אם מישהו ימליץ לי על כונן בנפח128gb אמין עד 900 חפשתי בפורום אבל זה רק בילבל אותי יותר תבודה מראש דוד

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  7. שלום אין לי מושג בשיט מה אני רוצה כבר...אני מחפש צורב DVD חדש ולכן נכנסתי לעמוד הצורבים המומלצים של החודש הנוכחי...אבל המגוון העצום פשוט בלבל אותי...מה גם שהיתרונות והחסרונות של הצורבים שהתווספו לאחרונה לרשימה הם ממש לא ברורים מספיק... הקיצר-אני צריך לשמוע קצת חוות דעת [לא קרות וטכניות] של משתמשים על הצורבים הנ"ל אני מחפש צורב בטווח מחירים של 150-200 ש"ח... נ.ב-שאלה נוספת קטנה-בצורב תומך לייטסקרייב,איך נראות המדיות שלו?כי חיפשתי כאלה ולא מצאתי [או שאולי מדובר בכלל בדיסקים שכתוב עליהם PRINTABLE? ]

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  8. אני רוצה לקנות את ה640 שלהם, האם צפויה הורדת מחירים בקרוב עקב הגעת הדגמים החדשים?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by jadhad,

הי אני צריך את העזרה שלכם, יש לי שני HD SCSI של חברת segate ולפי מה שאני רואה רשום עליהם Ultra320. ניסיתי לברר ואני מבין שיש להם חיבור של 80pin ולא של 68pin (שקיימים בדגמים ישנים יותר). אני רוצה לקנות בקר pci scsi שיתאים , אבל אני מתקשר לאתר אחד שאומר שהוא תומך ב-ultra320 . מצאתי שני סוגי כרטיסים: 1. adaptec 29160N 2. adaptec 2940 אבל הראשון תומך ב Ultra160 ואילו השני בעל חיבור 68pin. מישהו יכול לעזור לי במציאת דגם מתאים ?

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  10. כמו בכותרת, הלוח אם שלי הוא Epox 8KDA3J ואני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש (כנראה אחד מהאלה של 640GB, של סמסונג או WD) ואני מעוניין לדעת האם כונן קשיח שהוא SATA2 (הסמסונג הוא SATA2, נכון? גם ה-WD?) יתאים ללוח אם שלי. אני יודע שעקרונית SATA2 תואם לאחור, אבל בכל זאת חיפוש בגוגל העלה שהיו אנשים עם בעיות בחיבור של SATA2 ללוחות אם ישנים תודה

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  11. שלום! יש לי דיסק קשיח וכעת קניתי דיסק קשיח נוסף העיניין אחרי שהתקנתי אותו עם החוטים המחשב לא מזהה אותו! איך אני עושה שהמחשה יזהה אותו? תודה מראש(אגב יש לי וינדווז XP)תודה

• 24 תגובות
    • 4.4k צפיות
  12. Started by yaron9988,

שלום אני רוצה להפעיל מחשב לא על HD , האם אפשר לקחת דיסק אונקי רגיל 16 ג'גה לצורך העניין או כרטיס זיכרון נגיד sd גדול ולהפעיל עליו XP וכו'.... תודה

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  13. אז הכל התחיל מזה שניסיתי לעזור לחבר לתקן הראד דיסק חיצוני שלו, הרצתי כמה תוכנות (שלא פתרו את הבעיה) וכנראה אחת מהם פגעה גם בהראד דיסק שלי (של המחשב בנייד) ומחשב לא עלה והופיע תקלה שאין מערכת הפעלה לכונן. הוצאתי את הכונן וחיברתי אותו עם חיבור USB למחשב אחר ושם הופיעו 2 מחיצות מתוך ארבע (מוזר כי הם לא היו צמודות) ודווקא הם אלה שהייתי צריך. החזרתי את הכונן למחשב הקודם והרצתי התקנה של WIN חדש, במהלך ההתקנה הופיע 2 המחיצות שהיו בסדר ועוד 2 שהיו לטענתו לא מאותחלות. ואז הטעות הגדולה !!! חזרתי אחורה וחשבתי שאם הוא מזהה את המחיצה עם המערכת הפעלה יכול להיות שהוא יכול לתקן את הבעיה. נתתי לו להריץ נסיון שחזור (ועוד רשום שם שאין בעיה וזה לא יפגע בקבצים במחשב), הוא רשם שלא הצ…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by RJ1,

חשבתי לקנות מארז ZM-HE350 U3E עם כונן Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ. מה דעתכם? ולמה בסטיק של הפורום ממליצים רק על Samsung?

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  15. Started by hardgore1,

הי, מתלבט בין השניים. 250GB קניה באמזון. שולח למישהו ובא עם זה לארץ. evo- 100$ pro - 140$ האם שווה להשקיע עוד קצת עבור הפרו? האם יש הבדל משמעותי בינהם? האם ארגיש בהבדלים? מה ההבדל בינהם למעשה? תודה

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by tal_be,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני החל מ 500GB. יש לי בבית חיצוני 500GB 3.5" של LACIE ואני מאוד מרוצה ממנו. השימוש שיהיה לדיסק השני הוא חשוב מאוד שזה אחסון של הקלטות וידאו שהעברתי מקלטות וידאו למחשב. אני די מעדיף לקנות 2.5" ככה שיהיה קטן ולא מסורבל. השאלה היא אם יש איזה חסרון משמעותי שיש ל 2.5" שבגללו כדאי לי לקנות 3.5 ולא "להסתכן" בשימוש בו לאחסון מידע חשוב מאוד. בעיקרון אני הייתי מעדיף לקנות את ה LACIE בגלל הניסיון הטוב שיש לי איתו אבל אולי ה WD או חברה אחרת עדיפה עליו? התקציב שלי הוא 400 ש"ח שזה בעצם המחיר של הכוננים עד 500GB. אפשר להתגמש אולי באיזה 50 ש"ח או משהו אם יש ממש הצדקה לכך. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. הי אני מחפש מאמר בנושא שישווה בביצועים בין התצורות השונות מה יותר מהיר - דסק קשיח בדיד - או 3 דיסקים במערך raid5 (הדיסקים הם מאותו דגם\נפח\מהירות) לדעתי (וזאת דעה) - דיסק קשיח יחיד יהיה יותר מהיר בכתיבה - אבל אני לא בטוח לגבי הקריאה (כי הרי קוראים ממספר דיסקים במקביל) - אבל במקביל יש את הנושא של חישוב ה-parity בין הדיסקים ושהבקר צריך לחפש את המידע בין הדיסקים השונים - ולכן יכול להיות שהוא גם יהיה יותר איתי בקריאה אני אשמח למידע מוצק - השוואת ביצועים מבחן וכיוב' תודה, גבריאל

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. Started by Some Thing...,

שלום לכולם... יש לי בעיה קטנה והיא... היום כשעברתי בקניון הקטן שיש ליד ביתי במקרה עברתי ליד חנות של קרביץ וראיתי בפנים מצבע שמשך לי את העין... הוא... לקנות שני דיו למדפסת של חברת HP ואז תוכל לקנות צורב של PHILIIPS 52X24X52 ב 100 ?שח'. עכשיו השאלה שלי זה עם זה שווה, כי אני לא מבין כל כך בחברות של צורבים... אם זה יקר או מה ? בכל מקרה, מה כדי לעשות... לקנות אותו, או מה? מה אתם חושבים... (?) תודה מראש Some Thing...

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  19. אהלן אני מחפש כונן SSD 256 או 500 גיגה למחשב הנייד שלי, במבצע קטלני במסגרת המבצעים של black friday למישהו יצא להיתקל ויכול להפנות אותי?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by jhonston,

שלום אני רוצה לרכוש כונן חיצוני שישמש אותי מידי פעם לגיבוי של תמונות וסרטים ומסמכים ( לא באופן שוטף , אלא יחובר אחת לשבוע/חודש/מתי שצריך) מגבלת תקציב - עד 500 שח נפח - נו כמובן שכמה שיותר. אבל שיהיה כונן אמין אני מתלבט בין שתי הדגמים הללו : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720954 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=598377 כמו שאתם רואים הכוננים די דומים אך לאחר שוטטות קצרה בפורום פה ראיתי שהייתה סידרה דפוקה של כוננים תוצרת סיגייט, איך אני יודע שהכונן הנ"ל לא משתייך לסידרה הפגומה? אשמח לקרוא כל סוג של תגובה גם המלצות לדגמים אחרים . תודה

• 10 תגובות
    • 969 צפיות
  21. Started by Avi313,

איזה כונן של 160 ג'יגה כדאי לי לקנות למחשב החדש שלי מבין הבאים: Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ S-ATA II HDD Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Maxtor 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD Hitachi 160GB 7200 rpm S-ATA II HDD Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD

• 9 תגובות
    • 804 צפיות
  22. Started by Parallel,

זהו זו השאלה ...ההבדל במחיר הוא בערך 90שקל{הרד דיסק של WD 120 gb} ...האם אני ירגיש הבדל גדול בביצועים?.. תודה רבה מראש

• 9 תגובות
    • 981 צפיות
  23. שלום! יש לי מחשב ישן עם לוח אם מסוג P4S800D. אני מחבר לו עם חיבור SATA כונן DVD והביוס לא מזהה אותו. מה הבעיה? תודה!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by boss,

אני רוצה לקנות SSD חדשאבל לא יודע איזה SSD מעולה Corsair Neutron XT CSSD-N480GBXT 480GB SanDisk Ultra II SDSSDHII-480G 480GB Samsung 850 Evo MZ-75E500 500GB HyperX Savage SHSS37A/480G 480GB תעזרו לי לבחור ותודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. היי חבר קנה הארד דיסק חדש של 160 ג'יגה של WD, פירמט אותו והתקין עליו וינדווס קיים אצלו הארד דיסק ישן של Maxtor של 80 ג'יגה(יש לציין שהוא לא מחק את הוינדווס שהיה מותקן על ה-80) לפני כן ההארדיסק לא עשה שום בעיות והכל היה טוב שני ההארדיסקים הם SATA (החדש סאטה 2 עם ג'מפר לסאטה 1 כי הלוח לא תומך) אחרי ההתקנה של הוינדווס על החדש התחילו הבעיות האלה: ב-80 ג'יגה שמנסים לגשת לרוב הקבצים ו/או התיקיות זה מציג את השגיאה הבאה: http://img141.imageshack.us/img141/3928/errorssy4.png ובנוסף אפשר להיכנס רק לתיקיה הראשית אבל הכל איטי נורא.. ומציג את השגיאה הבאה: http://img141.imageshack.us/img141/1792/erro2rwa6.jpg ה-80 ג'יגה מחולק ל-3 פרטישנים ואם זה לא היה ברור שתי הבעיות הם בו. רעיונות מ…

• 2 תגובות
    • 683 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.