עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, ברצוני להתקין מעה"פ חדשה ונקיה Vistax64 על המחשב שלי שמפרטו די ישן לוח אם ASUS P5WD2 PREMIUM מעבד Intel Pentium 820 D 2.8GHz 90nm Dual Core [כפולי הליבה הראשונים מ 2005] זיכרונות 2 * 1GB של Kingston תדר 533 ו 1 * 2GB של Super Talent בתדר 800 כרטיס מסך 9800GX2 מסך DELL 2407 - גודל "24. יש לי במחשב 2 דיסקי SATA בנפח 200GB כ"א [נדמה לי שאחד מהם SATAI והשני SATAII] המזוהים תמיד ב BIOS, אך אחד מהם כנראה תקול, כי הוא אינו מזוהה בדר"כ ע"י מהע"פ XP [נבדק במחשבים שונים] וגם כשהגדרתי את שניהם ב RAID0 עם בקר MATRIX תוך כדי התקנת ה VISTA [שזיהתה את המערך] מתקבלת הודעת שגיאה בנוסח" Windows cannot be installed on this system" [אנו לא בטוח שזה הניסוח המדוייק]. (לעומת זאת כש…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Yaniv_Uzan,

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=82679&mpage=1&key=? מתחת לתמונה של DVD INFO יש ATTACHMENT... כנסו אליו ושם יש את העדכון מישהו בדק אותו? אמור לתת תמיכת ביטסטינג רק ל DL... מה זה השטויות האלה... אני לא מבין את NEC סהכ אני מרוצה, למרות שתמיד יהיה נחמד לראות שיפורים רציניים יותר יום טוב! יניב

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אצל טום לא מצאתי השוואות רצניות יש לו 15-30 GB בכתבה לפני שנתיים אני רוצא לקנות HD חדש ואני מתלבת מה לקחת?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by md22,

פרמטטי את המחשב מ WINXP (נדבקתי בוירוס האהבה) ואני לא מצליח להתקין מחדש גם לא בעזרת 6 הדיסקטים התקנתי WINME ואני לא רואה את כונן ה- DVD ולא את הצורב (בדוס אני מצליח לראות את הכוננים) במאפיני המערכת מופיעים לי מספר התנגשויות (מצ"ב תמונה) תודה http://www.geocities.com/md220466/index.html

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by DimRah,

היי, רציתי לדעת אם שווה לקנות את הכונן הנ"ל פה בארץ, או להזמין אחד מאיביי ב-620 שח כולל משלוח... http://www.ebay.com/itm/271421967122?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 מדובר בהפרש של כמעט 160 שח, האם זה שווה את זה?... תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מה היא בעצם האפשרות הזאת? יש לי SSD של Transcend 128GB לוח של Gigabyte h77-ds3h מוגדר בביוס על IDE הבנתי שאם אני משנה ל AHCI כשמערכת ההפעלה מותקנת כבר המחשב לא יעלה ושהיה עדיף להגדיר אותו ככה לפני ואז להתקין. קראתי שהשלבים הם לשנות את ההגדרה ברג'יסטרי ל 0 ואח"כ לשנות בביוס ל AHCI. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מבצע? יש לציין שיש לי בנוסף לכונן SSD, עוד 3 הארדיסקים שמחוברים לחיבורי ה SATA + צורב SATA האם שינוי ההגדרה תשפיע גם עליהם? לא אכפת לי ממהירות אם זה ישפר יותר את הביצועים. במה זה עוד תורם? האם זה יגדיל לו את אורך החיים באיזהשהוא אופן? איך אפשר להאריך את תוכלת החיים שלו? העברתי את כל תיקיות ה TEMP שעל C לכונן D האם כדאי לבטל את שחזור המערכת גם? ומה לגבי ה …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by erezMASTER,

הלכתי היום ל- IVORY ואמרתי להם - תביאו לי צורב SATA כי לפי ההגיון SATA אמור להיות יותר מהיר מ- IDE. מרב הטיפשות שלהם הם הביאו לי צורב LG GH22LP20 שהוא צורב IDE !!! זה רק מוכיח עד כמה אי אפשר לסמוך על החברה הזאת... בושה! בנוסף, למרבה האירוניה הם הביאו לי כתוספת לצורב כבל חיבור SATA שלטענתם לא היה כלול! ללא כל ספק אני חוזר אליהם מחר או מחרתיים ודורש שיחליפו לי את הצורב. אך ליתר ביטחון אני רוצה לשאול אתכם, האם באמת יש הבדל גדול בין חיבור SATA של צורב או חיבור של IDE, האם זה שווה את הטרחה? תודה לכם מראש.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. מה צריך לעשות בשביל זה? אני מצרף תמונה של הביוס. הקפתי בעיגול את האופציה שאני חושב שצריך לשחק עם האפשרויות. צריך לבחור משם או ממקום אחר? ואם אני במקום הנכון, מה צריך לבחור מהתמונה השניה שצירפתי? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by yuvalp,

שלום, אני עומד לרכוש צורב שישמש אותי בעיקר לצריבת מוסיקה mp3, wav לא לשימוש מסחרי...בערך 20 דיסקים בחודש... איזה כדאי לרכוש בתקציב של עד 600 ש"ח? האם ה- LG הסטנדרטי יספיק? האם לרכוש צורב עם 8MB BUFFER? אודה על המלצותיכם!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום, עשיתי חיפוש בפורום, והתרד היחיד שמצאתי בנושא הזה הוא מלפני חצי שנה בערך, אז חשבתי שיש כבר משהו חדש, וגם לא ממש הבנתי מה מומלץ מהתרד הזה. וגם עם כל ההתפתחויות של צריבת DVD יש הרבה דברים חדשים, אז אם מישהו יכול להמליץ על מדיה לצריבה שתחזיק מעמד הרבה זמן ועמינה, אני אשמח...

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום! יש לי דיסק שיש עליו סריטות, יש סיכוי להציל את הקובץ שעליו? ניסיתי להעתיק אותו למחשב אבל הוא מראה שגיאה אחרי מספר דקות שהוא מעתיק.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. יש לי ניסיון מר עם דיסקים קשיחים חיצוניים ובמיוחד כאלו שמיוצרים על-ידי חברות צד שלישי ואין לך שום דרך לדעת איזה דיסק דחפו לך עד שאתה קונה אותו (כמו הדיסקים החיצוניים שנמכרים במבצע באופיס דיפו ובבאג שמכילים את הדיסקים מהסדרה הדפוקה של seagate ) יש אומנם בשוק "קופסא" חיצונית של WD אבל היא יקרה למדי ותומכת בתכונות שאין לי צורך בהם כמו LAN , FIREWIRE וכיוצא בזאת. בכול מקרה אני מעדיף להרכיב לבד את מערכת הגיבוי באמצעות בחירה אישית של 2 הדיסקים הקשיחים. ידוע לי שמערך רייד 1 לא ניחשב כמערכת גיבוי פרופר ,אולם בהתחשב במחירים של פיתרונות מקצועיים יותר, נראה לי שזה פיתרון מספק עבור צרכיי שהרי הסיכוי ששני דיסקים קשיחים יתקלקלו בו זמנית קטן למדי. הדרישה העיקרית מה "קופסא" היא חיבור …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Goldberg,

יש לי את המחשב הבא : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=735506 כנראה שההארדיסק שלו נדפק. כי כשהמחשב עולה מקבלים הודעה על כך שיש בעיות עם ההארדיסק וכדאי לגבות את המידע. (כנראה ההודעה מתקבלת באמצעות טכנולוגיית SMART, מה שזה לא יהיה). בכל אופן, אני מניח שצריך להחליף את הארדיסק, למרות שהוא רק בן שנה. אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים. האם אני יכול לבחור איזה הארדיסק שאני רוצה ולשים אותו במקום ? או שזה חייב להיות של lenovo ? כי ממה שאני רואה ב- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=2165139 המחיר של זה ממש יקר. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום! ברשותי מחשב חדש יחסית (i5) המשתמש בעיקר למשחקים בעיקר, ולפעמים עריכת וידאו/תמונות ומכונות וירטואליות. כרגע יש ברשותי את הדיסקים הבאים במחשב: WD 160GB SATA 8MB WD 250GB SATA 16MB כאשר על ה160 מותקנת מערכת ההפעלה. מבחינת מקום הם סה"כ מספיקים. אך אני מעוניין לעבור לדיסק קשיח יחיד - ומהיר יותר 1TB F3. האם כדאי לעבור ממערך של 2 דיסקים למערך של 1 מבחינת מהירות וכדומה? (הרצת משחקים שנעשית במקביל למערכת הפעלה מאותו דיסק קשיח לדוגמא, מה שאולי יכביד יותר). ושאלה נוספת - כדאי ללכת אולי על דיסקים של SATA3 ? (הלוח שלי תומך).

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by UnwiZ,

שלום, רכשתי לאחרונה כרטיס USB בשם SanDisk Cruzer Edge 8GB. בשביל לאחסן בו העברתי קבצים לכונן שלו שמצאתי בתקיית המחשב שלי והתעלמתי מהתוכנה שקפצה עליי וניסתה להתקין לי כמה תוכנות (גוגל כרום ועוד תוספת לאיביי באקספלורר או משהו כזה... תאמינו לי שסיירתי בתוכנה וחיפשתי לראות אם יש בה משהו אחר אבל זה הדבר היחיד שמצאתי בה), שמתי לב שכשאני מנסה להעביר קובץ גדול (נגיד 6GB, כאשר להזכירכם הכרטיס הוא של 8GB) זה לא מאפשר לי בטענה שאין מספיק מקום אפילו שמצויין שזה 8GB. חשבתי שזה יותר הגיוני שלכרטיס הזה תהיה תוכנה או דרך לעקוף את הבעיה אבל כלום. איך ביכולתי להעביר את הקובץ היחסית "גדול" לתוך הדיסק און קי? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אחד מהמפעלים הגדולים ביותר לשבבי NAND נאלץ להפסיק פעילותו לכחצי שעה בלבד - והמחירים בשוק עשויים לעלות פעם נוספת לכתבה

17. שלום אני צלם ומחפש לרכוש כונן גיבוי חיצוני 4 טרה (2 גיבוי2 אחסון). מה מומלץ? האם חיבור רשת יהיה לי אטיות כאשר יערוך תמונות? עדיף USB? איזה חברה אמינה ביותר תודה לכם. אילן פורת צלם

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום, רכשתי את ה NUC הזה : http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-kit-d54250wykh.html?wapkw=d54250wykh אני רוצה לשים לו הארד דיסק 2.5 של 500 GB וגם זכרון 4 GB השאלה איזה הארד דיסק אני אמור לקנות? האם יש משהו ספציפי שמתאים ל NUC או שכל 2.5 רגיל יתאים לו ? אני פשוט לא יודע איך זה עובד אותו דבר לגבי זכרון תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by מר מקלדת,

http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=2610&cID=0 50 במהירות x16. יש להם DVD-R בפחות 2 שקל. משתלם? http://www.outside.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=950&catId=46 איך זה?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by x-pert,

אהלן, יש לי הרדיסק אחד ישן, ואחד ישן מאוד. הישן מאוד הוא של 70 ג'יגה, ולדעתי הוא עוד בטכנולוגיית IDE (אם אני לא טועה, אני לא יודע בדיוק מה זה אומר), הוא לפני איזה 4 שנים. הישן הוא של 150 ג'יגה והוא מלפני שנתיים בערך, מתי שקניתי את המחשב הזה. אולי קצת לפני. ההרדיסק הזה לדעתי כבר בטכנולוגיית Raid2 אבל אני ממש לא סגור על זה. ניסיתי לבדוק דרך תוכנת everest או דרך המנהל התקנים אבל לא ממש מצאתי שם את המילה raid. חסר לי מקום ואני רוצה לקנות הרדיסק חדש, אז כמה שאלות: 1. יש לי מקום פיזית לחבר עוד הרדיסק במארז? 2. מה ההבדל בין הרדיסק עם 32 מגה בייט בפר לעומת 16? 3. הרדיסק של איזו חברה מומלץ לרכוש? סיגייט? ווסטרן דיגיטל? סמסונג? 4. איזו טכנולוגיה של הרדיסק אני צריך לקנות? Raid 2 ? ת…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום, יש לי הארד דיסק 1TB 3.5 אינץ' חדש שבא עם מחשב, פירקתי אותו ושמתי במקומו SSD. האם זה רעיון טוב להפוך את ה-1TB לכונן חיצוני ע"י מארז, לצורך גיבויים ואחסון הורדות? אינני מתכוון לנייד את הדיסק או להצפין את המידע עליו. ספציפית, המארז היחיד שמתאים לכך ב-KSP הוא משהו סיני: http://ksp.co.il/?uin=23369 וזה אתר הבית של המוצר: http://www.gold-touch.net/ITEM?item_id=186&cat_id=22 כמה שאלות: האם זה שאין הזנת חשמל חיצונית תשפיע לרעה על ביצועי הדיסק 3.5"? אני מתכוון לשתף ברשת את המארז החיצוני דרך אחד משני מכשירים שיש לי: BoxeeBox, או המודם-נתב Netgear VEGN2610 שקיבלתי מבזק. במפרט של המארז לדיסק כתוב שהוא תומך בגירסאות ווינדוז למיניהן, האם כתוצאה מכך יכולה להיות חוסר תאימות עם…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי ושבוע טוב, יש לי מחשב ווסטרו עייף אך פועל רכשתי מחשב חדש ללא HD רגיל אלא עם SSD אני רוצה להעביר את ה-HD מהווסטרו למחשב החדש ולחברו באמצעות USB ׁ(האפשרות היחידה) פעולות כלשהן לפני הוצאותו ואחרי חיבורו למחשב החדש? תודה

23. האם יש לדסקים צרובים אורך חיים ולאחר זמן מסויים הם "פג תוקף" או אורך חיים בלתי מוגבל

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. יש לי בבית מחשב גי'נרי גל חברת פוגיטסו עם צורב מובנה אני לא יודע מה השם דגם של הצורב ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת אם הוא תומך בשכבה כפולה או לא

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by EYALL,

שלום . אני מצטער מראש אולי אני נימצא במקום הלא נכון אבל. יש לי NAS של לנובו חדש. ויש לי בעיה בהגדרה אחת. יש פה אנשי רשת שמבינים בNASים, כמובן שאני מוכן גם לשלם למישהו שבאמת מבין תודה רבה ושבוע טוב { ממה שנשאר ממנו}

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים