אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום לכן אני רוצה לחבר כונן קשיח של מחשב נייד למחשב האישי שלי. הבעיה שהכבל IDE של המחשב הרגיל אינו תואם לפינים של הדיסק הנייד. ה-PITCH של פינים שונה. מישהו מכיר היכן אפשר לקנות מתאם או משהו? תודה חברים
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 3 שנים שהלפטופ שלי עובד כמעט נונסטופ והוא מראה סימנים של "התעייפות" ולקראת ההגעה הצפויה של ווינדוס 7 אליי , החלטתי שהגיע הזמן להחליף אותו. מצאתי מס' כוננים קשיחים שעומדים בתקציב שלי אבל יש לי התלבטות לגבי שני מאפיינים כאשר חשוב לי להדגיש שנפח הוא לא מאפיין עיקרי(ועברתי על סטיקי קשיחים ועל ה-FAQ) - מדובר בכוננים 2.5" : ישנו כונן אחד של WD שהוא 160GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER והשני גם הוא של WD שהוא 250GB SATA2 5400RPM 8MB BUFFER רציתי לדעת עד כמה משמעותי ההבדל בבאפר ובמהירות סיבוב הפלטות (מבחינת ביצועים) בין הכונן הראשון לשני והאם הוא עדיף בצורה משמעותית על הכונן השני. ההבדל הכספי ביניהם עומד על כמס' שקלים שהכונן הראשון יותר יקר (זניח למדי מבחינתי) תודה מר…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לפני שנה וחצי רכשתי דיסק קשיח של WD עד שלפני שבוע מערכת ההפעלה חדלה מלעלות לא ניתן לגשת לדיסק ממחשב אחר כל תוכנת צד שלישי לצורך פרמוט כושלת ולא ניתן להתקין מערכת הפעלה. בכל מקרה היתי רוצה לדעת כיצד אני מבצע את מימוש האחריות מול WD העולמית ניסיתי לעשות את זה באתר שלהם אבל הם מפנים אותי ליבואנים שבכל מקרה מפנים אותי לWD אשמח להסבר קצרצר על התהליך תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את המשחק ניד פור ספיד החדש (על המחשב שלי) והוא שוקל עם כל הדיסיקים שלו משהו כמו 3 גי'גה אני רוצה להעביר את הקבצים למחשב של אח שלי שייש לו צורב dvd קניתי היום דיסק dvd של 4.7 גי'גה ואני רוצה לצרוב את הקבצים שייש לי במחשב (של הניד פור ספיד) לדיסק dvd השאלה שלי אם אני יכול לצרוב את הקבצים לדיסק dvd עם צורב רגיל ??? והאם הצורב dvd שבמחשב השני יקרא את זה???
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה כבר כמה זמן שאני מחכה שמחירי הדיסקים הקשיחים ירדו ונכון לעכשיו קצת הרמתי ידיים והחלטתי לרכוש. אני עובדת על איימק 27" עם דיסק בנפח 1TB - מטרת הדיסק הקשיח החיצוני היא גיבוי ואחסון. אני מתכננת לחלק אותו ל-1 טרה של אחסון ו-1 טרה של גיבוי בלבד למק. אז ניסיתי לעשות סקר נרחב באינטרנט בנוגע לכוננים שיש בשוק, הצלחתי להוריד את lacie מהרשימה אבל עדיין נשארו western digital ו-seagate. כל הקשיחים לרוב באים עם שנתיים אחריות ככה שכאן אין הבדל, usb 3.0 לא קריטי כי יש לי רק 2.0, ואין צורך ב-firewire כי זה רק לגיבוי. אני מתכננת לרכוש דרך מכירה אישית באינטרנט כי שם יש את המחירים הכי זולים (wallashops/olsale). אלו הדגמים שקיימים שם, אשמח לפידבק נוסף בנוגע למה עדיף: WD 2TB My Book Essentia…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקבל אחד מדגמי הSSD הבאים: 1. MICRON REALSSD C300 128GB 2. סמסונג 470 SERIES MZ-7PA128 הכוננים נשלפו מניידים עסקיים ולכן הדגמים שלהם שונים מהדגמים שניתן לקנות בחנויות. המיקרון מעודכן לקושחה האחרונה, לסמסונג לא הצלחתי למצוא עדכונים בשום מקום. הכונן ינתן לי במתנה כך שהמחיר לא משנה. תוצאות מבחנים שערכתי להם: MICRON samsung כמו שניתן לראות מהתמנות, לסמסונג יתרון עצום בכתיבה רציפה, אך ככל שגודל הקבצים יורד וכמות הפעולות עולה הוא נופל מהמיקרון. השאלה מה עדיף, כתיבה רציפה או OVERALL טוב יותר?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מה דעתכם על הדגם הבא (ועל המחיר)? יתרונות / חסרונות? מומלץ / לא מומלץ? ??? מתאים לשימוש שוטף (יום יומי) עבור מחשב נייד (ישן) בעל חיבור USB 2.0 בלבד? תודה לעונים!
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם צריבה של 90 דקות ואני מדגיש על מדיה שמכילה 90 דקות הורס את הצורב?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי cruzer facet 16gb sandisk חיברתי את הDOK למחשב שנתקע כשהוא היה בתוכו. ביצעתי ריסט וניתקתי אותו. כשחיברתי אותו למחשב אחר המידע לא נמצא שם. היו כמה תיקיות מוסתרות שלא היו לפני כן כשהוא היה מצב תקין. כשפתחתי את העוגה של הכונן לראות את הקיבולת שלו, הוא היה באותה הקיבולת שהייתה לפני התקלה הזאת. הוא נכנס למצב sandisk secure access , המידע שם כשאני נכנס העוגה של הכונן אך אני לא רואה אותו. אשמח לעזרתכם הדחופה בנושא, המידע שיש כאן מאוד חשוב לי.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
קומקפט דיסק שיודע לנגן MP3 יכול לנגן שירים שניצרבו ב MP3 על דיסק 4.7GIGA) DVD) ?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין בדיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. על מה אתם ממליצים במחיר סביר? הנפח הדרוש הוא עד 500GB תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הסיפור הוא שאני צריך להוציא מידע מדיסק קשיח של 15 מגה (כן, זו לא טעות), החיבור שלו אמנם IDE אבל משום מה המחשב לא מזהה אותו או מזהה אותו בצורה שגוייה, ניסיתי לחפש את הנתונים הטכניים שלו בגוגל, ע"מ לנסות להגדיר את הדיסק ידנית, ע"פ ה-PCB (צילינדרים ראשים וכו') כי המדבקה על דיסק כבר לא קיימת, אבל לא מצאתי. הדיסק עצמו לדעתי תקין, אבל אני אדע בוודאות אחרי שאחבר אותו ל-8086. תודה...
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קבלתי מחשב נייד שאמור להכיל הרדיסק SSD הדגם שאני רואה ב- Manage הוא: ST9250410ASG ATA Device ההרדיסק בגודל 256G בערך, האם זה SSD? תודה, שי
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב! אני לפני קנייה של כונן HDD חיצוני ולמרבה הפלא אני כמעט ולא מוצא התייחסות למהירות הסיבוב של הכוננים החיצוניים במפרט הטכני של דפי המוצר האם זה חשוב? מישהו יכול לעזור לי במציאת הRPM של הכוננים הבאים ובכלל https://www.wdc.com/products/portable-storage/wd-elements-portable.html#WDBUZG0010BBK-NESN https://www.wdc.com/products/portable-storage/my-passport.html#WDBYNN0010BYL-WESN
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שהמידע כאן בנושא זה לוקה בחסר. גם אם מופיעים BAD SECTORS - כאשר מריצים SCANDISK הוא לעיתים נתקע בסקטור ולא משלים את הבדיקה. קיימת תוכנה מיוחדת במינה לאבחון, REMAPPING , והחזרת BAD SECTORS לתיפקוד(במידה שניתן) הנקראת SPINRITE. לאחרונה יצאה בגירסה 6 שעובדת על רוב סוגי הפלטפורמות NFTS וFAT. אני כרגע עובד איתה והייתי רוצה לשמוע עוד רשמים בנושא.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה זה משנה אם יש sata 1 או sata2 ? גם ככה ההרד דיסק החלק הפיזי לא יכול לפעול במהירויות האלה ולהעביר באמת 3 גיגה בשניה או 1 וחצי גיגה בשניה ובכלל הכוונה ב3 גיגה בסטה 2 זה 3 גיגה ביט או 3 גיגה בייט? 3000 מגה הכוונה בשנייה?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון להחליף את המחשב ורוצה שבמחשב החדש יהייה לי גיבוי בצורת RAID בלוח האם : Gigabyte Z68X-UD7-B3 יש שני בקרים: הראשון עם 2 חיבורי SATA3 שעליו אני בתכוון לחבר 2 דיסקים עם חיבור RAID1: 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS השני עם 2 חיבורי SATA3 וארבע חיבורי SATA2 שעליו אני מתכוון לחבר 6 דיסקים עם חיבור RAID5: 1.5TB 7200 RPM, 32MB SATA II ST31500341AS חשוב לי שיהייה לפחות 6 טרה איחסון (בנוסף למערכת ההפעלה) במערך RAID חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. האם החלפת ה 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB ב- 1TB 7200 RPM, 32MB SATA III ST31000524AS יש הבדל כלשהו בינהם חוץ מהמטמון הכפול? והאם המטמון הכפול ב2טרה מהווה יתרון בביצועים? שאלה נוספת - אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים! בזמן האחרון ההארד דיסק מעצבן אותי, הוא עושה לפעמים קולות כאלה של מאמץ ודברים שנשמעים כמו חריטה על לוח עם הציפורן - רק קצת יותר עדין. הוא עושה את זה לפרקים, והרעש מאוד קצר, חצי שניה - שניה, ולפעמים ממש נדירות הוא עושה את זה לאורך זמן. עכשיו, עשית chkdsk לשני הכוננים (ל- C, שבו מותקנת מע' ההפעלה עשיתי כמובן לאחר אתחול המחשב), ולא נמצאו תקלות. עכשיו, אני לא יודע אם זה ההארד דיסק או שהמחשב סתם נהפך איכשהו לאיטי בזמן האחרון (אני בבסיס לפרקי זמן ארוכים, ואחים שלי עושים מי יודע מה למחשב כשאני לא נמצא) ופשוט אפרמט אותו. ישנה בדיקת מערכת כוללת שבה אוכל למצוא מה הבעיה, או לפחות בדיקה להארד דיסק, או שפשוט אפרמט? תודה מראש ושבת שלום.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני עומד לרכוש צורב שישמש אותי בעיקר לצריבת מוסיקה mp3, wav לא לשימוש מסחרי...בערך 20 דיסקים בחודש... איזה כדאי לרכוש בתקציב של עד 600 ש"ח? האם ה- LG הסטנדרטי יספיק? האם לרכוש צורב עם 8MB BUFFER? אודה על המלצותיכם!
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע SSD של Crucial M4 בנפח 120GB.. ואני קונה עכשיו 840 EVO 250GB .. אני קונה אותו בנוסף, וכנראה הולך להתקין עליו וינדוס ומשחקים, ואת הm4 לפרמט ולהתקין עליו רק משחקים ואז יהיה לי 370GB של SSD במערכת .. השאלה שלי היא האם ה840 איבו מהיר בהרבה יותר? כי שאני קניתי את האם 4 הוא היה האסאסדי שכולם קונים, קונים ממליצים ואסאסדי לא היה נפוץ כמו עכשיו בתקופה שקניתי אותו.. אז האם אני ירגיש ביצועים בהרבה? לדוגמא וינדוס , יעלה יותר מהר אם אתקין על ה840? כי הוא עכשיו על הM4 והוא עולה בשנייה , אז האם זה יהיה אף יותר מהר? תודהה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה צריך לעשות בשביל זה? אני מצרף תמונה של הביוס. הקפתי בעיגול את האופציה שאני חושב שצריך לשחק עם האפשרויות. צריך לבחור משם או ממקום אחר? ואם אני במקום הנכון, מה צריך לבחור מהתמונה השניה שצירפתי? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי SSD שיתאים למיני פיסי שלי לפי התמונה והנתונים. איזה מתאים לחומרה שלי? המחשב קופא אחר כ-15 דקות ,עכבר משוטט,התקנתי מחדש מערכת הפעלה וינ 10 מה הסיבה ? אין מסכים כחולים ואו שחורים, מה יכולה להיות הבעיה?זכרונות ?SSD? איך ניתן לבדוק? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שאני מפעיל את המחשב אז הוא עוד לא עולה זה לפני שעולה starting windows עולה לי ככה smart failure predicted on hard disk 0: hitachi HTS545025B9A300 (PM) WARNING : IMMEDIATELY BACK UP YOUR DAT AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE A FAIL MAY BE IMMINENT PRESS F1 TO CONTINUE ואז אני לוחץ f1 זה מפעיל לי תמחשב רגיל עובד הכל טוב אבל אני לא רוצה שיהיה תארור הזה אני רוצה שיהיה חלק שלא יפעל לי פתאום בעיה גם לפני שפרמטתי זה היה וגם עכשיו אחרי יש דרך לפתור את זה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי DOK של 16GB מפורמט ב FAT32 (ניסיתי לפרמט ב NTFS אך ללא הצלחה). לפעמים כאשר אני מעביר אליו קבצים הם נהרסים, כלומר אי אפשר לקרוא אותם ממנו. רק לאחר שאני מעביר כמה פעמים אז העברה מתבצעת בהצלחה וניתן לקרוא את הקבצים. יש איזה פתרון לכך? או שפשוט עבר זמנו של ה DOK ואאלץ לקנות חדש. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-