עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, ראיתי באמזון את ה SSD הזה:Kingston Digital 240GB SSDNow V300 SATA 3 2.5 (7mm height) with Adapter Solid State Drive SV300S37A/240G. האם כדאי לרכוש אותו ב 116$ למחשב המיועד לגיימינג? תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. ברשותי צורב מסוג Yamaha 16x10x40x - 2100S שפועל על ממשק SCSI. לאחורנה הוא החל לצרוב לי במהירות 8X. פשוט באמצע הצריבה הוא אמר לי שהוא מחליף את המהירות מ-16 ל-8 בגלל שהמדיה לא מתאימה. אבל היא כן, וניסיתי כבר מדיות רבות. הפיירווייר שלו מעודכן לגרסה האחרונה ואני עובד עם WIN XP. מה יכולה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. עכשיו יש לי 320GB והוא לא מספיק לי. ההבדל בין ה 750 ל 640 הוא רק 75 שח ... תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by uber101,

אני שוקל להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלי לכונן SSD כי אני משתמש בו בעיקר לפיתוח והבנתי שזה אמור להוות שיפור משמעותי. עשיתי חיפושים וקראתי כל מיני מאמרים, אבל לא הצלחתי להבין איך אני קובע מה ה-SSD שמתאים למחשב. חקרתי קצת ומצאתי שהגודל הוא 2.5" שזה כנראה הגודל הסטנדרטי, זה אומר שכל כונן SSD בגודל הזה עם ממשק ל-SATA II יתאים? באתר הזה: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15r-(5537) יש רשימה של כל מיני כוננים שמתאימים - האם אפשר לסמוך עליו? והאם יש ברשימה הזאת משהו ששווה? ושאלות אחרונות? האם זה באמת שווה את זה? והאם ההחלפה פשוטה כמו שזה נראה בסרטונים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. בקצרה: הרבה מסכים כחולים, אחרי אבחון עם התוכנה WinDbg , אשמים : NTFS.SYS / ntoskrnle.exe. ובכלל, רוצה לבדוק את הכונן הנוכחי אם יש לו באמת סקטורים פגומים או לא ( כבר הרצתי חיפוש בגוגל מה המשמעות בעניין התהליכים) גיבתי הכל, הפעלתי את המערכת הפעלה בSAFE MODE בcommand PROMPT, כתבתי את הפקודה(chkdsk c: /f /r), עשיתי ריסט, הוא עשה את המסך השחור והריץ את הבדיקה - זה הסתיים לפני ששמתי לב, והפעיל מחדש את המערכת הפעלה. אני לא יודע אם יש שגיאות. איפה אפשר לבדוק את זה? ההרצה נשמרת באיזשהו cache על המערכת הפעלה, לא? מדובר בWIN 7 . אולי לא קשור כל כך לפורום. תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום לכולם, ניתנה לי האפשרות להניח ידיי על כונן חדש. בתחילה, הייתי אמור לקבל 3.5" של סיגייט, בנפח טרה- ST31000525SV, לא לגמרי אהבתי את הרעיון של סיגייט מאחר ופה ושם האמינות שלהם מוטלת בספק. מה שכן, הבנתי שהוא סוג של סוס עבודה שיש בו שימוש בעיקר במערכות אבטחה\הקלטה (ה-V). בכל מקרה, כעת ניתנה לי האפשרות לקחת במקומו Iomega ego 320gb usb3.0, הוא 2.5" ומאפשר ניידות טובה, שזה נחמד, בעיקר מאחר וכעת יש לי כונן אחד של טרה שבערך ב-60% שימוש (סמסונג 103SJ). ההתלבטות שלי מעט משונה, אני יודע, אבל צריך לקחת בחשבון שאין לי בכלל USB3 במחשב (דל 3300). הכי טוב שיש לי זה eSATA. הסמסונג שלי מחובר ב eSATA. האם ניתן לחבר את ה-2.5" דרך איזה מתאם כדי לפחות לקבל את הנתוני העברה המקסימליים בeSAT…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by stingeR-,

יש לי 2 הארדיסקים כאשר אחד הוא 30GB 5400RPM והשני 40GB 7200RPM שניהם 2MB CACHE... האם ניתן לחבר אותם בRAID אם הלוח שלי תומך IDE RAID? ואם כן אז איך? כמה זה יעזור מבחינת ביצועים? כי בעיקרון זה הדבר היחידי שמאט את המחשב שלי עכשיו(ההארדיסקים)

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. פרט ל HD TUNE איזה תוכנות ממולץ להריץ? בעיקר לבדוק תקינות דיסק וביצועים

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום כיוון שאני רוצה להרחיב את הידע בתחום דיסקים הקשיחים מסיבותי האישיים , הייתי רוצה לשמוע הסברים ,דעות על החברות הנ"ל ביחס ל דיסקים הקשיחים המוכרים יותר בשוק שהם WD,SEAGATE ו- SAMSUNG הידועים כטובים .מעניינת אותי עיקר ההתייסות לגבי- TREKSTOR איך החברה נחשבת כמותג , ביצועים ,אמינות , אחריות וכו לעומת המותגים המוכרים שהזכרתי . תודה מראש לעוזרים,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. האם צריבה של 90 דקות ואני מדגיש על מדיה שמכילה 90 דקות הורס את הצורב?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אצל טום לא מצאתי השוואות רצניות יש לו 15-30 GB בכתבה לפני שנתיים אני רוצא לקנות HD חדש ואני מתלבת מה לקחת?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by achiya1,

יש לי דיסק קשיח שעכשיו גיליתי שיש בו פין קצת תקוע בפנים ועקום אני לא מצליח להוציא אותו . ניסיתי בנתיים עם 3 פינצטות ואף אחת לא עזרה.. השאלה שלי זה אם יש דרך להוציא אותו ? ואם אי אפשר האם זה קריטי? האם הדיסק יכול לעבוד נורמלי גם אם אחד הפינים נדפק? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, אחרי 3 שנים שהלפטופ שלי עובד כמעט נונסטופ והוא מראה סימנים של "התעייפות" ולקראת ההגעה הצפויה של ווינדוס 7 אליי , החלטתי שהגיע הזמן להחליף אותו. מצאתי מס' כוננים קשיחים שעומדים בתקציב שלי אבל יש לי התלבטות לגבי שני מאפיינים כאשר חשוב לי להדגיש שנפח הוא לא מאפיין עיקרי(ועברתי על סטיקי קשיחים ועל ה-FAQ) - מדובר בכוננים 2.5" : ישנו כונן אחד של WD שהוא 160GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER והשני גם הוא של WD שהוא 250GB SATA2 5400RPM 8MB BUFFER רציתי לדעת עד כמה משמעותי ההבדל בבאפר ובמהירות סיבוב הפלטות (מבחינת ביצועים) בין הכונן הראשון לשני והאם הוא עדיף בצורה משמעותית על הכונן השני. ההבדל הכספי ביניהם עומד על כמס' שקלים שהכונן הראשון יותר יקר (זניח למדי מבחינתי) תודה מר…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. התקנתי עוד הארד דיסק.. ובשני שלי רציתי לעשות פורמט.. עשיתי QUICK פורמט למה שהיה לי.. יכול להיות שהוא מחק 40 GB בשנייה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני מעוניין בדיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. על מה אתם ממליצים במחיר סביר? הנפח הדרוש הוא עד 500GB תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. לקחו 3 מערכות מחשבים דומות. באחת התקינו SSD בחיבור SATA ישן. בשני SSD בחיבור NVME GEN3 ובשלישי SSD GEN 4. על הנייר/בבנצ'ים יש הבדלים אדירים במספרים, אך האם משתמש ממוצע (קצת יותר באמת - מדובר פה על גיימרים ועורכי וידאו) יוכלו לשים לב להבדלים במבחן התוצאה העיוורת? מה דעתכם?

17. קניתי דיסקים של סילבר 16X שאני מנסה לצרוב הוא נותן לי רק מהירות 4X הצורב שלי דגם 4163B של LG זה כבר כמה פעמים שקורה לי עם דיסקים של סילבר האם יש פתרון תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום. חיפשתי באינטרנט ובאתר של סמסונג עדכון "hd103sj firmware" אבל לא הסתדרתי מי יודע מה, לעומת זאת את כונני ה SSD שלי של קרוסיאר עדכנתי בצורה פשוטה עם ה TOLL KIT שלהם. תוכלו לעזור?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by NIVTAL,

יש אפשרות לאחד שתי דיסקים קשיחים 80 GB לאחד של 150?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Atlon-Xp,

העתקתי מדיסק מסויים שהוא DVD,עכשיו האופציה היחידה שהייתה לי זה DVD9,העתקתי והדיסק המעותק תופס 5.8 ג'יגה,עכשיו הוא מועתק ע"י קבצים ולא ע"י קובץ IMG,עכשיו יש לצרוב את הקבצים הללו עם דיסק דו שכבתי (8.4 ג'יגה)? או ישנה דרך אחרת. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by nimrodim,

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שהמידע כאן בנושא זה לוקה בחסר. גם אם מופיעים BAD SECTORS - כאשר מריצים SCANDISK הוא לעיתים נתקע בסקטור ולא משלים את הבדיקה. קיימת תוכנה מיוחדת במינה לאבחון, REMAPPING , והחזרת BAD SECTORS לתיפקוד(במידה שניתן) הנקראת SPINRITE. לאחרונה יצאה בגירסה 6 שעובדת על רוב סוגי הפלטפורמות NFTS וFAT. אני כרגע עובד איתה והייתי רוצה לשמוע עוד רשמים בנושא.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by dolevzora,

שאני מפעיל את המחשב אז הוא עוד לא עולה זה לפני שעולה starting windows עולה לי ככה smart failure predicted on hard disk 0: hitachi HTS545025B9A300 (PM) WARNING : IMMEDIATELY BACK UP YOUR DAT AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE A FAIL MAY BE IMMINENT PRESS F1 TO CONTINUE ואז אני לוחץ f1 זה מפעיל לי תמחשב רגיל עובד הכל טוב אבל אני לא רוצה שיהיה תארור הזה אני רוצה שיהיה חלק שלא יפעל לי פתאום בעיה גם לפני שפרמטתי זה היה וגם עכשיו אחרי יש דרך לפתור את זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by yotam.m,

שלום לכולם יש ברשותי 2 HD'S SCSI בסל"ד 15K. ראיתי ב-Ebay מתאמים במחירים סבירים. האם יש טעם בחיבור הארדיסקים מסוג זה או שעצם פעולתו דרך מתאם תוריד מיתרון הסל"ד הגבוה? יש דרך אחרת לחברו חוץ ממתאם PCI? איפה הוא יהיה בהשוואה ל-HD Sata סטנדרטי?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני מתלבט בין 2 הכוננים הללו. 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ פער המחירים די גורם לי לקנות את ה1TB אבל מצד שני שמעתי שהוא רועש. יש איזשהם הבדלים בביצועים/ברעש בשני הכוננים? (הבנתי של1T יש 2 פלטות.. )

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם! אני מעונין לקנות היום צורב , קראתי בפורום עברתי על כמעט כל מה שרשום על הצורבים. לפי בחינה של כל התגובות , הצורבים הנ"ל הם מהמומלצים , לא הצלחתי לגבש דעה החלטית איזה מהם כדאי לקנות. מה אתם ממליצים אודה לתשובה בהקדם ההפשרי , כמו שאמרתי אני מעונין לרכוש אחד מהם היום. בנוסף שאלה כללית : (אני מניח שעוד אנשים ישמחו לדעת את התשובה) 1. מה זה cross flash? 2. מה זה FL ? נראה לי שזה lable flash אך מה הפירוש מה זה עושה ? שאני אוכל לשנות את הLABLE? תודה מראש לכל העוזרים, גל נ.ב. התשובה החשובה יותר היא לגבי מה כדאי מבין הצורבים הנ"ל.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים