עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. ברשותי צורב מסוג Yamaha 16x10x40x - 2100S שפועל על ממשק SCSI. לאחורנה הוא החל לצרוב לי במהירות 8X. פשוט באמצע הצריבה הוא אמר לי שהוא מחליף את המהירות מ-16 ל-8 בגלל שהמדיה לא מתאימה. אבל היא כן, וניסיתי כבר מדיות רבות. הפיירווייר שלו מעודכן לגרסה האחרונה ואני עובד עם WIN XP. מה יכולה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by esaly,

היי! יש לי תופעה מוזרה במחשב. כשאני צורב (לא משנה מה) הצריבה נתקעת באמצע (צורב IDE) והזמן ממשיך לרוץ (אני משתמש בנרו). ניסיתי להחליף צורב לאחד SATA והתופעה חוזרת. יש משהו שניתן לעשות?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by THE_COMMANDER,

SONY CRX-175E-RP 24X10X40 מפרט מלא http://www.sony-middleeast.com/pcrelated/crx175_fs.htm

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by guy 12,

זה צורב טוב? http://www.plextor.com/english/products/40_12_40a.html

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by iSolt,

האם קיים כונן 120GB SLC SSD ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by gal_il50,

הזמנתי הארד דיסק MAXTOR 120G SATA ויש לי לוח אסוס A7N8X דלוקס,ואני יודע שהוא תומך ב-SATA אז האם אני צריך בקר כזה? ומה ההבדלים בין החיבורים של ATA לבין SATA?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום אני שואל כאן את השאלה בהקשר לתוכנה Norton Ghost, אבל כל תוכנה בסגנון, שמאפשרת יצירת Image-ים של Partitions של ה-HD, תהיה טובה לשאלה. אם ניקח לדוגמא את התוכנה Ghost, אז ב-Hiren's Boot CD היא קיימת בשתי גרסאות: GHOST.EXE - גרסא להרצה דרך DOS GHOST32.EXE - גרסא להרצה דרך Windows. אם אני רוצה ליצור Image של כונן :C, האם זה טוב להשאר בתוך Windows, ואז להשתמש ב-Ghost32? אם סימנטק יצרו את Ghost32, אז מן הסתם זה אמור להיות בסדר.. אבל לא יודע, יש לי חששות שכאילו דרך DOS זה יותר טוב, כי ככה ה-Windows עשה ShutDown מסודר, כל התוכנות והקבצים נשמרו ונסגרו.. אבל מנגד, מצד שני, קשה לי להתעלם מהיתרונות והנוחות של יצירת Image כבר בתוך Windows, בלי הצורך לצאת ל-DOS. אז רציתי לשאול מה א…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  8. אצל טום לא מצאתי השוואות רצניות יש לו 15-30 GB בכתבה לפני שנתיים אני רוצא לקנות HD חדש ואני מתלבת מה לקחת?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by maors,

שלום לכולם.. קניתי כונן SSD של Vertex 3 iops 120gb. והתקנתי אותו במחשב. הלוח שלי (EVGA 790I SLI FTW) תומך רק ב Sata 2 ולכן אני יודע שהביצועים שלו יירדו. רציתי לדעת לאיזה מהירויות כתיבה וקריאה אני אמור לראות כי לא מצאתי את זה בשום מקום. נכון לכרגע לפי AS-SSD-Benchmark אני מקבל תוצאות של AS SSD Benchmark 1.5.3784.37609 ------------------------------ Name: OCZ-VERTEX3 MI ATA Device Firmware: 2.15 Controller: msahci Offset: 1024 K - OK Size: 111.79 GB Date: 30/11/2011 22:27:11 ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 183.01 MB/s Write: 150.63 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 16.91 MB/s Write: …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Rockstatement10,

כרגע יש לי 840 EVO בנפח 120GB ומחפש להחליף אותו בגלל נפח מועט וגם כי הסדרה הזו של הכונן ידועה כבעייתית. חשבתי על 850 EVO האם זה שווה? האם זה שווה לקנות 250GB או שאם כבר עדיף 500GB? אני מחפש כונן משתלם, וגם שמעתי שבשנה הבאה יצאו כוננים חדשים של סמסונג, שווה לחכות? לא מתכוון להשקיע הרבה, אולי עד 350-400 ש"ח.

11. אני מחפש משהו הדומה לזה (https://www.amazon.com/Sedna-Express-Extended-Connector-Included/dp/B07L5SPWNV/ref=sxbs_sxwds-stvp?cv_ct_cx=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&dchild=1&keywords=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&pd_rd_i=B07L5SPWNV&pd_rd_r=1b4bd9e0-2a65-4f1d-8bad-0a26d1c181ed&pd_rd_w=tdg0b&pd_rd_wg=dJbQv&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=DMESC9D4THNMP7EQTWGZ&psc=1&qid=1584559701) אבל עם RAID חומרתי. ממה שראיתי באמזון זה קיים רק ל SSD, מישהו מכיר לדיסקים של 2.5"?

12. Started by quisp,

אני מגבה הרבה חומר (בדר"כ תמונות) על HD חיצוני,וגם על DVD/CD. מישהו יודע מה אורך החיים של החומר הזה? כמה זמן מחזיק חומר על HD? בצריבה על CD או על DVD? מה לדעתכם המדיה הכי בטוחה לארכיון התמונות היקר שלי? איך זה שבעצם אין שום פתרון גיבוי אמין לגמרי?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by uber101,

אני שוקל להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלי לכונן SSD כי אני משתמש בו בעיקר לפיתוח והבנתי שזה אמור להוות שיפור משמעותי. עשיתי חיפושים וקראתי כל מיני מאמרים, אבל לא הצלחתי להבין איך אני קובע מה ה-SSD שמתאים למחשב. חקרתי קצת ומצאתי שהגודל הוא 2.5" שזה כנראה הגודל הסטנדרטי, זה אומר שכל כונן SSD בגודל הזה עם ממשק ל-SATA II יתאים? באתר הזה: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15r-(5537) יש רשימה של כל מיני כוננים שמתאימים - האם אפשר לסמוך עליו? והאם יש ברשימה הזאת משהו ששווה? ושאלות אחרונות? האם זה באמת שווה את זה? והאם ההחלפה פשוטה כמו שזה נראה בסרטונים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by davidpo,

1.אם כונן אחד נהרס במערך רייד 5 יש אפשרות לשחזר אותו לכונן חדש דרך התוכנה בלי בעיות מיוחדות?? 2.יש אפשרות להסתיר קבצים ולשים סיסמה לקבצים מסויימים?? 3.יש אפשרות במערך רייד 5 להוסיף עוד כונן קשיח בלי לאבד את המידה על הכוננים שכבר יש?? אם למישהו יש מדריך איך עושים את הדברים הנ"ל(אם זה אפשרי בכלל) אני השמח לקרוא/לצפות..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום לכן אני רוצה לחבר כונן קשיח של מחשב נייד למחשב האישי שלי. הבעיה שהכבל IDE של המחשב הרגיל אינו תואם לפינים של הדיסק הנייד. ה-PITCH של פינים שונה. מישהו מכיר היכן אפשר לקנות מתאם או משהו? תודה חברים

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. נראה שהכל אבוד.. הארדיסק WD 320GB מסדרת AAKS עושה בעיות. כשאני מחבר אותו אני שומע שהוא פועל (מרגישים גם את הרעידה) ואחרי כמה שניות הוא פשוט נכבה. בשום שלב הוא לא מזוהה - לא בביוס ולא תחת ניהול הדיסקים בחלונות. זכור לי שרק כמה ימים לפני כן בדקתי אותו עם HDtune PRO והכל היה נראה תקין.. ניסיתי כבר הכל האם המידע אבוד? מה ניתן לעשות ואיפה בדיוק הבעיה? HELP

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. קניתי אתמול כרטיס PCI TO SATA וקניתי גם הארדיסק SATA II עכשיו על ההארדיסק רשום שעל מנת להפעיל אותו במהירות SATA I צריך לג'מפר [ושרטוט] אז ג'ימפרתי בהתאם. חיברתי הכל נכנסתי לביוס ומופיע לי רק ההארדיסק הישן אין לי ווינדוס על המחשב אני רוצה להתקין, אבל על ה-SATA ולא על ה-IDE כך שאני צריך שיזהה לי את הSATA קיבלתי דרייברים עם הכרטיס PCI שאני מניח שאני צריך להתקין אבל איפה אני יכול להתקין? הרי אין ווינדוס. אשמח לקבל תשובה ופתרונות. נ.ב. אם זה משנה אז אני מתכנן לשים ווינדוס אקס פי.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לכולם, המליצו לי על מחשב נייד שלו יש כונן של 500gb + 25gb ssd מה נותן הssd כשהנפח שלו כל קטן?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. יש לי ניסיון מר עם דיסקים קשיחים חיצוניים ובמיוחד כאלו שמיוצרים על-ידי חברות צד שלישי ואין לך שום דרך לדעת איזה דיסק דחפו לך עד שאתה קונה אותו (כמו הדיסקים החיצוניים שנמכרים במבצע באופיס דיפו ובבאג שמכילים את הדיסקים מהסדרה הדפוקה של seagate ) יש אומנם בשוק "קופסא" חיצונית של WD אבל היא יקרה למדי ותומכת בתכונות שאין לי צורך בהם כמו LAN , FIREWIRE וכיוצא בזאת. בכול מקרה אני מעדיף להרכיב לבד את מערכת הגיבוי באמצעות בחירה אישית של 2 הדיסקים הקשיחים. ידוע לי שמערך רייד 1 לא ניחשב כמערכת גיבוי פרופר ,אולם בהתחשב במחירים של פיתרונות מקצועיים יותר, נראה לי שזה פיתרון מספק עבור צרכיי שהרי הסיכוי ששני דיסקים קשיחים יתקלקלו בו זמנית קטן למדי. הדרישה העיקרית מה "קופסא" היא חיבור …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. מדיסקים של DVD-R x16 לדיסק קשיח חדש IDE עם 8MB Buffer? כמה זמן לוקח להעתיק דיסק אחד עם 4.3GB?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by AlBatros,

שלום, מעוניין להרכיב מחשב גיימינג חדש עם מפרט גבוה. בחלק מלוחות האם עם צ'יפ Z79 יש חיבור sata express חדש שיכול להעביר עד GB\S 10. השאלה היא האם קיימים כבר SSD שבאמת יכולים לנצל את החיבור הזה, כלומר לקבל עדיפות משמעותית על חיבור SATA III. אני מעוניין ב- SSD בנפחים 120 - 256 GB.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by dog,

כונן צורב דיויד אזוס. נמצא אצלי כבר לא מעט זמן. לאחרונה ניסיתי להעלות למחשב צילומים שגיביתי בשעתו בצריבה על דיסקים. קורה משהו מוזר. כל הדיסקים בנפח סי די , עולים ללא בעיה. בכל הקשור לדיוידי ( 4.7 גיגהבייט) הוא לא מצליח לקרוא ומשמיע רעשים של ניסיונות כאלו. חשוב לי לדעת אם זה הכנון, או המדיה הצרובה. אם כי קשה להאמין שכל המדיה נדפקה ( ניסיתי הרבה דיסקים של דיויד שנצרב).

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. בעקרון 2 ג'יגה יכול להספיק לי, אבל אם כבר קונים, חשבתי ללכת על 3 ג'יגה בהפרש לא מאוד גדול וגם שנתיים אחריות לעומת שנה... Seagate 2TB Barracuda ST2000DM001 595 ש"ח ושנה אחריות http://www.pccenter.co.il/product/seagate-2tb-barracuda-st2000dm001 --לעומת-- Western Digital Caviar Green 3000GB WD30EZRX 845 ש"ח שנתיים אחריות. http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99-western-digital-caviar-green-3000gb-wd30ezrx מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by gal_il50,

כשאני צורב(סרטים,שירים) אני צורב בד"כ במהירות של X12 למרות שלצורב שלי יש מהירות של X48. השאלה שלי זה האם זה נכון שכשצורבים במהירות גבוהה(למשל ב-X30 ומעלה) אז האם האיכות של הצריבה יורדת או שזה סתם שטויות?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by jackal,

חברים שלום יש לי HD נייד 80G שפרמטתי אותו והוא נהפך ל: NTSF כיצד אני יכול להמיר אותו ל: FAT לעזרתכם אודה.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.