עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by h-lior,

חברים יקרים שלום! יש לי בעיה כזו: אצלי במחשב יש לוח אם מדגם p55a-ud4p ובו שני בקרי raid. האחד של אינטל והוא עובד רק עם כוננים עם חיבור sata 2 , והשני של מרוול marvel 9128 והוא עובד עם כוננים עם חיבור Sata 3. יש לי כמו כן שני כונני SSD מסוג Patriot pyro SE 60GB והם מחוברים ב-RAID 0 בבקר של מרוול כי הם תומכים ב-SATA 3 . בעת ההתקנה של מערכת ההפעלה טענתי את הדרייבר של הבקר בכדי שהכוננים יזוהו בצורה תקינה. ההתקנה חלקה. יש לציין כי עדכנתי Firmware של שני הכוננים. הבעיה היא הביצועים - טרם ההתקנה, בחנתי כל כונן בנפרד עם HD Tune (תוכנה לבדיקת מהירות דיסק) וכל דיסק עשה בערך 200MB לשניה. שזה גם גרוע כי על הנייר הם אמורים להגיע לאיזור ה-500... כעת כשהם מחוברים ב-Raid 0 הם עושים ביחד…

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  2. Started by omertgm,

משהו כמו http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001756 רק שהמוצר הזה מוגבל ל 2 טרה ואני מתכוון לשים 2 דיסקים של 3 טרה (או יותר אם יהיה). המטרה שלו היא להוות איחסון לסרטים וסדרות וכו' שיחובר לTV כך שחשוב ששני הדיסקים יזוהו כאחד. צריך חיבור USB3.

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  3. Started by winner100,

שלום לכולם, קניתי את הssd של אינטל שנמכר כחלק מהקניה קבוצתית. כיום הוא אצלי סגור. בסוף השבוע אני מתכון להתקין. לא לקחתי בחשבון תמיכה בלוח שלי. יש לי לוח של חברת dfi החברה נסגרה כמו שאתם בטח יודעים. השאלה האם הלוח יתמוך לי במאה אחוז בssd? להשיג דרייברים עדכניים דרך dfi אני לא חושב שזה אפשרי. אני ישמח לתגובות. נ.ב הלוח בן 3 בערך אם זה חשוב. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by FastJack,

שלום, אני מעוניין לקנות HD של 2TB של חברת Samsung בארה"ב. רציתי לדעת אם יש עליו אחריות בינלאומית, כלומר אם קורה משהו בארץ לאן אני פונה?

• 5 תגובות
    • 990 צפיות
  5. מה דעתכם? יכול להיות שהוא משפיע גם על איטיות המחשב?

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לרכוש כונן SSD בנוסף לכונן HDD והבנתי שיש כמה פעיליות לעשות על מנת להגן על הכונן, עכשיו במידה ואני קונה מחשב בהרכבה אישית, אז זה אומר שהחנות תבצע את כל הפעיליות הדרושות לכונן כדי שהוא יעבוד בצורה האופטימלית ויחזיק מעמד כמה שיותר? בנוסף אני לא יודע אם זה המקום אבל אפשר הסבר איך לבחור כונן SSD וגם מה מומלץ? תודה הדר

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Kalen,

שלום חברים הייתי עכשיו באיבורי ולקחתי את הכונן החדש. יש לי מחשב די ישן, עם צ'יפסט 965P ועם ICH8 (ללא R) חיברתי אותו בתור התחלה בוינודס הקיים, ואני לא מסוגל להתקין את ה Intel RST. אומר שלא נתמך. האם זה עקב הצ'יפסט או בעיה אחרת ? אם זה באמת לא נתמך, האם זה בעיה ? דבר נוסף, קראתי הרבה שכדאי להתקין את הוינדוס מחדש, ולא לשכפל. הבנתי שבמהלך התהליך, אני אמור ליצור מחיצה ידנית, על מנת שלא יווצר ה System Reserve Partition, ולהגדיר גם את ה aligned/offset.. באיזה ערך להשתמש? חלק כותבים ערך שמתחלק ב 2, וחלק ב 4096. תודה תוספת: Windows 7 64bit הבקר בביוס מוגדר כ ahci.

• 45 תגובות
    • 6.5k צפיות
  8. Started by raffi.yesh,

שלום לכולם, אחרי מספר חיפושים ברשת אני לא מצליח להבין איזו אופציה אמינה יותר, כונן SSD בנפח של כ-30 GB או כרטיס CF בנפח דומה? אין חשיבות למהירות קריאה/כתיבה. עבור מחשבים לשימוש תעשייתי עם דביאן. תודה

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  9. יש היום GOLD DEAL באמזון על אמצעי אחסון של סאן דיסק. ראשית רציתי להביא את הדבר לידעתכם. שנית אשמח לחוות דעת מקצועית גם לגבי ה-SSD וגם לגבי המיקרו SD האם מומלץ גם ברמת מחיר וגם ברמת המוצר אין לי ידע בדברים אני רק יודע שאני צריך להעביר את מערכת ההפעלה ל-SSD ולשרדג את מהירות המיקרו SD בטלפון שלי תודה למשיבים מצ"ב בקישור לעמוד המבצע http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=xs_gb_AO03OV1XEB54V?ie=UTF8&docId=1000816791&pf_rd_p=441937901&pf_rd_s=right-1&pf_rd_t=701&pf_rd_i=20&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0Q614WT63C0CM7RX4JP1

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  10. שלום אתמול קיבלתי אוטרה בוק Acer S3 שהגיע עם שני דיסקים קשיחים: 1.SSD בנפח 20 גיגה 2. 500 גיגה רגיל אני ממש חדש לכל נושא הSSD ורציתי לשאול את המומחים מה עושים איתו? מה מתקינים עליו חוץ ממערכת ההפעלה? תודה רבה,

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  11. Started by barry,

היי שאלה פשוטה שאני חייב לדעת לפני קניה.יש לי SSD M4 128G ואני רוצה לקנות INTEL 330 120G עכשיו אני לא רוצה שיהיה לי 2 מחיצות של 120 אני מעדיף אחת של 240 ככהשאלה שלי RAID 0 בין שניהם? יהיה אפשרי בצורה מלאה? כלומר יהיה לי שילוב מלא של 2 ה SSD או שבגלל הגודל הנוסף של ה M4 יהיה לי שיולב של 2X120 ועוד כוננן לא מוגדר של 8G?תודה רבה.שאלה נוספת פחות קריטית יש לי לוח עם H77 הבקר יכול להתמודד עם 2 RAID במקביל? יש לי כבר RAID 0 על 2X500G HDD מכני תודה.

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  12. Started by amisha,

בעקבות הטירוף שרץ כאן על ה SSD בקניה הקבוצתית , האם ה SSD יתמך ע"י המע' הישנה שלי ? מפרט : P4 , ASUS P4C800 . תודה ! בדף באת כתוב שהוא תומך אחורה רק עד SATA2 , לא אמורה להיות תאימות מלאה לכול העסק הזה ? תודה !

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  13. Started by dakdak,

שלום! אז ככה, הוצאתי את הכרטיס זיכרון מהפלאפון כדי להעביר שירים והכנסתי אותו לקורא כרטיסים. הכל היה טוב ויפה, העברתי את השירים, ואז כשהוצאתי אותו והכנסתי אותו חזרה לפלאפון הוא לא קלט כלום. כשהכנסתי אותו חזרה למחשב לראות אם ח"ח נמחק הכרטיס, ראיתי את התיקות של הפלאפון ואז כשנכנסתי לתיקייה של השירים, זה מה שראיתי:[ /color] ממה שאני מבין מזה, הכרטיס לא נמחק אבל משהו מוזר קרה. שניסיתי להכנס לשירים בפלאפון הוא אמר שהמסד נתונים פגום. מה זה אומר? אפשר לשחזר את זה? אני חייב עזרה דחוף איך לשחזר את מה שהיה שם. יש שם דברים מאוד מאוד חשובים!תודה!

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  14. Started by dakdak,

שלום! אז ככה, הוצאתי את הכרטיס זיכרון מהפלאפון כדי להעביר שירים והכנסתי אותו לקורא כרטיסים. הכל היה טוב ויפה, העברתי את השירים, ואז כשהוצאתי אותו והכנסתי אותו חזרה לפלאפון הוא לא קלט כלום. כשהכנסתי אותו חזרה למחשב לראות אם ח"ח נמחק הכרטיס, ראיתי את התיקות של הפלאפון ואז כשנכנסתי לתיקייה של השירים, זה מה שראיתי:[ /color] ממה שאני מבין מזה, הכרטיס לא נמחק אבל משהו מוזר קרה. שניסיתי להכנס לשירים בפלאפון הוא אמר שהמסד נתונים פגום. מה זה אומר? אפשר לשחזר את זה? אני חייב עזרה דחוף איך לשחזר את מה שהיה שם. יש שם דברים מאוד מאוד חשובים!תודה!

15. יש לי דיסק קשיח עם סקטורים פגומים שאני מנסה לגבות אותו באמצעות ddrescue, זה הפעם הראשונה שאני משתמש בתוכנה הזאת אז נעזרתי במדריך (-http://www.gnu.org/software/ddrescue/manual/ddrescue_manual.html) השתמשתי בדוגמא הראשונה שם כדי להתחיל את הגיבוי וכתבתי את 2 הפקודות האלה : sudo ddrescue -f -n /dev/sda /dev/sdc2 logfile sudo ddrescue -d -f -r3 /dev/sda /dev/sdc2 logfile השורות הבאות שמופיעות שמה הם: fdisk /dev/hdb e2fsck -v -f /dev/hdb1 e2fsck -v -f /dev/hdb2 השאלה היא איך לכתוב את הפקודות האלה? כי לי יש מערכת קבצים של NTFS והפקודות האלה בנויות בשביל EXT2 חוץ מזה אני ישמח אם מישהו יידע להסביר לי מה זה הפקודות האלה ואיך כל התהליך הזה עובד כדי להיות בטוח שלא פספסתי משהו..…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. השאלה בכותרת אשמח למענה.

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  17. היי לכולם התייעצות קטנה.. יש לי המון מידע שמאוד יקר לליבי. כרגע יש לי 4 הארד-דיסקים ניידים, כולם 3.5 ובנפח של בין טרה לטרה וחצי. בהתחלה שני הארד-דיסקים היו לגיבוי שני הארד-דיסקים האחרים. בעצם, כל המידע היה כפול. כיום הגיע מצב שכל הארבעה מלאים, כל אחד במידע ייחודי. ז"א, אם איזשהו הארד-דיסק הלך, אז כל החומר הלך. אין גיבוי. חשבתי על שתי אופציות ורציתי להתייעץ אתכם: 1. לקנות עוד הארד-דיסקים ניידים לגיבוי. פחות נוח ולא יודע כמה משתלם כלכלית. 2. לקנות מחשב ייעודי למידע שבעצם עליו יאוחסן על המידע (מדובר על נפח התחלתי של מעל 4 טרה) והארד-דיסקים הניידים יחזרו למטרתם המקורית - גיבוי, במקרה שקורה משהו למחשב. אותו המחשב, מלבד זאת, לא צריך להיות בשמיים (אולי אני אקנה כרטיס טלוויזיה למ…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לחברים, אני הולך להמיר מספר רב של קלטות וידאו משפחתיות לפורמט דיגיטאלי. האם כדאי לי לצרוב את זה על דיסקים DVD ? האם כדאי לשמור על דיסק קשיח? איזה דיסק קשיח מומלץ ביחס מחיר / איכות? תודה יהודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by lee.,

אהלן, אני קונה להורים שלי בקרוב מחשב חדש סביב ה-2000-2200 שקל. עד עכשיו תיכננתי לקנות כונן 500GB סביב ה-380 שקל, אבל בעקבות הקנייה הקבוצתית אני נוטה כרגע לSSD 128 סביב ה-450 שקל אציין שבמחשב הנוכחי (בן 5) יש להם דיסק 80GB והם לא מנצלים אפילו חצי ממנו, כך שנראה לי טפשי לקנות 500GB שהם לא ינצלו אם ב-70 שקל יותר אני קונה כונן קטן יותר (שגם אותו לא בטוח שהם ינצלו) אבל מהיר יותר (שייתן להם פיצוי על התקופה האחרונה שהמחשב שלהם זז כמו צב ומרעיש כמו פיל). ואז נשאלת שאלת האמינות ואורך החיים ושהטכנולוגיה חדשה, ושלא הייתי רוצה שיהיו להם בעיות כאלה... האם הSSD של אינטל מספיק "בוגר"? אם יהיו לא עידכוני חומרה, זה סיפור רציני לעדכן או משהו פשוט יחסית? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  20. אהלן, אני מעוניין לקנות הארדיסק נייד ומתלבט בין שני אלה של חברת transcend: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717077 והשני: http://ksp.co.il/?uin=13197 בגדול המטרה- גיבוי של קבצים, דרישות -שיהיה מהיר מספיק בהעברה וכמה שפחות תקלות תודה רבה ! אגב אם יש דגם אחר שאתם יכולים להמליץ לי אני אשמח.

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  21. Started by Torian,

שלום, ברשותי מחשב בן 5 שנים עם מעבד core 2 duo ו2 ג׳יגה זכרון. הדיסקים הקשיחים שלו כבר ישנים ומרעישים והמהירות בהתאם, רציתי לשאול האם כונן ssd בעל נפח קטן למטרת מערכת הפעלה ותוכנות יראה שיפור כל שהוא? כמו כן ראיתי המון קינפוגים שאנשים מבצעים למערכת ההפעלה לאחר התקנת כונן ssd, האם זה באמת נחוץ? האם כונן ssd לא יכול להחזיק את ה5 שנים ללא קינפוגים ותחזוקה מיוחדת כמו כונן רגיל? המחשב הוא מחשב עבודה שפועל קבוע ומריץ הרבה חלונות של דפדפן, פוטושופ, לפעמים משחקים וכו.. שאלה אחרונה, כאשר הבקר של הכונן מזהה שהוא מתקרב למספר הכתיבות המקסימלי, האם תהיה לי התראה כל שהיא לפני שהכונן ימות? למשל דיסק קשיח רגיל לרוב עושה רעשים לפני המוות ואז יש זמן לגבות, בתודה, עדי.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by 3d7,

שלום! יש לי דיסק קשיח חיצוני של iOmega מסדרת iGO בנפח של 1TB. היום ניסיתי להעתיק קובץ לדיסק הקשיח, והעתקה נתקעה. הוצאתי את הכבל USB והחזרתי אותו שוב, והמחשב כותב שצריך לפרמט את הדיסק הקשיח, והוא לא מזהה את המחיצה. איך אני יכול לשחזר את המחיצה, בלי לפרמט את הדיסק הקשיח, ולשמר את כל הקבצים שיש בו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by efee123,

כותרת, תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by shir12345,

שלום יש לי כונן קשיח סמסונג 640GB S2. לאחרונה עשיתי כמה בדיקות מהירות והעברות שביטלתי באמצע, והשטח הזה נעלם לי. כלומר ביטלתי העברות והקבצים לא נמצאים על הכונן אבל השטח נעלם. בנוסף יש לי עוד כמה גיבויים שעשיתי מהוינדוס שגם לא ברור לי מה כל דבר לוקח. אם אני מסמן את כל התוכן של הכונן ורואה מאפיינים זה מראה לי 424GB אבל אם אני בודק את מאפייני הכונן רשום שתפוס 587GB בנוסף שמתי לב שגם כשאני מוחק קבצים, עדיין לא מתפנה מקום מה הסיבה שנעלם לי מקום מהכונן? ואיך אפשר למנוע את זה בעתיד, מעבר לפירמוט שעשיתי בהתחלה כבר שקניתי אותו? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by omri_ro,

התקנתי במחשב אחד כזה ואני לא מוצא נתונים לגבי הבקר שלו. במחשב אחר שבו התקנתי SSD של ADATA S510 מצאתי ללא שום בעיה את נתוני הבקר בעזרת AIDA64 (SORAGE->ATA->CONTROLLER TYPE) משום מה בSAN DISK זה לא מופיע,אשמח לקצת עזרה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.