עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by motogt,

לאחרונה נגמר לי המקום במחשב ואני רוצה לעשות שדרוג של חצי טרה. אני נאמן לWD. ראיתי כמה סוגים/דגמים של דיסקים. אחד נגמר בAAKS השני AAJB השלישי AACS מה ההבדל בינהם ומה יותר מתאים לי? (בן אדם רגיל שאוהב ביצועים) http://www.kama.co.il/products.php?path=category%2Cattr_394%2Cbrand&category=1431&brand=483&attr_393=1634&attr_394=1641 אם זה משנה, כרגע יש לי כונן 320 שמחולק ל2 מחיצות

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני מתכוון לרכוש כונן מגנטי (HDD) לצורך גיבוי, לא עבודה יומיומית. זאת... אחרי שכונן חיצוני שקניתי לגיבוי הפסיק לעבוד באופן יחסית פתאומי אחרי די מעט זמן לטעמי (שנתיים בערך). ראשית כל, למדתי את הלקח שלי - מכל דבר חייבים להיות לפחות שני עותקים, נקודה, אחרת בכלל אין טעם בכל העניין. אני גם קצת חושד בכוננים קומפקטיים (2.5") אשר אינם נתונים במארז מוגן-זעזועים, כי נראה לי ששילוב שני הגורמים הללו דפק אותי בפעם הקודמת. על כל פנים, יש לי שתי שאלות: 1. האם לדעתכם עדיף ככלל לרכוש כונני 3.5" לצורך גיבוי במקום כונן 2.5" משיקולי אורך-חיים, או שעובי הכונן לא באמת משחק תפקיד? 2. האם עדיף לרכוש כונן המיועד לשימוש פנימי, ואז להשתמש במעגנה (dock) ו/או במארז ה…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by avidan28,

שלום פורום חלונות יש לי דיסק קשיח רפטור 36 עם מערכת ההפעלה עליו והוא מחולק ל 3 מחיצות.קניתי עכשיו עוד אחד זהה ואני עומד לקבל אותו עוד כמה ימים. כיצד אני בונה פה מערך רייד ללא פורמט? האם צריך מחיצה אחת בכל כונן פיזי?? האם צריך פירמוט מחדש של שניהם ובהגדרה ראשונית ללחוץ F8 שעולה המסך הכחול הראשוני של ההתקנה לפני הממשק הגרפי של XP (כמו ב 2000) ניסיתי לעשות משהו עם רפטור 74 שניקרא JBOD אבל לא הצליח כל כך.כרגע הוא בתור כונן מהיר ולא יותר. אשמח לקבל עזרה פה.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by shay820,

שלום לכולם אייבורי מוכרת את הארד דיסק הזה,אבל לא יודעת לתת נתונים לגביי מהירות הכונן אשמח לעזרה ,או הכוונה להארדיסק יותר טוב במחיר הזה (480 שקלים) http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6264 תודה רבה שי

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by KF,

אני לפני קניית מחשב חדש .. רציתי לשאול אם כדאי להזמין מאמזון את ה-SSD הזה ? https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-Plus-MZ-V7S1T0B/dp/B07MFZY2F2/ref=sr_1_1_sspa?dchild=1&keywords=970+EVO+Plus&qid=1605357787&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExREMyRDQxWjVXR1NJJmVuY3J5cHRlZElkPUEwOTc3OTE0MTFHMkU1SElNS0ZRTSZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNjMzMzg0MlJYUVNHVEIzNEJLUyZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= יש לי באמזון זיכוי של 15$ נוספים אז הכל כולל הכל יצא לי 590 שקלים לסטיק הנ"ל. כאן בארץ זה לפחות 300 ש"ח יותר.

6. Started by ofirterev,

שלום לכולם יש שאלה יש לי מחשב חדש יש לי לוח p5k p35 מעבד e6750 כרטיס מסך 9800 gtx יש לי גם שני דיסקים קשיחים אחד 160 גיגה sata 2 ואחד 250 ide וצורב גם ide האם ההרדיסק של ide מאיט לי את המחשב והצורב גם מה אני אמור לעשות להחליף את ההרדיסק של ide וגם לקנות צורב חדש של sata בבקשה עזרה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. צריך עזרה למצוא ולהבין קצת יותר על בקרי רייד. מה שהולך לקרות זה מחשב יעודי לטובת סטורג' ושיתוף רשת , יש כבר 6 הארד דיסקים של 2 טרה. הבקר צריך לאפשר לפחות 12 פורטים ויכולת עבודה ברייד 5, החשיבה ללכת על רייד על הלוח אם ירדה עקב הדרישה העתידית להגדלת הנפח - או יצירת מחיצה נוספת ברייד 5 גם כן.. אני יכול לקנות מNewegg או מכל אתר ששולח לארה"ב... יש המלצות?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום קניתי הארד דיסק חיצוני 2.5 אינצ'..500 ג'יגה Western Digital My Passport Essential http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743393 הוא מחובר קבוע למחשב הבעיה היא שאני רואה אותו כל הזמן פועל גם בלילה כשלא נוגעים במחשב. כשאני מעביר אליו קצבים למשל אז הנורה מהבהבת..אז מה זה אומר שהנורה דולקת קבוע?.. אם הנורה דולקת קבוע זה אומר שהוא פועל?... איך אני מגדיר שההארדיסק הזה ינוח יכנס למצב שינה כאשר אני לא משתמש בו .. ? אך ורק ההארדיסק הזה. ולא ההארדיסק הפנימי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  9. Started by moshe_ha,

והאם בקרוב המשחקים יעברו מ-DVD רגיל למשהו אחר?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by navk2,

מה עושה מי שקונה מחשב חדש ? המחירים פשוט בשמיים ואני לא מעוניין בSSD, מאיפה קונים? דיסק של 500GB עולה 500 שקל, זה לא סביר! אני מתכוון לקנות מחשב סטנדרטי בתקציב יחסית קטן בתקופה הקרובה והדיסק זה בערך 25% מהערך של המחשב. יש אולי אפשרות להזמין משהו משתלם מחו"ל ? אני לא מחפש משהו גדול, אני מחפש משהו מתשלם, אני חושב ש320 יהיה מספיק ומשתלם.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. במילא אני מתכוון לחלק את הכונן לשתי מחיצות אז מבחינת גודל אותו הדבר. גם ההבדל במחיר לא עצום (שני רפטורים 36 זולים ב150 ש"ח בערך מאחד 74). מבחינת אמינות אני משער ששני כוננים יותר אמין, לא? ומבחינת רעש, הבנתי שהוא לא הכי שקט בעולם. האם שני כוננים כאלה ממש יכפיל את הרעש או יעצים אותו בהרבה?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by דורפל,

שלום, אני מחפש כרטיס eSATA-II עם ממשק PCI, ומסתבר שזו בקשה מסובכת. נראה שבשוק היום יש בעיקר eSATA+PCI או eSATA-II+PCI-E והשילוב שלי הוא די נדיר. אני מבין למה זה קורה - כרטיסי PCI-E הופכים פופולאריים יותר ויותר - אבל אני מנסה למצוא פתרון eSATA נורמלי בלי לשדרג את לוח האם או להתפשר על SATA במהירות נמוכה. מישהו מכיר כרטיס מתאים? תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by borgol84,

שלום לפני יומיים כשסתם שעשיתי ריסט למחשב קיבלתי את ההודעה הזאת S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace CPU Fan Error! הבנתי זאת בעיה עם ההארדיסק ושצריך לגבות ולהחליף אותו, אבל אני לא רואה שום שינוי בהתנהגות שלו... לא תקיעות ולא נעליים... השאלה שלי היא מזה CPU Fan Error? בדקתי את המאוורר של המעבד והוא עובד בסדר גמור. בדקתי טמפ' של המחשב והן תקינות... אז מה זה אומר לעזאזל? בנוסף בדקתי עם SpeedFan את S.M.A.R.T ובשורה של Reallocated Sector Count הוא אדום... על מה זה מצביע? * סתם לידע כללי אני משתמש בהארדיסק בודד של מקסטור דגם 6Y120M0 בחיבור SATA. תודה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by j,

מחפש HD אמין ומהיר. עדיפות לכזה עם אחריות בארץ. תודה!!!! :yelclap: :yelclap: LaCie 1TB Porsche Design Mobile Drive P'9220 http://www.bhphotovideo.com/c/product/813187-REG/LaCie_302000_Porsche_Design_Mobile_Drive.html Seagate 1TB Backup Plus Portable Drive USB 3.0 (Silver) http://www.bhphotovideo.com/c/product/874905-REG/Seagate_stbu1000101_1TB_Backup_Plus_Portable.html Seagate FreeAgent GoFlex Ultra-Portable Drive (1 TB, Silver) http://www.bhphotovideo.com/c/product/768769-REG/Seagate_STAA1000104_FreeAgent_GoFlex_Ultra_Portable_Drive.html

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. קודם כל הצרכים שלי הם זיכרון מאוד גדול(אני מצלם) וכונן שיחזיק גרפיקה(תוכנת לייטרום בלבד). המליצו לי על כונן ssd בגלל הביצועים הגבוהים שלו ואני מוכן להשקיע את הסכומים. הבעיה שאמרו לי שכונן היברידי הוא לא מומלץ.. השאלה מה עדיף כונן חיצוני לדברים הכבדים או היברידי? האם 128 gb יספיק לי בssd לתוכנות, שטויות, ומערכת הפעלה? דבר אחרון אני מתלבט אם להכניס כונן דיסקים בלפטופ וראיתי שזה מאוד מצמצם לי את המבחר, מצד שני ראיתי כמה זול כונן חיצוני.. השאלה אם צורב חיצוני עובד בצורה מספקת? ואז במידה ואני יראה זה צורך רציני אני פשוט יקנה כונן נפרד..

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. יש לי 2 אופציות כרגע אופציה 1 : מארז חיצוני. מצאתי במחיר סביר בממשק USB את ה- Sedna SE-EH-38-U מחיר : 150 ₪ הארד דיסק 2TB פנימי SATA - אותו אחד שממליצים פה : Samsung 2000GB HD204UI מחיר : 440 ₪ סה"כ : 590 ₪ אופציה 2 : הארד דיסק חיצוני 2TB בממשק USB גודל 3.5" Western Digital Element 2TB WDBAAU0020HBK מחיר : 508 ₪ השאלה מה עדיף, האם יש הצעה לשיפור או הוזלה של מה שרשמתי. ובאופן כללי אשמח לשמוע דעה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by EagleX,

היי, רכשתי אתמול מTMS והפעלתי לראשונה את הכונן הנ"ל (WD10EZEX). כל מה שעשיתי מאז הוא לחבר, להפעיל ולהעתיק אליו קבצים. היום נתקלתי בהודעת שגיאה של ווינדוס, ואחרי בדיקה בHD TUNE, ראיתי את הנתון הבא: End to End Error Detection: 97, Data 3 - Failed. משיטוט קצר ברשת, הבנתי שזה לא מבשר על טובות. האם נפלתי על יחידה דפוקה או שיכולות להיות סיבות אחרות לתקלה כזאת בכזה פרק זמן קצר? אני אציין גם שהכונן משום מה לא מדווח על טמפרטורה (לא בHD TUNE לפחות). שאר הכוננים כן, והיא תקינה. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום, נתקלתי באזהרות הבאות דרךHD Tune Reallocated Sectors Count http://www.ariolic.com/activesmart/smart-attributes/reallocated-sectors-count.html Reallocation Event Count http://www.ariolic.com/activesmart/smart-attributes/reallocation-event-count.html Current Pending Sector Count http://www.ariolic.com/activesmart/smart-attributes/current-pending-sector-count.html UltraDMA CRC Error Count http://www.ariolic.com/activesmart/smart-attributes/ultradma-crc-error-count.html שלושת הבעיות הראשונות הם קריטיות :-\ הדיסק הקשיח(Samsung HS082HB) הוא של המחשב הנייד שלי(Dell Latitude D430) ועדיין יש אחריות אבל האם אני יכול לממש אותה בגלל זה?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום רב, אני שוקל לרכוש כונן SSD חיצוני תוצרת SanDisk SDSSDEXT-480G פעם קודמת רכשתי DOK של SanDisk, ורק בדיעבד נאמר לי כאן שמדובר במוצר ירוד באיכותו. לכן הפעם אני שואל לפני ההזמנה:) האם הדיסק הזה נחשב אמין ואיכותי מבחינת ביצועים? האם ישנם אלטרנטיבות עדיפות? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. היי ! הדיסק הקשיח שלי הפסיק להגיב , אני לא יודע אם זו תקלה של המחט או של לוח בהפעלת הכונן נשמעים תקתוקים, פתחתי את המארז ואני רואה שהדיסקים מסתובבים אבל המחט הקוראת זזה לצדדים ולא מצליחה לקרוא . קיבלתי עצה לקנות כונן זהה .. ולהחליף את החלק התקול (המחט או הלוח שבדיסק ) אשמח לקבל עצה בעניין תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אהלן, רכשתי היום כרטיס SSD של Samaung דגם Msata EVO 850 ... ברשותי מחשב נייד של Asus דגם Zenbook UX31E קראתי באיזה פרום שיש מתאם בין הSSD שרכשתי לכניxה במחשב עצמו.. הוספתי תצלום מסך, אודה אם מישהו יוכל להגיד לי שיש מתאם ולתת לי קישור לאתר שמוכר או מפנה למתאם כזה אשמח לדעת. תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. Started by RazorJunior,

מה המצב? אז אחרי שקרסו לי עוד כמה הרדדיסקים, החלטתי שאני צירך לקנות לי אחד טוב, ולהעביר את ה WD80GB שלי לאמא, שתעביר את שלה לאחותי והלאה... אז זה מה שאני מחפש בהרד דיסק: 1. ש-ק-ט !!! בזמן עבודה מעט פחות חשוב, ב IDLE יותר חשוב, שאני יוכל לישון בשקט. 2. ביצועים טובים, אני חושב ש 8MBCACHE זה הכרח, SATA זה יתרון, וגם 7200 סל"ד כמובן. 3. שהחוטים לא יתפסו הרבה מקום במארז, עדיפות ל SATA, למרות שאם יש כבלים מעוגלים אז גם ATA זה לא כזה נורא... 4. זול, שלא יהיה יקר מדי, ומכאן העדיפות ל 80 ג'יגה ולא ל 120, למרות שגם 120 בסדר(נראה לי בזבוז לקנות היום 40) 5. אחריות לזמן רב, כלומר עדיף מאודדד שיהיה ל 3 שנים. 6. שתהיה חנות אמינה ולא אחת שתיתן לי אחריות ל3 שנים ושבוע הבא תסגור ותטוס להוד…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by mmMigy,

קניתי לאחרונה נייד toshiba portege r835 עם הרדיסק במהירות 5400 סל"ד, מעבד i5 וזכרון 4GB האמת שאני די מאוכזב, אחרי התקנת win7 home premium 64x, אופיס ועוד כמה תוכנות בסיסיות המחשב עולה די לאט (50 שניות), הדפדפן סוחב אבל לא טס, חלק מהתוכנות (מסנג'ר לדוגמא) איטיות משהו... כדי לפתור את בעיית האיטיות חשבתי לשדרג להרדיסק SSD. יש לי 2 שאלות: 1. האם ארגיש הבדל משמעותי במהירות? 2. אני מחפש המלצה ל-SSD של 120GB. יש בפחות מ-1000 ש"ח? אני טס ללונדון בסוף החודש - שווה להביא משם? תודה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אני צריך להוסיף עוד hardDisk של טרה למחשב: האופציות שלי בKSP הם: Western Digital ‎Caviar Black WD1001FALS‎ Sata II ב420 ש"ח Western Digital ‎Caviar Black WD1002FAEX Sata III גם ב420 ש"ח‎ עכשיו הנה השאלה שלי, יש לי לוח אם מסוג GA-EP43-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#sp שתומך בSata II עכשיו השאלה היא: האם אני יכול לחבר את הHD של ה Sata III לחיבור של הSata II? השאלה היא בעצם מה ייקרה? זה יהיה במהירות 3 Gb לשניה במקום 6? זה בעצם מה שאני מעדיף שייקרה או שזה פשוט לא יזהה את ההארד דיסק? וצריך הרחבה של Sata3 ללוח אם או זה ייגרום לנזק או קצר בלוח אם או בהארד דיסק? ויהיה צריך לקנות חדש מישהו בדק את זה פעם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by LiorZi,

אחרי הרבה הרהורים הגעתי למסקנה שאני קונה השבוע SSD למחשב הנייד, החלטתי שאני הולך על ה-Crucial M4. ההתלבטות היא האם לקנות את הדגם של ה-128 או ה-64. הנפח לא ממש משנה לי, ברגיל אני לא משתמש 40-45 ג'יגה (מקסימום) במחשב, מכיוון שיש לי קשיח חיצוני. 1. אני יודע שה-128 יותר טוב מבחינת ביצועים, בכתיבה למשל. האם בתור משתמש ממוצע שצריך את המחשב בעיקר ללימודים וצרכים יומיומים אפשר להרגיש בהדבל בין 2 הדגמים? ואם כן מה לדוגמא? 2. חשוב לי שהמחשב יעלה מהר ובעיקר יפתח דברים מהר, האם ה-Boot time לדוגמא שונה בין הדגמים? האם זה תלוי במהירות הקריאה? כי אם כן אז הם אמורים להיות שווים, לא? 3. בנוסף אני לא בטוח אם המחשב שלי תומך ב-SATA 3, רוב הסיכויים שכן אבל לא ב-100%. אז אם למישהו יש אלטרנטיב…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים