עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. טרה WD10EARS SAMSUNG HD103SJ SEAGATE ST31000528AS HITACHI HDS721010KLA330

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Melech,

יש לי DVD צורב חדש של LG על דיסק DVD+R צרבתי סרט של טיול שהורדתי מהטייפ של מצלמת הוידאו שלי (JVC) את דיסק המסטר הזה אני רואה מצויין ב-DVD שלי וב-DVD מסוג "פויוניר" שיש לי בעבודה. שיכפלתי את דיסק המסטר בעבודה בצורה שבה הורדתי את דיסק המסטר במחשב לכונן C ומשם עם תוכנה בשם SONIC צרבתי את הסרט לדיסק DVD+R את כל אחד מהמשוכפלים בדקתי מיד ב-"פיוניר" וראיתי אותו מצויין. בבית ב-LG שלי רואים במשוכפלים רק FILE אחד מתוך הסרט (ב-"פיוניר" רואים הכל) ב-DVD של 2 חברים שלי לא רואים כלום!!!! מה אתם חושבים ? מה הבעיה ? האם יש קשר לזה שהדיסק הוא R+ אם אני יצרוב מאסטר חדש על R - יפתור את הבעיה אודה מראש

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  3. Started by nimrodim,

עיינתי לי בלשונית ה INFO של HDTUNE ושמתי לב שאין התאמה באף דיסק אצלי בין ה SUPPORTED UDMA MODE ל ACTIVE UDMA MODE. מאחר ומדובר בדיסק SATA אין לי מושג כיצד לשנות את רמת ה UDMA MODE מ4 או 5 ל 6. האם בכלל יש לזה חשיבות? האם יכול להיות שזה תלוי בעידכון דריברים לציפסט? בנוסף מספר שאלות שלא מצאתי להם תשובה לגבי HD TUNE: א. האם המדידות של HD TUNE מושפעות ממידת התפוסה של ההרד דיסק? ב. האם המדידות של HD TUNE מושפעות ממידת הדפרגמנטציה של ההרד דיסק?

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  4. Started by AMD 64,

שלום אחי קנה HD של 250 ג'יגה של חברת WD.החיבור של הכבל תקשורת(IDE)שיש בהארד דיסק הזה שונה לגמרי מהחיבורים שהכרתי עד היום והחיבורים במחשב שהתאימו לדיסק קשיח הקודם(שהיה של 80 אם זה משנה) לא מתאימים לזה.מה עושים? תודה.

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  5. Started by motaboy,

את הכונן הקשיח הקודם שלי העברתי לSLAVE ואת החדש התקנתי כMASTER הראשון, כדי שאחרי התקנת הווינדוס אני אוכל להעתיק את המידע בקלות מהישן לחדש. את הישן לא פירמטתי, וגם את הספרייה של ווינדוס השארתי כי מן הסתם לא יכלתי למחוק אותה בזמן שהוא היה הכונן הראשי. ההתקנה פירמטה את הכונן החדש, התקינה אותו, הווינדוס עולה והופה - הכונן הישן קיבל את האות C והחדש את האות F! מה זה החרטא הזה?! ניגשתי לCOMPUTER MANAGEMENT, נתתי להארדיסק המשני (הישן) את האות G אבל מן הסתם שאת הראשי הוא לא נותן לי לשנות. זהו? דיני נחרץ להתקין ווינדוס מחדש רק בשביל השטות הזאת? איפה ההגיון? למה ההתקנה של ווינדוס הסתכלה על ההתקנה הישנה והשאירה את הכונן ההוא בתור C למרות שהתקנתי מאפס? עריכה: כנראה שהטעות שלי הייתה ב…

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  6. Started by Black_Citadel,

אני מתכוון לקנות 200G שלהם.. הם שקטים ?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by touch.of.red,

אהלן. קניתי בשנה האחרונה כונן SSD מסוג OCZ Vector. 256GB. לאחרונה הוא נתקע. נמחק לחלוטין. המחשב כאילו לא מזהה אותו - וכאן הבעיה. אז הפעלתי את Acronis TrueImage. העליתי אותו דרך כונן USB. התכוונתי ללחוץ על Recover, ואז קופצת שגיאה שהמחשב לא מזהה את הכונן.. אין MBR, אין 200 ומשהו GB שאפשר לעשות ריקאבר. אין NTFS... כלום. מה לעשות? תדריכו אותי לפתור את זה

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  8. היי אני צריך כבלי SATA ארוכים כדי להדביק אותם לדפנות המארז, כך שלא יתרוצצו סתם בפנים. בכל החנויות שבדקתי האורך הסטנדרטי שהם מחזיקים הוא 0.5 מטר. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג כבלים ארוכים יותר (של מטר אחד) ? תודה

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  9. Started by uriya,

שלום לכולם.... האם זה כדאי לקנות מארז חיצוני לכונן ide ואז לעשות אותו חיצוני על בסיס usb??? או שכדאי כבר להשקיע קצת יותר בקניית כונן חיצוני?? מה יותר כדאי במהירויות, מחיר, תמיכה וכו'?? אשמח אם תעזרו לי

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  10. היי , קניתי חבילת 100 דיסקים של Verbatim תוצרת China ב114¤ באופיס דיפו, היה גם India(הודו) , אבל עברתי פה בפורום ושמעתי שהם זבל של מדיות. האם מה שקניתי נחשב להכי טוב? , או שיוכלתי לקנות משהו יותר טוב? (לא יודע, אבל לא ראיתי משהו חוץ מindia וchina . ראיתי רק דיסקים כאלה צבעוניים גם של Verbaim , רק לא הבנתי ממש מה המשמעות שלהם? על האריזה כתוב בכל צבע שזה מתוצרת ארץ אחרת או משהו כזה... מה בידיוק העניין ? ) CD-R 52X 700MB, עד כמה הChina עדיפה על תוצרת India ? תודה.

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  11. Started by Zrizi,

שלום, יש לי בסלון מארז אנטק 2480, ובו יש מקום ל2 כוננים קשיחים. קיבלתי מחו"ל כונן קשיח (3.5", 1.5T) ואין לי מקום בשבילו במחשב. רציתי לשאול אם עדיף קיימת מגירה (כמו לDVD) שבה אפשר לשים את הHD (עדיף כולל משככים כך שיהיה שקט). אופציה חלופית הינה מארז חיצוני, ואז היתרון הוא הניידות בין מחשבים. במקרה זה אשמח להמלצות עדכניות למארז כזה. תודה!

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  12. Started by ag43,

אני מתכונן לשדרג את הSSD EVO 850 250GB לכונן 500GB. האם שימוש בNVME בערכת שבבים Z97 תתן עוד ביצועים לעומת SATA? האם יש כונן מומלץ לקניה מחו"ל?

13. היי, בהמשך לדיון שפתחתי פה והבנתי שיש לי בעיה בהארדיסק חדש שקניתי לפני פחות מ3 חודשים רציתי לשאול האם ישנה תמיכה רישמית לכונן מסוג היטצ'י בארץ? אומנם החברה שמננה קניתי (OWC) מוכנה להחליף לי את הכונן באחד חדש בחינם אך עם הקנייה קיבלתי גם 3 שנים אחריות על הכונן. האם יש מישהו שנותן את השירות הזה בארץ? שכחתי לציין גם שהלילה הכונן התחיל לעשות טיקים אז ישר כיביתי את המחשב. הכונן הוא מסוג HGST HTS541010A9E680 אם זה משנה. תודה רבה !

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  14. Started by xTz,

אהלן לכם. יש לי כ500 סרטי DVDRip. עד עכשיו הייתי מאכסן אותם בדיסקים רגילים. לא מזמן עברתי לדיסקים של DVD, צמצמתי את מספר הדיסקים פי 6 בערך(: עדיין, משהו מפריע. תמיד יש הסיכוי שהדיסק יהרס [ועל הדיסקים שלי איכשהו תמיד יש לפחות שריטה או שתים כבר בהתחלה] חשבתי, אולי אתם מכירים איזה אמצעי אחסון אחר? כמו דיסק נייד או משהו? אני לא ממש בקיא בנושא אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אמצעי אכסון אחרים למדיות.

• 8 תגובות
    • 735 צפיות
  15. Started by hezi508,

שלום לכולם אני זקוק למחשב לעבודה באינטרנט בשוק ההון הצורך המיוחד שלי הוא לחבר בסופו של דבר 4 מסכים (שני כרטיס מסך) לאותו מחשב שבהם אני רואה בעיקר גרפים בזמן אמת. לאור העובדה שהמחשב ישמש אותי לעבודה אני רוצה שיורכב מחלקים אמינים ככל האפשר ושקטים ככל האפשר אני מצרף מפרט שבניתי בעצמי באתר של נעה מחשבים שהומלץ ע"י חבר אשמח לשמוע תגובות נוספות בקשר לחנות זו. אין לי יותר מידי ידע רק מה שקראתי באתרים שונים. WD 250GB 7200RPM 16MB RAID SATA2, יחידות 2 ¤600 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=127 האם יש דיסק קשיח שעובד בתצורת RAID עם זיכרון BUFFER גדול יותר לדוגמא 32MB האם יש דגמים עדיפים על זה שבחרתי ? המחשב פועל אצלי לעיתים 24 שעות רצוף SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22…

• 8 תגובות
    • 768 צפיות
  16. Started by harry,

שלום, יש לי disk on key ואני רוצה לנעול אותו ככה שהיה אפשר להיכנס אליו רק עם סיסמא, מישהוא יודע איך אפשר לעשות את זה?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by ROTEMan,

אני יודע בערך מה זה raid אבל אני לא יודע איך זה בידיוק מתבצע ומה דרוש.. קודם כל אני רוצה לדעת האם בכלל יש לי את האפשרות לבצע raid ואם כן נתקדם משם. אז יש לי שתי כוננים קשיחים של wd זהים של 120 ג'יגה במהירות 7200rpm בחיבור serial ata.

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. במחשב שלי הלך הצורב כבר ממזמן. היום הלך הצורב גם במחשב השני. השאלה היא האם לא שווה כבר לקנות צורב DVD חיצוני ולחבר אותו מתי שצריך. השימוש בכוננים הוא רק לצריבה, וגם זה במקרים נדירים. מהניסיון שלכם, צורב חיצוני הוא עמיד ומתאים למשימה? יש משהו מומלץ? נגיד באיזור 150 ש"ח? 200 ש"ח? (חיבור USB 2.0 כמובן) עוד שאלה חשובה על הדרך- האם אפשר לעשות Boot מצורב חיצוני? תודה!

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by Nullity,

Maxtor diamondmax plus 9 sata הכל חובר כראוי, ההארדיסק מזוהה בביוס ניסיתי להתקין אותו בווינדווס עם התוכנה maxblast של מקסטול, אבל היא קורסת בכל הפעלה יש דרך אחרת ?

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  20. Started by psxr,

כבר הבנתי שהיום לא כל כך משנה מה כתוב על הדיסק אלא מי יצר אותו אבל מצאתי רק חנות אחת שמפרסמת את הקוד של המדיה (לירה). מישהו מכיר חנויות שמפרסמות את המדיה קוד ? (באזור המרכז ר"ג או עם משלוחים במחיר שפוי).

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  21. טוב אז ככה הצורב שלי לא צורב אף דיסק חוץ מהדיסקים של SILVERLINE וגם אותם לפעמים הוא תוקע באמצע והורס.... אני רוצה לקנות צורב חדש מצאתי בארה"ב אחד ב22 דולר של LG מהירות 52x32x52 אבל כתוב שזה BULK זה משהו עם האריזה לא ? 10x

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by bv500,

1. האם ניתן לבצע LIGHTSCRIBE על כל דיסק או רק על דיסקים מיוחדים? 2. האם ניתן לבצע LIGHTSCRIBE על דיסק עם שכבה כפולה? 3. על איזה צורב LIGHTSCRIBE אתם ממליצים? (קראתי את הת'רד בנושא אך לא ממש מצאתי את מבוקשי)

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  23. Started by Br33z3R,

שלום, אני מעוניין לקנות קופסא שתתאים להארדיסק 320GB IDE. קופסא שתהיה עם מאוורר , ותשמור על הכונן. אני לא יודע אם זה משמעותי, אבל הכונן לא יהיה פעיל יותר מ3-4 שעות רצוף. אני לא ממש מתמצא בנושא הזה והייתי שמח להצעות (גם של קופסא כזו וגם של חנות אם אתם מכירים) התקציב הוא בכיוון 150 (ברור שאם יש משהו טוב ב180 ,זה לא מה שיפריע). תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. עד לא מזמן לא היה לי בעיה לאחרונה שאני בא לעשות קובץ image הוא יוצר אכן קובץ image אבל ללא סיומת כך יוצא מצב שהנרו לא מזהה שזה קובץ image [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  25. משהו עם 80GB אם יש של 120G זול גם מצויין.. לא משנה לי כזה הגודל של הכונן הוא יכול להיות 3.5 ולא 2.5 העיקר שיעביר מהר את הכל ולא שיקח לו שעות על גבי שעות.. ושהחומר שבפנים לא יקרה לו כלום וישמר.. אז מה מומלץ..? יש כאלה כוננים שבאים עם מארז מיוחד משלהם למה עוזר המארז?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.