עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Gnome,

אז ככה, יש לי HD של MAXTOR SATA 120GB והוא מחולק בצורה לא יעילה במיוחד. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול להגדיל את המחיצה D ולהקטין C (שבה מותקנת המערכת הפעלה)? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by kovar2,

שלום, אני עומד לקנות מחשב ורוצה להתקין בו גם כונן SSD של 120 ג'יגה. ראיתי שיש הרב דגמים במחירים יחסית דומים, לכן אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת הכונן המומלץ ביותר. הכוננים הם: 1) A-DATA SSD 120GB Premier SP550 2) Kingston SSD 120GB SSDNow UV400 3) OCZ TRION 150 SSD - 120GB 4) Corsair SSD 120G Force Series LS MLC 2.5" 5) SanDisk SSD Z400s 128GB mSATA המחירים כאן מאוד דומים, לכן אני מעדיף לקחת את הכונן עם הביצועים/אמינות הכי גבוהים. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. המטרה של הHD החיצוני הינו לגיבוי. יש סרטים, שירים, פרקים ותמונות שתופסים מקום נכנד. היתי רוצה דיסק שגודלו יהיה בין 320-500 ג'יגה. וכאן אתם יקיריי נכנסים לעזור לי למצוא את הHD המתאים גם לכיסי וגם שלא "יתפרק" אחרי כמה חודשים. התקציב עומד על כ400 ש"ח ראיתי בKSP את הנייד הזה "‏FreeAgent Desk 500GB 3.5'' External HDD USB 2.0‎" מחירו 350 וגם את זה ‏My Passport Essential 320GB 2.5 Inch External Portable HDD USB 2.0‎ מחירו 365 האם הם טובים? או שיש לכם המלצות אחרות? שאלות שיש לי 1. נתקלתי בהודעות שנט שאפשר לחבר את הHD הנייד לנגן דיוידי, יש לי פיוניר 470 האם זה אפשרי? 2. מה זה לעזאזל סאטה, שכולם מדברים עליו? מצטערת על החוצפה אך אני צריכה תשובה עד 9.6.09 תודה רבה על עזרתכם !

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by dimanit,

שלום הצורב שלי פתאום לא מצליח לקרוא דיסקים שפעם היה יכול לקרוא אותם הוא רושם לי שהם ריקים או כשהוא מצליח הוא נתקע והוא מגיב לאט. הוא גם לא צורב לי הוא מראה לי בתוכנת NERO שהם מלאים או דיסק לא נכון. יש לי צורב DVD DUAL LAYER +16 נ.ב. מחקתי את הנירו והתקנתי חדש וגם לא עזר ואם מישהו יכול שיביא לי נירו שכן עובד תודה מראש לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by evy,

אהלן אני מחפש כונן SSD 256 או 500 גיגה למחשב הנייד שלי, במבצע קטלני במסגרת המבצעים של black friday למישהו יצא להיתקל ויכול להפנות אותי?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אולי צריך דיסקט מיוחד לפורמט של NTFS ? ועוד שאלה קטנה שענו עליה אבל לא הצלחתי למצוא את הת'רד : בכונן D התוכנות/משחקים/שירים וכד' תופסים 10 גיגה וכשאני עושה PROPORTIES המחשב מראה שתפוסים 20 גיגה וב C זה מראה לי 3 גיגה כשבאמת הכל שם תופס 2 גיגה ... תודה מראש !

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Cynicoren,

שלום, אני מעוניין לרכוש כרטיס מיקרו SD לסמסונג נוט 2. בZAP ראיתי שיש מספר גדול של כרטיסי זכרון - מיקרו SD SDHC MICRO SDHC SECURE DIGITAL HC ULTRA SDHC איזה מהם יתאים לNOTE 2 ? אשמח גם להמלצה על חנות זולה שמוכרת בנפח 32-64GB. תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום... יש לי את הלאפטופ הבא: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2952 עכשיו יש לי כונן dvd שאני לא משתמש בו, ואני יודע שאפשר להחליף אותו ב ssd. עכשיו הנה השאלות: איך אני יודע איזהsata יש לי במחשב? איך אני מתאם אותו לssd? האם יש גדלים של כונני SSD או שכולם 2.5 אינץ? איך אני יודע שזה יכנס למחשב? איזה SSD בגודל 500ג'יגה הייתם ממליצים, ואיזה ב250? (לא כל כך יודע הפרשי מחירים) האם הייתם ממליצים לקנות דרך אמאזון ולשלוח, או לקנות בארץ? האם שמעבדה תתקין לי אותו במקום הכונן? או שזה מספיק בסיסי שנוב כמוני יוכל לעשות את זה? תודה רבה לכם!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by kovar2,

שלום, אני טס מחר לארה"ב וראיתי שיש את ה SSD הזה במחיר יחסית טוב - 170 דולר לכונן של 750GB שזה יוצא בערך 650 ש"ח. ראיתי ביקורות מעורבות על הכונן הזה לכן אני לא יודע אם הקנייה משתלמת. אשמח לקבל קצת חוות דעת. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  11. Started by T-Flash,

שלום אז ככה, אמצע עץ זה הממ נו - הקווים האלה שרואים על גזע עץ חתןך, עוד אומרים שכמות הקווים מסמלת את גיל העץ בשנים. מה קשור הדיסק? נתתי דיסק של משחק לחבר, והוא החזיר לי אותו (שמתי לב הרבה זמן אחרי זה, שמתי לב היום) עם ציור של אמצע עץ עליו. כשאתם כבר מבינים למה אני מתכוון , השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה לקווים האלה? חשוב לציין שהדיסק לא מזוהה בשום כונן שניסיתי. למי שבכל זאת לא הבין על מה אני מדבר, העלתי תמונה: טאדהההההה: אני מנחש שהדיסק היה מונח על מנגל חם, או שעברה עליו כמות אדירה של קרינה רדיו-אקטיבית. מה אתם חושבים?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. היי.. שוטטתי קצת בפורום לאחר שהצורב הנוכחי שלי של LITE ON 20A1S מת אחרי שנתיים וקצת (המגש לא יוצא צריך להוציא אותו עם הפין חירום, 1 מתוך 3 דיסקים לא נצרבים טוב) וזה העלה בי געגועים לצורב הישן והטוב של plextor שהשתמשתי בו כשעוד הייתי DJ לפני הצבא.. 5 שנים של שימוש סזיפי ומאסיבי וממוצע של 5 דיסקים ביום לא שברו את הכונן הזה והוא עדין אצלי זרוק בבוידעם מחכה שיקראו לו... שמתי לב שבסטיקי אין המלצות על החברה הזאת (בכלל ההמלצות הן על צורבים שיצרו אותם ב-2007) והדיון האחרון על PLEXTOR (עשיתי חיפוש) הוא מ-2003 כשעוד היה קרב בינם לבין ימאהה (למי שזוכר). 1. מעוניין לשמוע חוות דעת על הצורבים של החברה הזאת. 2. איך החברה הזאת כיום? האם היא עומדת שווה בשווה עם סמסונג, פיוניר וכו'. תודה …

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. יש לי צורב DVD של LG מדגם: HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 ATA DEVICE הוא פעל יופי על XP SP3. נכנסתי לאתר של LG ביצעתי חיפוש לכונן ומצאתי דרייבר חדש שמתאים WIN 7 שזה מה שיש לי עכשיו. הורדתי את התוכנה המעדכנת וכאמור סגרתי מה שלא צריך והתחלתי בתיקון,זה סיים וביקש לאתחל את המחשב,לאחר האתחול זה עדיין לא עובד!! מה אני יעשה אני חייב להפעיל דיסקים שונים וזה כונן בן 4 חודשים בערךך...

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. הי, קניתי לאחרונה SSD Crucial M4 128GB מיד שניה (עוד באחריות עד 05.2015). עשיתי בדיקה במקום לכונן עם SSD Life Pro והוא נמצא תקין. את הכונן שמתי במחשב שולחני שמשמש אצלי כשרת אחסון (בין היתר), התקנתי מערכת הפעלה והרצתי בנצ'מארק עם AS SSD. קיבלתי תוצאות ממש גרועות (קובץ מצורף - AS SSD Bench (on NAS).jpg). העברתי את הכונן למחשב הראשי שלי (לחיבור סאטה 2) והרצתי שם בדיקה שגם קיבלה תוצאות לא טובות (קובץ מצורף - AS SSD Bench on Main Desktop.jpg) לצורך ההשוואה, היות ויש לי דיסק זהה גם על המחשב הראשי שלי (בחיבור סאטה 3) צירפתי גם את הבדיקה שערכתי לו שקיבלה תוצאות מצויינות (קובץ מצורף - Different SSD Bench on Main Desktop.jpg). אני מניח שלמרות שמדובר בחיבור סאטה 2, עדיין צריכה להתקב…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. קראתי את הסטיקי לגבי כוננים קשיחים אבל עדיין אשמח לקבל תגובות. מה דעתכם על lacie או wd

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני שיש בו בערך 110 ג'יגה קבצים, בשלב מסוים הכנסתי אותו למחשב והוא מזהה רק שתי תיקיות מכל מה שנמצא בפנים, בדקתי אותו ב-3 מחשבים שיש לי בבית - ובכולם הוא מראה את אותם 2 תיקיות שזה בערך אולי גג 10 ג'יגה מכל מה שיש בפנים, השאלה שלי היא למה הוא לא מראה לי את שאר הקבצים, בנוסף אם עושים את המאפיינים של הדיסק החיצוני הוא מראה שתפוס 110 ג'יגה, ההשערה הראשונית שלי היא שזה בגלל שבמחשב היותר ישן שלי האנטיוירוס הכניס לבידוד משום מה את הקבצים האלה, אבל זה אמור להשפיע גם על שאר המחשבים? עזרה תתקבל בברכה, תודה, מתן.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by winner,

שלום חברים במחשב הראשי שלי יש לוח Gigabyte GA H77-D3H, דיסק WD 500GB SATA3 Blue עבור מערכת הפעלה ותוכנות ושני דיסקים WD 2TB SATA3 Green ב-RAID1 עבור איחסון (בעיקר תמונות) הכונן הלוגי של 2TB כבר מלא ובנוסף, המערכת כבר בת יותר מ-3 שנים כך שאני מעדיף להחליף את כל מערך האיחסון ובהזדמנות זו להשתדרג ל-SSD ההתלבטות גם לגבי נפח הדיסקים הקשיחים - האם כדאי לקנות דיסקים של 3TB או 4TB, בעיקר מבחינת אמינות ואילו דיסקים מומלץ - Seagete, WD או טושיבה ? ואיזה דגם מומלץ שיהיה איזון בין נפח, מחיר ואמינות. לגבי SSD, אני מעוניין להחליף את כונן המערכת ב-SSD של בסביבות 250GB. ראיתי שיש SSD 240GB של קינגסטון בפחות מ-400 ש"ח לדוגמה: SDSSDA-240G-G25 - 240GB , SanDisk SSD PLUS , SATA3, Read 520 MB…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. ואני לא מדבר על UDMA 0-7 או PIO 1-4 או כל דבר אחר. מה אכפת לי מהמהירות של העברת נתונים מהקשיח ישירות לזכרון. יופי שזה לא מכביד על המעבד. קניתי קשיח quantum fireball 15 gb בשנת 2000 המוכר אמר לי זה UDMA 66 . ולא חשבתי על זה אפילו מאז מה זה אומר. הקשיח העביר לי קבצים מקשיח לקשיח אחר בערוצים נפרדים של IDE בקצב של 25מב. קניתי עוד קשיחים בסוף 2002, הם כבר היו ATA 100 . ורק לפני שבוע פתאום הכה אותי. מה זה ?! הקשיח מסוגל להעביר מידע ב 100 מב. ושאלתי תצמי למה אני לא מאפשר תאפשרות הזאת. התחלתי לקרוא לחפש, הבנתי שאני צריך קודם כל כבל 40 פינים 80 חוטים כדי שיעבוד במצב מעל UDAM 1, והיה לי כבל כזה משנת 21.7.2002 כשקניתי לוח אם, אבל לא נתתי לזה חשיבות. הסתכלתי עליו חפיף ראיתי יותר מדי …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by alergic,

HDD: http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99-seagate-3tb--st3000dm001?aff=Zap SDD: http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/samsung-256gb-ssd-pro-840-series-sata3-p-14406?language=he BAY: http://www.ebay.com.au/itm/New-2-5-SSD-HDD-To-3-5-Metal-Mounting-Adapter-Bracket-Dock-For-PC-SSD-Holder-/400459881781?pt=AU_Laptop_Accessories&hash=item5d3d44dd35 (כדי להחזיק את ה SSD) מארז: SONATA 3 על פי המלצות בפורום. צריך חוות דעת על מערך זה לפני קניה ואם יש מערך יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת וכו' תודה רבה, נתן

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום, לאחרונה היו לי כל מיני תקלות מוזרות במחשב, המחשב היה נתקע, זמני תגובה ארוכים. החלטתי להתקין מחדש מערכת הפעלה. לאחר שההתקנה בוצעה, הורדתי HD TUNE לבדוק את ביצועי כונן ה SSD וקבלתי התראה על טמפרטורה גבוהה של 128 מעלות הכונן ממוקם בין הדיסקים הקשיחים הרגילים שהם נמצאים בטמפרטורה של 41-49 מעלות. מדובר בכונן OCZ AGILITY 3 60G יש עוד תוכנה שאני יוכל לאמת את הטמפרטורה הזאת? הכונן דפוק ולממש אחריות? ישמח לשמוע חוות דעת מצורף תמונה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אקנה את 960 PRO המחשב שלי הוא LENOVO Y700 השאלה, האם לחסוך או להשקיע כפול. אני מתכנן על 512GB שיעלה 1200ש"ח או 1TB שיעלה 2400ש"ח אני גיימר יחסית חדש ולדעתי מוטב שאחסוך. אבל!, כבר בעבר גיליתי שעם הזמן הצורך בגודל הכונן עולה אבל גם הצורך בטכנולוגייה יותר חדשה עולה. אז זה יוצר אצלי התלבטות על מה ללכת. מה דעצכם? ללכת על סביר אבל מספיק. או ללכת על ההשקעה המוגזמת, אבל שתבטיח אחסון יותר גדול לעתיד. לדעתי שווה ללכת על הטכנולוגייה הכי מתקדמת ולא ללכת על שום הנחות ממנה. אבל לדעתי להשקיע עלות של 2400ש"ח, זה כמו לקנות טלוויזיה או משהו איכותי גדול וטוב ולדעתי בשלבים האלה זה לא מצדיק בשביל הטכנולוגייה הזו. כמובן …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מחפש את הפתרון המשתלם ביותר לבעיית האחסון שלי ואשמח לשמוע את ההצעות שלכם. נתחיל במה שיש עכשיו: שני מחשבים: מחשב א' - המחשב הראשי: 3 כוננים כחולים של 1TB עם RAID 5 ללא בקר יעודי (...) מחשב ב' - HTPC ושרת גיבוי: כונן שחור של 1TB וכונן ירוק של 2TB. הבעיה: אני צלם חובב ויש לי כבר כ 1.5TB של תמונות שאני לא רוצה למחוק (קבצי RAW גדולים ומכאן הנפח הגדול). אני רוצה להגדיל את נפח האחסון ולא רוצה לוותר על הביטחון שנותן לי הרייד. האפשרויות העומדות לפני הם כאלה: א: לקנות עוד כונן של 1TB ולהוסיף ל RAID יתרונות: זול חסרונות: מוסיף רק 1TB 4 כוננים ב RAID 5 בלי בקר ייעודי לא נשמע לי טוב... ב: לקנות 2 כוננים של 4TB ולהפעיל RAID 1 יתרונות: מגדיל את הנפח ב 2TB RAID 1…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by amir213032,

שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by דןזט,

שאלה קטנה: ללא ספק כונני ה- SSD המומלצים ביותר הם סמסונג EVO או CRUCIAL MX/BX 100/200. אבל אין להם M.2. אם יש לי חיבור M.2 בלוח האם אלו הם עדיין כונני SSD המומלצים? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by XCG120,

האים דיסק קשיח של WD דגםWestern Digital Black WD6001FZWX 6TB יכול להתאים ללוח אם שלי האים הוא יזהה אותו . הדגם של ה 4טרה דגם Western Digital WDC WD4001FAEX-00MJRA0 זוהה האים ה6 טרה בייט יזוהה ?לוח האם Rampage Formula X48 (LGA775)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים