אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
היי מחר אני יקבל את הכונן הקשיח החדש שלי(seagate 7200.10 320gb)וזה בנוסף ל-120 שיש לי. ויש לי כמה שאלות.... ל-120 שלי יש 2 מחיצות c ו d,ועכשיו שאני יקבל את הברקודה 320 אני אצטרך לעשות מחיצות כמובן. אז השאלות הן: האם עדיף לעשות מחיצה שמיועדת רק למשחקים שככה יהיו ביצועים יותר טובים? האם זה בסדר לחלק כונן קשיח ל-4 מחיצות ....זה טוב....זה רע? מבחינת ביצועים?(ועוד בנוסף למחיצות בכונן של ה-120) הדיסק הקשיח שיש לי עכשיו הוא 120gb sata1 wd האם זה רעיון טוב להעביר את כונן c לברקודה מטעם שהכונן הרבה יותר טוב וככה יהיה ביצועים יותר טובים למערכת עצמה.....אם אני לא טועה קוראים לזה resize (קראתי FAQ) ועוד שאלה שבטח תגרום לכמה לצחוק.....אבל חופשי האם זה קשה לבצע את כל אלה...צר…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, למישהו יש כונן קשיח פנימי למחשב נייד עם חיבור IDE? מוכן גם במחיר סמלי. בזאפ הכי זול זה 120 שקלים...
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע 4 כוננים קשיחים (3 SSD ואחד HDD) ובאופן מדהים זה פשוט לא מספיק לי. הלוח שלי (GA Z87x-D3H) מגיע עם 6 יציאות SATA, אבל בגלל המיקום שלהם, בדיוק מתחת לכרטיס מסך, אני לא מצליח לגשת ליציאה האחרונה שנשארה פנויה. המצב הוא שיש לי כרגע SSD נוסף ששוכב על המדף ואני מעוניין להוסיף HDD של 2TB לפחות, אז חשבתי לעצמי שהיות ויש לי חריצי PCI פנויים, האם ניתן להשתמש בכרטיסי הרחבה? האם הם יהיו מספיק טובים או שיהוו צוואר בקבוק? חשבתי על משהו כמו זה - https://www.tms.co.il/a550 האם הוא יהיה טוב להוספת עוד שני כוננים? בנוסף אשמח להמלצה לכונן HDD עד 2TB, עיקר השימוש שלו הוא לאחסון ארוך טווח וגיבויים, אני לא מאמין שיותקנו עליו ספציפית תוכנות …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יום טוב אני מעוניין לשדרג את המחשב הנייד שיש לי בכונן SSD לשיפור ביצוים של המערכת ההפעלה ולא יודע איזה כונן עדיף לבחור. האלה הכוננים תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בשביל דיסק SATA 250G לא משנה אם לוינדוס או ללינוקס, העיקר שתהיה תוכנה פשוטה ובטוחה לשימוש.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! רציתי לאמת מה שאמר לי טכנאי במעבדה: "לעשות DEFRAG לדיסק הקשיח כמה שפחות, כי הפעולה מקצרת את החיים שלו ועלולה לגרום לו לתקלות". הטכנאי הסביר לי שפעולת ה DEFRAG היא פעולה מאוד אינטנסיבית על הדיסק הקשיח ובכלל לא מומלץ לעשות אותה באופן תכוף, אלא פעם בלפחות חצי שנה..... מה דעתכם על כך??? תודה לעונים.. 8)
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים במחשב הראשי שלי יש לוח Gigabyte GA H77-D3H, דיסק WD 500GB SATA3 Blue עבור מערכת הפעלה ותוכנות ושני דיסקים WD 2TB SATA3 Green ב-RAID1 עבור איחסון (בעיקר תמונות) הכונן הלוגי של 2TB כבר מלא ובנוסף, המערכת כבר בת יותר מ-3 שנים כך שאני מעדיף להחליף את כל מערך האיחסון ובהזדמנות זו להשתדרג ל-SSD ההתלבטות גם לגבי נפח הדיסקים הקשיחים - האם כדאי לקנות דיסקים של 3TB או 4TB, בעיקר מבחינת אמינות ואילו דיסקים מומלץ - Seagete, WD או טושיבה ? ואיזה דגם מומלץ שיהיה איזון בין נפח, מחיר ואמינות. לגבי SSD, אני מעוניין להחליף את כונן המערכת ב-SSD של בסביבות 250GB. ראיתי שיש SSD 240GB של קינגסטון בפחות מ-400 ש"ח לדוגמה: SDSSDA-240G-G25 - 240GB , SanDisk SSD PLUS , SATA3, Read 520 MB…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם מסוכן לפתוח כוננים קשיחים וכונני דיסקים ודיסקטים כשהם לא מחוברים למחשב ולא פועלים כמובן סכנות לחומרה שפותחים וסכנות למי שפותח אותה תודה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום זקוק להמלצה על דיסק קשיח מומלץ עד מחיר של 450 ש"ח אם יש משהו בפחות גם טוב אם זה רלוונטי ( לא כל כך מבין בתחום) אז בלוח אם שלי יש רק SATA 2 ולא SATA 3 אם למישהו יש גם לינק לקנייה של מה שהוא ממליץ בכלל יבורך. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום.. יש לי שתי מערכי RAID במערכת שלי אחד של ה OS שכולל 3 כונני SSD של OCZ Vertex 60GB השני כולל 3 דסקים של - WD 1001FALS Caviar Black גם כן ב RAID 0 תראו בבקשה את התמונה הבאה.. מה שמוזר זה שהתוצאה העליונה היא של מערך ה SSD ???... שניראה לי קצת נמוך אפילו לכונן אחד אז בטח שלמערך RAID 0 X 3 וגם התוצאות של המערך של WD מוזר (לטובה) ניראה לי קצת לא הגיוני.. ממוצע של 56318MB/sec קריאה ?.. הלוח שלי זה: ASUS P6T DELUXE V2 הבקר של הלוח: Marvell 88SE6111 win 7 :OS ואם זה משנה משהו אז הגדרתי את המערכים דרך הביוס (לא בדיוק ביוס אבל דרך ההגדרות של הלוח - "Ctrl+I") והתקנתי את ה RAIDים לפני שהתקנתי את המערכת. זהו.. תודה רבה ושבוע טוב לכולם, מתן.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להחליף את הכונן הנייח הקיים אצלי במערכת למעלה משנה וחצי בכונן SSD שייתן לי ביצועים טובים יותר בתפעול המערכת. כלומר, אני מחפש כונן SSD נטו להתקנת 8 WINDOWS עליו (ישמש ככונן :C) כדי שמערכת ההפעלה תרוץ חלק יותר ומהר יותר, לא מעבר לכך. ממה שהסתכלתי, ה- 120GB SAMSUNG EVO יספיק לדעתי, שדי מתאים לי לכיס. מומלץ? או שאני יכול להסתפק במשהו זול יותר?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאלה קטנה: ללא ספק כונני ה- SSD המומלצים ביותר הם סמסונג EVO או CRUCIAL MX/BX 100/200. אבל אין להם M.2. אם יש לי חיבור M.2 בלוח האם אלו הם עדיין כונני SSD המומלצים? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום.. יש לי כונן קשיח חיצוני של חברת WD. חיברתי אותו היום למחשב, הוא זוהה כהתקן אבל לא הוצג ככונן במחשב שלי. נכנסתי למחשב שלי - ניהול - אחסון - ניהול דיסקים. שם מצאתי את הכונן שלי (250GB) כ"לא מוקצה". אם אני מקצה אותו, כל מה שהיה בו נמחק?? יש דרך לסדר את זה? דחוף עזרה....!! תודה. :s05:
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
-
ההארד דיסק שלי עושה רעש כאילו הוא נכבה (כל 10 שניות בערך ) , ובאותו הרגע המחשב גם נתקע\מאט עד שההרד דיסק עושה רעשים כאילו הוא חוזר לעצמו , ואז הוא חוזר. (עד הפעם הבאה :'( ) מה גורם לכך?? (אולי ההארד דיסק גוסס?) יש לכם רעיונות מה עושים בנידון?? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך לבחור בין השניים האלה! איזה עדיף מבחינת ביצועים, מהירות וכו'....? נ.ב הסמסונג נותן לי 3 שנים אחריות לעוומת ה-Western Digital שנותן לי שנה אחת. אז מה לקחת? כמה שיותר תתגובות יותר טוב אז אל תתבישו, וזה דחוף תודה לעונים...!
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני אלה: intel ssd 600p או intel ssd 540s הנפח דומה, באופן כללי, האם יהיה הבדל משמעותי ? האם ההפרש בכסף שווה ? סתם מפחיד אותי m.2 בגלל הויזואליות שלו, SSD רגיל ניראה יותר טוב ופחות מפחיד. למישהו יש SSD עם חיבור m.2 ?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כונן nec דפוק( איזה הפתעה!) ואני רוצה להחליף אותו...עכשיו אני יודע שיש כמה חברות דפוקות וצורבים דפוקים, ובמדור המלצות לא הבנתי ממש את המלצות... עכשיו אם אפשר שתגידו לי את החברה הכי טובה לצורבים והצורב הכי טוב שאפשר...שלא יהרס אחרי שנה, שלא יעשה בעיות, ושיספק איכות צריבה טובה! תודה רבההה
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, אז רכשתי את הסמסונג 840 EVO 250 גיגה ועשיתי העתקה מדיסק לדיסק עם תוכנת פרגון (מה CRUCIEL 128 גיגה לסמסונג) ,עשיתי את כל השיפצורים לכונן דרך התוכנה של מגישן כולל הפעלת רפיד ושאר הדברים אבל משום מה אני שם לב שבעלייה לוקח לו יותר זמן כלומר שאני מגיע ללוגו של הוינדוס 7 הוא קצת איטי עד שהוא נכנס למערכת הפעלה.. בכונן של CRUCIEL זה נדמה לי שהיה יותר מהיר..האם זה בגלל העתקה מדיסק לדיסק כלומר לא התקנה נקייה של וינדוס? אני יודע שזו האופציה העדיפה אבל אין לי כרגע זמן וכוח להתקנות חדשות לגמרי..דרך אגב קיבלתי דרך התוכנה של AS SSD ניקוד של 13900 האם זה תקין לכונן כזה? תודה מראש גל
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
הי רוצה לרכוש LITE-ON 52X32X52 אך משום מה המוכרים מנסים להניע אותי "יש להם הרבה תקלות, יש הרבה החזרות, סתם צורב מורכב בארץ ?,מרעיש מאוד" אך משום מה באתרי מחשבים בעולם הוא מקבל ***** אז מה אתם אומרים ? אולי LG ? תודה
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כונן קשיח חיצוני שמתחבר למחשב ב-USB. השאלה שלי אם אפשר/כדאי/"בריא" לחבר אותו באופן קבוע לUSB במחשב כדי שיהיה בעצם כונן קשיח משני במחשב. יהיה שוני מבחינת מהירות השכתוב? יהיה אפשר להוריד אליו קבצים מהאינטרנט ישירות? האם שימוש מאסיבי וארוך טווח שכזה יוביל לשחיקה מהירה שלו? יהיה אפשר להתקין עליו תוכנות ולהפעילן דרכו?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי הארד דיסק 20 ג'יגה של W.D והיום קניתי חדש 80G אם ה 8 מגה. חיברתי בהתחלה את ה 80 כ SLAVE ועשיתי לו פירומט וחילוק אם PARTITION MAGIQ 10 ג'יגה ו 70 ג'יגה. עכשיו הוצאתי את ההארד דיסק הישן. החזרתי את ה 80 ג'יגה להיות MASTER הכנסתי תקליטון אתחול והתחלתי את ההתקנה של XP הכל נראה טוב ויפה החלק הראשון של העתקת הקבצים עבר מאוד מאוד מהר ! זה סיים את העתקת הקבצים וביקש בפעם הראשונה ללחוץ ENTER בשביל שהמחשב יופעל מחדש ואז ההתקנה תמשיך. אני לחצתי אינטר, זה הפעיל את המחשב מחדש אבל ההתקנה לא עלתה ! עלה לי מסך אם Press A to reboot ושלוחצים A שוב המחשב מופעל מחדש ושוב ושוב Press A to reboot החזרתי כרגע את 20 כ Master ואת ה 80 כ SLAVE... הוא מזהה את שניהם סבבה. מה לעשות ?…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה נהרס לי מחשב ישן שבו השתמשתי לשיתוף הטונרטים (גשר דרומי הרוס) וחשבתי על לקנות מחשב אבל זה עסק יקר ואז קראתי על שרתי NAS שהם הרבה יותר זולים וזוללים פחות חשמל דבר שיעזור לי מאוד וקראתי שזה יכול לבצע פעולות האם שרת NAS יתאים לטורנטים אני משתמש בטונרט בכמויות די גדולות ככה שאני קודם בודק כדי לא לקנות סתם
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם כידי לעשות רייד 0 לדיסק ssd אם דיסק רגיל בעיקר אני עובד אם וידאו חותך וממיר
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-