עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מתלבט בין קנייה של: 1) http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=HD501LJ&cart=11758974012389017〈=heb לעומת שניים כאלה ולחברם ב - RAID 0: 2) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=206 או http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2478 השיקולים שלי בקנייה הם: ביצועים, פליטת חום נמוכה, שקט, ואמינות. השימושים שלי הם משחקים ושימושים סטנדרטיים. מה עדיף ?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי.. אני מתכוון לקנות מחשב חדש.. ואני די בדילמה. ולא ידעתי כלכך את מי לשאול בשאלה המציקה הזו, והחלטתי לפתוח כאן טופיק בתקווה לעזרה. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=694 הכונן אופטי הזה של LG. אני לא מבין מה זה בדיוק כונן אופטי. זה צורב וגם קורא דיוידי? כי לי יש כרגע במחשב הישן , כונן אחד לקורא דיוידי וסידי, כונן אחד לצריבת סידי, וכונן לצריבת דיוידי. עכשיו הכונן אופטי הזה המדובר זה הכל ביחד? ומה עדיף... זה שלמעלה, או : http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=696 שזה לייטסקרייב וזה מגניב, או http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=693 שזה שוב של אל ג'י ואני חושב שזה עובד על IDE, וזה צורב על 20. אז מה כדאי?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by n_aviv1,

יש לי 2 כרטיסי זיכרון של 8 GB של חברת סיליקון פאוור ואני חושב ששניהם דפוקים: אחד מהם הוטס לסין וכשהוחזר לידיי התברר שכל המידע (כ-200 תמונות) נמחק לחלוטין. בשני יש מדי פעם תמונות תקולות עפ פס אפור לכל רוחב התמונה. האם מדובר בתקלה בכרטיסים בוודאות? האם יש חברות יותר מומלצות מבחינת אמינות?

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  4. Started by nirtaz,

ניסיתי כבר את 2 הגרסאות - גם SATA וגם ATA ... בשתיהן אותה בעיה - הכל עובד מעולה - אבל אף תוכנה לא מזהה לי את התכונה של הLIGHTSCRIBE לא הNERO ולא הLABEL SIMPLE בדקתי את הBLT עם DVDINFO והוא מזהה LIGHTSCRIBE אבל זה לא עוזר .. אניי לא מצליח לצרוב את זה (את הכתוביות,מידע כן) מישהו מכיר? :s05:

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  5. אני רק רוצה להיות בטוח אם זו אכן בעיה של כרטיס. יש לי HD בנפח 80GB שלא מזוהה על Pentium 2 כניראה עקב נפח גדול מידי, הציעו לי לרכוש בקר כלשהו שיאפשר ל-HD הגדול לעבוד במחשב הישן, השאלה שלי היא איזה בקר אני אמור לקנות והאם קניית הבקר זה מה שבאמת יפתור את אי הזיהוי?

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  6. במחשב החזק 16 דקות במחשב החלש 1 גיגה זכרון בחזק 4 גיגה זכרון יש הבדל גם במעבדים בחלש מערכת הפעלה חלונות 7 32 ביט בחזק 64 ביט בשניהם הוגדר BEST FERFORMANCE כמובן אותו DOK מה עושים תודה

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  7. Started by Swimmer,

אתמול התקנתי RAID 0, ל-3 הארדיסקים: WD 80GB 8MB BUFFER 2X WD 250GB 16MB BUFFER עכשיו כשאני חושב על זה, יכול להיות שההארדיסק הקטן יותר מהווה רגל שלישית? Lanparty ultra-d, DC 3800+ @ 2.4ghz, RAID 0 128kb

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  8. אני רוצה לקנות כונן אכסון נייד כדי להעביר אליו מידע ממצלמה דיגיטלית בלי מחשב (בטיול) לא משהו גדול... יש המלצות??

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  9. Started by NotAvailable,

שלום, קניתי Crucial M4 128GB SSD ופרמטתי את המחשב, עברתי גם על המדריך הזה: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide. יש לי גם כונן WD CAVIAR BLACK 500GB שקראתי לו "E", לא מותקן עליו שום דבר שקשור למערכת. כרגע נכנסתי ל"Computer" וראיתי שמתוך 465GB נותרו בכונן 461GB ונוצרה בו תיקייה עם סימן של מנעול בעלת שם מוזר, זה חלק ממנו: 28957cb5fe3e9 (יש עוד קצת). היא ריקה לגמרי (בדקתי גם עם קבצים מוסתרים) וכתוב שהיא שוקלת 0 bytes, אבל בכל זאת הלכו 4GB מהכונן... זה יכול להיות בגלל WINDOWS UPDATE? זה קרה במהלך התקנת 100 עדכונים... אשמח לעזרה או להסבר, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. מחפש המלצה לכונן שיתאים למחשב ACER ASPIRE 5740G הגודל הדרוש הוא סביב ה250GB והתקציב סביב 100 דולר מישהו יכול להמליץ לי? אשמח גם להמלצה על חנויות שיעשו משלוח בתוך ארה"ב תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אוקי יש לי 3 כוננים של WD 2 של 40 ג'יגה 8 מגה קאש IDE ואחד 80 ג'יגה SATA. יש לי מחשב sempron 2800 ולוח אם KV8PRO. עכשיו, כשאני מתקין מערכת הפעלה על דיסקי ה-IDE, הוא מסיים להעתיק את הקבצים להתקנה אבל כאשר המחשב עושה ריסט ואני מגיע לקטע של ההתקנה הממשית הוא אומר לי missing operating system. זה עושה לי את אותה בעיה בשני ההארדיסקים. יש לציין שבדיסק אחד זה לא היה ככה, קרה משהו במחשב הקודם שלי ומאז זה ככה. הדיסק השני היה ככה מלכתחילה. זה קורה בכמה מערכות מחשב (ניסיתי על A3000+ סמפרון2800 פנטיום 3 למיניהם ואינטל דואל קור בכולם אותה בעיה), ככה שאני מניח שהבעיה בהארדיסק. הקטע המשעשע הוא שהוא מתפקד כהארדיסק נורמאלי לחלוטין אבל! אי אפשר לפרמט אותו בווינדווס והוא כל הזמן נכשל בפירמוט…

• 4 תגובות
    • 521 צפיות
  12. Started by Access Denied,

לא יודע אם זה המקום לשאלה הזו (או פורום תוכנה או תמיכה טכנית), אבל גם לפה הוא רלבנטי. אני מחפש תוכנה או דרך (לא בהכרח תוכנה ישירה אחת) ליצור גיבוי של כונן שלם - image שגם ניתן לפתוח אותו לצפיה בקצבים שבו כמו קובץ ארכיון (נגיד כמו זיפ) מישהו מכיר משהו דומה? הגיבוי צריך להיות אמין מאחר וזה המטרה העיקרית.

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. קניתי הארדיסק נייד (חיצוני) (SAMSUNG G2 500GB 2.5) האם זה בריא לו שיהיה מחובר למחשב באופן תמידי? האם זה מקצר את חיי ההארדיסק \ הורס \ לא בריא לו? או שאין בעיה עם זה שהוא יהיה מחובר למחשב באופן תמידי?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  14. Started by ast,

יש לי את הלוח GA-K8NF-9 של החברה GIGABYTE הלף לי הארדיסק ואנ י רוצה לקנות חדש את הדגם הבא: WD3200AAKS של western digital השאלה שלי אם הוא יתאים ללוח שלי

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  15. Started by loading,

אני מחפש לקנות מארז חיצוני נייד לדיסק קשיח בגודל 2.5. מה שחשוב לי שהוא יהיה מחברה טובה ועם יציאת USB 3. יש המלצות בנושא?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by jamoos123,

איפה אפשר לקנות (online) קופסאות jewel case או slim jewel case לדיסקים ריקים ו"מעטפות" לכתיבה לדיסקים ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אז ככה... את המחשב שלי קניתי לפני שנה בערך, עם שני כוננים קשיחים של WD, ‏250 ג"ב כל אחד, מדגם WD2500KS-00MJB0 (עם הנתונים הסטנדרטיים: 16 MB Buffer,‏ 7200 RPM, ‏SATA2 וכו') כל כונן מקבל אות פיזית אחרת, אחד C והשני D. את Windows Vista התקנתי על C וכך אני עושה גם לגבי תוכנות שונות וכו'. ב-D אני מאחסן חומרים סטטיים כמו סרטים, שירים, תמונות וכו'. ועכשיו לתוכן השאלה: יש לי כונן 80 ג"ב לא ישן כל כך, גם הוא של WD, שיושב לי על המדף. דגם WD800JB-00JJC0. הוא לא SATA2 אלא IDE, אבל גם הוא 16MB Buffer, ‏7200 RPM ושאר נתונים כמעט זהים. הרבה זמן חשבתי להתקין אותו במחשב הנוכחי שלי, להתקין עליו את Windows Vista (כי 80 ג"ב זה די והותר למחיצה של מערכת הפעלה) ולהשתמש בשני הכוננים לאותם צר…

18. שלום לכולם, אחרי העברת הארד-דיסק ממחשב אחד לשני הוא מוצג כ-Dynamic Unreadable ואין לי שום גישה לתוכן הכונן, גם לא אם מחזיר אותו למחשב ממנו נלקח. איך אפשר לפתור את הבעיה? לצערי, בכונן יש מידע חשוב ולא מגובה... אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי :-[

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by gm446,

בוקר טוב, אני רואה שהדעות מאוד חלוקות בנוגע לעניין הכתיבה על SSD. חלק אומרים לעשות אופטימציות לתיקיות Temp ולבטל Swap file, מצד אחד זה יכול להוריד את מספר הכתיבות על הדיסק מצד שני אני מאבד פה ביצועים חשובים שבשבילם בדיוק התקנתי את המערכת על כונן SSD. חלק אומרים שבכוננים מודרניים זה כבר לא רלוונטי ואין צורך. מישהו יכול לעשות סדר בנושא?

• 6 תגובות
    • 982 צפיות
  20. Started by stingeR-,

יש לי Gran Turismo 4 מקורי לPS2, עכשיו אני רוצה לעשות לו BACKUP מכיוון שאני ממש אוהב את המשחק ולא רוצה שיקרה לו משהו ועם אחים קטנים כמו שלי אי אפשר לדעת, בכל מקרה עשיתי ממנו IMAGE בפורמט NRG עם נרו ומסתבר שזה יצא יותר מ5 ג'יגה(5.23 לייתר דיוק) ולכן זה אומר שאפשר לצרוב אותו אך ורק על דיסק עם שכבה כפולה(DUAL LAYER) השאלה היא אם יש דרך כלשהיא שבה יהיה אפשר לצרוב את המשחק על דיסק רגיל של 4.7GB ? ואם כן אז איך?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  21. Started by ticls,

קודם כל יש לי שאלה קצת מטופשת כנראה: ראשית, האם כל הדיסקים הקשיחים הם באותו גודל? זאת אומרת לא אמורה להיות בעיה להרכיב כל דיסק קשיח במארז מהשנים האחרונות? אף פעם לא הרכבתי לבד כונן קשיח במחשב ואני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה. שנית, אני חושב שאני מתקרב למכסה של הספק כוח שלי אחרי שהחלפתי כרטיס מסך. עד כמה כונן קשיח נוסף הוא קריטי בנושא הזה? האם יש משמעות לנפח שלו או לפרמטר אחר? שלישית, איך הכונן הזה? http://ksp.co.il/?uin=15287 אין לי בעיה לרדת בנפח אם יש כונן טוב יותר במחיר דומה, 2tb זה קצת אוברקיל בשבילי. תודה

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  22. Started by Biatch,

אממ אז ככה יום אחד חזרתי מהצבא ואני רואה מחיצה חדשה Local Disk (Q:) בFile System: RAW אני יודע ש RAW זה פורמט של תמונה\צילום .. מה הקשר למחיצה ? שאני מנסה להיכנס אין לי גישה ....

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  23. Started by metall111,

שלום לכולם. על הארדיסק הנוכחי יש לי מערכת הפעלה XP ואני רוצה לקנות דיסק קשיח נוסף 500GB ולהתקין עליו WIN7 ושהוא ישמש אותי כדיסק קשיח ראשי. השאלה היא כזאת, האם במקום לגבות את הדיסק הישן, אני יכול להשאיר אותו כפי שהוא ולהגדיר אותו כדיסק משני וככה כל המידע שהיה לי לא הלך לאיבוד. הערה: איני מתכוון לחזור להשתמש במערכת ההפעלה הישנה, אלא רק שישמש לי כמקור מידע לכל מה שהיה בו, לדוגמא תמונות, סרטים וכדומה. תודה על העזרה, ואם אפשר אשמח לקבל המצלצה על דיסק קשיח, אגב אני טס בקרוב לחול, האם זול יותר לקנות בדיוטיפרי?. תודה.

• 3 תגובות
    • 928 צפיות
  24. כונני סדרת ה-PM1633a החדשים של היצרנית הקוריאנית שוברים את השיא אשר ראינו רק לפני מספר חודשים, ומציעים נפח שכמותו טרם ראינו עבור מוצר בודד בשוק האחסון לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כונן SSD מרשים מאוד מחברה בשם Fixstars, אשר הציע נפח אחסון אדיר של 13 טרה-בייט במארז יחיד וקומפקטי יחסית, ועם תג מחיר אסטרונומי לא פחות. כעת, נראה שבסמסונג החליטו כי טבעי שהיצרנית המובילה המובהקת בשוק ה-SSD תהיה גם זו שתוביל בשיאים שבו – ומתחילים למכור את כונני ה-PM1633a המהפכניים שלהם (שמיועדים בעיקר לחוות שרתי מידע למיניהן), אשר מגיעים גם בנפח של 15.36 טרה-בייט (!), שיא חדש בקטגוריה. הכוננים החדשים מתבססים על חיבור SAS בקצב של 12Gbps, ולצד הנפח העצום מציעים גם ביצועים נאים עם מהירו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by bluenote,

שלום לכולם, לפני שבועיים בערך הלך לי הדיסק הראשי והיחיד במחשב. דיסק של 2TB של סיגייט שהיה מחולק לשתי מחיצות - אחת עם מערכת ההפעלה והתוכנות והשניה עם כל ה-DATA. בעקבות האסון החלטתי שאני רוצה ליצור mirror במחשב בעזרת הכלי של windows 7 ששמעתי שהוא טוב ואמין. לצערי אין לי כ"כ כסף להשקיע ואני מחפש לראות איזה קונפיגורציה תהיה הכי כדאית מבחינה כלכלית ומבחינת ביצועים וגיבוי. אני יכול פשוט לקנות דיסק נוסף של 2TB, שיהיה מחולק באותה צורה ולעשות לו MIRROR לדיסק 2TB הקיים. אני יכול לקנות דיסק קטן רק בשביל המערכת הפעלה והתוכנות, ובנוסף עוד דיסק רק עבור ה-DATA שאיתו אני אעשה MIRROR לדיסק הקיים של ה-2TB. אשמח לקבל המלצות לתצורות מומלצות שיעלו לי כמה שפחות כסף (גם המלצות לדגמים ספציפים של…

• 4 תגובות
    • 855 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.