אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש את התמורה הטובה ביותר למחיר,שיעלה בערך 800 שקל. הכי נראה בינתיים Samsung 850 EVO Series MZ-75E500 500GB SSD SATA III מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
עקב גסיסתם של שני כונני 2TB שיש לי, אני רוכש היום או מחר מאילת כונן 5TB. יש בKSP שני כוננים: 1. Seagate Archive HDD 5TB Sata III ST5000AS0011 http://ksp.co.il/?uin=27083 2. Western Digital Caviar Green WD50EZRX 5TB Sata II http://ksp.co.il/?uin=24381 שניהם עולים 847 ש"ח וההבדלים היחידים ששמתי לב אליהם הם שהסיגייט מגיע עם 128MB זכרון מטמון (לעומת 64MB בWD) ו3 שנים אחריות לעומת שנתיים. אז איזה כונן עדיף?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, הדיסק קשיח המדובר הוא LACIE 750GB שנקנה לפני כ 7 שנים בחנות BUG ועד היום בצהריים עבד בצורה טובה מאוד. להלן שלבי התקרית הלא נעימה היום: תוך כדי העברת תוכן מהדיסק החיצוני לדיסק און קי, כבל ה USB נמשך בטעות והדיסק קשיח מצא את עצמו צונח מגובה של חצי מטר על הרצפה. כבל ה USB התנתק מתוך הדיסק הקשיח (הדיסק עצמו נשאר דלוק כי הוא מוזן מהחשמל). הוצגה שגיאה על המסך שהודיעה שההעברה לא יכולה להמשיך. חיברתי בחזרה את כבל ה USB אל תוך הדיסק קשיח. לא הופיע האייקון של הדיסק קשיח ב"מחשב שלי" אך כן הופיע בתפריט "הסר חומרה באופו בטוח". ניסיתי להסיר אותו באופן בטוח אך הוצגה ההודעה שאומרת שלא ניתן לנתק עדיין (המכשיר בשימוש). הדיסק קשיח התחיל להשמיע רעשי חריקה אז פשוט כיביתי או…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רכשתי לוח אם חדש ולא היה לי מושג שחיבורי IDE כבר לא קיימים על לוחות בימינו. יש לי כונן 80GB ישן שמתחבר באמצעות IDE ורציתי לדעת אם קיים מתאם כלשהו שיוכל שיעזור לי לחבר אותו? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבוע טוב היום מת לי הדיסק הקשיח - IBM 7200, 60 GB. אני צריך חדש, וחשבתי על 80 ג'יגה (בטוח), עכשיו המתמודדים: מקסטור 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 550 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 560 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 8 מגה קאש. 615 ש"ח עדיף כמה שיותר זול, אבל אני רוצה משהו שיחזיק מעמד.... אני יודע שכולכם תמליצו על ה 8 מגה ( הוא במבצע - 615 במקום 800 ש"ח), אבל בכל זאת, האם זה עד כדי כך משנה אם מצאתם משהו יותר טוב משלושת המתמודדים הנ"ל, אפשרי, אבל בפנדה כי הם מסדרים לי הנחות ..... תודה רבה מראש, שבוע טוב, אבנר
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. ובכן, כרגע במחשב יש לי רק הארדיסק אחד, של WD, בנפח של 160 ג'יגה, 7200RPM, 8Mb Buffer, SATA, ללא NCQ. אמנם הוא גדול, מהיר, אמין, עם עוד הרבה שנות אחריות ובמצב מצוין - אבל לאחרונה שמתי לב שהאוספים שאני מחזיק על המחשב - גדלים בקצב מהיר מאוד, ואני מאמין שייגמר לי המקום בקרוב; וחוץ מזה, הארדיסק נוסף שווה מקור נוסף לגיבויים. לכן אני מעוניין ברכישה של הארדיסק נוסף, שיגלם את האיזון המושלם בין ביצועים לאמינות. ברגע שאקנה אותו, אהפוך אותו לכונן הראשי ואת ה- 160 למשני, לגיבויים בלבד. בחנתי הרבה כוננים-קשיחים שנמכרים בארץ, אבל שמתי עין על אחד מעניין במיוחד - WD2500KS - שנראה לי הכונן הטוב בארץ פרט לרפטורים או ל- SCSI'ים, שנמצאים הרבה מעל לתקציב שלי, או מבוססים למשחקים בלבד.…
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שמעתי מחבר שזה הורס את הארדיסק עם הזמן. יש אמת בדבר?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני כרגע בתהליכים לקניית מחשב חדש המחשב יהיה מחשב חזק מעבד core dua וזיכרונות 1 ג'יגה. אני מעוניין לקנות לחומרה שאוכל לחבר אליה מכשיר וידאו ישן vcr להמיר למחשב ולערוך את קסטות וידאו האלה. המטרות להגיע לביצועים טובים שלא יהיה בעיה של איסנכרוניזציה בין הסאונד לוידאו. ושהמחיר יהיה סביר ולא בשמיים. לבסוף כמובן צריבה למדיה dvd או קבצי avi כם איכויות טובות כמה שיותר. אני מתלבט בין כרטיס טלויזיה \ וידאו (שאין לי מושג מה נחשב איכותי ולא עושה בעיות ) לבין הצורב דיוידי החדש של LG מדגם LG GSA-5169D שאפשר לראותו כאן - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294032,00.html מכשיר בעל יציאות s-video שיכול להמיר ישירות ממכשיר הוידאו VCR או מהטלויזיה אל הצורב ולערוך האם מישהו ממליץ על…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. כשאני רוצה להתקין XP מחדש יש לי אפשרות להגדיר מחיצות. האם הוא יוצר אותן ראשיות או לוגיות? 2. איזו פעולה טכנית עושה דחיסת ה-NTFS? לא הצלחתי למצוא באינטרנט הסבר ברור, וכל מי שאני מכיר אומר משהו אחר. אם יש לי סקטורים כאלה: |אאאאא---| |בבבבב---| איך הדחיסה תעשה? |אאאאאבבב| |בב------| |5א------| |5ב------| |5א5ב----| |--------| או משהו אחר? והאם הדחיסה הזאת יוצרת עומס יתר על ה-HD או רק על המעבד?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא ממש קריטי, אבל יש ב-TMS שני מתאמי 3.5 ל-2.5 של Agestar באותו מחיר (29 ש"ח) מתכת 2T3SI פלסטיק 2T3SP מה עדיף? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שמתכת מוליך/מפזר חום טוב יותר? (לפלסטיק יש מקום למאוורר 80mm אבל אין לי כוונה לשים בכל מקרה..)
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אחרי שהלך לי 3T חיצוני עם ספרייה יפהפיה של סרטים+סדרות וכמו כן גם ג'יגהבייטים של תמונות ורשימת ההשמעה בת ה700 שירים שלי, החלטתי לקחת את העסק של הגיבוי ממש ברצינות. כרגע אני חייל אז אני לא יכול להיכנס בזה בכל הכח אבל אני רוצה לקנות כונן 4T חזק וכשאשתחרר לעשות לו RAID1 בשרת NAS עם כונן זהה. שוב - לקנות כונן אחד פנימי למחשב לבינתיים ולהשתמש בו כשנה ואח"כ להוסיף את השרת ואת הדיסק השני. בו-בזמן ירוץ על המחשב SSD. סיכוי ממש טוב שארצה לעשות RAID0 לשני SSDים כבר בעתיד הקרוב. בגלל שאני לא מבין בתחום בכלל עלו לי כמה שאלות: א. אם על הכונן יש מידע ואז אני עושה לו RAID, אין צורך למחוק את הנתונים. נכון? ב. לביצועים מיטביים, חובה שהדגם של הכוננים יהיה זהה? נפח זהה יספיק? ג. אז איזה כונן…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. במחשב בחדר הילדים יש 2 דיסקים קשיחים, אחד שעליו יושבת מערכת ההפעלה והתוכנות ועוד דיסק של סיגייט בנפח של טרה שעד היום ישבו עליו כל התוכן של הבנות. משום מה היום כשהדלקתי את המחשב אין גישה לכונן. הוא מזוהה בביוס, נמצא ב"מחשב שלי" אבל רואים רק את אות הכונן ללא המידע (הקו מתחת שמראה נפח כללי, מקום פנוי וכו) וכשאני מנסה לגשת אליו אני מקבל הודעת "you need to format the disk in drive d: before you can use it". ב computer management תחת storage הוא מופיע אך ככונן בנפח של 32 מגה עם מערכת קבצים מסוג RAW. יש איזושהי דרך לגשת אל המידע שעל הכונן? לפרמט את הכונן אני יודע, אני מנסה להבין אם אפשר איכשהו להציל את המידע.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני עובד הרבה עם תוכנות כבדות לעריכת וידאו ואפקטים של וידאו. תוכנות כמו אפטר אפקטס ופרימייר לדוגמא. בנוסף עובד גם עם פוטושפ ולייטרום וגם עם קיובייס 7 למי שמכיר (תוכנה דיי כבדה על שלל שימושיה לעריכה ושימוש באודיו) מכורח הנסיבות הרבה משימות ופעולות שמבצעים בתוכנות האלה הן דיי איטיות. כלומר לוקח זמן עד ליישומן המלא מהרגע הקליק על העכבר.. למשל: אם נתת פקודה 'לחתוך' איזשהו קטע, או נתת פקודה כלשהי הקשורה לעיבוד של קטע מסויים, יכול לקחת כמה שניות טובות, לפעמים כמה דקות טובות עד שהפעולה\משימה\פקודה שנתת - הושלמה ובוצעה. השאלה שלי היא - האם כשהתוכנות האלה רצות על כונן SSD, כל הפקודות האלו מייושמות יותר מהר? אני מדבר על המהירות בשימוש בתוכנה עצמה ולא על זמן ההעלאה שלה, א…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אתמול קניתי את הצורב 3500a פלוס הדיסקים של פורטיס - x8 בדקתי בdvdinfo ורשום שהם Taiyo Yuden , כמובן שאחרי זה ביררתי וראיתי שהם לא באמת Taiyo Yuden הם פייק. בכל מקרה קראתי שלאנשים היו התנסויות מעורבות עם הדיסקים , חלק היו טובות חלק רעות , למזלי ההתנסות שלי הייתה מצויינת (לטעמי) כי ה3500a צורב אותם על 12 , וכל "המידע" שצרבתי עליהם על 12 היה קריא והותקן בהצלחה יש לעוד מישהו ניסיון איתם? אם כן מה אתם אומרים עליהם?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. חיברתי דיסק 160 למחשב, ג'ימפרתי כ"סלייב", וחיברתי ללוח ולספק (לספק דרך כמה מאווררים). כשהדלקתי את המחשב הוא נעצר על המסך השחור של xp (נעצר, לא נתקע. הסרגל הכחול רץ כרגיל) ואז הרחתי ריח שרוף. כיביתי מיד את המחשב, ניתקתי את ההרדיסק, וכשנגעתי בו הוא היה חם מאוד. מה עשיתי לא נכון? {הכי בעסה בסיפור הזה זה שזה לא הרדיסק שלי, של שכן שנתן לי לגבות אותו }
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מאביי : https://www.ebay.com/itm/SanDisk-Wireless-USB-Flash-Drive-Smart-WIFI-Connect-Media-SDWS1-32GB-64GB/113920593102?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=414201767258&_trksid=p2057872.m2749.l2649 אני מבין שמסוכן לחבר למחשב התקן נייד שאין לי מושג מה מקורו . בהתכתבות עם אחד המשתמשים בעבר בעניין : הוצע לי לבטל AUTORUN ולבצע פרמוט לכונן - וכל עוד אינני לוחץ על אחד הקבצים (במידה ויש) בכונן , הכל בסדר. ההתכבות הייתה לפני כמה שנים אולי דברים השתנו . מה אתם מציעים לי לעשות ? תודה רבה .
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לWINDOWS יש VIRTUAL MEMORY. במדריך להגדרות SSD שבאתר רשום שיש לבטל את הVIRTUAL MEMORY שעל כונן הSSD ולהגדיר אותו לכוננים המכניים משום שהקריאה.כתיבה המרובות שקורות שם יקצרו לבסוף או אורך החיים של הSSD. האם זה נכון? מה שלי לא מסתדר בהנחיה זו הוא העובדה שאם הגדרתי את הVIRTUAL MEMORY לכוננים המכניים האם לא בעצם וויתרתי על המהירות של הSSD בביצועי מערכת ההפעלה? ואז בעצם אני מוותר על היתרון הענק של המהירות של הSSD שמ.ההפעלה תשתמש בו בצורה המיטבית ביותר? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מעוניין לרכוש כונן קשיח פנימי בגודל 2 טרהבייט. תנו המלצה למשהו מדהים, חסכני בחשמל, ברמה מאוד גבוה, עמיד לטווח ארוך, קיצר איכותי. עד 1 אלף שקל. אני מקווה זה לא משנה איזה מערכת יש לי נכון? תודה לכל מגיב כונן קשיח פנימי Samsung 2000GB HD204UI http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=774445 כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 2000GB WD2001FASS http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748413 כונן קשיח פנימי Hitachi/IBM 2000GB Ultrastar A7K2000 2TB http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=771193 אם אתם מכירים משהו יותר טוב אנא ידעו אותי. האם זה משנה איזה מחשב יש לי?[ ספק, לוח אם, כרטיס מסך וכדומה בנושא]
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, בעקבות הבעיה (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=477043.0) שרשמתי עליה לא מזמן, החלטתי להריץ בדיקה של הדיסקים הקשיחים ב-HD Tune. ביצעתי בדיקת שגיאות ובאחד הכוננים (samsung sp2504c) התגלה בלוק פגום, בנצ'מרק לא הצלחתי לבצע (read error). כנראה זה מה שגרם לבעיה, אחד מהמחיצות הבעייתיות נמצאות על הכונן הזה. מה המשמעות של זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר שלי עם מחשב נייד צריך להוסיף קצת מקום אכסון כי כרגע מה שיש זה רק SSD 128GB. אין צורך בהמון מקום נוסף אלא משהו כמו 128-256 נוספים (אם המחירים לא גבוהים מאוד אז אולי יותר). הדגם של המחשב הנייד שלו זה: http://www.apple.com/macbook-pro/specs-retina/ עכשיו אין צורך או שאיפה לביצועים של SSD, אלא שיתפקד כמו במערכת טיפוסית רגילה להיום שמכילה SSD למ"ה וקשיח לאכסון. מה שאני צריך זה כרטיס מתאים שיספק ביצועים כמו של קשיח נורמאלי ולא איזה קשיח חסכוני בחשמל ואיטי. אין לי בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם יותר (עם משלוח כמובן). ואם למישהו יש כוח להסביר בקצרה על הנתונים שחברות הכרטיסים מפרסמות כדי שאוכל להבין קצת יותר טוב על מה מסתכלים כשבוחרים כרטיס זה יתקבל בברכה. תודה מראש. …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב הכותרת די ברורה ... אני מחפש לקנות הארד דיסק חיצוני כזה בעיקר השימוש הוא לגיבוי חומרים ככה שחשוב לי שלא יהיה מצב שפתאום ההארד דיסק יעלים את הקבצים או משהו רוב השימוש שלי איתו יהיה בeSATA. אין כרגע תקציב ... כמה שיעלה זה מה יהיה (כמובן שעדיף כמה שיותר זול ;D) תודה מראש, איתמר
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, אך מכיוון שאנחנו בדיוק על תפר בין טכנולוגיות מעבדים, אני מעדיף לחכות עם השידרוג הגדול ובינתיים לשפר את הביצועים באמצעים אחרים. אז חוץ מתוספת זיכרון (מ 2GB ל 4 GB) התחלתי לחשוב על קניית כונן SSD. ראיתי שבחו"ל ניתן לקנות כונן של 32GB בערך ב 100$ וזה נראה לי כדאי. האם למישהו פה יש ניסיון עם כונן כזה ? האם זה באמת משפר את הביצועים בצורה משמעותית ? בגלל גודלו של הכונן, אני מן הסתם ישים עליו את מערכת ההפעלה בלבד (אולי בצירוף אופיס) ואת כל השאר על כונן רגיל. האם תהיה לזה השפעה רצינית, בהתחשב שרק מערכת ההפעלה תהיה עליו ? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח ישן(מהמחשב הישן) חיבורIDE.כיצד אני מעביר את הנתונים לדיסק הקשיח החדש חיבור SATA2. לוח אם .GA-P35-S3G לאחר שניתקתי את כונן הדיסקים וחיברתי את הדיסק הקשיח החדש לקח למחשב קצת יותר זמן לעלות. אחרי העלייה לא ראיתי שהמחשב זיהה את הכונן הישן. כיצד אני מעביר את הנתונים מהדיסק הקשיח הישן לחדש.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי 2 הרדיסקים. האחד חדש של 500 והשני ישן (מהמחשב הקודם) עם 160 החדש מחובר SATA השני מחובר IDE האם אני צריך להגדיר יחסי מאסטר סלייב? ואם כן איך אני עושה את זה? הרד דיסק חדש - wd5000aaks הישן - wd1600jb תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קונקי שיהיה בו 1GB מקום פנוי אז איזה אני צריך לקנות איזה סוגים אני לא מבין בכאלה .
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-