אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
היי לכם, אשמח להתייעץ עימכם בנוגע ל2 שרתים שאני עומד לרכוש. אני מתכוון לרכוש שני שרתים של dell: X5620 *2 R610 16GB Dual Rannked RDIMMs אני נמצא בדלימה בנוגע לאחסון, בהתחלה התכוונתי לרכוש 4 דיסקים 146GB 15K SAS כאשר הם יעבדו במערך רייד 0+1. כעת אני מתחיל לחשוב האם כדאי לי להשקיע במערך SSD, והאם כדאי להשקיע במערך SSD ורייד ולקבל ביצועים עדיפים? האם ניתן לשלב מערך של 2 כונני SSD ברייד 0 ומערך גיבוי עם כונני SATA/SAS פשוטים יחסית? (כך אני חוסך כסף במערך הגיבוי להשקעה במערך העובד) שמתי לב שישנם כונני SSD עם ממשק SATA וישנם עם SAS, לשימושי שרת מי מהם עדיף? (בהתחשב גם במערך הגיבוי) השרת מיועד למאגר נתונים מבוסס mysql עם עד אלפי שאילתות בשניה. אני רוצה לשמור את השרת כמה שיותר ורס…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי להתייעץ אתכם בשבוע הקרוב עומדת להגיע לי מערכת חדשה אני בשבועות האחרונים חוקר הרבה על ה SDD הבנתי שיש לו עדין בעיות קצת והוא עדין נחשב בחיתולים למרות הקצבים הגבוהים שהוא מעביר אבל אני שומע פה ושם שיש שגיאות או שהוא מזהה את הכונן בתור 8MB ועוד סוגים של תקלות, בנוסף עדין כונן בגודל די קטן עולה כמעט 600 שקל לעומת רפטור 150 גיגה עולה 450 שקל. רציתי לדעת אם שווה לחכות עוד לSDD משהו כמו חודש-חודשים או לקנות במקומו רפטור או לא לקנות אף אחד מהם כרגע? ולשאלה נוספת כמו שנותנים מעבד I3 לצריכים משרדיים יותר ו I5 לגיימניג ו I7 לעריכות וגרפיקאים אז SDD למי זה הכי מתאים? תודה לכל המגיבים מראש {השימושים שלי: תוכנות הורדה ושיתוף , אופיס , הרבה משחק במשחקים כב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הSSD הידוע של אינטל נמכר בKSP במחיר הזה, המחיר נחשב למחיר טוב? עדיף להזמין מחו"ל? (יש לי את האופציה) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
יש לי 3 HD כ"א של 1 טרה של סמסונג ואני רוצה מהם, אבל הם די מלאים. כעת אני רוצה לעבור לWIN7 ובאותה הזדמנות לפתוח HD חדש. קראתי על החדש של WD Western Digital 2TB 3.5 64Mb Black Edition SATA II WD2001FASS 2 טרה, מהירות גבוהה וכ"ו. דיברתי עם חנות מחשבים, ושם הציעו לי לעבור לSSD. המוצע, הוא של אינטל (80 גיגה). Intel 80GB SSD X25-M SATA II 2.5 SSDSA2M080G2R5 השאלה: האם המהירות של הSSD כל כך משמעותית ששווה לוותר על הנפח ושלם הרבה יותר?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מאוד נהנה לקרוא באתר ובפורום הזה בימים האחרונים והנה אני מעלה את השאלה הראשונה שלי בנוגע למחשב מפלצת שאני מתכנן לקנות בקרוב. המחשבה הראשונה שלי הייתה לקנות חמישה כוננים קשיחים (DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III) ולחבר אותם במערך RAID5 (למה? כי אני רוצה ביצועים טובים ואני מאוד מעוניין ביתירות שמאפשרת התצורה הזו), ולהשתמש במערך הזה להכל. כעת הסתבר לי שאני יכול לקנות בזיל הזול Intel 520 series 180GB SSD (יש למישהו ביקורת על הכונן הזה?). ועלתה האפשרות להתקין עליו את מערכת ההפעלה והתוכנות, ואת כל הנתונים ושאר דברים לשמור על מערך ה-RAID בעל היתירות. מערכת ההפעלה תהיה Windows7 ultimate 64bit. במחשב יהיו ככל הנראה מעבד i7-3930k, כרטיס גרפי מכובד, 16-32 ג'יג…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין ה SSD EVO או ה PRO של SAMSUNG 500GB לבין http://eshop.macsales.com/shop/SSD/PCIe/OWC/Mercury_Accelsior/Tech_Specs ההבדל במחיר הוא בערך 700 שקל, אבל מהירות הכתיבה/קריאה של ה PCI E מהירה משמעותית! האם ההבדל הזה שווה את ההשקעה? או לדוגמא אם אני שם ב RAID 0 2 SSD של סמסונג EVO אחד 500 שני 128 בשני בקרים שונים המהירות תוכפל או שמא ה 128 דווקא יוריד מהמהירות הכללית? אני כרגע מנסה לבנות מחשב "מפלצת" לצרכי עבודה ; מוסיקה/וידאו/VM וכו'
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב נקנה ביחד עם ה SSD לפני כשנתיים. גם אז הוא היה ממש איטי והתוצאות שלו היו ממך נמוכות ב AS SSD אבל לא היה לי זמן לטפל בזה. לפי התמונות תוכלו לראות. איך יכול להיות ש SSD מוציא 50 מגה בכתיבה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לאחר התקנת SSD ניתן לראות בתמונה המצורפת כי הbenchmark יצא עם נתונים נמוכים. ניתן גם לראות כי as-ssd מתריע על בקר שמקונפג כide ולא AHCI. מדובר בלוח Asus P5KC עם שני בקרי SATA, אחד בsouthbridge (נראה לי של אינטל) ואחד נוסף של J-MICRON. כונן הSSD חובר לחיבור הSATA הראשון בבקר שיושב בsouthbridge (בקר של JM משמש לpata וחיבור sata חיצוני). כאשר נכנסים לBIOS ניתן לשנות הגדרה לבקר של JM אולם בבקר של הsouthbridge לא ניתן לשנות הגדרה לAHCI, הוא יושב קבוע על IDE. מערכת הפעלה 7 64bit , דרייברים לעדכון ביוס באתר של אסוס ללוח הנ"ל יש הכי קרוב לVISTA אולם לא ניתן להתקינם (אסוס מספקים תוכנה לעדכון ביוס דרך מערכת ההפעלה אולם עולה הודעת שגיאה של אי תאימות). קישור ללוח: http://www.asus.com…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני אשמח להמלצה על SSD שישמש רק עבור מערכת ההפעלה ואולי עבור משחק או שניים במחיר מינימלי וביצועים טובים עם חשיבות גבוהה בעיקר לאמינות. בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כעקרון לא בוער לקנות SSD, כי המחשב די מהיר. יש לי בלוח האם רק חיבורי SATA2, שווה לחבר אליהם SSD או שלא מומלץ ועדיף לקנות לוח? אני חושב על המהלך הזה בעיקר בגלל שלאחר שהמחשב עולה הוא איטי, ולוקח לו משהו כמו דקה "להתעורר" ולהיות מהיר כרגיל. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
נפח דרוש 480-512 אלא אם יש דיל ממש מטורף בתחום של 240 ואז אלך עליו לשימוש בלפטופ..
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מעוניין להרכיב מחשב גיימינג חדש עם מפרט גבוה. בחלק מלוחות האם עם צ'יפ Z79 יש חיבור sata express חדש שיכול להעביר עד GB\S 10. השאלה היא האם קיימים כבר SSD שבאמת יכולים לנצל את החיבור הזה, כלומר לקבל עדיפות משמעותית על חיבור SATA III. אני מעוניין ב- SSD בנפחים 120 - 256 GB.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, יש לי לנובו g580. ראיתי ב specs שהוא sata III compatible. מה זה אומר? לא הבנתי את הקטע של התאימות.. אם אני שם בו ssd, הוא ינצל את כל המהירות? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה... אני חושב על לפנק את הנייד שלי ב SSD למערכת ההפעלה + תוכנות (נראה לי ש 40GB יספיקו שכן נכון להיום זה גודל מחיצת C אצלי ויש לי עוד 7.5 פנוי) אבל מצד שני, אני לא רוצה לוותר על נפח האכסון של הדיסק המכני. יש לי 2 אפשרויות: 1. לנתק את הכונן האופטי, להכניס את הדיסק המכני לתוך מנשא שיכנס במקום האופטי ולקנות SSD 2.5 רגיל שיכנס במקום הדיסק המכני (אופציה פחות רצויה מבחינתי היות ואני כן משתמש בכונן האופטי אחת לכמה ימים) 2. להכניס SSD לסלוט MINI PCIE פנוי שיש לי (בעקרון יש שם מודם סלולרי, אני לא משתמש בו, הוא מנותק בביוס כדי לחסוך בחשמל ואין לי שום בעיה להעיף אותו החוצה - הכונן האופטי יותר שימושי לי פי כמה וכמה), השאלה שלי, האם יש SSDים בממשק זה ובנפח הרצוי במחירים משתלמי…
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
קניתי SSD למחשב שלי בשביל להתקין עליו את מערכת הפעלה ווינדוס 10 ומסתבר לי שהלוח אם שלי לא תומך AHCI. וגם מדובר בSATA 2 מה בדיוק המשמעות לטווח הארוך של עבודה במצב IDE? איך אוכל להגדיר את פקודת ה TRIM במצב של IDE? אולי שווה בכלל להשתמש בHDD ולנסות למכור את הSSD? מדובר על evo 850 120g
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
בעקבות דיון בפורום צרכנות, פלונטר יצאו במבצע על כונן SSD בנפח 120GB של קינגסטון ב-392 שקלים. האם זה שווה את הכסף, לאדם שרק רוצה לשפר את הביצועים של מחשב העבודה שלו? (לא למשחקים - לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית)
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני כמה ימים הורכזו ב CES הדור החדש של כונני הSSD Micron C400 - שמתהדר במהירות קריאה של 415מג"ש ובמהירות כתיבה של 260מג"ש Ocz Vertex 3 - בעל מהירות קריאה של 550מג"ש ומהירות כתיבה של 525מג"ש . הSSD האלה הם SSD לשוק היוקרתי ולכן גם יעלו בהתאם , למרות שהמהירות מסחררת אני מנסה לחשוב האם מערכות ההפעלה, התוכנות והמשחקים ידעו לנצל את הטכנולוגיה שהכוננים מביאים לשוק , כבר דובר בעבר על בעיות של תוכנה שלא מתאימות לחומרת ה SSD. אישית יש לי 2 כונני Vertex 2 במערך raid0 שמגיע למהירויות של הכונן בודד מהדור החדש ובבדיקות תוכנה הSSD לא מגיע למהירויות שמדהימות שהוא יכול להגיע אליהן בעבודה,משחקים,וכו' , לפי דעתי ואחר בדיקות רק תוכנות בנצמארק יודעות לבדוק ולהגיע למהירות המקסימלים של…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הגיעו 2 חמודים כאלה אלי... השאלה כמובן (שוב) - Raid0 או TRIM ? אני רוצה להתקין היום או מחר... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעוניין לקנות כונן ssd 240 gb וכונן wd black. קראתי על סמסונג 840, אינטל, ו sandisk extreme... אני מחפש כונן עם מהירות קריאה כתיבה גבוהה, אמין ועמיד, עם נסיון שלכם, כל רעיון יתקבל בברכה.. לגבי הכונן בלאק, אני ארגיש הבדל בין הכונן הזה לדיסקים קשיחים אחרים? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-
-
שלום רב, קראתי כל מיני דברים שרצוי להגדיר במערכת הפעלה שרצה מתוך כונן ssd ורציתי את דעתכם. 1. להעביר את תקנית temp וtmp של הווינדוס לכונן המכני כדי למנוע כתיבות מיותרות. 2. להפסיק את פעולת האינדקס 3. להגדיר pagefile ל ...( ?) 4. להשאיר 5 אחוז מהכונן לא מפורמט ו25 אחוז מהנפח - ריק האם מישהו שמבין בזה יכול לעשות סדר בדברים ואולי גם לכתוב מדריך בנושא? תודה
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
שלום חברים. רכשתי בבלאק פריידי SSD של סמסונג מדגם 840. אני רוצה להתקין אותו ככונן ראשי במחשב ועליו להתקין ווינדוס 8. לא יצא לי להתעסק עם SSD בעבר, האם יש דברים מיוחדים שצריך לדעת? עידכוני FIRMWARE מיוחדים? הפעלה של אופציה מיוחדת בביוס? או שפשוט מחברים כמו דיסק קשיח מכני ותו לא?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי SSD חדש זה הדגם: Corsair 60GB Sata3 Force3 GT כמובן אני מתכנן לפרמט עכשיו את המחשב לגמרי ולהתקין את הווינדוס על ה SSD. השאלות שלי הם כאלה: 1. מה צריך לעשות בכדי לשפר את הביצועים ואיך? 2.איך בודקים ביצועים? 3.הבנתי שיש דרך לשלב את ה SSD בייחד עם ההארדיסק הרגיל איך עושים את זה?יש לי סמסונג F3 1TB ועוד שניים של WD כל אחד 250GB בסופו של דבר השאלה שלי העיקרית היא איך אני גורם לכל ההארדיסקים האלו לעבוד הכי טוב בשיתוף פעולה? תודה רבה לכולם!
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי! התחדשתי אתמול במחשב נייד חדש, שמגיע עם כונן nvme מדגם THNSN5512GPUK של TOSHIBA. הדבר הראשון שעשיתי זו בדיקת תקינות כללית לרכיבים השונים, הכונן כמובן היה חדש והציג "בריאות" של 100%. לאחר התקנת כל התוכנות והעדכונים של מערכת ההפעלה, ירדה בריאותו של הכונן ל-99%. מבלבד כונן זה, יש לי עוד 5 כונני SSD במחשבים/קונסולות בבית שהזקן בהם בן כמעט 9 שנים וכולם ללא יוצא דופן על 100%. הכונן היחיד שראיתי שמאבד מאורך חייו הציג 97% אחוזי בריאות לאחר כמעט 4 שנות עבודה. מדוע זה, יש סיבה לדאגה?
-
- 22 תגובות
- 4.8k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום, לפני כשבוע וחצי רכשתי SSD חדש ושמתי לב שחסרה מדבקת אחריות והשנייה בכלל במקום הזוי יש לכך סיבה ? עוד מישהו נתקל בזה ? תמונה מאותו כונן בדיוק מ NewEgg תמונה מהכונן שלי [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי SSD, והשתמשתי ב EASEUS Partition Master בשביל להעתיק את כונן C לSSD (עם copy partition), עכשיו אני רוצה להפוך את הSSD (כרגע H) לכונן C, וכמובן לעשות BOOT ממנו, ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי, משהו יכול להסביר מה אני צריך לעשות? כשאני מגדיר את המחשב לעשות BOOT מהSSD (בBIOS), אני מקבל שגיאה שזה שאי אפשר לעשות BOOT ממנו.
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-