עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם אני על לאופרד עם 4GB זיכרון ושמתי לב שיש פה זליגת זיכרון מטורפת מ500MB בstartup לסביבות ה2.5GB כעבור 6 שעות עבודה, גם כשכל הדברים סגורים חוץ מהדוק והדאשבורד שפועל על ברירת מחדל. חיפשתי על זה וראיתי שהרבה מעידים על הבעיה, כך שהיא לא רק אצלי ואני מאמין שהיא בעיה כללית במערכת (אני עם מערכת מעודכנת עם כל העדכונים) אפילו בויסטה שסטיב ג'ובס אוהב לצחוק עליה, אין זליגת זיכרון כזאת. האם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש. עריכה: עכשיו הכל ברור לי, לפי הActive Monitor כ2/3 מהזיכרון התפוס הוא inactive ולפי ברור שעשיתי זה זיכרון שיתפנה להארדיסק במידה ותוכנה אחרת תצטרך את המקום והוא לא עובר אוטומטית להארדיסק בגלל שם שאם תוכנה תצטרך את אותו המידע היא תקרא אותו מהRAM ולא מהא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by exercise,

http://idigital.co.il/events/handy.html

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  3. Started by cohenha,

שלום אני מחפש קודקים לסרטים לסוסה 10.2 וגם תוכנה שניתן להפעיל איתה סרטים עם תרגום עברי אשמח גם להסבר על ההתקנה

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  4. היה לי עד עכישו פדורה 2 עכשיו החלטתי להתקין גם SuSE אתם יודעים בשביל ההתנסות בכל מיני הפצות אז התקנתי והכל היה שלו ונחמד התקנתי הרצתי את הSuSE בפעם הראשונה הכל נחמד ויפה עכשיו עשיתי ריבוט וצפיתי שיעלה לי המסך הכחול הזה של הGRUB כדי לבחור אם להעלות את הפדורה או הSuSE אבל במקום זה עלה לי איזה משהו ירוק כזה שנותן לי 2 אפשרויות Linux או Failsafe ואני לא יודע איך להעלות את הפדורה יש לי את כל הפרטישנים שלו הסוואפ הבוט והכל וגם נכנסתי לקבצים האלו דרך הסוס אז איך אני מעלה את הפדורה? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף לי דבר ראשון תודה רבה לכולם שעזרו לי להתחיל עם הלינוקס פתרתי הרבה בעיות מעיון בפורום הזה ועכשיו יש לי בעיה אחרת ניסיתי למקפל איזה תוכנה(kthememanager( אם זה משנה גמרתי…

• 0 תגובות
    • 841 צפיות
  5. Started by rhmkr,

היי אנחנו רוצים לחדש את האתר אינטרנט של החברה ואנחנו מחפשים מישהו שיעצב לנו משהו מעניין שיאפשר גם לשנות את האתר בעצמנו וגם חשבנו לעשות חנות קטנה למוצרים יש לנו מעצבת גרפית וגרפיקה למוצרים ואנחנו מחפשים מישהו שישלים את כל זה ויעצב לנו משהו מעניין עיצוב עם פונטים יפים והרבה גרפיקה למשל אם אפשר ליצור קשר דרך כאן ולהמליץ על מעצב אתר שיכול ליצור משהו מעניין יום יפה וביי ביי

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  6. Started by DOGMA,

יש לי סימולטור של מערכת דומיית יוניקס שרץ על לינוקס בטרמינל. הסימולטור מדמה מערכת של פיילר, ולכן גם מתממשק עם הכרטיס רשת. הבעיה היא שהוא מתממשק עם הכרטיס רשת ברמה יותר גבוהה מרמת הDRIVER כלומר אי אפשר להשתמש בכרטיס רשת ווירטואלי, BRIDGE או לעבוד איתה בVMWARE. מהסימולטור ל"HOST" יש פינג, והוא רואה את החיבור טוב ויפה, אולם מהHOST אליו אין שום דבר. ניסיתי להרים BRIDGE ולהגדיר אותו בתור הDEFAULT GATEWAY של הסימולטור אבל זה לא עבד. למישהו יש רעיון איך אפשר לעשות ניתוב פנימי בין "המחשב" לסימולטור? ד"א אני אספק SCR ברגע שאני אצליח להרים משהו שעושה פרינטסקריין, לצערי XWUD לא רוצה לעבוד ומשום מה הXFCE של ZENWALK לא מוכן לקבל את הפקודה SCREENSHOT SCR כמו שהמדריכים מבקשים להוסיף לקי…

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  7. אני כותב youtube-dl -cit --extract-audio --audio-format mp3 אבל זה מוריד רק את השיר הראשון. ניסיתי לפתור תקלות עם https://askubuntu.com/questions/564567/how-to-download-playlist-from-youtube-dl אבל עדיין זה מוריד את השיר הראשון. שניסיתי להוריד את הפלייליסט שמצויין אגב בהסברים אז זה כן עבד (כן הוריד קבצים מרובים של הפלייליסט) איך אני פותר את הבעיה עם הפלייליסט המדובר? עריכה: פתרתי את הבעיה. היה צריך להשתמש בדומיין youtu.be או שזה פשוט עבד בגלל שבחרתי שיתוף קישור של פלייליסט מהתפריט ולא מהשדה כתובת והעתקתי לטרמינל.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by eSLC,

שלום, ברשותי מחשב מק בוק פרו 13 מאמצע 2012 וכאשר אני מחבר אליו מסך מחשב חיצוני או טלוויזיה אני מקבל שגיאה No Signal על המסך החיצוני למרות שכביכול המסך כן מזוהה על ידי המחשב. ההודעה מתקבלת על כל טלויזיה או מסך מחשב שאני מנסה לחבר. החלפתי כבלים ניסיתי גם דרך HDMI וDVI ושום דבר לא פותר את הבעיה ניסיתי לקרוא כל מיני פתורונות שהציעו בגוגל אבל שוב כל הנסיונות כשלו. החלפתי מסכים/טלויזיות קניתי כבלים חדשים כי הייתי בטוח שאין בעיה עם המק אבל כנראה שטעיתי. יש איזה שהן אלטרנטיבות שאני יכול עוד לנסות? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 5.8k צפיות
  9. Started by avi12641,

SteelSeries היא חברת חומרה, בדומה ל-Razer ו-Logitech צוות הפיתוח של SteelSeries Engine פיתח את התוכנה ל-Windows ו-macOS, אך לא ל-Linux הייתי מאוד רוצה שהצוות יפתח את התוכנה ל-Linux, ולשמחתי, זה אפשרי - אם תחתמו על העצומה הזו, שכן נציג תמיכה אמר לי שאם מספיק אנשים יחתמו על העצומה, זה יניע את צוות הפיתוח לפתח ל-Linux המשך יום נעים

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by maorizyo,

האם יש דרך לשחזר את מנהל ההורדות באופןסוסה . המערכת עברה עדכון ומאז אני לא מצליח להכנס לשום אפליקציה בYAST זה רושם משהו בסגנון UNABLE TO CREATE SW USER תודה לעוזרים..

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  11. Started by most,

הורדתי את ה-LIVE CD של PCLINUX. יש את כל ההגדרות האלה בהתחלה שהוא מבקש להגדיר, הגדרתי אותם. יש את ההגדרות של האינטרנט, הגדרתי כל מה שצריך שם אבל אחרי שהוא שואל אותי עם להתחבר לאינטרנט עכשיו, אני עושה לו כן ואז המנורה של ה-ACTIVITY במודם נכבית והאינטרנט לא עובד ב-PCLINUX. שאני עושה ריסט למחשב האינטרנט חוזר לעבוד ב-XP אבל שוב ב-PCLINUX אני לא מצליח להפעיל את האינטרנט. ניסיתי לשנות את ההגדרות של האינטרנט אבל זה לא עזר. מישהו יודע מה הבעיה ? איך אני מסדר את זה ?

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  12. אין לי מושג בזה כלום, אז אם טעיתי בכותרת סלחו לי שמו קוד לאדמיניסטרטור ושכחו את הססמה :-X אני יודע שבווינדוס XP קיים איזה תוכנה שמסוגלת להוריד את הסיסמה... קיים משהו כזה גם במק ? תודה, ושוב סורי אם זה כתוב לא נכון, אין לי מושג בזה...

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  13. לכבוד תחילת פעילותה הנציגות הישראלית של מנדריבה הכריזה על מבצע של משלוח One חינם לכל דורש. One היא גרסת ה- live-cd של מנדריבה וניתן גם להתקינה אל הדיסק הקשיח.

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  14. טוב אנשים הרבה שואלים פה את אותה שאלה האם המודם שלי תומך בלינוקס הנה אתר שמביא סט דרייברים לרוב המודמים http://eciadsl.flashtux.org/modems.php כמובן שכן מודם עם כרטיס רשת תומך!!!

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by chaplin81,

היי, העברתי קבצי מוזיקה מהמחשב הישן (pc) לחדש(mac) חלק מהשירים התוכנה זיהתה, כל השאר בג'יבריש האם יש תוכנה שמסדרת את זה, או איכשהו לעדכן פונטים בתוכנה? תודה

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by gtabak_37,

אופן סוזה 11.1 שוחררה היום. http://linmagazine.co.il/node/view/48358 תוכלו לראות גם בדף הרשמי http://www.opensuse.org/en/

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  17. את זה http://store.apple.com/us/product/M9649G/A , רק שהם לא שולחים לארץ. גיגלתי ולא מצאתי חנות בארץ שמוכרת את זה. גם ב Ebay יש רק מישהו אחד שלא שולח לארץ. מישהו?

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. שלום לכולם ברשותי שרת WIN 2000 עם EXCHANGE 5.5 כיום השרת לא פעיל בגלל שרוב התחנות בעסק מכילות Windows XP Home אני רוצה ליצור שרת LINUX כל שהוא שבעצם יהיה שרת POP3 כאשר הדומיין והאחסון במקום אחר. ובנוסף שרת WEB פנימי לחברה כאשר ניתן להתחבר לשרת מכל העולם ע"י שימוש ב IP הקבוע האם יש אפשרות גם לעשות מעין מירור (שיבצע סינכרון) בין קבצים בתחנות לשרת? אשמח להמלצות ורעיונות בברכה ישי

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  19. Started by Stingray,

היי האם מישהו מכיר מילון עברי נורמאלי לתוכנה הזו?? הורדתי את המילון העברי מהאתר שלהם אבל הוא גרוע!!להרבה מילים נעלמה האות האחרונה משום מה....\-: תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by DarkNess,

אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 951 צפיות
  21. ניסיתי את הבטא האחרונה, גם לא עזר. יש אולי פלאג-אין / תיקון כלשהו לזה? עריכה: טוב נו, מסתבר שאין.. יש המון טיקטים פתוחים על זה וכנראה שמה שנשאר זה לחכות לבטא נוספת...

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by firemebad,

היי בעקבות רכישת כל החבילה , קיבלתי משחק נוסף של Trine בגרסת Mac שאני מוכן לתת במתנה למי שמעוניין. http://www.gamersgate.com/DD-TRINEMAC/trine-mac (מנהלים : מקווה שפתחתי עץ במקום הנכון , אם לא אתם מוזמנים להעביר , עמכם הסליחה.)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני משתמש אם arch linux + radeon 9250 + דרייבר פתוח + KDE ב 2 מחשבים רוב השימוש בכרטיס מסך הוא לאפקטים של הדסקטופ (החלפת חלונות קוביה וכו) ולעבודה הרגילה של KDE (ב qt החדש הוא מצייר את האלמנטים של החלונות כמו combo box וכאלה אם הכרטיס מסך וכך המחשב מהיר יותר) אחריי העדכון האחרון (עדכון של kde ו mesa ו xorg וקרנל) הביצועים של הכרטיס מסך אל הפנים (נראה כמו 1 FPS או פחות) או בכלל לא ניתן לצאת ל composite mode והוא עובד כמו סתם כרטיס 2D מ 1995 לפניי העדכון הכול עבד מעולה וזה כולל FPS גבוה (תנועה חלקה לגמרי) בכל האפקטים בכמה פורומים אומרים שהבעיה היא של KMS בקרנל. אני ניסיתי להפעיל ולבטל KMS אבל ההבדל המקס' שהצלחתי להשיג הוא של כמו עכשו vs יותר גרוע לעוד מישהוא יש כרטיס ATI אם…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by dandany,

שלום , אני די חדש בעניין ה OpenOffice ואני רוצה לדעת כיצד הופכים את הדף ב calc (exel)n שיראה מימין לשמאל ולא משמאל לימין כמו בברירת המחדל ? כלומר ABC ו123 יהיו בצד ימין של הגליון . תודה

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  25. רק רציתי לדווח שיש קליינט לסנכרון של Onedrive for business לאובונטו/פדורה, https://github.com/skilion/onedrive לסטודנטים בטכניון עם Office365 יש טרה של אחסון. אחרי שנים שלא היה פתרון, MS מחפירים, מישהו החליט להרים את הכפפה. מנסה עכשיו.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.