עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. המחיצות שאני חושב ליצור , אגב זה להתקנת RH 3.7 : Swap - 512MB / - 8GB /Boot - 40MB אני יוצר את המחיוצת ע"י התוכנה PARTITIOM MAGIC רציתי לדעת אם להתחיל להתקין או שאני צריך להוסיף עוד מחיצות או לשנות משהו? תדה לעוזרים..

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. היא יכולה לעבוד על PC רגיל? אני יכול להביא אותה חינם... נדלקתי עליה ... שמעתי שחסר לה כמה כפתורים (ממקלדת רגילה של PC) איזה כפתורים? תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by b007,

שלום. רכשתי פוטושופ 7 עבור מקינטוש. ברגע שאני בא להתקין את התוכנה תחת OS 9.2 הוא פותח לי את חלון ההתקנה אני מריץ את ההתקנה. ולאחר כן נאמר לי להיכנס למקום שבו התקנתי תתוכנה ולהריץ אותה (לחיצה על האייקון של הפוטושופ) הבעיה היא שכאשר אני מפעיל את התוכנה המחשב נתקע! ושום דבר לא משחרר אותו חוץ מאיזה ריסט עצבני. מה עליי לעשות על מנת שהתוכנה תעבוד לי כמו שצריך?? (אני כבר נואש) נ.ב. קיימת גירסא ישנה של PhotoShop על המחשב, האם UNINSTALL של הגירסא הקודמת יפתור לי ת'בעיה? אם כן אז איך מבצעים UNINSTALL במקינטוש... אנא עיזרו לי.תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by OmerS,

שלום, יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים ומודם איי די אס אל (כולם מחוברים דרך שקעים להאב) אחד מהמחשבים הוא פנטיום 233 מגה הרץ ישן עם 100 RAM ודיסק קשיח של 13 ג'יגה.. החלטתי לעשות ממנו שרת ביתי, יש לי נסיון עם לינוקס אבל אני מתלבט איזו הפצה להתקין עליו. השרתים שיפעלו על השרת יהיו כנראה: WEB, MAIL, FTP, SAMBA ו TELNET איזו הפצה כדאי לי להתקין?

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by -JobNick-,

שלום, תמיד רציתי לנסות את הלינוקס של SUSE אבל כמו שאתם יודעים ההפצה הזו עולה כסף. לאחר חיפוש ברשת ניתקלתי בקובץ הזה:SuSE-8.1-LiveEval-i386.iso למישהו יש מושג מה זה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by The-Q,

אוקיי, אז ככה, אני די ניובי בלינוקס, אבל יחסית למהירות שקלטתי עד עכשיו אני מקווה שאני אמשיך לקלוט. מה נותן לקמפל את הקרנל? (אוקיי, אפשר לשנות את הקונפיגרציה של הקנרל, יש עוד דברים?) כיצד עושים זאת? (אשמח לקבל גם לינקים בנושא)

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by The-Q,

כפי שאתם בטח יודעים כבר הצליחו להפעיל לינוקס על PS2. חשבתי לעצמי - האם אפשר להפעיל לינוקס על ממיר דיגיטלי? מה צריך בשביל זה? אשמח אם יהיו תגובות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by dmx,

שלום אני כנראה הולך לקנות iBook ותמיד עניין אותי Linux ... עכשיו שיהיה לי מחשב חזק יותר אני חושב שאני ילך על זה! אתם אומרים ששווה לנסות? וד"א - ההתקנה גרפית? עריכה: כמובן שאם אני יתקין אז היא תיהיה מערכת הפעלה משנית ...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by dmx,

אחרי התלבטות קשה... של קנית מחשב נייד החלטתי לקנות iBook שהמפרט שלו הוא: 12.1-inch TFT XGA display 700MHz PowerPC G3 - 512K L2 cache @700MHz 128MB SDRAM memory 20GB Ultra ATA drive CD-ROM AirPort ready AC adapter המחיר שלו עומד על 6786 ש"ח.. בידע... אני אוהב מק... יש לי בבית"ס מקים... ואפשר לומר שאני טוב בזה... (בלי להשביץ) עכשיו מגיעה השאלה... עדיף את ה- iBook החדש או שבאותו מחיר אני יכול לקנות נייד AXP 1500+ .. (ולא אני לא משחק... טוב במה אני ישחק עם הנייד שיש לי כרגע :-\ )... אני מקווה שתעזרו לי בהתלבטות! תודה מראש וקצת תמונות של ה- iBook החדש: רק בשביל העיצוב אני מוכן לרכוש אותו

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by izikd,

יש לי שאלה דיי פשוטה (אני חושב) איפה נמצאות ההגדרות של ה: DHCP, FTP? ואיפה אני מגדיר את ההרשאות של הסאמבה? אהה והכי חשוב: איך אני יכול להגדיר ככה שהלינוקס יקח את הפאקג'ים (packages) בזמן התקנתם לא מהCD אלא מFTP כי למה אין לי CDתקין במחשב?..... בתודה Izikd עריכה: שחכתי להגיד שזה RedHat 8.0

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by imac,

אני שמעתי עליה רק טובות... ורציתי לנסות אותה אבל יש לי כמה שאלות: 1 - ההתקנה קלה? 2 - הבנתי שהיא לא משתמשת ב-KDE או Gnome , אז במה היא משתמשת. 3 - מחיצה של כמה מומלצת לה? 4 - לא הבנתי מאיפה מורידים אותה! אני נכנס לאתר אבל אני לא יודע מה לבחור אז בבקשה אפשר לינק ישיר? בתודה מראש imac!

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. יש לי מסך אפל סטודיו דיספליי 17 אינץ'. כמו כל דבר אחר גם עליו מצתבר אבק. כמובן שאני לא אעביר מטלית רטובה.. אז מה כן? מצטער על השאלה הטיפשית אבל אם יש למישהו כאן מסך כזה או כל LCD אחר אני אשמח לתשובה... איל

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. טוב, אז ככה, הפורום הזה ממש מת! הדרך היחידה להעיר אותו היא להקים איזה פרויקט חביב. למשל לעשות מדריך למשתמש המק המתחיל או משהו בסגנון שיגרום לאנשים להיכנס ולהפוך את המקום הזה למלא חיים. ובנושא אחר: איזו תוכנה ממולצת לכתיבת html, css. javaScript, Php וכו... ? ובנושא אחר: יש למישהו מושג איך להריץ מעיין שרת פנימי בכדי לבדוק סקריפטים ב-php?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by be_sound,

שלום ותודה מראוש יש לי מאק 9500 mhz200 ויש לו מערחת 9.0.4 אני רוצה לפרמת ולהתקין את אותו מערכת והמחשב לא מאפשר לי לעשות את זה מה עושים שוב תודה ברק

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by be_sound,

אני מחפש את מערכת ההפעלה MacOS 9.1 שתואמת למחשב powerPC

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by OmerS,

שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. אז ככה יש לי מחשב עם RedHat 8.0 ויש לי מחשב עם XP והם מחוברים ברשת. המודם נמצא במחשב עם הXP אז ככה המחשב עם הלינוקס יכול לגלוש באינטרנט ואפשר לעשות פינגים משני המחשבים. אבל מה, הפעלתי את שרות הhttpd ואת הFTP, במחשב עם הלינוקס ואם שם אני נכנס לFTP או לאתר זה נכנס, אבל מה במחשב עם הXP זה לא נכנס מאיזה שהיא סיבה שלא ידוע לי....אבל יש פינגים מישהו יכול לעזור?? למה אין תקשורת?? נ.ב. סליחה על הבורות אבל מה הפקודה של הIPCONFIG בלינוקס? בתודה IZIKD

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by frozen_sun3,

אני מצטער, אם השאלה נשמעת לכם טיפשית או משהו. אני ממש משתמש טרי (מלפני יומיים). אם אפשר לעזור לי ע"י כך שתגידו לי איפה אני יכול את הדבר הנ"ל. אם כבר מדברים על זה יש גם תמיכה לכול סט התוכנות של MICROMIDEA? FLASH and stuff? תודה רבה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. עדכנית לעכשיו אני משתמש בMANDRAKE 9.0 שהיא ממש מעולה ד"א. BUNDLE התוכנות שבאות איתה הוא עצום. הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמעט כלום על לינוקס. עד כה ההתנסאות של איתה הוא לא רע ואני אוהב מה שאני רואה. אני הורדתי כמה תוספות בסיסיות כמו LICQ ותוסף לFLASH וJAVA. הבעיה שלי שאני לא ממש יודע מה עושים איתם. אני הבנתי שהם סגורים להם במן תוכנה שחופפת לWINRAR\WINZIP בחלונות. אני עשיתי להם"EXCTACT"והלכתי לתקייה שלהם. בתוך התקייה אני רואה כמה קבצים, אבל אף אחד מהם לאחר לחיצה לא עושה משהו מועיל. זה נראה כיאלו אני לא עושה משהו נכון. אולי אתם יכולים להסביר איך אני מתקין פה תוכניות? איזה קובץ אני מחפש, דרך איפה להתקין וכו...? בבקשה תהיו סבלנים איתי. אני לא ממש מבין במערכת הפעלה הזאת, אבל א…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. יש לי על דיסק אחד: WindowsXP ועל האחר Mandrake 9.0. אני רוצה שהוא ישאל אותי באיזה מערכת הפעלה להשתמש לפני שהוא עולה. האם זה אפשרי? אם כן, כיצד?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. עקב כל הדיונים על הפצות, עלה רעיון, כל אדם, יכתוב על הפצה בודדת שיש לו ניסיון אתה, לטובה ולרעה. כמה בקשות: תשמרו על רמת דיון, בלי שטויות. כל אחד ברמה שלו (ניובי יגיד שהוא מצא את הממשק וההתקנה נוחה, לא 'מהבטא שרצו שאבדוק, ראיתי שהתמיכה במודולי XZX היא כזאת וכזאת', ומקצוען ידבר בשפה שכולם יבינו, לא שיש בעיות בcrond, שהוא לא יוצר לוג כמו שצריך, כי את רוב האנשים כאן, זה ממש לא מעניין.) אני מבקש חוות דעת מלאות, ולא 'חביב'. אין בעיה עם כך שתחלקו על אנשים אחרים, אבל יש דרך לעשות את זה, ויש חובה לנמק את זה, כי 'זה זבל', זה לא בעיה להגיד. אני מבקש גם להוסיף דיעות, ולא רק לקטול. let the show begin! אני אתחיל. RedHat Linux 6.1. ההפצה שהכי אהבתי, נוחה, מהירה. קלה (מבחינת מהירות) דיסק…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by yuvalbit,

היום כנראה (מקווה)אני אתקין לינקוס אבדוק מזה....(בחייים לא נגעתי בזה) אז אם יש לכם טיפים עצות וכו' תכתבו זה יואיל לי מאוד. ;D

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by imac,

אני מנסה להתקין לחבר שלי Redhat 7.3 ושאני מגיע לחלק של ניהול המחיצות.. שאני לוחץ על אחת משלוש האפשרויות אז הוא אומר לי בערך הודעה שתוכנה אחרת מנהלת את המחיצות ומשהו כזה... משהו יודע מה הבעיה כי אצלי הכל חלק! נ.ב - למי יש פה רדהט ו-מודם ADSL ITEX שיצור איתי קשר דחוף! ICQ EMAIL...

• 4 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים