עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by imac,

דעות, תגובות, הערות... אתם חושבים שכדאי לנסות אותה? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by X - DreaM,

אני רוצה להתקין לינוקס רדהט 8........ אבל זה 5 דיסקים!!! וזה מוריד לאט - 3 וחצי שעות לדיסק! צריך את כל הדיסקים בשביל להתקין או רק 1 כמו במנדרייק 8.2?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני מצרף רשימת תוכנות חינמיות שמצאו חן בעיניי ואני משתמש בהן. אתם מוזמנים לצרף עוד תוכנות לרשימה ובכך ניצור יחדיו "קטלוג" תוכנות חינמיות למקינטוש. RBrowserLite- ,תוכנת ftp מצוינת -http://www.rbrowser.com/RBrowserLite/RBrowserLite.html מיץ פטל - תוכנת צ'יטוט באי סי קיו המאפשר דיבור בעיברית -www.mitz-pettel.com iCal calling iTunes - תוכנה המאפשרת "לחבר" את ה-iTunes וה-iCal. אתה בוחר שעה ביומן של ה-iCal וה-iTunes מנגן - http://www.malcolmadams.com/itunes/itinfo/icalcallingitunes.shtml Wings 3D - תוכנת תלת מימד מצוינת. שווה הורדה!! - www.wings3d.com Pov-Ray - תוכנת רינדור מומלצת www.povray.com זהו בינתיים, אתם מוזמנים להיצטרף ולתרום.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. בעיה בהגדרת מדפסת התומכת ב APPLE TALK למקינטוש OS 9.2... הבעיה היא שהוא לא מוצא אותה ברשת. יש איזה אפשרות לגרולו למצוא אותה? ב CHOOSER היא לא מופיע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by cool zero,

יש לי לינוקס רד באט 6.2 ואני לא מצליח לחבר אותו לרשת אני עובד בlan אם ראוטר והאב הלחתי להגדרות כל התקנה ואין שם אפשרות לחיבור lan רק חיבור של חיוג מה אני עושה? בתודה מראש cool zero

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by SoapSeller,

פעם, בימים שעוד היו איסויים של סיוז התקנתי אותה, ונשארו לי זכרונות טובים מאוד ממנה. אז החלטתי להתאמץ, ולהתקין אותה מהרשת. ביזבזתי כמה דקות בלבדוק את המהירויות של המירורים השונים, עד שמצאתי את המהיר ביותר באותו רגע. הורדתי את האיסו של ה20 מגה, צרבתי, ועשיתי BOOT. תוכנת ההתקנה גילתה בקלות את כול החומרה במחשב שלי, יותר טוב מרד-האט למשל שעשתה לי בעיות עם הכרטיס רשת PCMCIA שלי. הכנסתי את הכתובת של השרת אפטיפי, והתקנה התחילה להוריד את השלבים הבאים בה. בניגוד למה שנטען כאן בעבר, ההתקנה היא בהחלט מעשית, התקנה שכללה ממשק גראפי מלא(כולל KDE ו GNOME) ותפסה בערך 1.7 גיגה לקחה 4 שעות, על נייד 366 עם 256 RAM וADSL 1.5 של בזק בינלאומי. לדעתי YAST2 וכול מערכת ההתקנה של סיוז הם מהחזקים וה…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם, הסיפור הוא פשוט:HDA=דיסק קשיח שאליו מטותקן לינוקס HDB=צורב HDC=דיסק קשיח שאליו מותקן לינוקס (שלו אני רוצה לעשות MOUNT) וHDD=סידירום. אז ככה אני כROOT כותב את הפקודה הבא:mount -t vfat /dev/hdc1 /mnt/windows הכל עובד ניפלא הוא עושה לי MOUNT לספריה שבקישתי אבל מה ההרשאות של הספריה mnt/windows/ הם של ROOT ואני כUSER רגיל לא יכול לגשת אליהם. ניסיתה לשנות את ההרשאות בעזרת chmod ולא עזר הוא מסרב לתת גישה לUSRER רגיל. הדבר הכי מוזר זה שכאשר אני עושה UMOUNT לדיסק הפריה הופכת להיות נגישה לUSER רגיל (כמובן שאין בה כלום עכשיו). אז איך אני נותן הרשאה USER רגיל לראות את ההרדיסק שלו עשיתי MOUNT ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום כולם שמעתי מהרבה אנשים על לינוקס ואני מאוד רוצה לדעת איזו גירסה הכי טובה בשביל אדם שאין לא מושג מזה הwindows הזה אם זה יעזור לכם אז תיסתקלו על פי המפרט

• 20 תגובות
    • 5.2k צפיות
  9. Started by The-Q,

התקנתי OPEN OFFICE ואני מעוניין להחליף את הפונט של הממשק בפונט אחר (שנמצא בעצם בספריית הפונטים של OPEN OFFICE). הכיצד? תודה לכולם. ;D

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Mr Gadget,

עד כמה שידוע לי זה שאי אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL אלא רק דרך מודמי Alcatal ואורכית נכון? אם אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL תוכלו לתת הסבר איך עושים את זה ב RH 8.0 תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by -JobNick-,

תמיד רציתי לראות מה זה FLUXBOX זה נירא די פשוט ועם זאת היכולת שלו להריץ תוכניות של KDE ושל GNOME בנוסף קסמה לי, בנוסף לכך הוא אמור להריץ דברים יותר מהר הרי אין לא את כל הפריפרייה מסביב כמו שיש בKDE או GNOME. אז בקיצור הורדתי אתמול SOURCE של הגירסא היציבה החדשה ביותר קימפלתי,התקנתי עכשיו איך אני מפעיל אותו? המערכת שלי עולה אוטומתית במצב גראפי (יש את הKDM MANAGER) וברשימה של הGUI שאני רוצה שיעלה אין את הFLUX שלי. עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך אני מכניס אותו לרשימה הזו או איך אני טוען אותו בלי להכניס לרשימה לא ממש הכפת לי אני פשוט רוצה לראות אותו בפעולה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by So-ReR,

שלום. למרות שכמה מפה ניסו לעזור לי זה לעזר לי מה לעשות אני קשה תפיסה :'( ניסיתי לפי המדריך הזה : http://www.linuxisrael.co.il/heb.html ולא הבנתי כ-ל-ו-ם הודה מאד למי שיעזור לי אני מנסה ב- KDE

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Mr Gadget,

אני די חדש בעניין של Linux והייתי רוצה לדעת מה אני צריך להוריד מהאתר של Nvidia אני משתמש ב RH 8.0 http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_display_ia32_1.0-4191 האם להוריד GLX RPM ואח"כ NVIDIA_kernel-1.0-4191.rh80up_2.4.18_18.8.0.i686.rpm ???

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by ice-stuff,

שימו לב!! השאלה היא לא באיזו מערכת הפעלה אתם משתמשים אלא ע"פ דעתכם מה היא המערכת הטובה ביותר. אני רוצה גם לקבל תגובות ואולי להתחיל פה איזה ויכוח טכני בין החסידים של מערכת זו או אחרת

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by The-Q,

הורדתי לי KOPETE, הייתי מאושר. התקנתי, פתחתי. אני מסוגל לכתוב הודעות בעברית, אך לא מסוגל לקרוא הודעות בעברית, לראות שמות של אנשים בעברית (מה שלא ממש מפריע לי את האמת). למישהו יש דרך לסדר את הבעיה או שיש חלופה?

• 0 תגובות
    • 950 צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

הורדתי RH 7.3 צרבתי את הדיסקים וניסיתי להתקין את RH שאני מנסה להתקין את האפשרויות ש linux נותן בהתקנה ההתקנה עוברת בסדר. אבל שאני מסמן Everything אני מקבל הודעת שגיאה אחרי זמן קצר ההודעה אומר Missing file ... the file cannot be opened cuz bad media ההודעה קוראת מתי שהוא מנסה להתקין X windows system 11 אחרי כמה לחיצות של OK הוא ממשיך את ההתקנה. חשבתי שזה כנראה הדיסק שעליו צרבתי אבל עשיתי לו FULL ERASE(CDRW( ממה יכולה לנבוע הבעייה?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by tb0001,

עקב סיבות אישיות (לא משהו רע, אל תדאגו) אמיר נאלץ לעזוב את האתר והפורום, ת'רד זה ישמש כת'רד פרידה מאמיר והוקרה על כל תרומתו הרבה. אמיר, קודם כל אני רוצה להודות לך על כל עזרתך ותרומתך הרבה לי באופן אישי ולשאר משתמשי הפורום והאתר, הידע הנרחב שלך עזר לנו רבות, ואני אישית נהנתי לשוחח איתך באיי סי קיו על שלל נושאים ולקרוא את הודועתייך בפורמים השונים. עזרת להרבה משתמשים חדשים להתחיל לעבוד עם לינוקס וקידמת את נושא הלינוקס באופן כללי. אלכס (CoronaLove) ואנוכי נחליף אותך בניהול הפורום ונקווה להמשיך את מה שהתחלת. תודה לך על הכל, מקווה שתקפוץ לבקר מפעם לפעם אדי.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי כמה שאלות

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by -JobNick-,

שוב שלום לכולם, עם הICQ הסתדרתי הורדתי את SIM ICQ זה פשוט ניפלא לו נופל בכלום מהICQ של וינדוס העברית עובדת נהדר והכל ממש טוב בקיצור אני ממליץ בחום (אוהל את הLICQ בלי מלח). עכשיו נישאר לסדר את העברית בMOZILLA ואני יהיה מרוצה עד השמיים. אז ככה, התקנתי בעזרת הFONT INSTALL של KDE את הפונט של DAVID וMRIAM ועכשיו אני רוצה להגדיר אותפ במוזילה (MOZILLA). אני נכנס לEDIT->PREFERENCES שם אני הולך לAPPEARANCE ושם לFONTS,עכשיו ב"FONTS FOR" אני בוחר HEBREW ונחשו מה הפונטים היחידים שאני יכול לבחור הם SERINF וSANS SERIF (את הפונטים האלה אני יכול לבחור תחת קטגורייט הPROPORTIONAL) בשאר הקטגוריות של בחירת פונטים אני יכול לבחור רק את 3 פונטים שהם MISCFIXED ELFFIXED ועוד אחד. איך לעזעזעל א…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by So-ReR,

לפני יומיים התקנתי לינוקס RH 7.3 אני ניוב, אז ככה : כל פעם שאני מתחיל את המחשב עם לינוקס בתפריט לפני שזה נענס זה רושם לי הודעה משהו כזה : Bring interface for Eth0 שזה הכרטיס רשת שלי ואני לא יודע איך להגדיר אותו מישהו יכול לעזור לי תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by The-Q,

שאלה קטנה שבאמת שכחתי איך עושים משהו ולא מצאתי פיצלתי עוד מחיצה בשביל HOME, ועכשיו אני רוצה להשתמש בה כ-HOME. איך אני מגדיר את זה בלינוקס? תודה, קיו.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Mr Gadget,

האם אני יכול להגדיר מחיצות דרך ההתקנה של RH 7.3? boot/ <Swap> / זאת אומרת שהוא יעשה את המחיצות בעצמו.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by -JobNick-,

אהלן לכולם, אז ככה בסופו של דבר התקנתי את SUSE 8.1 הכל טוב ויםה שיפצרתי אותה קצת והכל עובד נהדר, חוץ מנושא אחד והוא העברית. את ההודע הזו אני כותב מMOZILLA 1.0.1 כי זה מה שבא עם ההפצה והעברית עובדת פה לא רע (חוץ מהעובדה שהפונטים מגעילים). בKDE אין שופ בעיה בעזרת CTRL+ALT+K אני מחליף שפות, אבל יש בעיה אחרת. פעלתי לפי מדריך אחד בשביל להגדיר מקלדת עיברית בלי קשר לKDE. אז ערכתי את הXF86CONFIG הוספתי את השורות של הXKBLAYOUT ואת השורה שמדליקה את הLED שך SCROLL LOCK בשביל האינדקציה. עכשיו אני כן יכול להחליף לעברית בGNOME אבל הוא פשוט לא כותב כלום הסמן פשוט תקוע. אז הלכתי לשלב הבא פתחתי את הSHELL וכתבתי בו את הפקודות הבאות EXPORT LANG=HE וEXPORT LC_ALL=HE_IL עשיתי LOCALE זה הראה ל…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Mr Gadget,

1.האם ישנה דרך להוריד RH 7.3 דרך FTP? 2.במה Linux שונה מ Windows פרט למשאבי מערכת.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים