לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
כיצד? או במילים אחרות How to change permissions and owner to a set of files and folders tree?
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
, אני מנסה להתקין OpenCV (ספריית ראייה ממוחשבת בשפת C) לעבודה עם אקליפס בלינוקס (אובונטו 7 ומשהו). אני חדש בלינוקס ולכן עוקב צעד אחר צעד במדריך http://opencvlibrary.sourceforge.net/InstallGuide_Linux אחרי ההתקנה אני פותח פרוייקט באקליפס ומנסה להוסיף את cv.h, ומקבל שגיאה מהאקליפס שהקובץ לא קיים. אני משער שהבעיה בקינפוג הPATH, כי כשאני מבצע את הבדיקה בסוף, make check, כתוב שכל הבדיקות עברו בהצלחה. מה שעוד קרה בזמן ההתקנה, הייתי צריך להתקין את g++ כדי להקמפל את קבצי המקור של הספרייה, וגם לא היה כתוב לי בשום שלב ---------------------------------------------------------------------- Libraries have been installed in: /opencv_library_install_path/opencv-1.0.0/lib …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה לספר או אתר שממנו ניתן ללמוד בסיס (וקצר יותר מזה) של לינוקס. תודה למי שייעזור.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
היי לכולם. החלטתי להתנסות בלינוקס ובעקבות ההמלצות פה הלכתי על אובנוטו החומרה- מחשב סלרון ישן "נקי" שכולו מיועד למטרה. (כרגע מפורמט לWIN בשתי מחיצות) אבל "נקי" לחלוטין מכל תוכנה או מערכת הפעלה הפעולות שעשיתי 1. הורדתי או אובונטו Ubuntu 7.10 מהאתר הרשמי - צורת LIVE CD 2. צרבתי בנירו בצורת אימג' (גם הופיע לי הסימן של אובונטו שבדקתי במחשב) 3. שיניתי הגדרות בסלרון כך שהאתחול יהיה מהדיסק 4. הכנסתי את הדיסק והפעלתי. 5. הופיע ההודעה : disk boot failure, insert disk system disk and press enter מה עשיתי לא נכון ואיך אני מתקנת את זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום . אני משתמש ב Redhat 8 ובקרוב אעבור ל 9 . ברצוני להתחבר למחשב לא דרך SSH , Telnet and sons . אני רוצה את ה Xwindows דרך איזשוהיא תוכנה שתרוץ ב windows Xp , שתתן לי אפשרות לגישה GUI למערכת ( סתם ליופי בנוסף לגישה הרגילה ) .
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
האובנטו תופס לי איזה 14 גיגה במחשב...יכול להיות שזאת הסיבה והוא מאט לי קצת את השימוש ב xp הרגיל ? או שאין קשר ?? יש גרסה של לינוקס שתופסת פחות ?
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
המאווררים של IMAC שלי עובדים במהירות מקסימלית קבוע יש אפשרות לשקח עם עוצמת המאווררים הם פועלים במהירות מקסימלית אפילו שלא לצרוך
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
יש לי בבית רשת של מספר מחשבים בעלי חלונות ומחשב אחד שמותקן עליו לינוקס ומודם. מישהו יודע איך אני יכול להפוך אותו ל "שרת פקסים" -דהינו שאני אוכל לשלוח מכל המחשבים ברשת פקסים דרכו, ולקבל אליו פקסים שאפשר יהיה לקרוא אותם משאר המחשבים? תודה על עזרתכם
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מנסה להתאים DUAL MONITOR בלינוקס קובונטו אך ללא הצלחה. בהגדרות MONITOR אני נכנס כ ADMINISTRATOR ומשנה את ההגדרה אך עדיין המסך השני אינו פעיל. כרטיס המסך הוא FX5500 . ב XP כן הצלחתי להפעיל את התכונה הזו. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני כבר כמה ימים מנסה להבין מזה מקינטוש? אני בדקתי בחוקים של הפורום אבל לא כתוב שם כלום על זה וגם עם חברים אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על מה מדובר... בתודה מראש yosda-boy
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
בזמן האחרון קצב ההורדה שלי נע בין 28 ל32 קילו בייט , ויש לי אינטרנט של 1.5 מגה ביט. אני אמור להוריד בסביבות ה190.. התקשרתי אתמול ל012 והתקלה לא היתה אצלם והם הפנו אותי לערוצי זהב, שבדקתי איתם וגם איתם אין בעיה כי כשהמחשב לא היה מחובר לאינטרנט היה אפשר להוריד במהירות מקסימלית מהאתר של הוט. עשינו בדיקה בcommand על מנת לבדוק כמה פורטים פתוחים (netstat -a) או שככה לפחות הם הגדירו את זה, ולטענת הנציגת שירות יש לי יותר מדי פורטים פתוחים (10 כשהמחשב לא מחובר לאינטרנט). מה שהם הציעו לי לעשות זה בדיקת וירוסים על מנת לראות אם יש גורם כלשהו במחשב שגורם לאיטיות בהורדה יש לי בעיקרון אנטיוירוס שפועל כל הזמן והתקנתי גם עוד אנטיוירוס היום, ובדקתי בשניהם, ובשניהם הוא לא מצא שום וירוס. י…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
שלום, התקנתי את פדורה 7 (מערכת הפעלה משנית) אחרי זמן מסויים שהמערכת עובדת, נשמעות נקישות.. לדעתי זה או מהסי די או מהדיסק הקשיח.. מישהו מכיר את הבעיה ?? ושאלה נוספת, איך ניתן להסיר את פדורה בצורה חוקית כך שהמחשב יפעל על XP כרגיל ותהיה גישה ל-2 הדיסקים הקשיחים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום, ברשותי שרת דואר Exchange ואני מעוניין ב- Mail Reley מבוסס לינוקס. הבנתי ש- Postfix יכול לעשות את העבודה, אולם לא מצאתי מדריך באינטרנט להגדרת postfix לשרת exchange. ברשותי שרת centos שעליו אני מתכוון להתקין את המערכת. תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
i cant write in hebrow now but its not the problem i am going to finish installing beryl on ubunto 7.04 and i need to do this now Go to System > Preferences > Sessions Click the New button Type "Beryl" (no quotes) for the Name text box Type "beryl-manager" (no quotes) for the Command text box Click the OK button but where is the sessions i cant find him ? what is his name in hebrow in there ty
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-