עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  2. Started by adlanm,

אוף אוף אוף אתמול התקנתי לינוקס רד האט 9 ואני לא יכול לרשום בעיברית, אני יכול לקרוא עיברית. נ.ב: רשמתי את זה במחשב של אחי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב הבא: INTEL CELERON 500MHZ VIA MOBO 128MB SDR VOODOO 3 3000(משנה?) SEAGATE 40GB 7200RPM ללמוד לינוקס על המחשב הזה, הוא לא מחובר לנט לכן לא צריך משהו מיוחד. איזו גרסא להתקין ואיזו הפצה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by By,

אני רוצה להתקין את מנדריק 9.1 כמערכת הפעלה שניה. אני רוצה להתקין את מנדריק על מחיצה שהיא לא ריקה. ואני קראתי שבשביל להתקין לינוקס צריך לעשות 3 מחיצות קטנות שעליהן יותקן הלינוקס. אז השאלות שלי אני צריך לעשות את המחיצות לפני ההתקנה או שהם נעשות לבד בהתקנה? וההתקנה תיפגע בדברים שיש לי במחיצה? ובדברים שמקושרים לווינדוס? ד"א על תישלחו לי לינקים לאתר של guides4u כי הוא לא עובד

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by susuFOX,

מישהו יודע איפה יש חבילה של אייקונים של אופיס לחלונות?... כאילו המבריקים של המק?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Ido.G,

היי, קודם כל פירוט גרסאות וכדומה: Mandrake Linux 9.1 Canon BJC 3000 Open Office 1.1 (אבל הבעיה היא בכל תוכנה דומה).... שאני מנסה להדפיס טקסט, הטקסט מודפס כאילו הוא תמונה. שמדפיסים בווינדוס למשל, אז ההדפסה היא "פונטית"... אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה. המדפסת מזהה שזה פונט...... שאני מדפיס טקסט בלינוקס זה מדפיס את זה כאילו זוהי תמונה.... כלומר פשוט מזהה את הפיקסלים ומדפיס, לא לפי הפונט. אני מקווה שהבנתם את הבעיה.... בקיצר, איך פותרים את זה? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  7. Started by ybdltd,

אולי זה לא המקום הנכון אבל אני צריך כזה דבר דחוף ....תנו לי רק שם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  9. ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי אני לא מצליח להגדיר ובגלל זה לא פועל לי האינטרנט :\ מה לעשות ? איך להגדיר ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. Started by b_29,

האם מישהו שמע על שרת פקסים שאני יכול להריץ על לינוקס ולמשוך ולשלוח פקסים דרך תחנות WINDOWS XP תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  11. Started by Ido.G,

היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.

12. Started by mishiago,

יש לי לינוקס 9 ואני לא מצליח להריץ קבצים כלשהם. התקנתי wine ועדין לא הצלחתי להריץ קבצים, לדוגמא עם הסיומת EXE. הלינוקס מראה שכאילו ה WINE לא מותק במחשב. ניסיתי גרסאות שונות ולא הצלחתי. כמובן שניסיתי להסיר ולהתקין מחדש כל פעם. עיזרו לי בבקשה לתקן את הבעיה ה"מגעילה" הזאת. תודה מראש!!!

13. Started by orenr,

במחשב בעל 2 מעבדים וזיכרון פנימי בנפח של 2 ג"ב, מותקנת גירסת Redhat 7.3. לפני הפעלתו של יישום מסויים, System Monitor מראה Physical Memory פנוי בנפח של כ-1600 מ"ב. לאחר הפעלת היישום וביצוע פעולה מסויימת (המתבצעת פעם אחת בכל בוקר) הזיכרון הפנוי שנותר הוא כ15 מ"ב והCash Memory תופס כמעט את כל הזיכרון הפנימי (מעל 80%). האם מישהו יודע כיצד לפנות זיכרון Cash Memory ללא איתחול המחשב ? מודה על עזרתכם, אורן ר.

14. Started by tomz,

i just bought a new comp used for a server, it has the wd raptor sata 36gb 10000 rpm i tried installing debian on it, but it doesnt recive anything i cant load anything because it cant find the sata drive if someone knows which linux will work with this drive\how to make it work with debian?

15. Started by Vatos-Locos,

אני מנסה להתקין Ircd , ניסיתי 2 גירסאות של אנריל, וגם בהמות ובכולם עושה את אותה הבעיה, מצורפת תמונה דרך אגב זאת מערכת רדהט 9, הותקנה החבילה המלאה! ככה שקשה לי להאמין שחסרים פאקג'ים

16. כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.

• 1 תגובה
    • 899 צפיות
  17. יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by starter,

התקנתי את הלינוקס רד-הט 9 ככל הנראה לא אמרתי לו לעשות בוט מMBR או משהו כזה.. אז עכשיו אם אני לא מפעיל אותו אם הדיסקת שלו הלינוקס בכלל לא עולה אבל אחרי שהוא עלה מהדיסקט האו מגיע למין קונסול שאני לא יודע מה לכתוב שם... מה אני צריך לכתוב ואיך אני מגדיר שתיהיה לי אפשרות לבחור בין ווינדוס ללינוקס ? תודה מראש.. חן.

19. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני צריך המלצה למקינטוש שיאפשר לי להקליט כמו שצריך, היום אני עובד על CUBASE SX על PC אבל אני רוצה להעביר את הכל לעבודה על מקינטוש (בגלל היתרונות הרבים שלו בישומים כאלה) אז אני צריך המלצה למקינטוש+מסך עד 8000 ש"ח תוכנה ומיקסר אני רוכש בנפרד. תודה

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  20. Started by FiRePOweR,

שלום . אני משתמש ב Redhat 8 ובקרוב אעבור ל 9 . ברצוני להתחבר למחשב לא דרך SSH , Telnet and sons . אני רוצה את ה Xwindows דרך איזשוהיא תוכנה שתרוץ ב windows Xp , שתתן לי אפשרות לגישה GUI למערכת ( סתם ליופי בנוסף לגישה הרגילה ) .

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  21. Started by natla,

הסתכלתי באתר של RedHat לבדוק האם היא תומכת באופן רשמי במעבדים של AMD. אולם מצויין שם שהיא תומכת ב -Athlon עם core של thunderbird ולא מצויין שם ה- Barton. האם יש למישהו מושג האם זה יעבוד על הברטון ? האם זה משנה בכלל ?

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  22. בבקשה םע מישהוא מקיר

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  23. Started by orly,

מעוניינת לקנות מצלמה טובה לגרפיקאית ב500 דולר. מישהו מכיר אחת טובה??

24. Started by korn666,

יש לי רד האט חדש אף פעם לא השתמשתי בלינוקס זה פעם ראשונה עכשיו אני לא יודע איך להתחבר לאינטרנט יש לי ADSL של בזק בינלאומי מודם USB חיצוני שפועל עם חייגן וזה לא אינטרנט בכבלים אין לי כבלים מה שכן בוינדוס אני מתקין את הדיסק שקיבלתי עם המודם וזה פשוט מכין חייגן בלינוקס לא מה אני עושה תודה על העזרה לכל מי שיעזור

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  25. שלום אני התקנתי לינוקס RH 9 ואני רוצה ליצור חייגן יש לי מודם אלקטל לא משודרג ואני רוצה לדעת כיצד עושים זאת והסבר עם תמונות אפילו יעזור מאוד תודה מראש ניר,

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.