עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by elio,

הי, יש לי כרטיס רשת ISA ישן, נראה לי מסוג NE2000 יש לו יציאת BNC וגם RJ45 וג'מפרים גם ל IO וגם ל IRQ. אני מנסה להפעיל את הכרטיס ב Linux Mandrake אבל הוא לא מזהה אותו. הוא נותן לי אפשרות להכניס פרמטרים למודול שלו הוא מבקש כמה פרמטרים: irq(?)[0,] bad(?)[0,] probe_pci(i)[1] io(?)[0,] ה IRQ שכיוונתי לכרטיס הוא 3, וה IO הוא 300H-31FH אבל אין לי מושג באיזה פורמט להכניס את זה, ומה שאר הפרמטרים ... ניסיתי לשחק עם זה קצת ולא עזר. מישהו יודע ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by -JobNick-,

נכון שכבר טחנו את הנושא והWINE אמור להריץ (לא את הכל אבל חלק) תוכנות של וינדוס. עכשיו רציתי לשאול איזה תוכנות, ליתר דיוק באיזו שפת תכנות אם נגיד התוכנה נכתבה בVISUALBASIC הוא יוכל להריץ? או שהוא יכול להריץ רק תוכנות של C C++ ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. אני מקווה שלא יקרעו אותי על הכותרת הזאת אבל אני חושב שהיא ממחישה את רגשותי בכמה שעות האחרונות. טוב, אז כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות חד משמעיות או יעילות ברשת: 1. האם יש דרך לשפר את העברית המוצגת באתרים בעברית? אני משתמש כרגע בגופן TAHOMA של מיקרוסופט שיבאתי מחלונות XP אבל עדיין העברית נראית ממש לא טוב בקונקור, מוזילה וגלאון (ואני יודע שבמוזילה וגלאון צריך לשנות את הפונט בצוך ה-PREFERENCES). אני משתמש ב-KDE 3. 2. האם ישנה תוכנה לשינוי דינמי של גודל המחיצות? בדומה ל-Partition Magic בחלונות? 3. מה נותנת העובדה ש-var/ ישב במחיצה נפרדת בשרתים? איך זה משפר את הביצועים? 4. כתיבת קבצים בעברית על מחיצת FAT. למרות שעקבתי אחרי ההוראות בפינגווין והגדרתי iocharset=iso8859-8,codepa…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by ezer,

יש לי בית רשת ביתית מבוססת Windows כשחיברתי ל-Hub מקינטוש שרץ על OS X לא הצלחתי לשתף קבצים (החיבור עובד כי הצלחתי לשתף אינטרנט) אנא עיזרו לי עריכה: אותיות גדולות בלבד -> גדולות+קטנות. הסבר נוסף ב-Appendix A בהודעת הסטיקי שבראש הפורום (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. מקניטוש :AR15: אני נורא לא אוהב אותם אבל למרבה הצער לאמא שלי יש אחד. החדשות הטובות שסוף כל סוף אני משכנע אותה לעבור למחשב נורמלי pc :saint: אבל עכשיו אני צריך להעביר לה את כל החומר מהמקינטוש אל הpc. למען האמת אין לי מוסג איך עושים את זה. אני יודע שאמורות להיות תוכנות שעושות את זה אבל אני לא יודע איך קוראים להם וזה נראה כמו מקום טוב להתחיל לחפש... סוג הקבצים שאני רוצה להעביר הם בעיקר קבצים של free hand 5 photoshop 3.04 עם לשמור על השכבות בקובץ והמון המון פונטים בעיקר בעברית. תודה רבה מראש לכל מי שייתן כתף ושנה טובה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. Started by roi,

יש לי אפשרות בחירה בין xp לבין liunx כשאני בוחר xp לא קיימת בעיה ומערכת ההפעלה עולה הבעיה היא שאני בוחר לינוקס אז הוא לא עובד ניסיתי לראות למה זה לא עובד אז בחרתי באופציה ליונקס ואחרי זה באופציה עריכה(E) ,בעריכה כתוב root (hd0,3 ........ kernel ......... ועוד משהו אם init כאשר שיניתי את השורה root (hd0,3 ל root (hd0,2 ולחצתי boot אז ליונקס התחיל לרוץ עד שהוא כתב לי kernel panic: cant fined init משהו כזה מה עלי לעשות כדיי לתקן בעייה זאת יש לי 5 מחיצות במחשב שלוש בשימוש ל xp ושתיים ל liunx הסדר הוא כזה c: f: swap: liunx: g את הסדר של המליצות בליונקס אני לא יכול להגיד כי אני לא מצליח לעלות את מערכת ההפעלה אבל אני יודע שליונקס מותקן ב (hd0,2)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. חברי פורם מקינטוש הנכבדים. חלקכם ודאי כבר מכירים אותי בהנתנגדותי הרבה לפלטפורמת המקינטוש של Apple. הסיבות לא לקנות Mac הם ברורות. יקר יותר, איטי יותר, פחות גמיש ובאופן כללי נחות ממחשבים מבוססי פלטפורמת x86. אומנם נראה שחלקכם עדיין חושבים שיש סיבה לקנות מקינטוש (מתבטא למשל בפתיחת Threadים לסייע לכאלה שמעונינים בכך). בקשתי היא פשוטה - הסבירו לי במה מקינטוש טוב יותר מפלטפורמת x86. תודה.

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  9. Started by dori,

מחשב כולל מסך. עריכה: איות וריבוי סימני קריאה - ניסוח שלא מקובל כאן בפורום. נא לקרוא את ההודעות המנחות שבראש הפורום (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by goory,

איך אני מגדיר את ה adsl במנדרייק snf?? ובמקביל עם כרטיס נוסף את הרשת?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by imac,

שאלתי בפורומים של טכנו אמרו לי שזה שAPPLE לא זנחו את זה עדיין אז אני רוצה להבין יצא או לא יצא? ועוד שאלה האם יצא משהו כמו DIRECTX לMacOS ול LINUX הוא שתמיד יהיה רק לMICROSOFT? עריכה: פיסוק וניסוח בכותרת (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by goory,

הצילו: איך מסירים את הלילו בוט?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. Started by spatz,

כשאני מנגן סרטים בלינוקס (גם ב-Xine וגם ב-Mplayer) כשאני מעביר למצב Full Screen התמונה נשארת בגודל המקורי וכל שאר המסך שחור. זה ככה בכל מצבי ה-Video Output חוץ מאחד (שאני לא זוכר את שמו) שלא עובד בכלל. יש לי רדאון 8500. יש איזושהיא דרך לסדר את זה?

14. Started by BA,

מאיפה אפשר להוריד בצורה נורמאלית לינוקס רד-הט באחת הגרסאות האחרונות (7,8)?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by alsal,

כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  17. Started by xzibit,

שלום, ליד הבית שלי יש גן ילדים שתרמו להם iMac (הישן) הם לא מבינים למה הם לא מצליחים להפעיל אפליקציות של ווינדוס (גורדי...) והסברתי להם למה אי אפשר אבל כפי שידעתי כבר מראש ש-Virtual PC יכול להפעיל את מערכת ההפעלה WINDOWS ... שאלתי היא: 1 - האם יש הבדל בין גרסאות התוכנה? 2 - מה הם דרישות המערכת של Virtual PC? תודה לכל העונים! :-*

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. Started by shahaf,

יש לי נייד של DELL דגם INSPIRON 8000 ולו עכשיו Synaptics Touchpad PS/2. לאחרונה התקנתי Linux Mandrake 9 וישנה בעייה עם העכבר: העכבר עצמו עובד אך לא רואים את הסמן! הבנתי כי עלי למצוא דרייברים של העכבר, אז מצאתי והתקנתי: http://www.mobilix.org/touchpad_driver.html גם לאחר ההתקנה הסמן לא קיים אך העכבר עצמו עובד, אך שמתי לב כי לאחר ההתקנה עדיין אין העכבר נוסף לרשימת העכברים הנתמכים. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה פה אך גם ב-ICQ שלי שמספרו הוא 104535477. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם! החלטתי לנסות את לינוקס על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). אחרי שיצרתי מחיצה ללינוקס ומחיצת Swap והתקנתי את לינוקס (Mandrake 8.0 שקיבלתי פעם בכנס) והכל פעל פחות או יותר כשורה. אך ישנן מספר בעיות: 1. אני לא יכול לקבל את מצב הסוללה, כלומר כמה היא טעונה (באחוזים), כמו שאפשר ב-Windows. 2. המאוורר תמיד עובד בלינוקס וזה די מעצבן (זה מחשב נייד והמאוורר לא אמור לפעול תמיד. בחלונות המאוורר עובד רק כאשר המחשב מתחמם יותר מדי). מצאתי (באינטרנט) מדריכים על APM ו-ACPI ללינוקס (שכנראה מאפשרים למצוא את מצב הסוללה, ופותרים את בעיית המאוורר), אבל ממש לא הבנתי שם כלום, כי נראה לי שהם מניחים שמי שקורא את אותם מדריכים יש לו כבר ידע רב בלינוקס, ואני מתחיל בלינוקס לא מצליח להבין ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by The-Fox,

טוב, אז הבעיה לדעתי די חמורה ואני ממש לא יודע איך לפתור אותה... התקנתי מנדרייק 8.2 מדיסק... עכשיו אחרי שאני מסיים להתקין ועושה ריבוט, כשאני מגיע לבוט, יש מסך שחור, ואז מופיע לי האות L, ואחריה 80, ואז עוד פעם 80, וככה כל איזה כמה שניות מתווס לו עוד 80 ברווח של תו אחד אחד מן השני... זה נראה ככה... L 80 80 80 80 80 כעיקרון אני לא חשוב שזה מפסיק וזה גם זז די לאט... לפי מה שאני יודע צריך להיות תפריט Boot Loader של המנדרייק שנותן לך לבחור לינוקס או Windows... מה שעשיתי זה הכנסתי את הדיסק אתחול ובתפריט לחצתי F1 (נותן לך יותר אפשרויות) ואז לחצתי Rescue ואז Enter... בחרתי בהתחלה שיכתוב מחדש את הבוט של מנדרייק, זה עשה ואז עשיתי בוט ושוב פעם אותו הדבר, ניסתי שוב עוד איזה פעמי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by MosheDo,

האם יש איזה אפשרות לגרום ללינוקס שלי שמוגדר לו לעלות ישר ל-X. לעלות בצורה טקסטואלית? פשוט ה-X עולה לי בצורה מחורבשת ואני לא רואה שום דבר על המסך. ההתקנה היא חדשה ולכן גם אין לי אפשרות להיכנס דרך TELNET או SSH. מישהו יכול לעזור לי? ???

22. Started by MishaK,

עידכון נעים וזהיר.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yuvalbit,

היום כנראה (מקווה)אני אתקין לינקוס אבדוק מזה....(בחייים לא נגעתי בזה) אז אם יש לכם טיפים עצות וכו' תכתבו זה יואיל לי מאוד. ;D

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by OmerS,

שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.