לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לנסות לינוקס אז החלטי על אובונטו ואז ראיתי כמה גרסאות גם קובונטו וקסובונטו איזה מאלה הכי כדאי ומה ההבדלים ביניהם ועוד שאלה איך אני מתקין את זה לא לייבCD כאילו כמו מערכת הפעלה
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
היה לי דפדפן אקספלור ושעדכנתי בטעות תמדייה פלייר הוא שם לב שהווינדוס שלי לא חוקי ומחק לי תמדייה פלייר והדפדפן. אני אשמח לדעת איך אני מחזיר תמדייה פלייר ולא משנה איזה גרסה. ועוד משהו קטן.. ניסתי להוריד תדפדפן של אקספלואר שוב אבל הוא לא נותן לי ולכן הורדתי תפייר פוקס שבהרבה מקומות לא נותן לי לפתוח דפים. אז מה עושים בנידון? אני יכול באיזה שהוא דרך להוריד חזרה תאקספלואר?? ממש תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש דרך כלשהי להתחבר בmicrosoft remote desktop להפצת linux כלשהי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי שיש הרבה סוגים של LINUX כמו FEDORE ו UTUBU וכל מיני השאלה שלי האם יש הבדל גדול בין 1 לשניה ואני אראה אותו..כו WIN 98 ו XP או שזה יותר בבסיס שלה ולא נראה לעין האם יהיה אפשר לגלוש\לשחק משחקים\לשמוע מוזיקה ולראות סרטים בה? זהו בעיקר ולפי ההצעה שלכם אני יוריד אחת וננסה את LINUX תודה מראש, נתן
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
חיפשתי את התשובות בפורום ולא ממש מצאתי... אז ככה: 1) unix - למה שבכלל נרצה לעבוד על shells אחרים אם tcsh הכי מהירה ומתקדמת וכוללת הכי הרבה פקודות 2) מה ההבדל בין המעטפות (shells) ביוניקס למעטפות בלינוקס ..ומה זה bash? 3) מה ההגיון העומד מאחורי ספריית הבית? הרי ברור שניתן לשמור קבצים ותיקיות בנתיבים אחרים (כמו בוינדוס), אז למה בעצם אני צריך ספריית בית? 4) האם תיקיית הבית של /root נוצרת אצל כל המשתשמים? לא רק במחשבים של מנהל המערכת? או האם מדובר בכלל ב- root לוקאלי על המחשב 5) מה ההבדל אם אני לוחץ ctrl+d או ctrl+z בזמן שאני ב- terminal מכיוון שאני כל השבוע לא בבית (צבא..) ריכזתי פה את כל השאלות שלא הבנתי...אשמח לקבל תשובה בהקדם כי כמו שאמרתי...מחר אני שוב הולך תודה =)
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
טוב אני דיי חדש באובונטו אזP: היי אני. בכל אופן, אני מעוניין שהכפתורי צד בעכבר שלי יהיו באק+פורוורד...הורדתי את האפלט של לוג'יטק אבל הוא לא שווה שום דבר. למישו יש מושג איך אני מאפשר את זה? באתר של לוג'יטק לא ראיתי תמיכה מעניינת במיוחד ללינוקסאים...
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
היי חברים, אשמח אם תוכלו להדריך אותי או להפנות אותי למדריך להתחברות לאינטרנט עם airport express ומודם ADSL של בזק. החיבור הוא דרך בזק בינלאומי אם זה משנה... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי כמה שאלות אליכם ואשמח לכל הצעה לפתרון. מערכת ההפעלה העיקרית שלי במחשב הינה windows xp pro, ואולם איני יכולה לגשת אל הכוננים עקב מה שנראה כשגיאת רגיסטרי. אבל כמו שציינתי יש ברשותי את מערכת לינוקס על דיסק.לינוקס, שם הפצה כזית, live cd. 1. אני רוצה להתקין כונן חיצוני שאיתו אפשר לגבות מחשב בלחיצת כפתור. בשעת ההתקנה המחשב שואל אותיבאמצעות איזה ישום לפתוח אותו. הכונן אמור לעבוד רק תחת windows,mac,os. 2. איך נכנסים לאינטרנט בלינוקס ? 3. כאשר רוצים להעביר קבצים מכונן אחד לאחר לא ניתן, הודעת השגיאה אומרת מחיצת דיסק קשיח מנותקת. 4. אם אצור דרך הלינוקס מחיצות בכונן האם זה יהרוס את המידע שקיים כעת בכוננים ? בתודה מראש, שרה. [br]פורסם בתאריך: 28.07.200…
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
Anonym OS מבוססת על openBSD שדומה ללינוקס. המערכת עושה שימוש ב TOR . האם ניתן להישתמש ב Anonym OS במחשב שמותקנת עליו מערכת הפעלה windows XP ? אילו יתרונות וחסרונות יש ל Anonym OS ?
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
שלום אז ככה רציתי לדעת שתי דברים איזו גירסא הכי חדשה ללינוקס ואיזו גרסא הכי מומלצת ? איזו הכי מהירה? איזו הכי יציבה?
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
אני בוחר באפשרות הראשונה המערכת טוענת לכמה שניות מופיעה לי LOADING LINUX KERNEL ואז המסך נכבה המחשב ממשיך לדלוק כשאני מדליק את המסך מחדש הוא נכבה מחדש ואני לא יכול לעשות כלום אני חייב לעשות ריסטרט מישהו יודע מה הבעיה? אני משתמש בלינוקס UBUNTU 7.04
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איזה בקיצור? MADNRAKE? RED HAT? UBUNTU? FEDORA? הוצאות אחרות? תודה מראש צריך שתתמוך בראוטר בחיבור חוטי המערכת הפעלה צריכה להיות יציבה ולא מעמיסה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני הולך לפתוח משרד בבית בשביל עסק מכירות דרך האינטרנט שאני מקים. עכשיו אני מתכנן שהמחשב היחיד במשרד יעבוד על הפצה של לינוקס כי החנות עצמה היא אתר אינטרנט שפועל דרך הדפדפן לא צריך תוכנות עסקיות מיוחדות ומפגרות שדורשות חלונות. בכל מקרה כמה שאלות.. 1) איזה הפצה? חשבתי על אובונטו אבל קראתי שאופן סוזה נוחה מאוד מבחינת ממשק. 2) אנ צריך המלצה למכשיר משולב (מדפסת,פקס,מכונתצילום,סורק) שעובד טוב עם לינוקס. 3) וזהו לבינתיים...
-
- 1 תגובה
- 769 צפיות
-
-
מה יש לכם להציע ההפצה הינה אובונטו, האם פנטיום 3 800 יסחוב את הכל? איזה דיסק קשיח מינימלי יש להתקין על המערכת הנ"ל?
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
שלום אנשים, ברשותי מודם B-Focus מדגם 270 (או 312, זה לא משנה) ואני רוצה ליצור קובץ BATCH שגורם למודם להתנתק מהאינטרנט ולהתחבר לאחר כמה שניות. אחרי שאני ניגש אליו בטלנט אני מגיע לסביבת busybox ושם אין לי מושג איך לעבוד כי אני לא מכיר כלל לינוקס. האם מישהו יכול לעזור? תודה.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
אז אוקיי, הבנתי מאחד השירשורים כאן שלאופיס של מייקרוסופט למאק אין ולא תהיה תמיכה בעברית. אבל חוץ מזה, יש תמיכה בעברית במאק? אני לא רוצה שיהיה רשום "מערכת" במקום system או משהו, אבל יש אפשרות לקרוא לתיקיות בשמות בעברית, שלוח השנה יוצג בעברית וכו'? ובכלל, מה רמת התמיכה של מאק בעברית יחסית לחלונות? (אני שואל כי אני אולי מתכנן לקנות, ותמיכה בעברית זה אחד השיקולים הכבדים יותר בשבילי)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
היום הפעלתי את לינוקס דרך הדיסק לניסוי עוד לא הקצתי לה מקום ולכן עוד לא התקנתי אותה לפני שאני עושה את זה יש לי מספר שאלות 1)הדיסק הקשיח שלי מחולק לשתי מחיצות שתופסות את כל הנפח של הדיסק ואני לא רוצה לפרמט אף אחת מהמחיצות אם אני אקטין את גודל אחת המחיצות על יד שיחרור זיכרון ממנה האם התוכן של המחיצה יפגע או שלא? 2)שהפעלתי את אובנטו מהדיסק החיבור אינרנט זוהה מיד ויחולתי לגלוש האם כאשר אני אתקין הוא גם יזהה את החיבור אוטומתי? 3)בהפעלה מהדיסק יכולתי לכתוב רק באנגלית אחרי ההתקנה של חבילת השפה אני אוכל לכתוב בעברית? תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-
-
[root@linux-pc ~]# smbclient //splify/Movies/ Password: Anonymous login successful Domain=[WORKGROUP] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager] tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME Any ideas please? ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל יש לי אייבוק קטן ונחמד, לבן ומעוצב כהלכה (כדרכם של אנשי אפל). הבעיה היא שהוא מאוד ישן, הוא עובד על מעבד G3 במהירות 266 מגהרץ, ומאוד הייתי רוצה להחליף אותו לגירסה עדכנית יותר. האם המשווקים המורשים של אפל מבצעים טרייד אין? ברור לי שאצטרך להוסיף סכום כסף נכבד כדי לשדרג, ואני מוכן להוצאה, אבל אני לא רוצה לקנות לפטופ חדש במחיר מלא. איזה אפשרויות עומדות בפניי? (מעניין אם האייבוק מספיק ישן בשביל להיחשב פריט אספנות...)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-