לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בשעה טובה החלטתי להתחיל להתנסות בלינוקס, ולכן החלטתי להתקין לינוקס במקביל ל-WIN. כאשר אני ניגש למלאכת החלוקה למחיצות בעזרת PARTITION MAGIC 8 אני רואה את המסך שבתמונה המצורפת. אני רוצה לחלק ל-4 מחיצות את החלק ה-UNALLOCATED ל-ROOT, HOME, SWAP, FAT32, אך אנינני יכול יצור מחיצה מסוג EXTENDED משום מה. אני רק יכול ליצור עוד 2 מחיצות מסוג PRIMARY.... מה לעשות? אני אובד עצות.... [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
ניסיתי עם כל ההפצות שעובדות על הUSB ואני פשוט לא מצליח לעשות booy מהUSB בביוס אני כותב boot from usb zip/fdd או כל מה שיש וזה פשוט ישר מדלג הלאה ומעביר אותי לווינדאוס מה אפשר לעשות? (99% שההתקנה על הUSB היא טובה)
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
1.התקנתי את סביבת העבודה KDE על UBUNTU אך היא לא מצאה חן בעיניי... איך אני מוחק אותה עכשיו? 2.איך אני יכול לראות דרך לינוקס את הקבצים שלי בווינדוס? 3.הורדתי קובץ פונטים, איך אני מתקין אותו? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום, אני מנוי באינטרנט זהב, שלא תומכים בלינוקס. מה שניסיתי לעשות ולא הצלחתי: הורדתי את הסקריפט של החייגן של נטויז'ן, שיניתי את מה שצריך כדי שיתאים לזהב והרצתי. הבעיה: צריך בשלב מסויים לשנות את הקובץ pap-secrets ע"י הפקודה הבאה: echo "<username> cable.netvision.net.il <password>" >> /etc/ppp/pap-secrets וברגע שאני מנסה לעשות זאת (או מריץ את הסקריפט האוטומטי שמנסה לעשות זאת), אובונטו טוענת שאין הרשאות לשנות את הקובץ, ולכן בשורה התחתונה, עדיין אין לי אינטרנט. אני המשתמש היחיד במערכת (ולכן אדמיניסטרטור), וגם ניסיתי לחפש איך לשנות את ההרשאות של הקובץ, ולא מצאתי. מה אפשר לעשות? תודה למי שעוזר...
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
התקנתי את מנדריבה FREE 2007, אחרי ההתקנה הגראפית, אני מגיע רק לשורת פקודה. כיצד מפעילים את הממשק הגראפי?
-
חברה.. חייב עזרה. אני רוצה לנסות להפוך את אחד המחשבים שלי ל-domain controller... ב-WIN זה דיי קל.. כל מה שצריך לעשות זה WIN2003... בעעעעעעעעעעעעעע... קיצר. התקנתי אובונטו 6.10.. ויחד איתו עוד קמת חבילות (packages). הבנתי שמן הסתם צריך LDAP בשביל הדבר הזה אז התקנתי גם openldap, openssl וכו'.. מישהו יודע איך אני ממשיך מכאן והלאה?! אין לי מושג איך ליצור משתמשים.. המחשב הזה עובד סבבה והוא linux dedicated. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
איך אני מגדיר mount אוטומטי לתיקיות משותפות ברשת שנמצאות במחשבי ווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
לראשונה בעולם ה-Mac של אפל הופך ל-tablet חברת Axiotron לוקחת את ה-Mac של אפל ולראשונה בעולם הופכת אותו למחשב tablet תערוכת Mackworld, אשר נערכה בסן-פרנסיסקו בשבוע האחרון, כבר סיפקה לנו את ה-iPhone וכעת נחשף גם מחשב tablet חדש ומעניין. המחשב החדש עושה שימוש במחשב MacBook מקורי אשר מקבל שדרוג והופך אותו למחשב tablet ללא מקלדת, בעל מסך מגע ומסגרת כרום בוהקת. למחשב המשודרג קוראים ModBook והוא מחשב ה-tablet הראשון בעולם העושה שימוש במערכת ההפעלה Mac OS X כאשר הפתרון הוא כלל לא של אפל! למעשה מחשב זה זכה לחשיפה הגדולה ביותר (אחרי ה-iPhone כמובן) בתערוכת Mackworld. להלן הפרטים. החברה שמבצעת את השדרוג היא חברת Axiotron אשר לוקחת את מחשב ה-MacBook Core 2 Duo המקורי ומבצעת בו 'נית…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אם אני מתקין אובנטו, האם זה לבד יתקין לי אפשרות לבחור האם לעלות את ה-windows או הlinux? או שאני צריך להגדיד לו בעצמי.
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
היי הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה עובד עם תוכנות P2P כמו קליינטים של ביטורנט ו\או אימיול מה שקורה זה ככה החלטתי שנמאס לי מהניתוקים של הראוטר שלי אז העפתי אותו ובמקומו שמתי מחשב פנטיום 3 SMOOTHWAL שזה מעין הפצה מינמלית (40 מגה) של לינוקס שמתחברת לרשת ומשמשת מעיין ראוטר עכשיו קימפלתי עלייה כל מה שאני צריך(X) APACHE 2 ) MYSQL ובנוסף שמתי קליינטים של LMDONKEY ו AMULE כאשר ל LMDONKEY מטפל גם ב אימיול וגם ב ביטורנט עכשיו ה LMDONKEY מאוד נוח אבל לא מהיר כמו AMULE מצד שני AMULE לא נוח אבל מאוד מהיר אני מחפש תוכנות שיעבדו כדימונים ברקע עם ממשק וובי כך שאוכל לנהל את ההורדות מכל מקום ואני מחפש קליינט כזה של ביטורנט הדבר הכי חשוב שהקליינט ירוץ כ דימון עם ממשק ווב דרך אגב את כל …
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
אוקיי סוף סוף תודה לאל הצלחתי להתקין קובנטו ואין לי מושג במערכת. מישהו יוכל לספק לי מידע בסיסי?? ועשיו שאלה איך אני מתקין למשל מסנג'ר ואייסיקיו.?? תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
אני רוצה לעבור ללינוקס מווינדוס XP אבל אני לא מבין בלינוקס בכלל ואני יודע שיש כמה הפצות חלק יותר טובות חלק פחות. אני משתמש במחשב בעיקר בגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, מעביר שירים לאיפוד (שתהייה תוכנה נתמכת לאי-טונס), ICQ מסנג'ר, כותב בלוגים, תמונות באינטרנט וכו', משתמש קצת בעיבוד תמונות בקורל וכאלה. לא משחק בכלל, אני רוצה שיהייה לה ממשק גראפי קל, שלא הכל יהייה טקסק לחלוטין. אמרו לי ש ubuntu טובה בשביל זה. איך הגירסא הזאת? יש לי מחשב AMD רגיל 2400 לא ליבה כפולה. על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
אני רוצה לעבור ללינוקס ויש לי איפוד. אני יודע שלינוקס לא תומכת באי-טונס. אז מה אני יכול לעשות? איך אני אעביר שירים לאיפוד שלי?
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
התקנתי ubuntu 7.04(ב6.10 לא היה דרייבר לכרטיס מסך)בינתים אין בעיות מיוחדות חוץ מכמה דברים שצריך ללמוד שאני אשאל כאן בהזדמנות. אני מחפש תוכנה שתציג לי את הטלויזיה מכניסת הוידאו של winfast tv2000 xp rm דרייבר יש רק צריך תוכנה + הסבר איך מתקינים, תודה.
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
התקנתי עכשיו ubuntu 6.10 ואני לא מצליח לקבל חיבור לאינרנט אני עובד עם ראוטר, וניסיתי לכוון בהגדרות IP למחשב, את המסק והIP של הראוטר... אני מצליח להיכנס להגדרות של הראוטר אבל אני לא מצליח לקבל חיבור לאינטנרט.... (אני עובד במקביל עם ווינדוס...כמו עכשיו לדוגמא)... תודה מראש, שקד.
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
יש דרך להפעיל קבצי wmv ? הנגן שבא עם המערכת (totem) מפעיל רק את הסאונד כשאני מפעיל קבצי wmv. ניסיתי גם להתקין את הנגן mplayer וגם שם אותה בעיה.
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
יש לי בעבודה מחשב פנטיום 3 600 מ"ה עם זכרון 256 . אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אבל ברור לי שהוא לא יוכל להריץ כל הפצה של לינוקס. חשבתי על הפצה שמאפשרת xfce - השאלה היא איזה? אם למישהו יש נסיון בהתקנה על מחשב ישן. תודה
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
בפעם הקודמת שהתקנתי 64 ביט (יש לי מעבד תומך) אכלתי הרבה קש מהFLASH שלא קיים וכל מיני תוכנות... האם בגרסה החדשה אפשרי להתקין את ה64 ביט או לוותר על זה? בכלל מה היתרון ב64 ביט? זה משנה משהו אם כל מה שאני עושה זה עבודה ברשת? אה ועוד דבר.. שאני מתקין הפעם אני רוצה לעשות את המחיצות בעצמי לא שאובנטו יעשה לבד.. אז עם פרטישן מג'יק אני מפנה לא שטח ריק על ההארד דיסק איזה 12/20 ג'יגה יספיק ואז כמה לעשות לכל מחיצה ואיזה צריך? (יש 3 אם אני לא טועה?)
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
i cant write in hebrow now but its not the problem i am going to finish installing beryl on ubunto 7.04 and i need to do this now Go to System > Preferences > Sessions Click the New button Type "Beryl" (no quotes) for the Name text box Type "beryl-manager" (no quotes) for the Command text box Click the OK button but where is the sessions i cant find him ? what is his name in hebrow in there ty
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
באתר של DLINK אין דרייבר מתאים ללינוקס וגם בDRIVERGUIDE לא מצאתי, אשמח למי שיעזור לי. אגב התקנתי אובונטו 7.04. תודה
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב ישן (p3-500 MHz, 512 MB ram), שאני חושב להשתמש בו עבור HTCP (רק השמעה של DVD, Divx, mp3). נתקלתי בהפצה GeeXboX, ועל פניו נראה שהיא מתאימה לכך. http://geexbox.org למישהו יצא להתנסות איתה? מישהו מכיר? מבחינת ביצועים על מחשב חלש, עדיף אותה או ubuntu?
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-