עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by MosheDo,

התקנתי רד-האט (בפעם הראשונה יוהו!!!) גרסה 7.3. אבל יש לי כמה בעיות שלא הצלחתי לפתור בשעתיים האחרונות: 1. הכל עובד אבל העברית (ואפילו הפונטים באנגלית) נראים זוועה! 2. אני בכלל לא יכול לכתוב בעברית למרות שמותקנת לי עברית. 3. איך מתכנתים מחדש את המקלדת, לדוגמא אני רוצה ש-Shift והחצים יסמנו לי טקסטים (ממש כמו ב-Windows)? והמלצות? על איזה דפדפן הייתם ממליצים? Mozilla או ה Conquer הזה או איך שקוראים לו?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. אז ככה, לפני כמה ימים התקנתי אובנטו וכבר היה לי ויסטה מותקן על המחשב, עכשיו שאני רוצה להעלות דרך התפריט של ה GRUB את הויסטה זה מחזיר לי את השגיאה הזו: Error 23: Error while parsing number Press any key to continue ואז אני לוחץ על מקש כלשהו וזה מחזיר אותי לתפריט של ה GRUB איך אני מתקן את זה ? boot/grub/menu.lst: http://pastebin.com/m14c06958 שאלה נוספת כרגע המחיצות שלי מחולקות כך: http://pastebin.com/m3aab54b1 אם אני רוצה להתקין עוד הפצה של לינוקס על הדיסק הקטן של ה 80GB זה אפשרי ? אם כן מה צריך לעשות ? אני לא רוצה בכלל לגעת בדיסק של הלינוקס. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  3. Started by Asspen,

שלום! כידוע sun החליטו שלא ליישם את smbmount הנפלאה שמגיעה עם חבילת samba ללינוקס ב kernel של סולריס, או במילים אחרות ה kernel של סולריס אינו תומך ב- smbfs. רציתי לדעת אם מישהו מכיר kernel source שמכיל את התמיכה ב-smbfs או שאולי מישהו יודע לכתוב אותו. ניסיתי קצת לשחק ולעשות פורטים של החלק הזה בקרנל בלינוקס לסולריס אבל זה לא היה רציני כי אני לא ממש ידעתי מה אני עושה. אולי למישהו יש קיצור דרך בשבילי ? ??? אסף ;D

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. היי אני צריך להוסיף HOSTNAME נוסף לשרת שלי. כרגע השרת שלי עונה ל mail.mydomain.net ואני רוצה שהוא יענה גם ל ftp.mydomain.net ולעוד שמות נוספים. איך אפשר לגרום לו לענות גם ל HOSTNAME נוסף מבלי שיפגע הHOSTNAME הקודם? כלומר שניהם יעבדו יחד... תודה... זה ממש דחוף!!

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  5. Started by 13245ron,

היי רציתי לדעת אם יש במק בעיות של תיקונים כי שמעתי שאנשים אומרים שזה סיפור גדול כל תיקון אז יש כזאת בעיה או לא?

6. Started by benma,

האם כמו שב- WIN XP גרסת 64 ביט, יש לא מעט תוכנות שלא עובדות, גם באובונטו גרסת 64 ביט יש לא מעט תוכנות שלא עובדות? כלומר, עבור מעבד 64 ביט של אינטל, האם עדיף גרסת 64 ביט או רגילה?

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  7. Started by foxil,

אני הולך לקנות מחשב חדש ולהריץ באובונטו של לינוקס. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. יש לי מודם USB ALE 150, ואני הולך להלחיף את מודם שמוסיפים את כרטיס רשת במחשב חדש, השאלה היא איזה מודם ADSL ייתמך באובונטו? סלח על שאלה מה זה ראוטר? 2. אני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה, איזה יצרן כרטיסים מסך מתאים לאובונטו? שכדי שייתמך במסך מחשב במקביל טלוויזיה? 3. האם לאובונטו דורש איזה חלקי למחשב, כדי שהוא יפעול בצורה טובה או אינו דורש בכלל? תודה על תשובות

8. אני מקווה שלא יקרעו אותי על הכותרת הזאת אבל אני חושב שהיא ממחישה את רגשותי בכמה שעות האחרונות. טוב, אז כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות חד משמעיות או יעילות ברשת: 1. האם יש דרך לשפר את העברית המוצגת באתרים בעברית? אני משתמש כרגע בגופן TAHOMA של מיקרוסופט שיבאתי מחלונות XP אבל עדיין העברית נראית ממש לא טוב בקונקור, מוזילה וגלאון (ואני יודע שבמוזילה וגלאון צריך לשנות את הפונט בצוך ה-PREFERENCES). אני משתמש ב-KDE 3. 2. האם ישנה תוכנה לשינוי דינמי של גודל המחיצות? בדומה ל-Partition Magic בחלונות? 3. מה נותנת העובדה ש-var/ ישב במחיצה נפרדת בשרתים? איך זה משפר את הביצועים? 4. כתיבת קבצים בעברית על מחיצת FAT. למרות שעקבתי אחרי ההוראות בפינגווין והגדרתי iocharset=iso8859-8,codepa…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by spankus,

התקנתי עכשיו ubuntu 6.10 ואני לא מצליח לקבל חיבור לאינרנט אני עובד עם ראוטר, וניסיתי לכוון בהגדרות IP למחשב, את המסק והIP של הראוטר... אני מצליח להיכנס להגדרות של הראוטר אבל אני לא מצליח לקבל חיבור לאינטנרט.... (אני עובד במקביל עם ווינדוס...כמו עכשיו לדוגמא)... תודה מראש, שקד.

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  10. Started by Yehudaa,

נערך עקב חוסר צורך לפורום

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  11. האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?

12. Started by jft,

יש לי בעבודה מחשב פנטיום 3 600 מ"ה עם זכרון 256 . אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אבל ברור לי שהוא לא יוכל להריץ כל הפצה של לינוקס. חשבתי על הפצה שמאפשרת xfce - השאלה היא איזה? אם למישהו יש נסיון בהתקנה על מחשב ישן. תודה

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

מספר שאלות לי, 1. יש בלינוקס תוכנת הקלטה שתומכת בהקלטת ערוצים? (סטייל COOL EDIT PRO למשל) 2. עד כמה הקרנל החדש (2.6) טוב?

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  14. ביצעתי התקנה ל - ubuntu 8.04 live cd על הארד דיסק נייד ( Western Digital 160GB ) הכונן חולק ל - 4 מחיצות ( ההתקנה עברה, אבל הגדרת כונן כ - NTFS הייתה מייגעת ולמרות הכל הצליחה אחריי קצת רקע הבעייה : אני משתמש ב - usb ethernet dongle אייך מתבצעת ההגדרה.. ? ( רשת קווית להפתעתי הוא זיהה, כנראה דרייברים נלווים למערכת הפעלה ) מלבד הייתי שמח להמלצות.. תוכנות, מדריכים וכד' המון תודה על עזרתכם ! ד.א ה - wireless usb adapter של D-link דגם - DWA-110[br]פורסם בתאריך: 31.08.2008 בשעה 18:16:14 אחריי חיפוש מתיש ! http://linux-wless.passys.nl באתר זה ניתן לחפש כרטיסים ע"פ יצרן, סוג שבב וממשק ולבדוק את תאימותם ללינוקס.. באם הכרטיס מתאים, ניתן קישור מתאים לדרייבר.. (עזר לי נורא ומק…

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  15. Started by Load,

הורדתי את הבטא האחרון של מנדרייק 10 מאיזה פאב מהיר, עכשיו בגלל שזה בטא ואני די חדש בלינוקס אני לא יודע אם כדאי להתקין את זה אולי היו עדיין באגים או תקלות? או שעדיף להתקין בינתיים את גירסא 9.2 עד ש10 תיצא סופית. - מישהו יודע אולי מהם ההבדלים המשמעותים והדברים החדשים במנדרייק 10? -עכשיו מה שהורדתי זה ככה 4דיסקים ISO - cd1-התקנה cd2-התקנה cd3-מידע ודיסק ISO שנקרא CLIC2.0 האם זה נכון ומה זה הCLIC הזה ולמה הוא נחוץ? תודה. נ.ב אם מישהו רוצה אם הכתובת של הפאב שיצור איתי קשר יש בו טון STUFF של לינוקס והפצות למיניהם.

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  16. שלום חברים אני מריץ Backtrack 5 על מכונה וירטואלית,משום מה אני לא מצליח להגדיר את הנתב שברשותי,הנתב הינו TP-LINK מדגם TL-WN772N. אני מגדיר בהגדרות של המכונה הווירטואלית bridged adapter ובוחר את הנתב . כאשר אני נכנס למערכת הפעלה וכותב את הפקודה הבאה iwconfig או את ifconfig אני לא מזהה את הנתב תחת wlan0 אני רואה רק 2 כרטיסי רשת שקיימים במחשב הנייד תחת eth1 ו eth0 בצעתי עידכון לkernel אבל עדין אני לא רואה את הנתב ולא מצליח לגשת מה שמופיע לי תחת iwconfing lo no wireless extensios eth0 no wireless extensions eth1 no wireless extensions אני מריץ את הפקודה uname -r אני מקבל את 3.2.6 אני מריץ את uname -a linux bt 3.2.6 #1 smp fri feb 17:10:34 est 2012 x86_64 linux gnu/…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. שלום, אני חדש עם לינוקס, קראתי מספר מדריכים עד עכשיו התקנתי vitualbox ועליו את ubunto 14.04 בניווט בין התיקיות הכי למעלה שאני יכול לעלות זה ל HOME, אבל אני לא מצליח להגיע לכל !! הקבצים במחשב. איך אני יכול לגשת לשאר הקבצים שנמצאים על המחשב שלי, קבצים שיש לי גישה אליהם דרך הwindows?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. Started by 11david,

אני מחפש מחשב כף יד ויודע כי לאפל היה מחשב כזה בשם ניוטון שיצורו הופסק . האם ידוע על כוונה של אפל להוציא מחשב כף יד בעתיד הקרוב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by nim901,

למה אין פה כזה דיון? :-\ אקיצר, ריכוז טיפים וטריקים למקים - פה הצגת ווג'יטים על הדסקטופ - הפעילו את הטרמינל (Applications --> Utilities --> Terminal) וכתבו defaults write com.apple.dashboard devmode YES לאחר מכן יש להתנתק ולהתחבר. אופן השימוש - כנסו אל הדאשבורד (F12) החזיקו את הוויג'יט ולחצו F12 שוב. זהו, הוא ישאר על הדסקטופ שלכם עברית באופן אופיס - הכנסו למאפיינים באופן אופיס (תפוח ת [,]) לאחר מכן עבדו לפי התמונה במידה והעברית עדיין לא תקינה, בדקו שהכפתורים האלה לחוצים - יאללה, פרסמו טיפים וטריקים ;D

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  20. Started by sprinter,

הי, מישהו יכול לעזור לי בשגיאה שאני מקבל? Could not open X display [trix@flix root]$ su - Password: [root@flix ~]# gedit /etc/yum.repos.d/google.repo No protocol specified ** (gedit:6028): WARNING **: Could not open X display Cannot open display: Run 'gedit --help' to see a full list of available command line options. [root@flix ~]# ^C

21. Started by Luffy,

שלום לכל יש לי אייבוק קטן ונחמד, לבן ומעוצב כהלכה (כדרכם של אנשי אפל). הבעיה היא שהוא מאוד ישן, הוא עובד על מעבד G3 במהירות 266 מגהרץ, ומאוד הייתי רוצה להחליף אותו לגירסה עדכנית יותר. האם המשווקים המורשים של אפל מבצעים טרייד אין? ברור לי שאצטרך להוסיף סכום כסף נכבד כדי לשדרג, ואני מוכן להוצאה, אבל אני לא רוצה לקנות לפטופ חדש במחיר מלא. איזה אפשרויות עומדות בפניי? (מעניין אם האייבוק מספיק ישן בשביל להיחשב פריט אספנות...)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  23. Started by alex542,

אחרי ההתקנה של המערכת ללא ממשק הגרפי הwifi לא עולה ואני לא מצליח להמשיך לממשק הגרפי. איך אפשר להתחבר שוב?

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  24. Started by metis,

שלום רב, בואו נגיד שהבאתי דיסק למצב של spin down ע"י פקודת hdparm -S, ובואו נגיד שהתקנתי noflushd כדי שלא יעורר את הדיסק כל הזמן מחדש... איך אני בעצם יכול להיות בטוח שהדיסק הוא כרגע "ישן"? או לחילופין, איך אני יכול לדעת אם דיסק הוא כרגע "ער" או "ישן"? צאו מנקודת הנחה שאין לי דרך לשמע את ה-spinup או spindown. רעיונות? תודה

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  25. Started by goory,

איך אני מגדיר את ה adsl במנדרייק snf?? ובמקביל עם כרטיס נוסף את הרשת?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.