עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by kawaii,

i have it enabled, now how do i set shadows and and make windows transperent? anyone knows? :\ EDIT ok,i can make windows transperent with xcompmgr+transset , thats a progress,

• 1 תגובה
    • 978 צפיות
  3. Started by Revos,

שלום, התקנתי לא מזמן UBUNTU 8.04 כדי לראות איך זה ויש לי בעיה עם הגלגלת, היא לא עובדת בלינוקס. חיפשית בפורום ולא ממש מצאתי, אשמח אם תעזרו לי. ד"א העכבר שלי נתחבר לUSB, תודה.

4. Started by xtract1,

אוקי. אז אחרי קצת קשיים, הצלחתי להתקין על ה-MAC BOOK של ידידה (10.6) את ה-WIN7 בעזרת ה-BC. אך לא הצלחתי להבין איפה מסתתרים להם הדרייברים לכרטיס הרשת ושאר הדברים. בחלק מהחיפושים בגוגל ראיתי שזה אמור להיות ב-BC עצמו, בחלק ראיתי שזה אמור להיות בדיסק מערכת ההפעלה - ומאחר ואני טיפש מוחלט בתחום המק וזו הפעם הראשונה שאני בכלל בא במגע עם מחשב של אפל, אשמח לעזרה

5. <blockquote> שלום לכולם חשוב מאוד שתגדירו בלינוקס שלכם שליחת נתונים סטטיסטיים זה חשוב מאוד למען שיפור היציבות, יעילות , תקלות ובאגים, והוצאת גרסאות חדשות של המערכות ההפעלה של לינוקס וכל התוכנות שלה מסביב ככה מפתחי אובונטו ולינוקס בפרט יקבלו יותר אינפורמציה על הביצועי לינוקס שלכם ובכך ישפרו אותה בישבילכם!!!! תמונות איך עושים זאת: קודם כל נכנסים לDASH, לאלה שהמערכת ההפעלה שלהם בעברית זה נקרא לוח הבית... בחיפוש למעלה מקלידים Update Manager, ובמערכות הפעלה בעברית להקליד מנהל העדכונים ... עכשיו תפעלו לפי התמונות שתסמנו בV הוא יבקש ממכם את הסיסמא שלכם פשוט הקלידו אותה ותאשרו.. </blockquote>

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. לדפוק שום דבר? חשבתי על לעשות את זה עם Partition Magic אבל לפני שאני עשה את זה אני רוצה לדעת אם זה אפשרי או לא כדי שאני לא אדפוק משהו.(המחשב לא שלי) והאם לפני שעושים את זה אפשר לגבות את כל ההרדיסק עם Norton Ghost?

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  7. עאעא בבקשה תעזרו לי! התקנתי MANDRAKE SNF 7.2 שישמש לי כראוטר וההתקנה עברה אחלה אבל אחרי ההתקנה כשהמחשב בא לעשות בוט למערכת הפעלה אני רואה מלא אפסים ואחדים. כשאני מנסה לעשות בוט דרך LILO הוא עושה LOADING LINUX ואז הוא נותן לי ארור. בבקשה תעזרו לי לתקן את הבעיה כי אין לי מושג בגרוש מה לעשות

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  8. Started by eSLC,

אהלן אני לפני שדרוג לSSD ו(evo 850) רציתי לדעת אם יש דברים כמו הגדרות תוכנה או קונפיגורציות שכדי לעשות לפני ההתקנה של מערכת ההפעלה על הכונן החדש? הכנתי כונן USB BOOTABLE עם הגרסא האחרונה של el capitan, גיביתי את כל הקבצים על עוד כונן חיצוני ואני מתכנן לשדרג גם את הזכרון ראם ולהוציא את הכונן אופטי לטובת הכונן הקשיח הישן.זו פעם ראשונה שאני משדרג את המחשב (MAC BOOK PRO MID 2012) והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהם טיפים.הבנתי שבווינדוס יש צורך להגדיר בביוס את הSATA כ AHCI ,להפעיל פקודת TRIM ולעדכן קושחה. האם זה רלוונטי גם למק? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  9. ואיך עושים זאת? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  10. Remote Desktop Connection היא תוכנה המאפשרת להתחבר ממקינטוש לווינדואוס. כל שעליך לעשות הוא לכתוב את מספר האי פי של המחשב אליו תרצו להגיע, אח"כ לרשום סיסמאו - וואלה! ניתן לראות את המחשב השני במחשבך! אין צורך להתקין תוכנה מסוימת על הפיסי אליו מתקשרים אין אפשרות לעבוד על הפיסי ממנו ועל הפיסי מהמק בו זמנית התוכנה חינמית, קטנה וניתן להוריד אותה מכאן: http://macupdate.com/info.php/id/8431 תבלו! 8)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. עברית מלאה למק, זמינה, בחינם ורישמית. עכשיו שמתי לב באתר Idigital שיש להם עברית מלאה למערכת 10.5.4 מותקנת. http://www.idigital.co.il/hebrew/ להורדה: http://www.idigital.co.il/hebrew/download.html שאלות ותשובות: http://www.idigital.co.il/hebrew/faq.html

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. טוב הרצתי מקודם ubuntu כ livecd עלה יפה מהר בלי בעיות נכנסתי לfirefox ו הגעתי לדף של הוט http://welcome.hot.net.il/ http://welcome.hot.net.il/ISPpages/012/012linux.tar.gz ניסיתי להוריד חייגן לינוקס ואין מושג איך אני משתמש בו :\ תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. Started by matti,

שלום אני עומד לקבל את המחשב מק החדש שלי PBG4 רציתי לדעת אם יש פה מישהו שמשתמש בתוכנה VPC ולדעת עד כמה היא אמינה ואם אפשר לבנות עלייה לשימוש שותך ביישומי ווינדוס .. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. ישבתי אתמול כל הלילה להתקין מנדרייק לינוקס ושברתי את הראש. ראשית; איפה נמצא ה"שכנים ברשת" - יש לי שלושה מחשבים, אחד עם Windows 2000 ואחד עם Windows 98 ואחד שעד היום היה בו Windows XP Pro, בזה עם האיכס פי התקנתי לינוקס, ועד היום הייתי מגדיר שהמחשב ישיג כתובת IP באופן אוטומטי, והכל היה מצויין, אבל עכשיו אני כלל לא יודע אם אפשר להגדיר שישיג כתובת IP באופן אוטומטי. שנית; לגבי דרייברים למדפסת האם אפשר לייבא את מנהל המדפסת מהדרייבר של Windows? [מדפסת Postscript]. שלישית; האם יש גירסה שנותנת תשובה להפעלת ישומים של Windows? רביעית; האם יש תמיכה בNTFS, ואם כן איך מאפסים את הגדרות האבטחה [קיבלתי הודעה שמכיון שאיני בעלים איני רשאי לשנות את הגדרות האבטחה]. חמישית; בתור משתמש רגיל - ת…

15. Started by Virus x,

ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 910 צפיות
  16. Started by refaels2006,

התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  17. Started by Elez,

שלום, התקנתי Mandrake 10.1 Beta1 הרזולוציה, שמשום מה, נקבע אוטומטית היא 800x600 על מסך של 1024x768, כלומר, הdesktop יותר גדול מהמסך ותנועה עם העכבר לקצה המסך תזיז את החלון. ניסיתי לקבוע רזולוציה חדשה דרך xfree86config וזה לא עזר. יש משהו אחר שאני יכול לנסות? בטח איזה משהו נורא בסיסי ופשוט שאינני מודע לו : רב תודות, עלז י. שנהר

• 1 תגובה
    • 813 צפיות
  18. שלום לכולם! החלטתי לנסות את לינוקס על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). אחרי שיצרתי מחיצה ללינוקס ומחיצת Swap והתקנתי את לינוקס (Mandrake 8.0 שקיבלתי פעם בכנס) והכל פעל פחות או יותר כשורה. אך ישנן מספר בעיות: 1. אני לא יכול לקבל את מצב הסוללה, כלומר כמה היא טעונה (באחוזים), כמו שאפשר ב-Windows. 2. המאוורר תמיד עובד בלינוקס וזה די מעצבן (זה מחשב נייד והמאוורר לא אמור לפעול תמיד. בחלונות המאוורר עובד רק כאשר המחשב מתחמם יותר מדי). מצאתי (באינטרנט) מדריכים על APM ו-ACPI ללינוקס (שכנראה מאפשרים למצוא את מצב הסוללה, ופותרים את בעיית המאוורר), אבל ממש לא הבנתי שם כלום, כי נראה לי שהם מניחים שמי שקורא את אותם מדריכים יש לו כבר ידע רב בלינוקס, ואני מתחיל בלינוקס לא מצליח להבין ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, אני זקוק למתאם (Adapter) שבעזרתו אני אוכל לחבר ל-G5 אביזרים של המקינטוש הישן שלי. האביזרים ההם התחברו בחיבור המיושן שנקרא Apple Talk. ניסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי משהו כזה. אם מישהו יודע על כזה דבר שיגיד לי... בתודה ניר

• 1 תגובה
    • 951 צפיות
  20. Started by Vatos-Locos,

אני מנסה להתקין Ircd , ניסיתי 2 גירסאות של אנריל, וגם בהמות ובכולם עושה את אותה הבעיה, מצורפת תמונה דרך אגב זאת מערכת רדהט 9, הותקנה החבילה המלאה! ככה שקשה לי להאמין שחסרים פאקג'ים

21. Started by Gattenyio,

06/14/2002 04:50AM Directory valhalla-SRPMS-disc1 06/14/2002 04:51AM 583,958,528 valhalla-SRPMS-disc1.iso 06/14/2002 04:51AM Directory valhalla-SRPMS-disc2 06/14/2002 04:52AM 625,541,120 valhalla-SRPMS-disc2.iso 06/14/2002 04:21AM Directory valhalla-i386-disc1 06/17/2002 06:57PM 668,499,968 valhalla-i386-disc1.iso 06/14/2002 04:47AM Directory valhalla-i386-disc2 06/14/2002 04:49AM 669,319,168 valhalla-i386-disc2.iso 06/14/2002 04:49AM Directory valhalla-i386-disc3 06/14/2002 04:50AM 517,079,040 valhalla-i386-disc3.iso איזה קבצים להוריד להתקנה של רדהט 7.3 ISO? בתודה מראש

22. Started by R.E.A,

התקנתי RED HAT 9 ומשום מה אינטרנט זהב לא רוצים לתת תמיכה למשתמשי לינוקס :'( מישהו יכול להסביר איך להתחבר לADSL בלינוקס ???

• 1 תגובה
    • 979 צפיות
  23. Started by pxst17,

אני רוצה להתחיל ללמוד את המערכת הזו ולהתקין אותה אצלי במחשב כי הבנתי שיש איתה המון ביקוש.. מה דעתכם? זו מערכת שמבוססת על פקודות והאקינג בעיקר?

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  24. Started by alsal,

כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.