לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
המודם הוא זולטריקס 56KB והלינוקס הוא מנדרייק 8.2 היא יש סיכוי לשילוב בניהם?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
לינוקס אובונטו יכול לשבת על פורמט NTFS ? כי יש לי מלא קבצים בכונן השני ואני לא רוצה להחליף פורמט !!!
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם,אני רוצה להתחיל ללמוד את מערכת הלינוקס ויש הרבה ספרים /pdf . אבל קשה לבחור בינהם בכל מקרה הייתי רוצה לדעת על איזה ספר אתם ממליצים, והאם זה מניסיון אישי או סתם מידע כללי. תודה מראש איתי.
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני משתמש בסביבת עבודה KDE, רציתי לשאול אם יש אפשרות שלא יראו משימות משולחנות עבודה אחרים בסרגל משימות פועלות. תודה
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ב partition hda4 התקנתי filesystem מסוג ext3 באופן הבא: בשלב אחר של ההתקנה אני מתבקש להעלות את gentoo מה cdrom בפקודה הזו: ואחרי שעשיתי זאת קיבלתי את ההודעה: האם מישהו בפורום יכול להסביר לי את פשר ההודעה ואם נגרם נזק להתקנה ? תודה !
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שאני מנסה להעתיק פונטים וכדומה הוא לא מביא לי כי הוא אומר שאני לא הבעלים,אבל אני כן הבעלים איך אני מסדר את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום, סופסופ שיכנעתי את הבוס שצריך מחשב מק חדש וכדאי שהוא יוכל להריץ עליו תוכנת VM בקלות. הVM מיועד להריץ מערכת הפעלה של מק ורוב העבודה תתבצע על המכונה הוירטואלית חוצמזה עבודה עם שלושה דפדפנים פתוחים ולפעמים סניפר ופרוקסי אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מפרט שיתמוך בדרישות האלה. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רושם לי תקטע עם או שיש לי פלאש פלייר ישן או שהוא מכובה אני משתמש באייסויזל(מוזילה) הורדתי מהאתר שלהם את הקובץ עם ה tgz התקנתי אבל לא הסתדר אולי צריך להגדיר משהו?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מותקן במקביל ל-XP אבל לא בשימוש מזה זמן. העניין הוא שב-BOOT ה-XP מופיע אחרון ואם לא בוחרים בו ידנית תוך 10 שניות המחשב מנסה לעשות BOOT ל-REDHAT שכבר מזמן לא עובד משום מה. הייתי רוצה או להעיף את מסך הבחירה ולעלות ב-XP כברירת מחדל או לפחות להעביר את XP לראש התור. תודה מראש, גונן.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שיחקתי לי ב-GParted ורציתי בסוף לבדוק באפשרויות הנוספות בתפריטים איך אני מגדיר מחיצה שתעלה אוטומטית. מה שקרה אחרי כל התהליך הזה זה שהוא בעצם איחד לי את כל המחיצות שהיו לי והעלים לי את כל החומר. אמרתי, "לא נורא, זה בטח סתם כמו שהוא תמיד מראה לך את זה בצורה וירטואלית לפני שאתה מאשר את הפעולה".. איתחלתי ת'מחשב והוא עושה לי GRUB 22 ואני המום בתהיה כזו של- "מה?!!?!" כאשר אני זוכר את בעיית הגראב הזו שהייתה לי כאשר לא היה לי מערכת לינוקס כשניסיתי למחוק אותה בצורה לא טובה. מכאן הסקתי שאיך שהוא מבלי לעשות APLLY גרמתי למערכת לאחד את המחיצות שעשיתי בעבר ולפרמט לי את הדיסק הקשיח. רציתי לדעת איך אני מחזיר את הגלגל לאחור כי היה לי מלא מלא חומר חשוב על ההרד דיסק ואני פשוט כרגע המום ו…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
את ההמלצה המצורפת תמצאו האתר של tucows תחת הלינק: http://mac.012.net.il/extmac.html אל תשכחו לבדוק מה דרישות ה- system בבקשה. :lol:
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשימת השמעה אחת למשל למוזיקה אקוסטית שממנה יצאו הרבה רשימות השמעה של אומנים הקשורים בנושא. איך אני עושה זאת? צירפתי תמונה שאולי תסביר מה אני רוצה תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות). בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
לאחר התקנה מוצלחת של Fedora core 4 רציתי לשאול איך אני מתקין את התוכנה LICQ תודה
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שוב שאלה בקשר לקורל דרו, לאחר שהצלחתי להתקין את התוכנה ומנסה להפעילה אני מקבל הודעה: Draw.DLL You do not have sufficient privileges to complete this process.Log on as administrator and then retry the process ובכן, אני נכנס כאדמיניסטרטור וזה לא עוזר איך אפשס לבטל כליל את הצורך באדמיניסטרטור? שכן אני המשתמש היחיד במחשב iMac החדש שלי דני
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי לא מזמן מחשב Power Mac G3 במצב מעולה, ואני רוצה לשים בו הארדיסק גדול. הבעיה היא, שלפי מה שקראתי, בקר ה-IDE על לוח האם שלו לא מזהה הארדיסקים הגדולים מ-128GB. קראתי שהפתרון הוא כרטיס PCI עם מתאם ל-IDE או ל-SATA. ראיתי הרבה כרטיסים כאלו באינטרנט, אבל על חלקם רשום חלונות כחלק מדרישות המערכת, ועל חלקם לא רשום כלום בכלל. איך אדע שהם יפעלו עם MAC? אני מניח שלאף אחד אין דרייברים ל-MAC, אבל האם כרטיסים כאלו בכלל צריכים דרייברים? וגם: יש איזו חברה מוכרת עם מוניטין טוב שעושה כרטיסים כאלו? עד כה ראיתי המון כרטיסים כאלו בלי שם יצרן בכלל, בטח משהו סיני, וסה"כ מדובר במידע שלי, לא הייתי רוצה שמשהו יידפק...
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני נאצר בטרמינל ! ולא מצליח לעלות ל STARTX בבקשה תעזרו לי! זה בלינדוס מבוסס על DOBAIN (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a (II) Module vbe: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.1.0.1, module version = 1.0.0 ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4 (II) LoadModule: "int10" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a (II) Module int10: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.1.0.1, module version = 1.0.0 ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4 (II) LoadModule: "nv" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nv_drv.o (II) Module nv: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.1.0.1, module version = 1.0.1 Module class:…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
בשעה טובה קיבלתי היום את המקבוק ועכשיו יש לי כמה בעיות הנובעות בעיקר מחוסר הניסיון שלי עם המערכת הפעלה. איך אני פותח קובץ TEXT רגיל ? בוינדוס זה היה פשוט קליק ימני ו NEW TEXT DOCUMENT איך אני מגדיל עד המקסימום את החלון כמו בוינדוס ? כשאני לוחץ על ה + הירוק זה פשוט מרחיב את החלון... איך אני מתקן שבOFFICE WORD העברית לא תיהיה הפוכה? איך אני מבטל את הסיסמא שהגדרתי כשרק הפעלתי את המחשב ? היום ב5-6 בערך הפעלתי לראשונה את המחשב, בשעה 8 הוא כבר היה לי על בערך 30 אחוז... האם זה תקין? כל מה שעשיתי היה לשחק בהגדרות, ולקרוא מסמכי וורד ופאוורפוינט , ובהירות המסך לא עלתה על 50% . חשבתי אולי זה בגלל שפעם ראשונה שאני מדליק אותו יכול להיות אחרי כמה טעינות זה ישתפר... או שלא ? כמו כן, רק…
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הורדתי Mac OS X Leopard 10.5.2 לPC, אבל אני לא מצליח להתקין את הMac ולמחוק את הWindows XP. זו גירסה מיוחדת של Mac בשביל Intel PC שזה מה שיש לי. יש לי: 512MB RAM Pentium® 4 CPU 3.00Ghz NVIDIA GeForce FX 5200 אני יודע שזה חרא.. אבל אני כנראה משדרג את המחשב.. כשאני מנסה להתקין את הMAC הוא אומר Mode Not Supported, לפי דעתי הוא מדבר על הכרטיס מסך כי הוא ממש גרוע ואני בעצם ב600X800 רזולוציה שיכול להיות שהוא לא תומך בה. הSYSTEM REQUIREMENTS הם :-16 GB HDD On Free; - 1 Gb Ram (Recommendation, Gira Even Sui Mega 500). - Processor 867 MHz or more; משהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה בבקשה? =(
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מתכנן להתקין לינוקס על דיסק מוגבל במקום (4GB) אני רוצה לדעת כמה מקום תופסת התקנה מלאה של ההפצות שרשומות למטה (גרסאות אחרונות) (מעניין אותי גם לדעת על התקנה מינימלית או התקנה "רגילה" אבל אל תשכחו לציין את זה) red-hat mandrake slackware debian תרגישו חופשי להוסיף.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרת הנושא הזה הוא בעצם לאגר כל מיני טיפים, עזרים וקישורים לדברים שמשתמש הלינוקס הישראלי יכול להתקל בהם. אני למשל בשבוע אחד נתקלתי במספר דברים וחושב שהם יכולים להקל על משתמשים בני ארצנו ולמנוע חיפוש של כמה שעות כדי למצוא פתרונות. - הגדרות נטסטיק של פלאפון תחת אשף ההגדרות האוטומטי של אובונטו - פייסבוק לא עולה ב Konqueror אומנם לא בעיה ישראלית בלבד, אבל מעצבן... לקח לי קצת זמן להבין מה הבעיה. משום מה הפייסבוק לא מכיר בקונקר כדפדפן לגיטימי ומעביר את משתמשי הדפדפן אוטומטית לגרסה הסלולרית . הפתרון? פשוט בהגדרות הדפדפן להגדיר שיזהה את הקונקר כדפדפן אחר. איך עושים זאת? Settings -> Configure Konqueror -> Browser Identifaction ללחוץ על New ולבחור באפשרות שיזהה את הדפדפ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תגידו יש משחקים למק? משחקים ל PC שעובדים דרך אמיולטור עובדים מהר?
-
- 2 תגובות
- 6.4k צפיות
-