לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
אני צריך תוכנת PVR שעובדת עם כרטיסי ה-PVR של Haupauge ושלטים רחוקים IR, שמאפשרת להציג את הערוץ בו אני צופה בטלויזיה דרך כבלים שמחברים את הממיר של הכבלים (Thomson כסוף) לכניסת ה-S-video/Composite בכרטיס PVR. כמו כן, התוכנה צריכה לאפשר הקלטה של התוכנית בה אני צופה, הקפאת תמונה והמשך הקלטה ברקע, המשך צפייה בתוכנית (על מסך הטלוויזיה) והמשך הקלטה ברקע, מעבר לאחור ודילוג קדימה על פרסומות. בנוסף לכך, אני רוצה גם אופציה נוחה להגדיר לתוכנה להקליט משעה מסויימת עד שעה מסויימת ביום מסויים את הערוץ שאליו מכוון הממיר (גם כאשר הטלוויזיה כבוייה). אני מעוניין גם באפשרות לחבר מכשיר ווידאו לכרטיס PVR (יש לו כניסת אנטנה, S-video ו-Composite), ולהמיר קלטת וידאו לקובץ MPEG (וגם לצפות בקלטת ויד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או קיי אז ככה הלכתי לפני כמה שבועות למכללה שם הציעו לי ללמוד קורס מיוחד לטכנאי PC למחשבים MCDST לאחר שחזרתי הבייתה הרצתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי שזה יחסית לרמה של מתחילים ואפילו לכאלו שמעולם לא נגעו במחשב . חפרתי עוד קצת וראיתי את הקורס ההמשכי של הקורס הנ"ל והוא MCSE הכולל בתוכו מגוון של מבחנים (7) על שרתים שרתי מייל אבטחת מידע וכ'ו. השאלה שלי היא כזו לכאלו מבינכן שבאמת מבינים האם הקורס הוא בזבוז זמן והביקוש אליו בשוק לא ממש גבוה ? שווה או לא שווה לסיכום ... אגב אני מעוניין לעבוד בסביבה של מחשבים ... אני בן 21 עכשיו השתחררתי מצהל משירות קרבי במזל טוב ..
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בזמן האחרון קצב ההורדה שלי נע בין 28 ל32 קילו בייט , ויש לי אינטרנט של 1.5 מגה ביט. אני אמור להוריד בסביבות ה190.. התקשרתי אתמול ל012 והתקלה לא היתה אצלם והם הפנו אותי לערוצי זהב, שבדקתי איתם וגם איתם אין בעיה כי כשהמחשב לא היה מחובר לאינטרנט היה אפשר להוריד במהירות מקסימלית מהאתר של הוט. עשינו בדיקה בcommand על מנת לבדוק כמה פורטים פתוחים (netstat -a) או שככה לפחות הם הגדירו את זה, ולטענת הנציגת שירות יש לי יותר מדי פורטים פתוחים (10 כשהמחשב לא מחובר לאינטרנט). מה שהם הציעו לי לעשות זה בדיקת וירוסים על מנת לראות אם יש גורם כלשהו במחשב שגורם לאיטיות בהורדה יש לי בעיקרון אנטיוירוס שפועל כל הזמן והתקנתי גם עוד אנטיוירוס היום, ובדקתי בשניהם, ובשניהם הוא לא מצא שום וירוס. י…
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
מודם ECI B-FOCuS USB 150 יעבוד על איזה שהוא לינוקס יונקס ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שזה אפשרי אני רק לא יודע איך . אז עם מישהו מכיר אתר שמסביר איך אני אשמח ...
-
- 2 תגובות
- 835 צפיות
-
-
ה scheduled tasks שלי לא פועל. ניסיתי לעשות המון דברים כמו להפעיל דרך הSERVICES ועשיתי בדיקה עם HIJACKTHIS והגעתי למצב של פורמט. אחרי הפורמט הכל היה בסדר, אך לאחר כמה חודשים הבעיה שוב חזרה וזה די מפריע לי כי הנורטון עושה את העידכונים שלו בתיזמון עם ה scheduled tasks ואם הוא לא מופעל אז אני צריך כל הזמן להפעיל עדכונים בעצמי ואני שוכח. תודה מראש לעוזרים. אני מצטער ששמתי את זה פה זה מתאים לWINDOWS אני ממש מצטער לא שמתי לב. :
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום אני חדש בנושא של HTPC אני רוצה לדעת דברים כלליים שצריך בשביל מערכת כזאת.. יש לי כמה שאלות חשובות.. 1.איזה דרישות חומרתיות מינימום צריך? איזה מחשב וכו... (ברור לי שצריך כרטיס טלויזיה וקול נורמאלים+.. אבל יתר החומרה מה המינימום) 2.איזה מערכות הפעלה מומלצות יש? זה מערכת הפעלה או רק "תוכנה" שמתלבשת על המערכת הפעלה? ואם זה רק תוכנה אז מה עדיף על לינוקס או וינדווס? עוד הסברים כלליים על הנושא ייתקבלו בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני חושב על לעבור מווינדוס כמובן ללינוקס או למערכת הפעלה נוספת מה ההבדל בין לינוקס ליוניקס, על לינוקס שמעתי הרבה על יוניקס בכלל לא? מה ההבדל בין ווינדוס ללינוקס, הבנתי שזה קוד פתוח או משהו כזה אבל מה זה אומר? ובנושא תמיכת משחקים בלינוקס האם יש בעייה בהתפעלת משחקים כמו HL2, CS:S אנריל 2004 ו far cry תודה, טל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני זוכר שבעבר כאשר חיפשתי מידע על לינוקס מצאתי משו על זה. האם מישהו יודע?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מריץ לינוקס בגירסת ה-live dvd של נובל\סוס. עברתי את שלב ה-login - ברירת מחדל: linux. עכשיו אני מקבל מחיצת לינוקס בדוס, משהו כזה: _<linux@linux איך מגיעים לדסקטופ? האם הגירסה הזו מספקת? (זה נראה כאילו נובל הוציאו גירסת התנסות רזה. הדיסק הוא 1.5G בלבד, בעוד שגירסת ה-eval היא 4.5). תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי מה המצב רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג את קוד המקור של לינוקס תאני מיתכוון לקוד המקורי שלינוז הוציא בזמנו חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי כלום תודה לכול העוזרים
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
-
הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מעוניין באתר שממנו ניתן להוריד כל הפצה או את רוב ההפצות של לינוקס אם תמיכה מלאה ב 64 ביט. במקרה ולא קיים כזה אני מעוניין לקבל לינק/אתר להורדה של הפצה מנדייק אחרונה אם תמיכה מלאה ב 64 ביט. תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לעסק ואני לא רוצה להתעסק עם תוכנות לא חוקיות וגם לא רוצה (לא יכול יותר נכון ) להוציא עוד איזה 2000 שקל על תוכנות. אז אני צריך תוכנה כמו אופיס גישה נוחה לאינטרנט וצפייה בסרטים לינוקס מסוגלת לעשות את זה בחינם ??
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום בדיסק שלי 4 parititions. באיזו פקודה משתמשים כדי לראות מה ה file system בכל partition (ext2,ext3))? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש בינוקס דביאן גם בשרת שלי אני משתמש בדיבאן עכשיו אני לא ממש רוצה להתחיל להיסתב עם הרבה כבלים ומסך אז אני רוצה לעשות קישור דרך remote desktop אבל לפי איך שהבנתי צריך לעשות משהו וזה לא כמו מהפצות אחרות שרושמים את האייפי טוב זה הבעיה הראשונה עכשיו השנייה מישהו יודע מה הפורט של remote desktop בלינוקס דביאן ?? תודה מראש לכולם מאוד חשוב לציין שאין Xserver אל השרת והוא עובד אל ממשק טקסטאלי בלבד
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת הפעלה יציבה ביותר (עדיף מערכת הפעלה מבוססת דביאן) עבור HTPC בנוסח Windows XP Media Center Edition 2005, עם תאימות מלאה לשלטים של MCE, ותמיכה אינטואיטיבית בהקפאת תמונה (Pause) והמשך הקלטה ברקע, ואפשרות של הקלטת שני ערוצים במקביל באמצעות כרטיסי PVR של Hauppauge. המפרט של ה-HTPC כולל מעבד AMD64 X2 3800, כרטיס מסך 6600GT, וכרטיס PVR של Hauppauge. יש הצעות?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום נניח שקיים אצלי קובץ בשם myfile. נניח שהדיסק הקשיח אצלי הוא במחיצה c (בדוס וב win). אני מעונין לדעת אם הקובץ נמצא ב c, בשורת הפקודה dos אקליד: ואם אני רוצה לבדוק המצאות הקובץ ב cd (מחיצה d) אקליד: ב win אקליק על "המחשב שלי", על : c ו d ואקבל את רשימת הקבצים. ב "לינוקס" יש לי בעיה. בהנחה ש ה cd שלי הועלה, ברצוני לבדוק קיום הקובץ myfile ב cd אני מקליד: מה עלי להקליד במקום ה ???????? לציין שאני מבקש מידע מה cd ? מה עלי להקליד במקום ה ???????? כדי לקבל את המידע מהדיסק הקשיח ? ובכלל: יציג לי קבצים מאיזה partition ? מהדיסק, מ ה cd ? מכונן flopy (בהנחה שהועלה ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ואם יש איזה FAQ להמלצה , אני אשמח לקבל .
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם יש לי המחשב שני ארדיסקים אחד ישן ואחד חדש על הישן ברצוני להתקין לינוקס מנדרייק גירסה 10 החלטתי לעשות זאת ופירמטתי את אחת המחיצות עם PM8 (הארד הישן מחולק ל-2 מחיצות) לאחר כל הסידורים בביוס והתחלת ההתקנה קיבלתי את ההודעה הבאה שאינני מבין מדוע היא הופיעה והצלחתי להבין אותה חלקית error in exec of stage 2 trying to execute/usr/bin/runinsta112 from the installation volume the follwing fatal error occurred:fatal error in stage1 i/o error i can`t recover from this מישהו יודע מדוע אני מקבל את ההודעה ? יש לציין שהפירמוט היה ממערכת קבצים NTFS ל-EX3 והלייבל שניתן למחיצה היה LINUX לי נראה שיש בעיה בדיסק ההתקנה אבל אני אשמח לעוד אפשרויות ופיתרון תוד…
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-