לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
התקנתי mandriva 2006 והיא לא מכירה את הפקודה yum. מישהו יודע היכן אוכל למצוא את הקבצים הרצויים?
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
כאמןר בכותרת - לפני כמה ימים התקנתי את גרסת מנדריבה (2006) מDVD שהורדתי ---> המערכת עלתה והכל היה בסדר.---> עשיתי ריסטארט, הוא עשה את הסיקוונס שלו והראה בסוף מסך שחור בלי לאתחל אוטומטית אז כיביתי אותו---> הפעלתי ווינדוס XP אחרי הכיבוי ושם הרצתי את PARTITION MAGIC 8 ובדקתי לטעויות את מערכות הקבצים.-----> לאחר עוד ריסטארט לא הצלחתי להיכנס ללינוקס בגלל הסיבה הבאה - הלינוקס מתחיל את "רצף הטעינה" שלו, וכאשר הוא מגיע לפרטישיון EXT3 שלו (יש SWAP ושני EXT3 אם זה משנה) הוא מראה על בעיה. הוא מציע לנסות לתקן אבל גם זה לא עוזר. הוא אומר משהו על magic number is incorrect/ superblock..... מאחר ואני עדיין לא בקיא מספיק בלינוקס רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות... (כרגע אני עו…
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש
-
- 0 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אני חושב על לקנות מק לצורכי מוזיקה, ראיתי את הגארג' בנד ואת האיי טיונז (שכבר ניסיתי בMSWIN) אז יש לי כמה שאלות.. אינטרנט במק, האם מק-מיני או Ibook שעליהם חשבתי יש אינטרנט מובנה? אם כן, האם המאק יוכל להתחבר לנקודת בסיס שהיא לא תחנת בסיס של אפל?, במקרה שלי ראוטר Cnet ונקודת בסיס Cnet, והיכן אוכל לבדוק זאת? יש אתר שמראה תמיכות בדברים מסוימים? במק מיני מקבלים Ilife 05 ובIbook אני מקבל Ilife 04, האם אוכל לעדכן את התוכנות בIlife מהגסרא של 04 לגרסא של 05 או לפחות לעדכן את הגרסא למעודכת יותר? אני שמעתי שמק טוב בגלל חבר, אבל כל מה שאני רואה זה מעבדים במהירויות 1.45\ 1.25 Ghz אני באמת אראה שהמאק איטי יותר מנייד או שולחני ממוצע? כי מהשולחני שלי אני יודע שיראה הבדל..
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כיצד אני מחדש את כתובת ה-IP דרך ממשק הטקסט? אני משחק מעט עם כתובות IP ועם שרת ה-DHCP ולרשת מחוברת תחנה עם Mandriva, כיצד אני מבצע חידוש כתובת IP בדומה לזו שיש ב-Win
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהיו יכול בבקשה להסביר לי מה זה Mandriva Linux ? תודה
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
קיבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 450 mhz עם 128 מ"ב זיכרון ודיסק של 6 גיגה. איני מכיר לינוקס אבל הייתי מעוניין לנסות ולהתקין עליו. האם זה אפשרי? ואם כן אז איזה גירסה תתאים למחשב (מבחינת חומרה) ולי בתור מתחיל?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לצרוב לינוקס. ורציתי לדעת האם לבחור בנרו bootable או רגיל???
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום חיפשתי גרסאות של דביאן ונתקלתי בדבר הבא: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=4 ראית שיש הרבה גרסאות של דביאן (i386, ppc, alpha...) אבל לא בדיוק הבנתי למה הקוונה אם זה בעצם פשוט מערכות לינוקס שונות או שזה הפצות שונות כל אחת יותר חדשה ואם שיפורים. שמתי גם לב שזה ככה גם בפדורה 4 בג'נטו ובעוד הרבה. הייתי רוצה לקבל קצת מידע כללי על הנושא. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
טוב החלטתי שאני רוצה להתקין אותה יחד עם ווינדוס XP שלי כי כל מקרה יצא לי לעבוד בעבר עם לינוקס והיא מערכת הרבה יותר טובה מן הסתם יש לי הארד דיסק של 120 ג'יגה שמחולק ל20 ו100 ושניהם מסוג NTFS וכמו שהבנתי אי אפשר לעשות לו RESIZE ב YAS כמו שאפשר בFAT32 עכשיו השאלה שלי האם אני צריך פשוט להפריד מה100 האלה איזה 20 ג'יגה ופשוט לשים אותם ואז בהתקנה של לינוקס אני פשוט יבחר את ה20 ג'יגה האלה והוא ידע לפרמט אותם והכל. ושאלה נוספת אני יודע שבהתקנה יש שתי אפשרויות לבחירת הFILE MANAGER וה BROWSER ואחת מהן היא GNOMES ויש עוד אחת איזה מבניהן עדיפה?? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי התלבטות קשה אני רוצה לנסות להתחיל בקטן במק, לראות אם זה מתאים לי, מצאתי מחשב imac דור 3 (350 הרץ, 128 מגה זכרון, 8 ג'יגה ) במחיר מאוד טוב, המטרה שלי במחשב הזה להציג סרטים על הטלוויזיה (דיויקס) זה אפשרי?? כמו כן זה שאני קונה ממנו את המחשב אמר שיש לו בעיה שלפעמים הסידירום הולך למנוחה... מישהוא שמע על הבעיה הזו? ורק עוד שאלה אחרונה , אם אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח במק זה אפשרי עם דיסק קשיח רגיל (IDE)? תודה מראש על העזרה..
-
משהו יודע איך אני יכול לשנות את הפנטים בעברית ב firefox? פשוט רואים אצלי מגעיל יכול להיות שזה בהגלל הכרטיס מסך?(voodo3 )? גם רואים קטן הקיצר משהו יודע איך לסדר את זה? ויש לי את מנדריק 10
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי את VMWARE ועליה התקנתי את LINUX SUSE אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט, איך אני מגדיר שהאינטרנט יעבוד לי ב-LINUX יש לי מודם פנימי dimond PCI ADSL עם WIN 2003 SERVER אין לי בעיית היתחברות אני מצליח להיתחבר תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
לאחר התקנה מוצלחת של Fedora core 4 רציתי לשאול איך אני מתקין את התוכנה LICQ תודה
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
היי יש לי בעיה מתי שאני בא להיתחבר לרשת האלחוטית שלי אז אני רושם את הפקודות בקונסול: iwconfig eth1 mode managed iwconfig eth1 key open ****-****-****-****-****-****-** ping -c 4 www.google.com ואני משוייך לראוטר אבל אין לי אייפי רציתי לדעת עם יש פקודה שבמקשת אייפי ??? הראוטר מוגדר בתור dhcp שאמור לתת כתובות אוטומטית
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנת הרבה בפרל perl ואציתי לשאול איזה גירסאת לינוקס המומלצץ ביותר למתכנתי פרל שמציעה את מיטב הכלים. אני מבקש בלי תגובות כמו - כל המערכות תומכות בפרל. מי הכי תומכת למי אני אשיג יותר תמיכה וכו'...
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום. יש אצלי לינוקס מותקן כבר חצי שנה אבל למען האמת לא נכנסתי אילו יותר מכמה חודשים רציתי לדעת איך אני בודק טמפרטורה וכדומה בתוך הלינוקס כמו שניתן לעשת עם ה eversnt מישהו יכול להסביר לי קצת איך אני עושה זאת כאן? תודה מראש רועי.
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
איך אני מתקין על מנדרייק 10.1 את הפוקוס הנ"ל B-Focus 270 בתצורת adsl usb קראתי מדריכים והבנתי שהם לא מיועדים אלי אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה. עריכה: אני יודע איך להתקין בתהליך ההתקנה לא מצאתי בחירה של התקשרות - ישראל מה עושים???
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
hi today i conneted my linux to the internet but there is words in hebrew that i cant see (i see instead squares) however ther is words in hebrew thaat i can see like "הראה תגובות חדשות להודעות שלי" how to resolve that? and thers is another problem i cant write in hebrew how can i chanced the language to hebrew?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מבחינת כוח עיבוד כמובן ובכלל בתמורה... וגם אפשר בכלל לשדרג אותו כאילו להחליף חלקים כמו כרטיס מסך או כרטיס קול? האם יהיה צורך בכלל? הוא יעבוד לי כמו שצריך על משחקים כבדים? אודה לכל מי שיעזור תנקס
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כלומר אם יש לי מחשב אם 2 מעבדים ומעלה החלונות החדש יתמוך בו ???
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
Im sorry but i dont have hebrew. i downloaded knopniks v4.0 live cd i have p 4 1.7 socket 478 codename willimate 256 ddr 333 smasung gf 5700 le GA8SRX Sis 645 gigabyte
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
שלום, הורדתי את מערכת ההפעלה הזו לצורך התנסות ויש לי שאלה, כיצד מתחברים לאינטרנט? ברשותי מודם ADSL פנימי (GlobespanVirata PCI ADSL WAN Modem) והספק שלי הוא 012. עוד שאלה על הדרך, איך מוסיפים תמיכה בעברית? תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי פיסי ואני שוקל אולי לעבור למק. קראתי פה שאלות של אנשים כדי לדלות מידע על יתרונות המק מול פיסי אבל לא ראיתי מידע ממשי אם תוכלו בבקשה להגיד לי מה היתרונות והחסרונות של המק זה מאוד יעזור. בנוסף הבנתי שיש בעייה של חוסר התאמה לאתרים בעברית האם זה נכון? דרישותיי למחשב הם לא גבוהות אני לא משתמש בו למשחקים רק לגלישה וצפייה בסרטים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-