לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3610442,00.html אולי ההכרזה ב MACWORLD הבא שיהיה כבר MAC OS X לכל מחשב ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
גבירותי ורבותי, אני שמח להודיע שבקרוב אני קונה הארד דיסק 60 ג'יגה ודבר ראשון שאני עושה זה מתקין את לינוקס בתור מערכת ראשית! החלטתי שהכי כדאי יהיה להתחיל עם רד האט 7.3, את ההתקנה אני כבר מכיר כימעט בעל פה, מה שיותר אני לא מכיר זה את ההגדרות... האם מישהו יכול לתת לי טיפים כיצד ואיך להגדיר שם את החיבור כבלים שלי? מישהו אולי יכול לתת כמה טיפים או אזהרות לגבי הגדרות דברים? מישהו מכיר אתר עם מדריכים נורמאלים (לא חובה בעברית, וחוץ מהמדריך המקורי של רד האט..)?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למה אתר הסקירות Distrowatch לא נמצא בנעוצים? לדעתי הוא חיוני כדי לתת מידע על כל מערכת שיוצאת
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לכל באי הפורום שלום רב, לאחרונה החלטתי להתקין לצד Windows 7 את מערכת ההפעלה הפתוחה Ubuntu. את ההתקנה ניסיתי לבצע מתוך DOK שכן למחשב הנייד שלי אין כונן אופטי. ביצעתי את ההכנות להתקנה כמו שמוסבר באתר www.ubuntu.com ואף הצלחתי לעלות את המערכת ישירות מה-DOK לצורך ניסיון. כאשר אני מנסה להתקין את מערכת ההפעלה, ולאחר בחירת האופציה של סידור מחיצות אוטומטי על ידי תוכנת ההתקנה, תוכנת ההתקנה עוברת למסך הבא ונתקעת. רציתי לדעת האם מישהו יכול להסביר לי מה מקור התקלה וכיצד לפתור אותה. בתודה מראש לכל העונים, ליאור.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם קודי יעבוד בלינוקס כמו שהוא עובד בחלונות? או שאני יצטרך להתקין מקודדים נוספים תודה על העזרה מראש שלומי ברוך
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כתבה בנושא : http://www.ynet.co.il/articles/0,10211,L-2062096,00.html
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים אני מנסה להתקין OSX 10.5.2 על מחשב נייד של HP DV5T. אני מנסה להעתיק את הקבצים של הדרייבר של הכ.מסך (9600M GT) לתיקיית הEXTENSIONS אבל לאחר ריסטרט המחשב עולה ולמערכת ההפעלה ואני מקבל שגיאה שהקובץ לא הותקן כראוי. הקובץ שאני מתקין הוא חבילה ששמה NVdarwin.kext - דרייוורים שכרטיסי מסך של NVIDIA. המצחיק הוא שכאשר אני מעלה את המחשב עם הפקודה -X אז המחשב עולה תקין עם הרזולוציה הנכונה, כאילו הדרייבר מותקן תקין. למה במצב רגיל אני מקבל את השגיאה? מישהו יודע מה אני מפספס פה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מאז שהתקנתי את האובונטו (הפצה של גנום) הווינדוס לא עולה לי עוד למרות שהתקנתי דרך פרטישן מג'יק כשאני אומר לו לעשות בוט מההארד דיסק השני הוא מעלה את ההתחלה של הווינדוס הוא אומר ש XMNT 2002(נראה לי...) חסר והוא מדלק על הסריקה ואז הוא עושה אותו דבר רק עם קובץ אחר שלא זוכר את שמו.. ואז הוא מאתחל את המחשב... אם מישהו יוכל לומר לי איך לסדר את זה אני ישמח מאוד...תודה...
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מאתמול בערב אני עובד עם לינוקס-אפילו הצלחתי להתקין את האלקטל התקנתי את RH7.3 המערכת סיפקה דריברים טובים לכל פירטי החומרה חוץ מהכרטיס מסך שהורדתי NVIDIA המערכת יציבה יותר נוחה יותר מוינדוס פשוט כייף איזה מערכת הפעלה טובה ועוד בחינם על המחשב הישן התקנתי מנדארק שלפי דעתי הרבה פחות טוב מרד הט בקיצור כמה שהמנדראק קל הוא פשוט לא שווה את זה כי את מקבל ברד הט מעכת הפעלה הרבה יותר טובה ואיכותית עכשיו לשאלה האחרונה: אפשר לעשות שהלינוקס יעשה סריקת דיסק ואיחוי דיסק פעם בשבוע (קבוע מראש)? תודה לכוווווווווווווווווווווווווולם על העזרה red
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום שלום, אני עובד על איזה פרוייקט כלשהו ונתקלתי בבעיה. נתקצר שאני מנסה להפעיל דרך WINE (על אובונטו 8.04) דיסק ללימוד תיאוריה שעקרונית כולו עובד בפלאש. הבעיה היא שבלינוקס משום מה התקליטור מזהה את עצמו כדיסק לא מקורי למרות שמדובר בדיסק מקורי ובחלונות זה עובד בסדר גמור. יש דרך לעקוף את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה ברגע שאני מפעיל סרט+כתוביות בעברית אז הכתוביות מופיעות בגיבריש אני מפעיל את הסרט בתוכנה movie player שבאה כבר עם ההתקנה יש לציין שאני לא יכול לגרור או להוסיף את הכתוביות לתוך החלון של הסרט אלא אני חייב לשנות את השם של הכתוביות/סרט ככה שיהיו אותו דבר - דבר שמאוד מציק לי בנוסף כשאני מנסה להתקין mv2player or bsplayer עם WINE זה מתקין בסדר גמור ואז מביא לי שגיאה ולא עובד או שבכלל לא מגיב אם יש תוכנה אחרת שאתם ממליצים עליה מתוך הsynaptic אני ישמח לשמוע עלייה ועוד פיצר שחשוב שיהיה בתוך התוכנה זה האפשרות להעביר קדימה/אחורה בפסקי זמן קצרים לדוגמא בbsplayer זה שניות וmv2 זה 5 שניות קדימה אחורה תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-
-
יש לי כונן 160 GB שמחולק ל2 מחיצות (C ו D) ועוד אחד של 40 GB על כונן C מותקן הוינדוס בפעם שעברה התקנתי את הGRUB על C ואז שניסיתי להעלות את הוינדוס זה הגיע לי למסך שרשום בו : "rootnoverify(hd0,0) chainloader +1 " ששיניתי את זה ל hd0,1 (זאת אומרת כונן D) אז הכל חזר לפעול כמו שצריך. בפורום כלשהו בחו"ל אומרים שכדאי בכלל להתקין אותו על הכונן של הלינוקס ובפורום אחר אומרים שעל הוינדוס מניסיונכם, מה הכי כדאי ? תודה על העזרה...
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום, עברתי להשתמש בלינוקס אובונטו כיוון שהווינדוס קרטע בצורה מחרידה, והיה עלי לפרמט. איך אני יכול לבדוק שהדיסק הקשיח שלי באמת תקין, כיוון שהמחשב עוד עושה בעיות איטיות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בזמן התקנה הכל היה בסדר,התחברתי אלחוטית לפי ההוראות.. ועכשיו אחרי ההתקנה אני לא יכול להשתמש בפקודות הבאות: wifi-menu iw נראה לי שזהו.. ובשביל wifi-menu כתוב לי שאני צריך להתקין dialog,ואיך אני יתקין עכשיו ? אפשר להוריד,להעביר לdok,ואז אני אצטרך להוריד גם depencies,לא ? ולקמפל וכל זה... יש דרך להתחבר עכשיו, או שדפקתי משהו בהתקנה? כי לא נראה לי שזאת הבעיה,תודה למי שעוזר לי להתחבר בלי להתקין מחדש ^^
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו הצליח להגדיר שרת MAIL ב ubuntu server עם IP דינאמי? אני מצליח לשלוח מיילים אבל לא לקבל אין בעיית ניתוב או פורטים, יש לי הודעה של : Relay access denied (in reply to RCPT TO command) קראתי מלא מדריכים ועשרות הודעות בפורומים אבל לא מצאתי תשובה. אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע. טל
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברצוני להתקין LINX ו UNIX ורציתי לשאול על זה גרסאות אתם ממצלים תודה
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לדעת איזה מקינטוש כדאי לי לקנות כדי שאני אוכל לערוך בו סרטים באופן מקצועי? אני רוצה מחשב שלא יעשה בעיות!!! כותרת חלופית (Prog.)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הורדתי מהאתר את כל 3 הדיסקים הנדרשים והתקנתי בצורה סטדנרטית + התקנה כ Workstation. מישום מה אני מנסה להפעיל Mp3 , ואני לא מצליח לשמוע כלום. יש למישהוא מושג היכן הבעיה? אני שומע צפצופים רגילים מכרטיס הקול , והמערכת עברה בדיקת Sound.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-