עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם. לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אנסה בכל זאת. בקרוב אני רוכש מחשב חדש בעקבות המלצות החברים פה באתר ורציתי לדעת אם אוכל להפוך (במינימום שידרוג) את המחשב הישן שלי למחשב סלוני "מדיה סנטר". נאמר לי כאן בפורום כי רק ע"י הטמעת מערכת לינוקס אוכל לנצל את המחשב הישן למערכת סבירה לעמדת "מדיה סנטר סלונית". מאחר ואני איש חלונות וותיק וללא שמץ בלינוקס, אשמח לקצת טיפים מידע ועזרה מכם. המפרט הקיים הוא: מעבד פנטיום 3 800mhz זיכרון ראם: 750 מגה. לוח אם: משהו סביר לא יותר. כרטיס גרפי: nvidia fx-5200 הארד דיסק: w-d 80g 7200 ושאר נילווים. לאחר בחינת המפרט, מה לדעתכם אצטרך לשדרג / להוסיף על מנת לבנות מחשב ראוי? תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by TheReaper,

אוקי המצב הראשוני היה מחיצה אחת עם WINXP עליה התקנתי את אובונטו 8 החדש ובעזרת ההתקנה חילקתי למחיצה של 20G ההתקנה עברה כמו שצריך ריסט GRUB לא מופיע בכלל אין שום תפריט, זה עובר ישר לטעינה של הווינדוס ניסיתי כמה פעמים ואני בטוח שאני עושה את זה כמו שצריך

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. קראתי שגירסת הפיתוח של Mac OS X Tiger כבר ניתנת להורדה (ככל הנראה אותה גירסא בה השתמשו ב WWDC 2005). האם ניתן להתקין אותה על מחשב PC רגיל ?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by ColorPencils,

השאלה היא קטנה ופשוטה- אם יש ברשותי מערכת הפעלה של 32B של win ועליו אני מתקינה VB שישמש להריץ מערכת הפעלה של לינוקס, אני יכולה להריץ לינוקס בגרסת 64B על הVB או שאני מחוייבת להשתמש ב32B על המערכת.?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. פירמטי את הויסטה שלי ובאתי להתקין את האקספי עכשיו אי אפשר להתקין את ה הקספי אני לא מצליח כאילו נשאר הבווט של הויסטה ואני לא יודע איך להסיר אותו הפירמוט לא מוחר לי אותו אין לי מושג מה לעשות עזרה מישהו ? מישהו נתקל בבעיה כזאת בעבר ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  7. היה לי לינק במועדפים , אבל פירמטתי והוא נמחק . אם אפשר לקבל לינק ישיר לעמוד . תודה מראש .

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. ב system requirements מופיע ווינדווס, למישהו יש ניסיון עם זה? מה לא יעבוד לא בווינדווס? http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=74

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  9. http://support.apple.com/kb/TS3742 יש לי את הבעיה הזאתי ניסיתי כל דבר , בטראד הזה ושם דבר לא עובד ,המחשב גם לא רוצה להכנס לSAFE מוד יש למשהו פתרון? המחשב הואMBA דור 2

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by A.J,

שלום, יש לי macbook air ריציתי לדעת איך אפשר לאפס אותו ככה כילו רק עכשיו קניתי אותו. אני יודע שבניידי pc יש מחיצה עם וינדוס ואחרי שמפעיים אותה היא עושה סוג של פורמט ומתקינה את הוינדוס מחדש. יש אפשרות כזאת גם במק?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by blabla2002,

apple הכריזו 2 דברים חדשים מחשב mac ללא מסך מקלדת ועכבר ב499 הוא ממש קטן ב599 המחשב מכיל מעבד יותר מהר והרדיסק יותר גדול . וipod חדש בשם shuffle ללא מסך בשני גדלים אחד 512 ב99 וגיגה ב149 הוא עובד על shuffle כלומר המכשיר בוחר בעצמו את השירים בנוסף ל playlist שאפשר ליצור

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by leeran,

שלום לכולם יש לי מחשב עם מעבד כפול ליבה של אינטל. האם אפשר להתקין עליו מק? שאלתי מישהו מהבסיס שלי, והוא אמר שצריכים לשנות דברים בביוס, אבל לא ידע בדיוק מה... יש מישהו שניסה זאת פעם/יודע איך עושים זאת? תודה רבה לכולם! חג עצמאות שמח

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by efod26,

האם אפשרי להתקין מערכת הפעלה מק על פיסי כזה??

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום לכולם, התקנתי את המערכת Ubuntu 7.10. אני מעונייין להתקין את החבילה הבאה: nvidia-glx לכרטיס המסך שלי מתוצרת nVidia אם לדייק Geforce 8800 GTS על מנת להתקין Compiz וכמובן, שיהיה דרייבר לכרטיס. כשכתבתי במנהל החבילות של Ubuntu את השם nvidia-glx היו 3 חבילות, אבל כל פעם שאני מסמן V על אחת מהן, מופיעה הודעה השגיאה הזאת: NVidia binary X.Org driver cannot be installed on your computer type (i386) Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type אז הורדתי מפה: http://packages.ubuntu.com/dapper/i386/nvidia-glx/download את החבילה, וכאשר אני מפעיל את קובץ הdeb יש לי את השגיאה הבאה: Error: Dependecy is not satis…

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  15. Started by avi_lilah,

שלום אנשים ניתן להתקין לינקוס על mmx 200MHz על מה אתם ממלצים חוץ מwin 98

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  16. Started by tom123,

או כל תוכנה אחרת ??? אבל למקינטוש ? שקוראת קבצים של וורד

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by TPack,

מישהו יודע על מנהל הורדות כמו FlashGet לדוגמא שעובד עם Wine ? אני צריך תוכנה טובה להורדה מראפידשר. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by MasterDK,

היי. אני מתכוון לרכוש מחשב חדש שישמש אותי לצרכי תיכנות בעיקר. המחשב יהיה בעל 8GB זכרון ו 120GB SSD. אני שוקל להוסיף גם HDD בשביל לשים עליו /var בשביל לא לאמץ את ה SSD יותר מידי. ובכללי חשבתי על כזה LAYOUT: לשים את את ה ROOT, את ה HOME ו 8GB SWAP (בשביל HIBERNATE) על ה SSD לשים אץ TMP ב TMPFS (ברירת מחדל ב ARCH LINUX) ולשים את VAR ב HDD + להשאיר את המקום שנשאר ל MEDIA (לא בטוח שתיהיה כזאת) המערכת היא ARCH LINUX. השאלה שלי היא: האם יש טעם להשקיע בעוד 300ש"ח ולקנות HDD רק בשביל לשים את VAR עליו? שוב לגבי MEDIA אני דיי בטוח שלא תיהיה כזאת כי יש לי מחשב HTPC לצרכים הללו. אני מרגיש שזה ביזבוז של כסף (מינימום HDD היום זה חצי טרה ועולה בסביבות 250ש"ח), אבל הרבה ממליצים לשים את V…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by NarGilad,

שלום לכולם! התנסיתי קצת במערכת ההפעלה Ubuntu (דרך דיסק) והתלהבתי, המחשב הישן פתאום רץ. החלטתי להתקין במקביל לווינדווס (ויסטה). הכוננים שלי מחולקים ל-40 GB בכונן C וכ-150 GB בכונן D. בכונן C נמצאת מערכת ההפעלה (ויסטה). האם אני צריך להתקין את האובונטו ל-C או ל-D? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. התחדשתי ב-MacBook Pro ואני יכול לכתוב רק באנגלית במקשים. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. התקנתי אתמול את גרסת קובנטו של לינוקס על מכונה ורטואלית (VM) ואני מנסה להתקין מודול JAVA. למשהו יש מושג על מדריך טוב או שהוא יכול להסביר בקצרה איך עובדים בלינוקס?! ראיתי באתר שם הוראות, אבל אני לא מצליח להבין איך אני מתקין את זה. בנוסף, אני מנסה להכנס בהגדרות כ-SU, כלומר להריץ su דרך הטרמינל. זה נותן לי להכניס את הסיסמה שלי, אבל אני לא מצליח להקליד אות אחת! כאילו רק האנטר עובד במקלדת.. למשהו יש תשובות?

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  22. שלום התקנתי לפני שנה fedora4 היום אני מוכר את המחשב והסרתי את הפדורה, אולם מסך ההפעלה שבו בוחרים בן פדורה לwindows נשאר ולא נימחק, הפדורה מותקן על הארד דיסק ניפרד ושאני מוציא אותו אז המחשב לא עולה. שאלתי היא איך אני מבטל את מסך הבחירה בין שתי מערכות ההפעלה, בלי שום תלות בפדורה, רק בווינדוס (כדי שאוכל להוציא את ההארדדיסק של פדורה) בתודה מראש Zilberberg

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by tom123,

למשל את הרקע הזה עם האבנים.. מאיפה משיגים איזה אתר?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, בשעה טובה ומוצלחת התקנתי Kubuntu על המחשב (למרות שהיא בעייתית באתחול על ה-Thinkpad). בכל אתחול של המחשב מופיע התפריט של בחירת מערכת ההפעלה לאתחול, כאשר ברירת המחדל היא אובונטו, וכדי להפעיל את וויסטה אני צריך להספיק לבחור אותה לפני שנגמר הזמן... איך אני משנה את ברירת המחדל לוויסטה? ועוד שאלה: חבילת Compiz עם התלת מימד וכל זה פועלת רק עם Nvidia? יש דרך להפעיל אותה עם ה-Intel X3100 שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 977 צפיות
  25. Started by ac1240,

הפצת Ubuntu Ultimate 1.3 http://ubuntusoftware.info/Ubuntu_Ultimate_1.3/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? האם הפצה זו היא BOOTABLE? תודה או שעדיף את זה http://ubuntusoftware.info/ubuntu_ultimate_gamers/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) האם הפצה זו היא BOOTABLE? והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? ומה יותר טוב ההפצה הנקייה של UBUNTO 7.04 או אחד מהם ? תודה

• 2 תגובות
    • 824 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.