עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אז ככה יש לי פנטיום 1 200 מגה הרץ זיכרון 32 בתקן SIMM אני רוצה להתקין עליו מערכת של שרת כדי להפוך אותו למרכז של כל התקשורת אצלי בבית חשבתי להתקין w2k אבל זה לא יעלה שמה ואני לא רוצה להקריב למטרה הזאתי מחשב קצת יותר מתקדם אז הגעתי למסקנה שלינוקס הכי טוב יש המלצות גרסאות וכו' תודה מראש נ"ב אני שונא את NT 4 אז אין טעם להציע זאת

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  2. Started by Pc_Ghost,

שלום קניתי בשעה טובה מחשב חדש. מפרט: 1 - Pentium D920 Dual Core 65nm - 4mb Cache 64bit. 2 - Abit AW8 - Intel® 955X Based LGA775 ATX Mainboard, FSB1066, Dual DDR2-800, Gigabit LAN, SATAII 3G RAID, SilentOTES Heatpipe,μGuru Technology, AudioMAX HD 7.1 channels Intel® High Definition Audio with Dolby Master Studio 3 - PQI DDR2 512MB 667MHZ. 4 - GeForce 6600 256MB XFX אני רוצה להתקין עליו KUBUNTU כמערכת יחידה. מה לדעתכם תהיה רמת התמיכה בחומרה?... ואיזה קובץ ISO להוריד (רגיל או 64BIT)? הבנתי גם שיש קרנל מיוחד לריבוי מעבדים. איך מתקינים אותו? תודה.

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  3. Started by tberger,

שלום לכולם, האם לינוקס תומכת בכרטיס לכידת וידאו? אני רוצה אפשרות להקליט ולצפות On-Line דרך האינטרנט. איזו הפצה ואיזה כרטיס מומלץ? המחשב מבוסס AMD אם זה משנה. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by PqX,

הנגן הכי איכותי והכי נוח שיצא לי לעבוד איתו. מתאים לכל פורמט של מוזיקה וסרטים. VLC מנגן מוזיקה באיכות FLAC, מנגן סרטי בלוריי ..הנגן קומפקטי ונוח לשימוש. ניסיתי עוד הרבה נגנים שלא היו משו כמו: Rythmbox, Amarok , Audacious..לא עשו את העבודה. ממליץ על נגן VLC

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by kinggil,

אני חושב שהוא יצא לא?

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  6. Started by Haflo,

כיצד אני מחדש את כתובת ה-IP דרך ממשק הטקסט? אני משחק מעט עם כתובות IP ועם שרת ה-DHCP ולרשת מחוברת תחנה עם Mandriva, כיצד אני מבצע חידוש כתובת IP בדומה לזו שיש ב-Win

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Or4more,

אהלן, האם זה אפשרי להקים DNS ו-DHCP(בלינוקס) ללא AD? ואם כן מה החסרונות של זה אל מול DNS משולב עם AD? מדובר על רשת לצורכי למידה שכוללת 3-4 מחשבים ו2-3 שרתים, בגלל זה כרגע אני לא רואה צורך ב AD..

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. התקנתי את האובנטו. הוא זהה את כל החומרה והתקין. כמו כן, התקנתי את כל העדכונים. אבל יש לי בעיות שנראות כמו בעיה עם הדריבר של הכ. מסך(x1650): כשאני פותח סרט, הסרט מרצד. בדפדפן, הגלילה עובדת לאט, העמוד "נמרח" (זה קורה גם בווינדוס כשהדרייבר לא מותקן). אני עובד ב-kde, כשאני ממעזר חלון ונכנס אליו, הוא בהתחלה שחור, וגם לפעמים כשחלונות נפתחים הם בהתחלה צבועים בכל מיני צבעים. מישהו מכיר את הבעיות האלה? איך פותרים אותם? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  9. אני רוצה להזמין מקנטוש ...סקסי ...יש מדריך אבל ...אני לא מצליח לפתוח אותו משהו יודע איך ? ;D אני הולך לי לקנות מקנטוש חמוד .....ללימודים .... http://forum.mac-it.co.il/archive_single_view.php?id=84523&gid=84523

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אחרי שעות של ניסינות של כל מיני הגדרות בראוטר האלחוטי הבנתי שהOSX או הכרטיס רשת המעפן של MBA שלי לא רוצה להכנס לרשת שמוגדרת בתור WPK הורדתי את האבטחה לWEP הצלחתי להתחבר לרשת אבל משומה הדרעק הזה מקבל IP הזוי וגם אין שום אפשרות לתת IP static דרך הGUI מה אני יכול לעשות? :kopfpatsch: :kopfpatsch: הצלחתי להשתמש באינטרנט רק אחרי שהורדתי את האבטחה לגמרי! איך יכול להיות? :s07:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by The-Q,

Well, I'm using kernel 2.4.18 with GeForce 2 MX. I've seen that all OpenGL apps went slow, so I decided to install the drivers. I Installed the 4191 (from source) and it didn't work. Than I installed the 3123 (from source) and it didn't work either. Here is the err of startx: ####### #Error start ####### XFree86 Version 4.2.0 / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600) Release Date: 18 January 2002 If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer than the above date, look for a newer version before reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/) Build Operating System: Linux 2.4.18 i686 [ELF] Module Loader present Markers: …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by ExploiT,

שלום כולם הורדתי אתמול מהאתר של מנדרייק את כול 3 הדיסקים הבסיסים להתקנת המנדרייק עם סביבהת עבודה קיצר בהתקנה היתי צריך לסמן איזה דיסקים יש ברשותי היה 1 2 ו3 וגם 4 של kde 3.3 אותו לא סימנתי כי לא היה לי דיסק שכזה יש לי רק 3 דיסקים קיצר הכול בסדר עד לקטע של בחירת החבילות )תחנת עבודה תחנת משחקים וככה) קיצר בחרתי תדברים שלי ובחרתי kde ואז הוא עושה לי שגיאה ! base system packege dont selceted אז הלכתי אחרונה ובחרתי גנום וגם הוא עשה לי את זה בחרתי את שניהם וגם עשה לי את זה קיצר התחלתי הכול מהתחלה ובחרתי תדיסק הרביעי ובחרתי ב kde הגעתי לשלב של בחירת החבליות ואז הוא עושה לי מחפש חבילות חדשות משהו כזה ולאחר שעה הוא חזר שוב לחלון של בחרית החבילות קיצר שוב בחרתי ושוב ככה מה לעש…

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  13. Started by Guarding angel,

היי למרות שלינוקס די מאובטחת גם כך הייתי רוצה לדעת האם יש דרך ליצור DOK שיפתח את המחשב? דוגמא : שלכל יוזר יהיה את ה-DOK שלו עם היוזר והסיסמה ובמקום להקיש אותה הוא רק יכניס את ה-DOK שלו והחשבון שלו במערכת ההפעלה יטען כמו במערכות הצבאיות. האם ניתן ליצור דבר שכזה?

14. Started by DXT,

אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  15. Started by BloodyW,

היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  16. Started by mikig8,

שלום, האם ניתן להגדיר quota למחיצה בלינוקס (רדהאט) אם כן כיצד אני מגדיר ? תודה מראש מיקי

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. איך אני מוסיף ספריות באופן קבוע שיהיו ב PATH וב- MANPATH? עשיתי את הדבר עם export PATH=... אבל אחרי הפעלה מחדש של המחשב זה נעלם. איך פותרים את זה? יש לי Linux Mint 14.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם, GPARTED מודיע לי שאין לי partition table על הדיסק העיקרי שלי. באופן מוזר אני עדיין מצליח לעשות BOOT אבל יש לי הרבה התרסקויות. אם אני מכניס את הפקודה : sudo fdisk -l אני מקבל: Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk identifier: 0x0006e2ed Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 36486 293073763+ 83 Linux /dev/sda2 36487 60801 195310175+ 5 Extended /dev/sda3 58370 60801 19535040 82 Linux swap / Solaris /dev…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. http://sites.google.com/site/chromeoslinux/download

20. בווינדוס המקש הוא כידוע ALT+SHIFT ... מה זה בלינוקס ( אובונטו )

• 2 תגובות
    • 4.7k צפיות
  21. Started by Googleness,

נתקלתי במקרה בשני פוסטים (זה אותו אחד השני מפורט ובא כתגובה על התגובות בראשון) מאוד מעניינים ומפורטים שמוסבר בהם מה לדעת הכתב לא מוצלח בלינוקס ומה צריך לעשות כדי לתקן את זה. 1) http://batsov.com/Linux/Windows/Rant/2011/06/11/linux-desktop-experience-killing-linux-on-the-desktop.html 2) http://batsov.com/Linux/Windows/Rant/2011/06/14/linux-desktop-part-2.html תהנו

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by JonyPony,

אני רוצה להוסיף עברית למערכת LINPUS LITE שמותקנת על מחשב נייד של ACER. עשיתי קצת חיפושים בגוגל והעלתי חרס בידי... יש למישהו רעיון\מדריך\אתר עם מידע? תודה מראש!!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. יש לי כרטיס רשת אלחוטי USB של edimax EW-7318Ug מצאתי את ההדרכה הזאת http://www.niumata.com/forum/viewtopic.php?id=6 אני משתמש ב xubuntu רציתי לדעת אם אין משהו קצת יותר פשוט כי זה נראה לי ממש מסובך גם ההצפנה של הראוטר היא wap מצאתי גם את זה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400236 אני לא מבין למה לא יכלו לעשות משהו קצת יותר פשוט

• 2 תגובות
    • 3.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.