עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אם אני קונה מע' מחשב עדכנית וחזקה מאוד עם מעבד כזה, האם אחרי שנתיים אני "אתקע" איתו ואגיע למצב שצריך לשדרג? אני חושב על הכיוון הזה כי אולי כדאי לי לקחת את ה-E6600 של אינטל. ה-AMD יצא ב-2005 וייתכן שלא יעשה את משימתו נאמנה לעוד הרבה זמן, ביחס ל-E660 שיצב ב-2006 שעוד בשיאו, וכנראה יחזיק יותר זמן. חשוב לי שהמחשב שאני אקנה יחזיק ארבע שנים בערך, ולא פחות. אם הוספת 1000 שקל וקניית מעבד אינטל (בהנחה שאני לא עושה OC) תעזור לאורך חיי המחשב (כי הרי שדרוג המעבד בעוד שנתיים יהיה לא רלוונטי בגלל הלוח אם, כנראה), אז זה כדאי. אשמח לשמוע דעתכם

• 9 תגובות
    • 723 צפיות
  2. Started by PsyGhost,

אני מתכנן אולי לקנות 2 סטיקים של קינגסטון, כל אחד של 512 ולהרכיב אותם על הלוח שלי המפרט: לוח: GA-7VAXP של ג'יגהבייט מעבד: AMD Athlon XP +2200 כ. מסך: Geforce 4 MX זיכרון נוכחי: 256 (אני אשים את הסטיק הזה במחשב אחר אם אני קונה חדש) רציתי לדעת אם יש טעם להוסיף כזאת כמות של זיכרון למפרט שהוא כבר די ישן, זה יתן שיפור משמעותי במהירות או שהניצול של הזיכרון יהיה גרוע בגלל שאר הרכיבים הישנים?

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  3. Started by Brown_g,

היום רכשתי מחשב חדש והרכבתי לבד. הכול עובד מצוין והמחשב חזק מאד אבל... בתוכנה שאני מריץ Speccy או CPU-Z כל הפרטים נכונים וכפי שאני מצפה אבל בזיכרון רשום - 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24) ואני קניתי - ‏‏ 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 DDR3 1600Mhz‎ כלומר המהירות במקום 1600 מופיע 668... זה נכון? יכול להיות בעיה בזיכרון? אני לא מבין מה זה כל כך CL אז ההבדל לא נראה לי משמעותי אבל יכול להיות שזו גם בעיה? אודה לכם מאד.

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  4. Started by raw-e,

מה עדיף למשחקים 2.66X4 או 3.1X2 ?????

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  5. שמעתי שהQ6600 יעלה בסביבות ה1500 שקל ואני מעוניין לדעת מתיי בערך זה אמור לקרות שאני ידע אם שווה לחכות קצת או ללכת השבוע לקנות את החלקים למחשב. וגם עוד שאלה קטנה,לא תיהיה לי בעיה לעבוד עם שניי הארד דיסקים? יש לי עכשיו WD120GB ואני רוצה לשים עוד אחד של 250GB. יש לי C ו D ואני מעוניין שהוא יהיה E אם זה אפשרי,יש לי המון דברים לאחסן... תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  6. שלום לכולם. אני מחפש לוח אם למעבד : AMD Athlon 64 3200 939-pin. אבל הלוח צריך לתמוך בדברים הבאים: PCI-E, ו DDR 2 עם אפשר אז גם SATA 2 (עם עוד יש מקום אז גם SLI) האם קיימת חיה כזאת ? תודה מראש סתו

• 14 תגובות
    • 722 צפיות
  7. שלום לכולם, אני מתלבט אם לקנות את הלוח אם GIGABYTE GA-H270M-D3H האם הלוח אם הזה תומך אתחול מערכת הפעלה בכונן SSD של אינטל: Intel 750 Series AIC 400GB ? תודה, דניאל

8. תקשיבו אנשים, תיכננתי לקחת את ה4300 ולעשות לו OC, רק אמרו לי שלא תמיד אתה תגיע לאותם נתונים בOC כמו שכולם הגיעו, אתה יכול להידפק עם מעבד לא טוב וכנ"ל גם לגבי ה6600! אז מה לעשות? יענו ל 333 בOC עם ה4300 אני יגיע, בלי שום בעיה, זה ז"א 3.0GHZ X 2 אתם חושבים שזה יספיק לי לשנה שנתיים הבאות???.. אני מאוד רוצה את ה 4300 אבל הרבה אמרו לי לחכות ל 4320 ולא הבנתי למה. תודה!

• 10 תגובות
    • 722 צפיות
  9. על מעבד חדש של amd שאני קונה יש אחריות רק שנה?? (אני מתכוון בקניית מחשב חדש)

• 10 תגובות
    • 722 צפיות
  10. Started by xgershon,

זה המפרט של המחשב שלי http://www.tms.co.il/preview/spec/2dnr5mqh יש לי שני כרטיסים hynix korea 09 1gb 1Rx8 זה י תאים למחשב שלי ? תודה על העזרה

11. יש לי שאלה קטנה - אני קונה לוח אם שתומך בזכרון של עד 1333MHZ, וחיפשתי זכרונות של 2X2GB והכי זול שמצאתי הוא 1600MHZ - תיהיה לזה השפעה רעה כלשהיא? מעבר לכך שהזיכרונות מן הסתם יעבדו בתדר הנמוך... הזיכרון הוא Patriot DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600MHz CL 9-9-9-24

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  12. Started by Omry,

היי אנשים! אני צריך המלצה לקיט של 6GB (שלושה סטיקים של 2GB) במהירות של 1,600MHZ. ישמש כמובן במערכת i7. ראיתי המון קיטים שונים ומשונים מהמון חברות מובילות בתחום הזכרונות ואני מאוד מבולבל. קיבלתי המלצות על סדרת ה-NQ של G.Skill, מכיוון שהיא זולה יחסית ומציגה ביצועים זהים לקיטים יקרים יותר. זה נכון?

• 8 תגובות
    • 722 צפיות
  13. Started by weinman,

אני שוקל להחליף את לוח האם הקיים בלוח חדש עקב בעיות התאמה לדיסק קשיח של 200 מ"ב ומעלה מפרט קיים: לוח:Gigabyte GA-7VRXP גירסת ביוס F12 מעבד: AMD Athlon XP 1800+ זיכרון: 512 MB PC2700 DDR SDRAM כפול 3 אני מחפש לוח חדש יותר, מקביל מבחינת כל הפיצ'רים הקיימים של הלוח ושיהיה תואם לאחור למעבד ולזכרונות. אני לא זקוק להכי חדש ומתוחכם אבל שיאפשר לי בעתיד לשדרג לברטון 3000 עדיפות ל Gigabyte בשל התאמה לחלקים ואביזרים שיש לי כבר. אפשרות ל USB BOOT היא יתרון אבל לא חיוני כל הדיסקים הקשיחים - ארבעה במספר - הם ATA ואני לא מתכוון להחליף אותם. תודה

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  14. Started by joniar,

המערכת תהיה עם לוח P45 לא יודע בדיוק של איזו חברה הקניה תהיה מחר או מחרתיים וזה ישולב עם 4 GB רייד0 וכרטיס-4870 שהרי כפי שאני מבין שלמעבד אין כימעט קשר לגרפיקה ולכן איזה מהם עדיף או שבכילל כדאי E8200 מה הכי כדאי מחיר עד-800 שקל ולא מתוכנן OC {שייך להזכיר שאולי כדאי מרובע של AMD במחיר הזה??ואז צריך להתאים לוח אם...?}

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  15. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מבוסס על מעבד AMD 3000 64 bit ולוח אם Gygabyte GA-K8/F-9. מכיוון שאני חוסך בכסף, החלטתי לקנות 2 זיכרונות של 256 MB. האם בעתיד כשארצה להחליף זיכרון אני אצטרך לזרוק אותם לזבל ולקנות 2X512 MB או שאני אוכל להוסיף עוד 2X256 MB (כך שיהיו סה"כ 4X256)? זה יפגע בביצועים (מול 2X512 MB) ?

• 10 תגובות
    • 722 צפיות
  16. Started by dark_zero,

מה דעתכם על ביצועי המעבד במשחקים אני לא רוצה לקנות E21XX כי יש רק 1MB בו ושמעתי שההבדל משמעותי אז רציתי לדעת איך הE4300\E4400 במשחקים בלי OC.?

• 8 תגובות
    • 722 צפיות
  17. סליחה על שתי אשכולות שפתחתי צמוד זה לזה. יש לי: מעבד : P4 2.4 533MHZ זכרון: 256MB 333MHZ - סטיק 1. לוח: MSI 865PE Neo 2 S - דואל צ'אנל. בעוד כמה ימים אני אקבל את הזכרון שהזמנתי (שזהה למה שיש לי כרגע, PQI).. אז על איזה מהירות הזכרונות יעבדו? על 666MHZ, או שהמעבד יגביל אותם ל533MHZ(זה קשור?)? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 722 צפיות
  18. ששמתי את הכרטיס בחריץ התחתון לא קיבלתי BOOT, אבל ב SLI-DR אני יודע שזה אפשרי (גם עם כרטיס ATI). רב תודות (:

• 11 תגובות
    • 722 צפיות
  19. Started by shu sha,

טוב אז מהו הלוח הכי משתלם וטוב שאני יכול למצוא עד 550 שקל למעבד athlon XP 2600+ barton אני לא מתכוון לעשות OC אז שזה לא יהיה פאקטור להחלטתכם אגב אמרו לי שהכי טוב במחיר הזה הוא הabit nf7-SL מה אתם אומרים? אין יותר טוב?

• 14 תגובות
    • 722 צפיות
  20. אני מתלבט בין שני זכרונות שהייתי רוצה להתיעץ איתכם באיזה אחד מהם לבחור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1106_1109&products_id=6983 זה אחד.... http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2142&catcode=291 וזה השני...... לשניהם יש את אותם תימונים...........pqi 512mb pc3200 2.2.2.5 והשני..................ocz 512mb pc3200 el platinum rev2 2.2.2.5 משהו יכול לעזור לי ולהגיד לי באיזה זכרון לבחור??? ההפרש מחירים ביניהם הוא 150 שקל.......הocz עולה יותר........... תודה מראש לכל מי שיעזור לי!!!!!!!!!!!! :-* :-*

• 8 תגובות
    • 722 צפיות
  21. Started by go_go,

אני עומד להחליף את המחשב הנוכחי שלי בחדש ובמסגרת זאת,אני עורך בדיקה לרכישת לוח אם ומעבד (AMD כמובן). המעבד יהיה כנראה AMD 3500 בסוקט 939 .על לוח האם חשבתי לרכוש MSI K8N NEO2 PLATINUM אולם ראיתי באתר של MSI שיש כבר דגמים חדשים כגון K8N NEO4 PLATINUM ו-K8N DIAMOND. ידוע לי שהלוחות הנ"ל מחייבים אותי להחליף גם כרטיס מסך (PCI-E) . לעצם שאלתי,האם ניתן להשיג את הלוחות בארץ? האם כדאי לקנות את ה-NEO2 ולחסוך את רכישת כרטיס המסך? ההתלבטות היחדה שלי הינה, האם בעוד שנה אני יצטער שלא קניתי טכנולוגיה מתקדמת יותר ונשארתי מאחור? לפי החתימה שלי ניתן להבין שגם כיום יש לי מפרט מחשב שעומד יפה בסטנדרטים העכשווים. אשמח אם תעזרו לי בקבלת ההחלטה . בברכה go_go

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  22. Started by MoonMage,

דבר ראשון מה ההבדל הגדול בין שני הצ'יפסטים(כמה אמרו לי שההבדל הוא pat אבל ראיתי בביקורות שונות של865 יש את זה גם רק במילים שונות כמו למשל אצל אסוס) האם הם יתמכו במעבדים שמבוססים על דור העתיד של אינטל?(Prescott )(כלומר האם נגיד גרסה חדשה של לוח מסוים שמבוסס על ה865 או ה875 תתמוך במעבדים החדשים) למה כולם ממליצים על הIS-7 של Abit שבביקורות הMSI neo 2 מנצח אותו בא עם יותר דברים טובים(פיצ'רים שונים תוכנות וכבל ide מעוגל) וגם עולה פחות ? ??? (640 בksp) ויש לי עוד כמה אבל אני לא רוצה להעמיס שטויות בפורום ;D תודה לכל המגיבים\קוראים 8) עריכה:וסליחה עם כבר שאלו את השאלות האלו לא ראיתי אותן בשום מקום : נראה לי שבחרתי שעה קצת מוקדמת\מאוחרת

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  23. Started by Ragg,

חיפשתי לוח שמתאים ל I5 ולא מצאתי לוח שיש לו טריפל צ'אנל לזיכרון. ואז לא הבנתי מה הטעם לקנות DDR 3 אבל דואל צ'אנל? העיקרון הוא שב DDR II הלוח קורא את שני זכרונות בבת אחת וב 3 הוא קורא שלושה זכרונות בבת אחת לא?

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  24. חברה קבלו את המעבד הכי חזק שיש קיום למחשב שולחני ביתי רגיל: http://www.intel.com/products/processor/pentiumXE/index.htm כפול ליבה. עם 4 מגה קאש (2 מגה לכל ליבה) מהירות FSB 1066 MHZ תדר שעון של 3.73 GHZ !!!! עם 64 ביט ... וכל שאר הבולשיט!! אחלה מעבד הכי טוב של אינטל ושל AMD ....... וגם נראה לי יותר טוב מה FX 60 ...... להלן עמוד של השוואתו למעבדי Intel אחרים: http://indigo.intel.com/compare_cpu/default.aspx?familyID=1 נ.ב 65 ננומטר....+ HT....

• 6 תגובות
    • 722 צפיות
  25. אני מקווה שהכותרת בסדר,אם לא אשנה. אם נניח אני רוכש לוח עם תדר FSB של 800MHZ,וקונה מעבד עם תדר FSB של 1333MHZ(נניח את ה-E6750) מה אני מפסיד במהירויות והזיכרונות? ממה שאני מבין,תדר הבאס הוא 1333/4=333MHZ שזה של המעבד. ותדר הבאס של הלוח הוא 800/4=200MHZ. במקרה הזה הצעבד יעבוד בתדר באס של 200MHZ כי הלוח לא תומך בתדר הבאס(FSB?) של המעבד. מה יקרה עם הזיכרונות?נניח פעם זיכרונות 800MHZ,ופעם זיכרונות 667MHZ? כלומר,חייבים לוח שיתמוך במהירות ה-FSB של המעבד,אבל האם ביחס בין המעבד לזיכרון אפשר כן "לנצל" את מהירות הזיכרונות למרות תדר הבאס הנמוך(200MHZ).

• 7 תגובות
    • 722 צפיות

דיונים חדשים בפורומים