עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by saarshai,

השאלה קצת יותר מורכבת... יש לי E6400 של אינטל. המהירות המוצהרת שלו היא 2.16 ואני מריץ אותו על 3.08 יציב (למרות שהצלחתי במשך תקופה לשים אותו על 3.2 ביציבות לא רעה). יש לי גוף קירור גנרי (קצת יותר "מסיבי" מהגוף הסטנדרטי שמגיע עם המעבד). אני מניח שגם אם אחליף לגוף קירור מוצלח יותר, יהיה לי קשה להאיץ את המעבד הרבה יותר. בניסיון לשדרג את המערכת אני שוקל לרכוש מעבד יותר מהיר (מקווה ליהנות מירידת המחירים שתבוא בעקבות ההשקה של ה-i7). אני חושש, אמנם, שדווקא מעבדים יותר מהירים יהיה קשה יותר להאיץ, כלומר שאם אני אקנה מעבד 3.2, ב-OC הוא לא ייתן לי שיפור משמעותי לעומת ה-2.16 המואץ שלי (שנגיד ואביא אותו לרוץ על 3.2 יציב עם מעט השקעה). דעתכם?

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by Senator Stupidity,

שלום לפורום החשוב מבין פורומי החומרה אני רוצה לבנות שרת אחסון ביתי. כרגע יש לי ספק של 450W (לא גנרי - Coolermaster), מארז אנטק 300 (עם תמיכה ב6 עד 9 הרדיסקים), 2 הרדיסקים של טרהבייט ופנטיום 4 - אבל לרוע מזלי ללוח האם העתיק שלי יש רק 2 חיבורי SATA, וגם הם רק SATA-1 - אז אני רוצה לראות כמה יעלה לי לשדרג את ה"מסביב" (=לא ההרדיסקים). אני יודע שאי אפשר להשיג תמיכה ב-SATA-2 על סוקט 487, אז אני איאלץ להחליף את כל המערכת, ולכן בעצם אני צריך: * תמיכה במינימום 6, רצוי 9 הרדיסקים ב-SATA-2, ואם אפשר גם RAID לכמה שיותר מהם. * כמות זיכרון שתאפשר פעולה שוטפת (המחשב מיועד להחזיק מע' הפעלה, uTorrent ואנטיווירוס בלבד. אפילו אין לו מסך!) * מעבד שיאפשר פעולה שוטפת, ויחזיק 24/7 (למרות ש…

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  3. החלפתי DUAL בQUAD - המחשב עובד לא רע סה"כ (לא פירמטיתי) אבל המאפיינים של המחשב מראים מעבד P3 XEON במהירות 2.67MHZ ובדיקה בTASK MANAGER מראה אפשרויות ל4 מעבדים (יש זיהוי לכל ה4) האם זה מפריע לי? איך מסדרים את זה? הבורד מעודכן ל יולי 2008 (הכי חדש) -המעבד תומך 1333 והבורד 1066 GA-965P-DS4 (גיגה בייט) תודה

• 11 תגובות
    • 728 צפיות
  4. Started by Cha0stAlker,

כמה זמן בערך הQ6600 חי על OC של 3.00GHz?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  5. Started by zeus_the_king,

היי איך אפשר לבדוק איזה דגם של מעבד מסוג Q6600 יש לי, מבלי להוריד את הקירור שנמצא פיזית על המעבד ? הבנתי שיש כמה דגמים למעבד הספציפי הזה - איזה מהם הוא יותר טוב ? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  6. Started by _xyz,

האם קיימות טבלאות שמשוות בין ארכיטקטורות של מעבדים (בלי תלות במהירות השעון)? כלומר - טבלאות שיראו את ההבדלים (עבור אותה מהירות שעון) בין יכולות החישוב של מעבדים מארכיטקטורות שונות בחישובים כמו superPi, או דחיסה, או H.264.

7. מישהו יכול להסביר לי - איך מעבד 64 3200 סוקט 939 שרץ תכלס במהירות 2400 - יכול לקחת פנטיום בקלוק של 3 גיגה ?? ואיך לכל הרוחות מעבד amd 3200 64 מפרפר לו מאחורה במבחן מאמץ אפליקציה http://www6.tomshardware.com/cpu/20041221/cpu_charts-21.html#application אפילו מאחורי 3000 AMD64 בסוקט הישן . האם אפשר להגיד שהמעבד 3200 בסוקט החדש הוא הדבר הלא נכון לאפליקציות של חישובים כמו פוטושופ ?

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  8. Started by maxorize,

אני רוצה לקנות את המעבד הזה AMD Athlon 64 X2 3800 Dual Core אבל נתקלתי בשלושה סוגים שונים....ואין ל ימושג מה מסמל ה E6 1.AMD Athlon 64 X2 3800 Dual Core - Box = 2304 2.AMD Athlon 64 X2 3800 Dual Core - Box - Step E6 = 2334 3.AMD Athlon 64 X2 3800 Dual Core - Box - Stepping E6 version = 2452 מה לעזאל ההבדל בינהם??? והאם בכלל שווה לי להוסיף עוד 200 שקל על E6? בבקשה לפרט..תודה.

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  9. ככה, 2 דברים האחד זה שסתם ככה כיוון שאני לא מתכוון להשתמש בגרוטאה שלי זמן רב התחלתי לעשות ניסויים נכנסתי ל ביוס הקפצתי את ה CPU SPEED מ 100 ל 120 זה שיפר לי את המגהרז (לא יודע אם חל שינוי של ממש) מ 856 ל 1020 העיניין הוא שבתוכנה CPU Z זה טוען שיש לי מאבד של CELRON 560 בכלל!!! ושהכפילות זה 8.5 יכול ליהיות ש"עבדו" עלי בחנות ומכרו לי מעבד בזמנון שעבר OC קטן מ 560 ל 850? העיניין השני יש לי כרטיס מסך GeForce MX 400 64 MB זה AGP x4 נכון? ויש לי לוח אם VIA's Apollo Pro 133A, VT82C694X שאמור לתמוך בזה ונראה לי זה גם מאז ולתמיד תמך, אבל קיום יש לי בעיות רבות משחקי של 3D לא פועלים אצלי פשוט ויש קפיצות נוראיות והאטות רבות גם בסרטים ובשולחן העבודה בכללי להפתעתי רשו…

• 10 תגובות
    • 728 צפיות
  10. Started by miki891,

שלום לכולם מישהו מכיר לוח אם דגם P5s800 - Vm יש בו כרטיס מסך O/B + כרטיס קול O/B + כרטיס AGP + 3 PCI האם הוא טוב? כדאי לקנות כזה? אומרים לי שהוא עושה בעיות, האם זה נכון? מיקי

• 6 תגובות
    • 728 צפיות
  11. Started by alm,

הלכתי לקנות מעבד כי שלי הלך וקניתי 1.7 משומש מאוד ב250 כי המוכר עבד עלי ולא הביא לי פנטיום והביא לי סלרון ולא אמר שימות השאלות שלי הם 1 האם המחיר שווה למעבד 2 האם המעבד הזה טוב בכלל ואם כן לאיזה פנטיום הוא משתווה 3 האם ללכת להפוך תחנות שיחליף לי לפנטיום תודה לעוזרים נ.ב כמה עולה 1.7 פנטיום חדש וכמה משומש כמה עולה 1.7 סלרון חדש וכמה משומש

• 6 תגובות
    • 728 צפיות
  12. Started by gogober,

יש לי קונקטור כפי שמתואר בתמונה האם ניתן להוציא את הגיד שנמצא בצד(בצבע הירוק) ולהעביר אותו למקום הריק האמצעי (למקום שהחץ מראה)? [glow=red,2,300]תודה לעונים[/glow] [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  13. Started by rc_p,

יש לי מחשב AMD K7 2400+ XP והלך לי הלוח; ההתלבטות שלי היא האם לקנות לוח תואם למעבד שיש לי או לשדרג ולקנות לוח ומעבד AMD 64 או להגר לסביבת INTEL. מה שאני צריך זה המלצה על לוח אמין לכל האופציות. אני לא משתמש במחשב הזה למשחקים וגם לא לOC. האם הלוחות של INTEL (למקרה שאני מהגר לכיוון הזה) מומלצים? יש לי משיכה כלפי הלוחות של ג'יגה בייט.

• 12 תגובות
    • 728 צפיות
  14. Started by Spootnik,

מעבד עם לוח אם ו כרטיס מסך עד 3000 בערך אני צריך שלוח אם יתמוך ב hdd ddr1 תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  15. Started by RayZ,

כיצד ניתן לאבחן מעבד דפוק? מעבד שעובד באיכות ירודה, איטי.. לא עובד טוב בקיצור.

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  16. Started by Pentium D,

כעיקרון אני רוצה לדעת אילו מבין שתי החברות הללו יותר טובים בתחום הלוחות אם. (לא להתייחס למחירים) עכשיו בוא ניכנס קצת יותר לעומק. אילו משני הלוחות אם הבאים יותר טוב? A8N-VM CSM Dual VGA, nVidia 6150, SATA II למידע נוסף לחץ כאן http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=15&l3=210&model=766&modelmenu=1 ?K8N-SLI (NF4, s939, PCI-E)? למידע נוסף לחץ כאן http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N-SLI.htm תנו לי כמה שיותר אינפורמציה, תודה.

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  17. קיבלתי את הלוח - ההרכבה הייתה קלה מאוד ללוח יש 3 נורות המציינות מעבר חשבל תקין למעבד זיכרון וצ'יפסט - לא הכי שימושי אבל מוסיף ליופי הקירור לצ'יפסט ענק ויחסית שקט מקבלים איתו מיני היטסינקים כדי להדביק על המוספטים - אחלה של דבר מבקלים מברג של EPOX לאחר ההרכבה ובלי הרבה צרות עשיתי OC קליל של 250*9 וביחס של 1:1 לזיכרונות , עלה בלי בעיות בכלל . לוח מומלץ לכול המתלבטים . אשמח לענות על שאלות

• 14 תגובות
    • 727 צפיות
  18. Started by slater,

המעבד שלי מקורר על ידי thermalright xp 90 עם מאוורר tt sf2....... יש לי בבית עוד מאוורר vantec thermoflow ורציתי לדעת האם זה יהיה אפקטיבי לשים את המאווררים אחד על השני עם הגבהה קטנה כדי שלא יווצר חיקוח ביניהם וששניהם ידחפו אוויר לגוף קירור? יש לי את האמצעים לעשות את זה......אבל האם זה כדי ואפקטיבי? דרך אגב שני המאווררים הם שווי גודל....שניהם 92mm

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  19. Processor Model : 1x Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz L2 On-board Cache : 512kB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector Mainboard Bus(es) : AGP PCI USB i2c/SMBus MP Support : 2 CPU(s) MP APIC : No System BIOS : Award Software International, Inc. F10 Mainboard : Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-8SIMLH Total Memory : 224MB DDR-SDRAM Chipset 1 Model : Silicon Integrated Systems (SiS) SiS651 CPU to PCI Bridge Front Side Bus Speed : 4x 134MHz (536MHz data rate) Total Memory : 256MB DDR-SDRAM Shared Memory : 32MB איך החישוב הולך? לפי המהירות FSB של לוח האם? למשל אם הוא מגיע למהירות של 536 אז אני יכול להוסיף למחשב הזה כרטיס זיכרון במהירות של 400 וגם ב…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  20. Started by MATANN,

שלום לכולם! ליש יש לוח אם שתומך בDDR 400 פעם היה לי זיכרון של 1024 של חברת ADATA 512*2 שעבדו כמובן בDDR 400 עכשיו קניתי לי שניים זהים של קינגסטון גם 512*2 בכדי שיהיה לי סך הכל 2 ג'גיה,הזיכרונות החדשים כמובן גם תומכים בDDR 400 PCL3200 גם הADATA הם PCL 3200,כשאר חיברתי אותם במדיוק לפי הספר בביוס זה הראה לי מהירות של DDR FREQUENSE 320 במקום 400.לאחר מכן הוצאת את הADATA והשארתי רק את הקינגסטו בכדי לבדוק האם הזיכרון פגום אל,גם היה לי DDR 400.בקיצור יחליפו לי את זה לאותה חברה את כל הארבעה אבל זה ייקח זמן,בינתיים,האם להישאר עם 2 ג'יגה במהירות של 320?או להישאר עם 1024 אבל עם DDR 400.מה אתם ממליצים? והאם יהיה בכל זאת ביצועים יותר גבוהים בין הגג'יגה ל2 ג'יגה? תודה רבה לכולם!

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  21. Started by Dano,

שלום..נכנסתי לתוכנת AIDA שבודקת את המערכת שלי אז ראיתי בביוס שהוא ישן אז רשום לי הביוס כבר בן יותר משנתיים ומומלץ לעדכן אותו אז מה אני צריך לעשות כדי לעדכן?! צריך להוריד נכון? אז נכנסתי לאתר של אינטל והורדתי את הדבר המתאים וזה פותח לי את הדוס ואז מופיעה שגיאה שוינדוס לא תומך משהו... אז מה עושים? דרך אגב זה גם system וגם Video צריך לעדכן

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  22. מכל שידרוגי המחשב שבן דוד שלי עשה הוא הותיר לי כמה חלקים שאני מקווה לעשות בהם שימוש... 3 סטיקים 256MB של זיכרון DDR 266 של HYNIX מארז + ספק (יחסית חדש) 400W סידירום X52 כונן דיסקטים 1.44 דיסק SEAGATE SATA150 80GB 7200 ובגלל התקציב המועט שלי (מקסימום 1000 ש"ח), חשבתי בכיוון של רק לקנות את החלקים שחסרים להשלמת המחשב: לוח אם (משולב כרטיס מסך) ומעבד... אני קצת חלוד בתחום המחשבים ולכן אני צריך את עזרתכם. רק חשובים לי מספר דברים: שהלוח אם יתמוך בשלושת הסטיקים של הזיכרון בתדר 266 הרץ, שיהיה לו סלוט לשידרוג כרטיס מסך עתידי, (אל תצחקו אבל אם קיים כזה דבר אז אפילו סלוט של PCI-E) ושהוא יתמוך בדיסק SATA הנ"ל. לגבי המעבד, זו בעצם העזרה שאני צריך מכם, איזה מעבד לקחת יחד עם איזה לוח (כמ…

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  23. כל אחד בעצם רוצה כזה דבר...אבל אני באמת מוכן להתפשר קצת על איכות אני מעוניין בכרטיס ג'יגה ומעלה שיהיה זול!!! ושלא יהיה זבל.. ישלי כרטיס מסך די עלוב ודיסק קשיח מעפן שגם אותם אני כנראה משדרג אז עדיף לחסוך כמה שאפשר. מה ההמלצות ? (אין סכום מוגבל,פשוט כמה שיש יותר זול כי אין לי טווח מחירים ) תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 727 צפיות
  24. כמו בכותרת.. אני צריך לדעת איזה לוח אם יותר מתאים. והאם שווה להשקיע 750 שקל ב ABIT-IP35 ?

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  25. Started by noamb,

היי, אני מעוניין לקנות זכרונות OCZ בגודל שך 4GB. ראיתי שקיימות גרסאות של 800MHZ ב-CL4 ולעומת זאת 1000MHZ ב-CL5. מה המשמעות מבחינת מהירות הקריאה? האם יש עדיפות ל-1000? תודה

• 6 תגובות
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים