עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by saarshai,

השאלה קצת יותר מורכבת... יש לי E6400 של אינטל. המהירות המוצהרת שלו היא 2.16 ואני מריץ אותו על 3.08 יציב (למרות שהצלחתי במשך תקופה לשים אותו על 3.2 ביציבות לא רעה). יש לי גוף קירור גנרי (קצת יותר "מסיבי" מהגוף הסטנדרטי שמגיע עם המעבד). אני מניח שגם אם אחליף לגוף קירור מוצלח יותר, יהיה לי קשה להאיץ את המעבד הרבה יותר. בניסיון לשדרג את המערכת אני שוקל לרכוש מעבד יותר מהיר (מקווה ליהנות מירידת המחירים שתבוא בעקבות ההשקה של ה-i7). אני חושש, אמנם, שדווקא מעבדים יותר מהירים יהיה קשה יותר להאיץ, כלומר שאם אני אקנה מעבד 3.2, ב-OC הוא לא ייתן לי שיפור משמעותי לעומת ה-2.16 המואץ שלי (שנגיד ואביא אותו לרוץ על 3.2 יציב עם מעט השקעה). דעתכם?

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by Senator Stupidity,

שלום לפורום החשוב מבין פורומי החומרה אני רוצה לבנות שרת אחסון ביתי. כרגע יש לי ספק של 450W (לא גנרי - Coolermaster), מארז אנטק 300 (עם תמיכה ב6 עד 9 הרדיסקים), 2 הרדיסקים של טרהבייט ופנטיום 4 - אבל לרוע מזלי ללוח האם העתיק שלי יש רק 2 חיבורי SATA, וגם הם רק SATA-1 - אז אני רוצה לראות כמה יעלה לי לשדרג את ה"מסביב" (=לא ההרדיסקים). אני יודע שאי אפשר להשיג תמיכה ב-SATA-2 על סוקט 487, אז אני איאלץ להחליף את כל המערכת, ולכן בעצם אני צריך: * תמיכה במינימום 6, רצוי 9 הרדיסקים ב-SATA-2, ואם אפשר גם RAID לכמה שיותר מהם. * כמות זיכרון שתאפשר פעולה שוטפת (המחשב מיועד להחזיק מע' הפעלה, uTorrent ואנטיווירוס בלבד. אפילו אין לו מסך!) * מעבד שיאפשר פעולה שוטפת, ויחזיק 24/7 (למרות ש…

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  3. ערב טוב, שמעתי פה בפורום, בדיון בנושא אחר, שה-BIOS האחרון (F14) הוא לא המוצלח ביותר, מה שגם מאשר את החוויות שלי בנושא: הלוח לא מוכן לעלות מעבר ל-266MHz FSB כשהזכרונות על 800 4-4-4-12 ויכולים יותר. השאלה היא, אם לא ה-BIOS הזה, איזה כן ייתן לי לעלות הלאה? אני יודע שהמעבד מסוגל קצת יותר מ-3GHz, איפה שהוא היה לפני שהחלפתי לזכרונות 4GB. אז איזה BIOS הכי מומלץ?

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  4. אני מחפש זיכרון של 2X4Gb במהירות 1600Mhz בתזמונים של 9-9-9-24 CL9 . כרגע יש לי Corsair 2x2Gb xms3 1600mhz 9-9-9-24 CL9. אני פשוט לא מוצא - מעוניין לקנות בארץ ואני לא מוצא. אשמח לעזרה. תודה

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  5. ראיתי שבכל המפרטים כאן באתר ממליצים על ה- 750, אך בחנות שאני רוצה לקנות ממנה יש להם רק את הדגם - 760, מה ההבדלים ביניהם? האם ה-760 מומלץ? תודה מראש על העזרה. דור.

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  6. Started by motii011,

שלום אני מעוניין לבצע RAID 0 במחשב שלי הבעיה שמשום מה לא מופיע לי אופציה של RAID בביוס למישהו יש מושג איך אפשר לפתור את זה? דגם הלוח אם שלי הוא BIOSTAR G31-M7 TE Ver. 6.4/6.5

• 6 תגובות
    • 728 צפיות
  7. Started by _xyz,

האם קיימות טבלאות שמשוות בין ארכיטקטורות של מעבדים (בלי תלות במהירות השעון)? כלומר - טבלאות שיראו את ההבדלים (עבור אותה מהירות שעון) בין יכולות החישוב של מעבדים מארכיטקטורות שונות בחישובים כמו superPi, או דחיסה, או H.264.

8. החלפתי DUAL בQUAD - המחשב עובד לא רע סה"כ (לא פירמטיתי) אבל המאפיינים של המחשב מראים מעבד P3 XEON במהירות 2.67MHZ ובדיקה בTASK MANAGER מראה אפשרויות ל4 מעבדים (יש זיהוי לכל ה4) האם זה מפריע לי? איך מסדרים את זה? הבורד מעודכן ל יולי 2008 (הכי חדש) -המעבד תומך 1333 והבורד 1066 GA-965P-DS4 (גיגה בייט) תודה

• 11 תגובות
    • 728 צפיות
  9. Started by Cha0stAlker,

כמה זמן בערך הQ6600 חי על OC של 3.00GHz?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  10. Started by zeus_the_king,

היי איך אפשר לבדוק איזה דגם של מעבד מסוג Q6600 יש לי, מבלי להוריד את הקירור שנמצא פיזית על המעבד ? הבנתי שיש כמה דגמים למעבד הספציפי הזה - איזה מהם הוא יותר טוב ? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  11. אני חושב לקנות 8800GT 512 MB * 2 איזה לוח אם במחיר עד 1000 ש"ח יהיה טוב ל-OC? ספק 520W CORSAIR מעבד Q6600 4GB RAM 320 SATA2[br]פורסם בתאריך: 14.03.2008 בשעה 12:09:54 מישהו יכול לעזור?

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  12. Started by hundreAd,

למחשב חדש שאני עומד לקנות, מיועד למשחקים. מעבד Q6600, כרטיס מסך 8800 GTX על השאר עוד לא החלטתי. ואגב, ראיתי באתר של ASUS שהלוחות שלהם, ללא יוצא מן הכלל, תומכים רק עד 800 (מה שאגב לא הפריע לאתרים נחשבים להמליץ על קונפיגורציה של לוח ASUS עם 1066 ???) מכיוון שה-1066 עולה פי 2, השאלה אם שווה להשקיע (יש תקציב, אבל אם זה מיותר יש לי מספיק דברים אחרים לשרוף אותו עליהם )

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  13. האם כדאי לקנות מחשב עכשיו או לחכות לסוף פברואר? אמורים לצאת רכיבים חדשים בזמן הזה?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  14. Started by sam514,

שלום חברים רכשתי זכרונות של OCZ 4 גיגה CL5 http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_performance_gold_dual_channel וכאשר אני נכנס לתוכנה שמארה לי את הנתונים של הזיכרון אני רואה שב 800 MHZ זה CL6 האם משהו לא תקין? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  15. שלום לכולם, אני זקוק לעזרה לפני קנייה, מה לדעתכם מבין שני הלוחות הבאים עדיף ? - GIGABYTE GA-X48-DS4 או GIGABYTE GA-X38-DS5 - למי שרוצה לדעת למה בחרתי דווקא לוחות עם צ'יפסטים X38-45, זהו שיקול ה- Crossfire. מאחר והמסך שלי דיי גדול (24 אינצ') ואני עדיין רוצה להנות מגרפיקה שרצה חלק במשחקים, חשוב אלמנט ה- PCI-E X16 - שני הלוחות נמכרים במחיר זהה, היתרון של ה- X38 -אשר בדגם DS5 יש 8 כניסות SATA לעומת ה- X48 אשר בדגם DS4 יש 6 כניסות SATA - מה ההבדל בין שני הצ'יפסטים ? - אשמח גם לקבל דוגמאות והמלצות לגבי ייצרנים אחרים של לוחות מקבלים. כמו כן, למחשב שנועד בעיקר כרגע למשחקים - האם כדאי לרכוש מעבד DUAL או QUAD ?? תודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  16. לאחרונה Asus שחררה עידכון ביוס שמוסיף ללוחות אלו תמיכה במעבדי 45nm שעתידים להשתחרר וב-FSB 1333MHz. האם למישהו יצא לבדוק שזה אכן עובד בפועל (בצורה מלאה, תקינה וללא מגבלות)? תודה

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  17. Started by X-BLADE,

לאיזה מעבד יש ביצועים יותר טובים [עם או בלי OC] עזבו את המחיר כי יש לי את שניהם יש לי מערכת די חזקה עם 2GB זכרון וספק 500W. אם איזה מעבד המחשב ירוץ יותר מהר וירץ יותר טוב משחקים ותוכנות קידוד שונות. תודה מראש =]

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  18. רציתי לשמוע את דעתכם להמעבד E6300 conroe core 2 due 1.86GHZ בשילוב עם לוח אם של intel iselton וזיכרון של 1GB 667MHZ DDR2 בתוך זה אני רוצה להתקין את מערכת ההפעלה ויסטה. רציתי לשמוע את דעתכם על השילוב שלעיל. האם הוא יעבוד טוב עם הויסטה. אני אציין שמירב העבודה שלי עם המחשב זה לאינטרנט office עריכת תמונות וצפייה בסרטים. תודה

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  19. Started by bigwave,

מישהו יכול להסביר לי איפה ואיך בדיוק בא לידי ביטוי ההבדל בין זיכרון במהירות 667 cl5 לבין מהירות 800 cl4 ?? ללא OC

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  20. הנה אחד של SUPER TALENT 1G 667MHZ http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1998 והזיכרון השני הוא 1GB TwinMOS DDR2 סוג 667? מה יותר טוב של SUPER TALENT או של TwinMOS ? הSUPER TALENT בא עם קירור והTwinMOS לא בא עם קירור מה עדיף יותר?

• 12 תגובות
    • 728 צפיות
  21. לוח אם DFI NF4 sli-dr כרטיס מסך ati X850 PE מעבד אמד 64 4000+ בשביל משחק כבד אפשרויות 2*1024 תדה

• 11 תגובות
    • 728 צפיות
  22. Started by esaly,

מישהו מכיר את הלוח הזה? איך הוא? מה הקטע של ה Intel Graphics Media Accelerator X3000 (Intel GMA X3000) האם זה כרטיס מסך? במה מדובר בדיוק ומי צריך את זה?

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  23. Started by kola,

שלום לכולם... אמרו לי שמשנים משהו בבאס? אני לא כ"כ מבין בזה.. מישהו יכול להגיד לי איך אני משנה את תדר המעבד?

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  24. שלום אני צריך בבקשה לוח אם שיעבוד עם זיכרונות במהירות של מעל 1000 מגה הרץ תודה

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  25. Started by b127,

שלום חשבתי לעצמי יום אחד 1 למה לא עושים ציפסט שיריץ זכרוונת בארבע ערוצים, הרי ברוב הלוחות יש ארבע סלוטים, אז למה רק דואל? 2 למה אין בדיסק קשיח בקר רייד שיריץ רייד בין הפלטות עצמם? אמנם יש לכולם מנוע משותף, אבל אפשר לכתוב סיבית אחת על ידי כל ראש קריאה על כל פלטה בו זמנית, ובכל עצירה לכתיבה או קריאה יפעלו כל הארבע ראשים ביחד כך שיתקבלו ארבע ביטים בכל פעם, כך שHD עם ארבע פלטות יהיה מהיר פי ארבע מאחד בעל פלטה אחת, אמנם זה מחייב דיוק טכני מאוד גדול שלאורך זמן תמיד יהיו כל הראשים ממוקמים בדיוק אחד מעל השני, אבל אפשר לפתח מנגנון תיקון, שיזיז את הראש סיב אחד או שנים ימינה או שמאלה... תחשבו על זה, זה יכול לפתור את צוואר הבקבוק הזה. 3 למערכת ההפעלה XP יש אפשרות ליצור רייד תוכנה לד…

• 9 תגובות
    • 728 צפיות

דיונים חדשים בפורומים