עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום חברים, אני עומד להחליף את לוח אם שלי עקב תקלה. מאוד חשוב לי לא להתקין את ה windows מחדש כי זו התקנה שיש לי אותה סביבות 3 שנים. המון תוכנות והמון הגדרות קטנות שמתאימות לי אישית. ממש אין מצב להתקין הכל מחדש! ראיתי מדריך נחמד כאן בפורום (בשאלות נפוצות) אין לבצע את ההחלפה ללא התקנת windows חדש וללא ביצוע repair. האמת, למדתי משהו חדש את החלק של ההסרת IDE הבנתי ברור מאוד, אבל לא הצלחתי למצוא את ה AGP ב system בתוך Device manager. מה שעשיתי, הסרתי את הרכיבים הבאים: 1. כל השורות איפה שרשום Motherboard resources 2. כל השורות איפה שרשום PCI 3. SYS graphics port האם זה בסדר מה שעשיתי? האם יש מצב שהורדתי יותר מדי או ש windows עצמו אמור לזהות הכל מחדש, אפילו שהורדתי דב…

• 4 תגובות
    • 465 צפיות
  2. יש לי פרוייקט להגיש בנושא השוואה בין מעבדי אינטל למעבדי amd . אם מישהו יוכל להפנות אותי לנושיאים: ארכטקטורה. תאימות המעבדים לתוכנות ומערכת הפעלה. ???

• 3 תגובות
    • 409 צפיות
  3. אני רוצה לעשות כמה שיפורים במחשב אבל אין תקציב לעשות הכל ישר. האם יש אפשרות לשנות לוח-אם (שאותו אני רוצה לשנות כדי להרחיב את הזיכרון ולשים כרטיס מסך PCIE) חדש שתומך ב-COREDUO ולהשאיר את המעבד הישן לבינתיים. אם אני לא טועה זה אותו סוקט ל-2 המעבדים. ואפילו אם כן זה יעבוד בסדר או שזה יעשה לי בעיות?

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  4. Started by lior46,

ה 4200 של AMD או ה- e4300 של אינטל בלי קשר ליכולות האוברקלוקינג שלהם

• 1 תגובה
    • 452 צפיות
  5. הכבל חשמל של הלוח אם פגע במאוורר של המעבד וגרם לו להשמע כמו חיפושית בעליה. ניסיתי להרים טיפה את הכנפיים כדי שלא יפגעו בצלעות קירור ואז נשברה לי אחת, עכשיו זה נשמע כמו אפאצי'. זה P4 בסוקט 775.. כמה עולה מאוור ג'נרי הכי זול? אם אני ארכיב על הצלעות מאוורר קטן של P3 יעבוד בסדר או יתחמם? תודה, גדעון

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  6. יש לי מחשב שבניתי לפני שנתיים וחצי AMD Athlon 3200 2GB DDR PC3200 SATA Raptor HD ATI X1600 AGP Video Windows Vista לאחרונה אני מתחיל להרגיש קצת את הגיל של המחשב, בעיקר שאני מריץ כמה אפליקציות במקביל (Music, video encoding, photoshop וכו') ואני מתלבט האם לשדרג מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך או פשוט לקנות ב- 600 ש"ח בערך שדרוג למעבד Athlon X2 4200. מה דעתכם? האם יהיה שיפור משמעותי בביצועים, וזו השקעה טובה שתיתן לי עוד שנה + על המחשב הזה בכיף או שאני לא כל כך ארגיש את זה מאחר ומדובר במחשב ישן ופשוט עדיף לשדרג? תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. קניתי 2x512 של NCP ויש לי כבר עוד 2x256 של Micron עכשיו השאלה היא אם זה משנה הסידור שלהם על הלוח כרגע המיקרון הם על 1/3 והNCP על 2/4, יש הבדל בסידור? כדאים לשים את הNCP שהנפח שלהם גדול יותר על 1/3? בנוסף CPUZ מראה לי שהזכרונות שלי עובדים על התזמון הנמוך מבין השניים כשאני יודע שזה אמור להיות ההפך איך זה הגיוני?

• 9 תגובות
    • 661 צפיות
  8. שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין 3 לוחות האם הבאים מה יש באחד שאין אולי באחר או מה פשוט יותר טוב ? ASUS M2A-VM HDMI ASUS M2N ASUS M2N-E תודה

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  9. שני סטיקים של 2X512 PC 3200 שפועלים בדואל צ'נל (מצ"ב קובץ המראה את סוג הזכרונות) ברצוני להוסיף את הזכרונות הללו Kingston DDR2 512MB 667MHz CL5 אני יודע כי זכרונות אלו מהירים יותר אבל חשבתי שבבוא היום אני העביר אותם למחשב שארכוש בעתיד (זכרונות אלה ממש זולים כיום) האם הזכרונות יעבדו? תןדה רבה וחג שמח [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 704 צפיות
  10. אני לא מכיר את ההבדלים בציפסטים של INTEL? ואיך ASROCK בכלליות עד כמה שאני יודע הלוחות אם שלהם לפני 2-3 שנים היו על הפנים הם השתפרו מאז? סתם מתוך סקרנות איך הוא לOC? לא שאני מתכנן לעשות הוא מספיק חזק בשבילי הלוח הוא Asrock ConRoeXFire-eSATA2 945P http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&s=775 תודה

• 7 תגובות
    • 524 צפיות
  11. Started by Keman,

אני רואה יותר ויותר חנויות מוכרים את הלוח של ASUS הP5K3 Deluxe/WiFi-AP שתומך בDDR3 אבל עוד לא ראיתי את הזכרון הנ"ל בארץ.

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  12. הדבר הטוב הוא שיש לוחות 650i Ultra בארץ: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=MB-N650-IUL9 http://www.lamir.co.il/product.asp?product=8556 הדבר הרע הוא שהם עולים יותר מ800 ש"ח. אני די מצפה ללוח של eVGA שקיבל ביקורות מצויינות ברשת, ומחירו בחו"ל דומה לזה של הלוח של XFX. אבל כזה מחיר? לוחות מהצ'יפסט הזה אמורים להיות זולים יותר מכל לוח P965/650i SLI. ממש חבל.

• 3 תגובות
    • 597 צפיות
  13. Started by msa90,

שאלה:מה ההבדל בן dual core ל core 2 due? לא הבנתי מה ההבדל בינהם שמעתי שאולי זה ה bit בכל אחד מישהו יכול להגיד לי בדיוק מה ההבדל גם בביצועים והאם ההפרש משמעותי תודה מראש לעוזרים

• 11 תגובות
    • 766 צפיות
  14. Started by yan_ymar,

שלום רב, הייתי מעוניין לדעת האם יש הבדל רב (או שלא) בין שני המעבדים הללו והאם מרגישים זאת פיזית בביצועים אם נגיד אני קונה את ה-6420 ולא את ה-6600 אני יצטער על כן מאוד...

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  15. שלום, כרגע יש לי 1ג'יגה במחשב ואחרי שהמחשב עובד כמה שעות רצופות על אימיול ודפדפן וכמה דברים.. הניצול של הזיכרון מגיע ל75 אחוז שזה גבוהה אני רוצה לדעת האם שאני יתקין ווינדוס ויסטה ויוסיף עוד 1 ג'יגה.. הממחשב יעבוד לי בסדר ויסחוב עם 2 ג'יגה זיכרון את כל היישומים שאני מפעיל כרגע בXP? אני מפעיל בד''כ אימיול,אייסיקיו,דפדפן ומדייה פלייר ומידי פעם גם NERO. האם זה יספיק והמחשב יסחוב כמו שצריך?

16. מי יודע מה עדיף הפנטים E2140 E2160 או 3600 DUAL COR , ו-3800 DUAL COR ? המחירים די דומים לכן אני שואל המחשב מיודע לעבודה משרדית בנונית תודה מראש וחג שבועות שמח

• 2 תגובות
    • 739 צפיות
  17. היי, קנו לאחותי מחשב חדש היום, ויש לה רק חצי ג'יגה, אנחנו מעוניינים לקנות ל-2GB ללוח אם- asus p5gz mx. התקציב הוא עד 600 שקל ( לפי מה שהבנתי התקציב אפילו גבוהה יחסית... ). על מה אתם ממליצים? ומה ההבדל בין CL5 ל-4? יש גם הבדל פיזי? אל תשכחו להתאים את הזכרונות ללוח. תודה וחג שמח ;D יובל.

• 10 תגובות
    • 707 צפיות
  18. שלום לכולם, צריך צריך עזרה בבחירת זכרון ישן של DDR1 בגודל גיגה אחד, איזה זכרון אופטימלי בשבילי, תודה

• 1 תגובה
    • 484 צפיות
  19. Started by ydca,

1) הציעו לי מעבד AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W, כיום יש לי מעבד אינטל DUAL CORE 2.8 שאלתי היא האם מעבד הAMD פחות ממנו? ואם ניתן להשוות, לאיזה מעבד אינטל הוא הכי קרוב מבחינת ביצועים?

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. מה עדיף בעצם השאלה היא מה תורם לי AMD LIVE READY לוח אם M2N-VM DH http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=345&l4=0&model=1343&modelmenu=1 שעולה 650 שח . יש לו AMD LIVE READY אבל אין לו יציאת SVIDEO ולא מוכן ל שידורי HD לעומת לוח אם M2A-VM HDMI http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=1&model=1585&l1=3&l2=101&l3=496&l4=0 שעולה 500 שח ואין לו AMD LIVE READY אבל יש לו יציאת SVIDEO ומוכנות ל שידורי HD האם יש המלצה ללוח אחר באותו מחיר מעבד AMD Dual Core 4400+ Socket AM2 2X512KB Cache תודה

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  21. שלום. בתקופה הקרובה אני מתכוון לרכוש מחשב באחד מאתרי המכירות האינטרנט עם לוח האם הבא כנראה: GIGABYTE GA-945GZM-S2 ע"מ לחסוך, אני מתכוון לרכוש את כרטיס המסך בנפרד, כנראה Fx7600GT. ע"מ שלא תווצר לי בעיה, רציתי לדעת אם יש מצב שהכרטיס הנ"ל או כרטיסים מודרניים אחרים לא יתאימו ללוח האם הנ"ל? או להיפך, האם ישנם לוחות אם מודרניים אחרים שלא יתאימו לכרטיסי מסך מהסגנון הנ"ל ?

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  22. Started by RTTW,

היי לשאלה שלי חח... איזה לוח אם טוב יותר? ASUS P5B הרגיל או GIGABYTE DS3 .. ומה ההבדל בין הגירסאות מה השיפורים וכו... בין 1.1 ל-2 ול-3.3

• 1 תגובה
    • 448 צפיות
  23. אני עובד כיום על המחשב הבא: pentium® 4 CPU 2.40GHz 256 (RAM (sdram ואני יכול לעבור למחשב הזה: AMD Athlon XP 1500+ 512 (RAM (ddr (השימוש במחשב הוא בעיקר גלישה ופוטושופ)

• 10 תגובות
    • 652 צפיות
  24. Started by Dubek,

שלום. רציתי רק לשאול אם ניתן להרכיב לוח מסוג Micro ATX במארז רגיל (כיום קיים בו לוח ATX). צריך רק לציין שמדובר במארז ג'נרי.

• 5 תגובות
    • 487 צפיות
  25. Started by Gil28,

שמעתי בכמה מקומות (אמנם מעט) שישנה בעיית תאימות בין הלוח p5n-e sli לבין ה-tuniq tower, משהו עם הקבלים של הלוח. מישהו שמע על כך? אם כן יש קירור חלופי מומלץ?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות

דיונים חדשים בפורומים