מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,808 דיונים בפורום זה
-
אני בבעיה רצינית בטעות קרה שהתעקמו לי 2 פינים בתושבת מעבד בלוח אם [asus pq5 p45] הדבר הזה ניתן לתיקון או שכבר חייב להחליף את כל הלוח אם? בתמונה קצת קשה לראות אבל יש פין שכמעט ממש יצא מהמקום שלו ועוד אחד התעקם
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
סליחה על הבורות , אבל מה ההבדל בין Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T לבין Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם לוח אם של גיגה בייט GA-965P-S3 עם מעבד Intel Core 2 Due E6300 @ 1.86GHz, ברצוני לשדרג זכרון ולעבור ל-4 גיגה זכרון על מערכת חלונות 7, רציתי לדעת איזה זכרון מומלץ לרכוש, לא הבנתי ממש אבל בחוברת של לוח האם רשום שלמעבד יש מגבלה לגבי מהירות של הזכרון שאותו הוא יקרא- תלוי במעבד. אשמח לקבל תגובה וייעוץ. תודה.
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
חברים איפה אני מוצא באזור המרכז חנות שמוכרת זיכרונות DDR 512 266Z תקציב 650 ש'ח דחוף !!!!
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
מה עדיף OC לא נדרש אולי בקטן ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E מישהו יכול להמליל על לוח זה? ASROCK ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E DP965LTCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E
-
- 6 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מזמין בקרוב AMD 64BIT 3400 ולוח אם. עשיתי חיפוש וראיתי שהלוח הזה מומלץ פה בפורום : http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8kda3.htm הוא עולה 620 שקל ב KSP . רציתי לדעת אם יש לכם אופצייה טובה יותר בטווח מחיר שלו או גג 700 שקל. ( כמובן בעל צ'יפסט של NFORCE3 ) נ.ב , שאלה אחרונה - לגבי המעבד.. ביררתי בלא מעט חנויות וקצת קשה להשיג את המעבד בגירסת ה CLAWHAMMER עם ה 1 מגה קאש שהבנתי מכם שהוא עדיף. את ה NEWCASTLE אני יכול לקבל כבר מחר. ל CLAW אני צריך לחכות עכשיו איזה שבועיים אתם ממליצים לחכות או שאני יכול להיות רגוע עם NEWCASTLE ? תודה .
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
כל המידע על הצ'יפסטים יהיה כאן, וכאן בלבד, כל ת'רד אחר בנוגע לצ'יפסטים יינעל הקדמה נכתב ע"י: shklak לוח האם (mother board) הוא לוח מעגל מודפס (PCB או Printed Circuit Board), אשר מהווה את הבסיס לכל מחשב באשר הוא. לוח האם מתווך למעשה בין כל רכיבי הליבה שמהם מורכב המחשב. כל רכיבי המחשב (פנימיים וגם חיצוניים), מתממשקים ומתחברים ללוח אם באופן ישיר או עקיף. הרכיבים אשר נכללים בכל לוח אם שהוא (רכיבי הליבה), והם גם הרכיבים העיקריים בו, הם : 1. סוקט למעבד 2. ערכת שבבים (מורכבת בדר"כ מרכיב אחד או שניים) 3. סלוטים לזיכרונות 4. תושבות (סלוטים) לכרטיסי הרחבה (דוגמאות : כרטיסי מסך, קול, מודם וכו') 5. ממשקים לאמצעי איחסון (IDE, SATA, Floppy, SCSI וכו') 6. יציאות/כניסות של אמצע…
-
- 1 תגובה
- 15.2k צפיות
-
-
שלום לכם חברי היותר חדשים והיותר ותיקים בפורום. עבר זמן רב מאז שדנו בזה, גם כי בימים עברו נהגנו לדון הרבה בנושא. אז פתחתי דיון, נראה איך ולאן יתקדם. רציתי לחלוק עם שאריות חובבי החומרה הותיקים בפורום את הימים השמחים יותר של החומרה. פשוט ארוץ ונראה... זוכרים את ימי LGA775 העליזים של 2006-2009? אספר לילדים. ממש לא מזמן, לפני כ-5-6 שנים אוברקלוקינג עדיין היה תחום מאוד נישתי. הוא היה תחום מעניין, מבריק ומהנה לעיסוק. ב-LGA775 היה הרבה אקשן לגבי יכולות של לוחות אם לבצע המהרה למעבדים בתושבת. היה פילוח רחב של יצרניות, ערכות שבבים ויכולות המהרה. Back When overclocking mattered יכולות ההמהרה של לוחות אם נמדדו על פי קריטריון מאוד חשוב שהוא השגה של באס מקסימאלי. לוח אם שידע ל…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה ההבדל בין Chipset 865 ל- Chipset 875? כלומר ברור שה-875 יותר טוב (כאילו דאאא ;D ;D), אבל השאלה היא למה הוא יותר טוב ובמה זה מתבטא?
-
- 4 תגובות
- 623 צפיות
-
-
אני מחפש לוח אם שתומך במעבד intel core 2 duo 6300 אך שיש לו כרטיס מסך onboard ויציאת tv-out לא הצלחתי למצוא ממש חשוב לי יציאת ה tv-out והכרטיס מסך אונבורד זה יחסוך לי הרבה כסף מקניית כרטיס מסך נפרד. אני צריך את יציאת tv out יותר מהכרטיס מסך כלומר אני משתמש במחשב לעבודות משרדיות ולא למשחקים והיציאה tv-out היא לצורך צפיה בסרטים מהמחשב לטלויזיה. אנא עזרו לי לפתור את הבעיה תודה.
-
- 4 תגובות
- 458 צפיות
-
-
למחשב שלי נשרף הלוח אם השאלה היא כזאת האם ניתן למצוא לוח אם תואם (מציין כי המחשב בן כמעט 3.5 שנים ) מעבד :INTEL CORE I5-4460 3.2Ghz RAM:KVR KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz שני יח' לגבי מארז וכו נראה לי פחות רלוונטי אבל יש צורך אציין בתגובות תודה לעוזרים 😉
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לוח אם לסוקט 775, המעבד שישודך אליו הוא E4500, והכרטיס מסך 8800GT, נחברה לא משנה במיוחד, אבל עדיף מ אסוס,ג'יגה בייט,די אפ איי... תודה
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אז לאחר מחקר מקיף באתרים רבים ולאחרונה באתר הנפלא הזה, החלטתי לבנות מחשב חדש על בסיס A64 אך פתאום צצו כמה מחשבות שגרמו לי לפזול שוב לכיוון אינטל. - נראה לי שאינטל קצת יותר מתקדמים מבחינת chipsets, תמיכה ב-DDR מהיר יותר, PCI-EX ועוד. אם אני מחפש מחשב בעיקר ליישומים כבדים בסביבת windows xp/longhorn ורוצה להנות מפלטפורמה חדשה - מה המקביל בעולם אינטל ל- socket 939 - כלומר ארכיטקטורה שתישאר זמן רב? - איזה מעבד מומלץ היום ליישומי windows בסיסיים, הרצת שרתים על המחשב וקצת משחקים ? האם זה prescot או northwood? תודה
-
- 9 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני זקוק ללוח אם עם כרטיס מסך מובנה,עבור מעבד AMD ATHLON . חשבתי על הלוח אם הזה: ASUS M2NPV-VM,אבל אני רואה שבהרבה חנויות כבר לא מוכרים אותו. אז הגעתי ללוח אם הזה:ASUS M2A-VM HDMI. 1-האם זה הלוח אם עם כרטיס מסך מובנה הכי טוב שקיים היום בשוק? <בטווח מחירים של עד 500 ש"ח>.אם יש משהו יותר מומלץ אשמח לשמוע.. 2- מה ההבדל בינו לבין הלוח אם הזה:ASUS M2A-VM,האם גם הלוח אם הזה הוא עם כרטיס מסך מובנה? בתודה מראש שי
-
- 4 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להשמיש מחשב ישן עם מעבד pentium D כ HTPC אז יש לי כמובן את המעבד ויש לי לוח אם G945 אין לי בו כרטיס מסך ואני בעצם מתלבט אם לקנות לו כץ מסך עם יציאת HDMI או לוח אם שכבר יהיה לו HDMI וגם יציאה אופטית לסאונד (אבל זה לא קריטי, כי אין עדיין מערכת סאונד) השיקול המרכזי יהיה כלכלי, כי אני צריך גם להוסיך לו יכולת WIFI (אולי יש לוח אם שתומך גם בזה?! לא יודע עדיין). אז האם יהיה משתלם יותר להשקיע בלוח אם שיגיע עם כל הפיצ'רים הדרושים וגם יתמוך במעבד? או שאולי לקנות כל דבר בנפרד (כ. מסך, יכולות WIFI ובהמשך גם כ. קול עם יציאה דיגיטלית) תודה
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכם. רכשתי בזמנו את הלוח אם עם החשש של תקילות ב-4 חיבורי ה-SATA-ות. כמובן, היה לי בעיות קשות עם המחשב, שלבסוף התברר שזה הגיע מה-SATA-ות.. כמובן שאם הייתי משתמש ב-SATA3, אז הכל עבד כמו שצריך.. עכשיו KSP החליפו לי ללוח אם חדש.. כיצד ניתן לוודאות שאכן זה גירסה של לוח אם התקינות ולא עוד לוח כמו שהיה בעבר עם החשש לתקילות? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני בונה מפרט מחלקים ומחנויות שונות. מעבד אני סגור על 2500K אני מעוניין להשקיע בלוח אם בסביבות ה700-800 ש"ח שיהיה טוב לOC וגם שיהיה בו USB 3 וגם SATA 3 בקשר לזכרונות חשבתי על 8G אבל לאור המחירים הזולים אולי שווה לקנות 16G ? למשל בTMS ראיתי ב208 ש"ח 8G של קינגסטון... 416 ש"ח ל16G זה ממש זול. אפשר להביא המלצה לחלקים מהחנויות:KSP,IVORY,ZIGZAG2000,LOGICPC,TMS וRSM תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי את המערכת החדשה בתוך ההזמנה גם מעבד 3200+ venice e6 הקטע הוא שמשום מה נראה לי שזה ווינצ'סטר תקנו אותי אם אני טועה ADA3200DAA4BW LBBWE 0531EPAW
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח P965-DS3P של ג'יגה בייט (REV 2.0 אם זה משנה) עם קיט זיכרונות קיים של GEIL - 800MHZ CL4-4-4-12. השבוע רכשתי קיט נוסף של GSKILL עם CL4-4-3-5. לאחר התקנת הזכרונות החדשים, המחשב עולה, מיד מרסט את עצמו ועולה מחדש ללא תמונה או עליה "אמיתית". הבנתי שככל הנראה אני אמור לכוון ידנית את מהירות התזמון לגבוהה יותר מבין שני הקיטים (4-4-4-12 זו הגבוהה יותר, לא?). איך אני לעזאזל עושה זאת? אני לא מוצא בביוס את האופציה לכיוון ידני. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או ליעץ. תודה מראש לכל העונים
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח אם Gigabyte MA78GM-S2H rev.1.0, עליו יש מעבד AMD Athlon 64 X2 5200. הלוח סובל מבעיה ידועה של התחממות הNorthBridge, המובילה לכיבוי המחשב. יתר החלקים בטמפ' נורמלית ויש אוורור נאות במארז (דנתי בזה בהודעה ישנה בפורומים של HWzone). אני מתלבט בין שתי אופציות - רכישת קירור איכותי לצ'יפסט (צלעות+משחה+מאוורר 80) בסכום של בערך 200 ש"ח, או רכישת לוח אם חדש בסכום של בערך 450 ש"ח. המחשב במקור שמש לHTPC, אולם כעת הוא משמש כמחשב משפחתי רגיל, בלי שימושים מיוחדים. בהתחשב בהיצע הלוחות היום שמתאימים למעבד הזה, האם יש טעם לשדרג את הלוח, או שעדיף לקנות קירור הולם וזהו?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום! אני עומד לקנות מחשב ובחנות שממנה אני אקנה יש את הזיכרונות של GEIL. זה הזכרונות : http://www.omc.co.il/view.product.php3?IntCode=GEIL-512MPC3200-C&Count=0403151043 האם הם בסדר? אני לא מעוניין לעשות OC, לפחות לא עכשיו ( אולי בעוד שנתיים). הם יהיו יחד עם הלוח P4P800 E DELUXE של אסוס ומעבד אינטל פנטיום 4 3C. וכרטיס מסך SAPPHIRE R9800 PRO . תודה מראש. עריכה: שכחתי לשאול, איך אני אוכל לדעת שהמעבד שמוחרים לי הוא NORTHWOOD?
-
- 11 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב משחקים ללא OC מסך 19 אינצ' בסביבות ה-3.5Kוזה המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 Club3D ATI Radeon HD4850 OC Edition 512MB DDR3 PCIe או Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail צורב Pioneer DVR-215D Black X20 DVD מארז ANTEC NSK4480 380W Black או מארז ללא ספק Antec Three Hundred וספק כח Hiper HPU-4S425-PU 425W
-
- 6 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שבוע טוב, ברשותי לוח אם של אינטל מדגם DH67BL. האם מודול זיכרון DDR3 במהירות של 1600Mhz יתאים? כמו"כ, האם טוב יותר לפצל 4gb *2 או אחד של 8gb. כפי שזכור לי, עליי לבדוק תאימות כרטיס זיכרון רק מול לוח האם ובמפרט שבאתר אינטל מופיעה תמיכה במהירות של רק עד 1333 ואלה המוצעים הינם 1600. מבחינת המעבד Intel i7-3770 נראה שהוא תומך גם במהירות 1600, אך לא לוח האם כנ"ל. תודה! *ראיתי מחירים טובים באיביי, אבל אני תמיד חושש מזיופים 🤨
-
- 4 תגובות
- 855 צפיות
-
-
זה המעבד : מעבד AMD Athlon II X3 435 Box תכננתי להתאים לו את הלוח אם Gigabyte GA-M720-US3 אבל הוא כבר לא במלאי של SkyPC. אז אני צריך שתתאימו לי לוח שישנו ב-SkyPC ושיהיה טוב [= אם זה חשוב הכ.מ שלי יהיה : Gigabyte ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe זה למחשב שאני הולך לקנות בעוד שבוע ~ שבועיים גג. ושיתאים לשדרוגים עתידיים. תודה רבה =]
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-