מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,821 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שברוב השימושים במחשב ההבדל פחות דרמטי אבל מדובר על קונפיגורציה חדשה שזה כל התפקיד שלה בחיים. עריכה דיגיטלית, המרות, קידוד ופיענוח, DVD ושום דבר אחר. ממה שהסבירו לי דווקא בתחומים האלו המעבדים של אינטל מהירים יותר בצורה משמעותית בגלל סט הפקודות שלהם והמבנה של הזיכרון שהוא דרישה גדולה בפעולות כאלו ולכן אני שואל. כמו שציינתי בכותרת אני לא רוצה להפוך את זה לעוד דיון וויכוח בין מעריצי אינטל למושבעי AMD שיינעל אחרי רבע דקה. אני אוהב את אינטל ואת AMD וגם את סינקלייר. זו לא הנקודה, השאלה היא רק בהתייחס לסוג השימוש המתואר. תודה.
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הבנתי ש-burst mode זו דרך של המעבד לפצות על הלייטנסי של ה-ram אבל לא הצלחתי להבין בדיוק איך זה עובד, כנ"ל לגבי pipelining שממש לא הבנתי מה זה ועוד יותר לא ברור לי איך זה עובד ???. וכמה שאלות בקשר לציטוט הזה (מהאתר המופלא howstuffworks.com העמוד השני בנושא איך עובד זיכרון מחשב): Burst mode depends on the expectation that data requested by the CPU will be stored in sequential memory cells. The memory controller anticipates that whatever the CPU is working on will conti to come from this same series of memory addresses, so it reads several consecutive bits of data together 1. מה זה "memory controller"? 2. memory adresses ? 3. ומה כוונת המשורר כשהוא כותב : "it reads…
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, לפני כמה ימים הלך לי הלוח אם ( הבנקים של הלוח), זה היה Abit IB9 שנקנה לפני שנתיים וחצי, פתאום המחשב הראה מסך כחול ולא עבד עם 2 זכרונות רק עם אחד... ועדיין יש לי אחריות עוד חצי שנה, אבל קודם כל אביט כבר לא נמכרים פה, והבחור בחנות נעה מחשבים שד''א נמצאת בנשר ואני מכפ''ס, אמר לי שהם או יתנו לי זיכוי, או שהם ישלחו לי משהו "דומה" (שיכול להיות יותר גרוע לדעתי), עכשיו בשביל שזה יקרה אני צריך לשלוח את הלוח אם אליהם בדואר וכל התהליך הזה ייקח לפחות כמה שבועות וזה לא כ''כ טוב לי. בקיצור אני צריך המלצה על איזשהו לוח אם לגיימרים, איכותי ולא מחיר בשמיים... נגיד עד 1000 ש''ח.... תודה מראש !
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
תמיד בהפעלה ראשונה של המחשב המאורר של המעבד בהתחלה לא נדלק אחרי כמה שניות מתחיל לעבוד אבל חלש ורק אחרי הצפצוף הוא מסתובב כמו שצריך עכשיו אחרי שעשיתי בביוס שזה יתריע על כשלים של המאורר כל הדלקה של המחשב הוא מצפצף כמה שניות שהמאורר לא טוב.. איזה מין דבר זה???
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני מחפש אחר לוח-אם מבוסס nforce2, אני לא ממש מתמצא בלוחות אם.. אולי יש לכם המלצות על כמה לוחות כדאיים? מה שהולך להיות על הלוח זה זכרונות קורסאיר, ואם אני אקח לוח-אם מבוסס NFORCE2 אני אולי אשים 2 זכרונות. אני צריך כ. רשת, כ. קול וכ. מסך מובנים על הלוח הכ. מסך יהיה בשימוש (במקום רדאון 9000 שהיה התכנון שלי עד לא מזמן) אני ארכיב עליו גם AXP 1800+ ככל הנראה. התקציב, העיקר שיענה על הדרישות הללו, אם כן, אז אפשר לקחת עד אלף ש"ח. בסביבות.. איזה לוחות הכי מומלצים ? ושלא יעשו בעיות עם הזכרונות או כל בעיה כלשהי שתצריך אותי בעדכון ביוס כבר על ההתחלה כי שמעתי על איזה לוח [לא זכור לי איזה] שעושה בעיות עם זכרונות קורסאיר
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה אמור לעלות המעבד הבא: AMD Athlon 64 Dual Core AM2 2.6GHz/5000+ 512KBx2/64Bit/2.0GHz אני שואל כי אני לא יודע אם Athlon Dual Core זה כמו Athlon X2 או לא.
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבחור מעבד ולוח אם עבור מחשב שמיועד להריץ משחקים אך עדיין להישאר דל תקציב . אני מתלבט בין המעבד amd x2 6000 לבין INTEL E5200 (שניהם קצת פחות מ-500 ש"ח): 1. איזה מהמעבדים עדיף עבור הרצה של משחקים? בהנחה שאני לא מבצע OC 2. האם יש מעבדים אחרים מומלצים באותו תקציב שיתנו תמורה טובה יותר לכסף? (AMD 5600 למשל) 3. איזה לוח אם מומלץ עבור המעבד הנבחר, בהנחה שאין צורך בכרטיס מסך on board ושיעלה עד 500 ש"ח 4. האם יש צורך להוסיף מאוורר מיוחד למעבד או שאפשר לסמוך על המאוורר שאיתו הוא מגיע? (שמעתי ש-AMD מתחממים) ניסיתי לחפש השוואות באינטרנט אבל ללא הצלחה, ככה שאני ממש תלוי בתשובות שלכם. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור!
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מה ההבדל במעבדים C2D בין גירסת TRAY ל BOX?
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום. אני צריך בבקשה עזרה בבחירת לוח אם למחשב החדש שאני הולך ליבנות. ההצעה אשר קיבלתי היא: Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 BOX SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL PDP PDC1G3200LLK 1GB (2*512MB) DDR 400MHz Patriot Dual Memory או Patriot 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) System Memory - Retail - יוצא אותו כסף רק יותר זיכרון. Thermaltake VB6000BWS SWING + Window + 430W Case ואת לוח האם הזה: DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard -עכשיו - הבנתי שבלוח האם הזה יש כרטיס קול 7.1 מובנה. האם זה נכון? בעבר היה לי לוח אם עם כרטיס קול מבנה וזה עשה לי מלא אבל מלא בעיות.…
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום אני עומד לקנות מחשב שיכלול מעבד אינטל E6600 . אין לי מושג איזה צ'יפס מתאים למעבדים החדשים, ואשמח לקבל המלצה ללוח אם עד 1000-1100 ש"ח תודה ניב
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום כשאני מכניס מכשיר USB2 (דיסק און קי ודומיו) ללוח הבא: ASUS TUV4X, אני מקבל הודעה שהלוח לא תומך במהירויות העברת נתונים של USB2 (משהו כמו: ה-Device יכול לעבוד במהירות גבוהה יותר). האם אני יכול להוסיף כרטיס PCI ללוח הקיים ולקבל תמיכה במהירות של USB2? לדוגמה: http://www.1buy.co.il/Product.asp?Pid=pcivia&Cat2Cat1ID=3277&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he תודה
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן - AMD dual core 3800, 1GB ram אני רוצה לקנות שילוש חדש. אני יכול להשיג מחיר ממש טוב על לוח ומעבד של אינטל. השימושים שלי הם מאוד פשוטים: סרטים, הורדות גלישה וכו'... לא הצלחתי כל כך להבין את ההבדלים בין הלוחות השונים ולכן אני מבקש את עזרתכם. הנה האפשרויות שיש לי: 1. i5-2500 + DH67BL 150$ 2. i5-2400S + DH67CF 190$ 3. i7-2600 + DH67GD 210$ 4. i7-2600K + DZ68DB 240$ 5. i7-2600K + DP67BG 300$ יש עוד אפשרויות אבל הן כבר יותר יקרות. לכל הסיפור הזה אני אוסיף זיכרון וקירור שקט. אם אני אצטרך אני אוסיף גם כרטיס מסך פשוט. עוד לא החלטתי אם להשתמש במארז ובספק שיש לי היום או לקנות חדשים. חשוב לי שהקירור של הלוח יהיה פסיבי ( מניסיון עם הלוחות הקודמים שלי). על איזה אפ…
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
היי היתי מודה לכם אם היתם יכולים להמליץ לי על מאבד amd שהביצוייים שלו משתווים ל-pentium 4 2.8 800mhz ולוח אם ברמה גבוה שעולה בסביבות ה 650-550 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב דנדש עם צאתו של הקונרו הבא עלינו לטובה. מבחינתי תמיכה ב Crossfire 3200 - RD580 היא חובה (פשוט משום שכרטיסי המסך של nVidia וה SLI שלהם פחות טובים מ ATI וה crossfire ואני מתכוון להשקיע בכרטיס חזק מאד). כמובן שיכולות OC טובות יתקבלו בברכה. האם מישהו ראה תחזית ללוחות כאלה? (אני בטוח שיהיו - זה ענין של זמן)
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום ! הומלץ לי בפורום זה לקחת לוח TOללא DDR3 השאלה שלי הא האם כדאי לקחת לוח משולב כדי שבעתיד אוכל לשים גם זכרונות DDR3 ? והשאלה השנייה שלי היא כזאת: מתי יצאו המעבדים החדשים של אינטל לשוק? ומה יהיה מחירם ההתחלתי של למשל הQ9300 ומתי מחירם ירד? משום שאני בהתלבטות האם לחכות למעבדים המצונים והמשתלמים האלו או לקחת Q6600 ולא לחכות.. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מישהו יודע מתי נעשה השימוש הראשון במעבד של מחשב ומתי נעשה השימוש הראשון במעבד בתכלס (מחשבון ודברים בסיסיים כאלה) (סליחה שהשאלה קצת לא קשורה אבל היא בשביל עבודה לבית ספר) אם אתם לא יודעים באיזו שנה ספציפית נעשה השימוש הראשון במעבד (למחשבון וכדומה) או במעבד מחשב מספיקה לי אפילו המאה בה נעשה השימוש (המאה ה-18, ה-19 וכד') תודה מראש!!!
-
- 10 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, מצ"ב screen shot מפרט המחשב שלי, קיבלתי לאחרונה כרטיס זכרון שפרטיו: SAMSUNG PC2100U 256MB DDR CL2.5 האם אפשר להוסיף את הכרטיס למחשב? במידה וכן, האם עלי רק להכניס את הכרטיס ל slot הפנוי ולתת ל BIOS לעשות את שאר העבודה או שעלי לקנפג משהו? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני יום רביעי קונה מחשב חדש מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין הלוח p5b של asus ,לבין ה p5b-v, וה p5b-vm תודה למגיבים
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
יש לי לוח אם: P5LD2 SE וכרגע יש לי מעבד intel pentum D 3.4GHz ואני רוצה לשדרג אותו השאלה מה המעבד הכי טוב שאני יכול לשים בלוח אם שיש לי ? וכמובן שיהיה יותר טוב ממה שיש לי עכשיו תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אם מישו יודע בבקשה מי החברה שמייבאת את המוצרים או יותר נכון את הלוחות אם של epox או של DFI שיגיד לי בבקשה למה אני צריך להגיד לחנות שממנה אני רוצה לקנות מי היבואנים כדי שהם יוכלו להזמין לי אם אני רוצה את אחת הלוחות של החברות האלה... תודה רבה רבה ...
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
-
האם המעבד :939 amd athlon 64 3000 או המעבד : intel P4 3.0 1mb 800mhz 775? המחיר לא ממש חשוב לי ... תודה לעוזרים!!
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
ברשותי gigabyte x48 ds 5 על מנת לחבר אותו יש את השקע הרגיל של 24 פינים ויש עוד שקע קטן בצד של 8 פינים. עד עכשיו הוא היה מחובר בשניהם. השאלה שלי, האם חובה לחבר אות שניהם על מנת שהלוח אם יעבוד, מה ההבדל בין שני השקעים ולמה יש לוחות אם רק עם שקע של 24פינים. ספר ההוראות לא שפך אור בנושא. אני יכול לצרף תמונה אם זה משנה... תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
-
שלום האם יש לוחות אם שתומכים ב-2 מעבדים כדוגמת Q6600 ? אני יודע שיש לוחות כאלו ל-XENON ...QUAD CORE האם לוחות אלו מתאימים גם ל-Q6600 ? אם יש לכם לינקים אוד ה מאוד
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-