עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. הגעתי למסקנה שבנקודת הזמן הזאת אין שום טעם להשקיע בלוח אם יקר ל-conroe ( כ-1000 שח רק על הלוח) שמחייב קניית זיכרון ddr2 יקר, או על כרטיס מסך יקר לאור יציאתם של כרטיסי directx10 לשוק בעוד כחודש,שלבטח יהיו בתקופה הקרובה יקרים ולא משתלמים לגיימר שיש לו מעט שכל בקודקודו(ולעניות דעתי מניסיון מוקדם עם מערכות ההפעלה של מיקרוסופט,שומר נפשו עדיף שיתרחק מ-vista לפחות עד שיצא sp2 בעוד כשנה+). משחק ה-directx10 שיצא בתחילת ינואר-- crysis,טוב ככול שיהיה לא מצדיק את ההשקעה הכספית הגדולה הנידרשת ממי שמעונין לשדרג את המערכת שלו כך שתתאים ל-dx10 במלואו משום שבחצי השנה הקרובה, ככול שידוע לי לא צפוי לצאת שום משחק נוסף שינצל את ה-dx10 ,כך שעד שזה יקרה יחלוף פרק זמן של יותר מחצי שנה שבמהלכה צפ…

• 5 תגובות
    • 517 צפיות
  2. Started by hagay21,

מה התיזמונים של winbond 3200 256 ואיך אני יודע מה המתח המקסימאלי וכמה אפשר לדחוף אותם?

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  3. Started by V00d00,

שלום לכולם. אז ככה, לפני משהו כמו חצי שנה היה לי מחשב P4 1.7GHz, FSB 400 (סוקט 478) עם לוח עגלה של ECS (שתומך עד 533 FSB). אחרי כמה פעמים שראיתי שהלוח הזה עושה לי בעית רציניות עם ההארדיסק, החלפתי לוח למשהו קצת מעודכן ומודרני - ASRock P4i65G (הלוח עלה לי 300 שקל). הלוח החדש כולל יציאות SATA, סוקט 478, תמיכה בFSB 800\533\400 ועוד הרבה אופציות שלא היו לי בלוח הקודם. עכשיו לחלק המעניין. החלטתי שאני רוצה קצת לשדרג את המעבד ואין לי כסף לקנות לוח וזכרונות חדשים אז אמרתי לעצמי אם הלוח תומך 800FSB אז למה אני לא יקנה כבר מעבד חדש שיתאים ללוח. חשבתי על לקנות: P4 3.0\3.4GHz 800FSB (סוקט 478, סביבות ה500 שקל) אבל חבר שלי אמר לי שבגלל הHT המעבד מתחמם יותר ועושה יותר בעיות או משהו כזה. …

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  4. כעיקרון אני צריך להתאים זיכרון (8 ג'יגה) ללוח אם ASUS P8P67 עם מעבד: core I7 S1155 2600K 3.4Ghz לא כדאי לי לרדת מהתדר של 1800 כי הבנתי שזה גם לא יהיה מה שאני אקבל בפועל (או שאני טועה?) השאלה שלי למעשה היא כזאת: בלוח הנ"ל ניתן לשים עד 4 מודולים. מה תחל'ס עדיף: 4 של 2 ג'יגה או 2 של 4 ג'יגה ולמה? ומה לגבי המתחים? מה אני צריך לדעת פה כדי לא לאכול אותה? הלוח הזה נראה לי משהו מטורף, לא כל-כך התעמקתי אבל אולי אפשר לעשות פה איזו קומבינה כדי לעשות OVERCLOCKING לזיכרון? מישהו שמע על זה משהו? אולי מישהו גם יוכל לתת לי המלצה לזיכרון ספציפי, משהו שניתן בכלות להשיג בארץ כרגע או בעתיד המידי. תודה.

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by ilanb0,

האם גם בלוחות אם יש את הטובים ויקרים, לעומת הפשוטים וזולים (בהנחה שהמעבד הינו משובח)? מה המשמעות של לוח פשוט? האם זו קנייה גרועה? האם כדאי להשקיע סכום בלוח אם, או שלוח אם זה דבר בסיסי שעדיף לחסוך בו ולהשקיע ברכיבים אחרים (נניח כרטיס מסך משובח)?

• 4 תגובות
    • 751 צפיות
  6. Started by Elevation,

אני מעוניין בלוח אם ל939 של AMD, למטרות משרדיות, אז רציתי אחד שכבר משולבים בו כרטיס מסך וקול סבירים. עכשיו, דבר ראשון, אני לא מוצא. דבר שני, אולי עדיף לקנות בהפרש של לוח עם כרטיס מסך/בלי, כבר כרטיס מסך ממש פשוט? בבקשה, הגיבו, גם אם אתם לא בטוחים.... נ.ב. שזה יהיה מKSP, בבקשה.

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  7. Started by amit123,

מה ההבדל בין cl3 ל-cl4?

• 4 תגובות
    • 450 צפיות
  8. Started by Jules Winnfield,

הנה תמונה: http://img329.imageshack.us/img329/6625/untitledqw5.jpg אם זה משנה משהו אז המחשב פועל על ויסטה

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  9. Started by dd7,

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=310&model=1200&modelmenu=1

• 9 תגובות
    • 598 צפיות
  10. Started by danielhasan,

קניתי מחשב לפני כמה ימים עכשיו רציתי לדעת האם בשביל 200 שקל כדאי לי להחליף את Q9300 ל- Q9450. תודה

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  11. Started by Bear Cub,

אני על סף קניית מחשב חדש ואני סגור על המעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB רציתי לשאול לגבי לוח אם: 1. לכל לוח אם איך אפשר לדעת אם הוא בא עם כרטיס מסך או FIREWIRE או איך ניתן לבדוק? 2.מה ההבדלים בין ללוח של 965G / 975G או שעדיף דגם עם P ולא G אני לא מבין בזה. 3. ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E זה טוב? עם firewire ? במילים אחרות אני צריך לוח אם למעבד הנ"ל עם FIREWIRE (או כרטיס בנפרד אם תמליצו), בסביבות 500 ש"ח. סומך עליכם , תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 585 צפיות
  12. Started by itaim,

הזמנתי לפני יום מחשב חדש ורק עכשיו שמתי לב שהלוח IC-7 נותן רק עד 2.8 מתח לזכרונות והזכרונות A-DATA שקניתי דורשים את הכמות הזאת... אז אני לא יכול בעצם להעלות להם מתח נכון?? לאיזה לוח כדאי להחליף? ואם אפשר מהר http://www.adata.com.tw/en/p-d1-03.htm

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  13. שלום לכם, מחשב שלי אני משתמש ב 2 כרטיסי זיכרון של Crucial DDR3 4GB 1600Mhz, זאת אומרת שיש לי 8GB RAM במחשב. הלוח אם שלי תומך בDual Channeling. אני מתכנן לשדרג את הזיכרון ל16GB ואני רוצה לקנות 2 כרטיסי זיכרון מאותו יצרן ופה אני דיי לא סגור על משהו: אם אני אקנה 2 כרטיסי זיכרון לא של Crucial זה ישנה משהו מבחינת התפעול של המחשב? האופטימלי שיהיה לי 4 זכרונות בול אותו הדבר אבל קשה למצוא את אותם הכרטיסים. אם כדאי לי לקנות רק כרטיס 1 של 8GB? ואם התשובה כן, אז זה משנה Crucial או לא? תודה.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by bamenny,

שלום למומחים, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני מתלבט לגבי המעבד, לוח האם והזכרונות. המחשב עתיד להריץ XP עם CUbase Sx 4. 1. האם לקנות Quad או Duo? (ביחס עלות תועלת) 2. איזה לוח אם לקנות? 3. האם לקנות זכורות במהירות 1000Mhz? או 800? עיצות נוספות? אשמח לעזרה. מני.

• 2 תגובות
    • 470 צפיות
  15. Started by benyben,

האם יש צורך בזכרונות מסוג מסוים (מהירות או latency - לא שיש לי מושג מה זה אומר) עבור מעבדי SB, או שאפשר להעביר את הזכרונות (כמובן DDR3) מהמערכת הישנה? מדובר על Corsair XMS3, קיט של 4 גיגה. אני שואל כדי למנוע בעיה שעלולה לבוא משדרוג כזה שאמור להתרחש בעוד כמה ימים. http://www.corsair.com/memory/xms-classic/xms3-ddr3-memory/cmx8gx3m2a1333c9.html ת-ו-ד-ה

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  16. יש לי את הלוח: GIGABYTE 965P-S3 REV 3.3 כרגע עם מעבד E2160 כמו במפרט. לקראת סוף חייה של S775 ומאחר וברור לי שלהחליף מחשב שלם לא יהיה לי תקציב בשנתיים הקרובות, חשבתי לשדרג את המעבד לבדו ( יש לי שימוש במעבד הקיים, ככה שאי אפשר לקזז את עלותו ע"י מחירה כיד שניה ). באתר של GIGABYTE מופיעים מספר דגמים של מעבדים, בין Q6XXX שנתמכים לQ8XXX שמתוכים מופיעים רק Q8200 וQ8300 עם NON OFFICIAL SUPPORT לQ9XXX שוב מופיעים רוב הדגמים אך עם ההערה: NON OFFICIAL SUPPORT אז ככה: מה אומר NON OFFICIAL SUPPORT? האם פירושו שהמעבד לא יעבוד? יעבוד אך באופן לא תקין? יעבוד בסדר גמור? אגב, רשום באתר שם שהNON OFFICIAL SUPPORT הוא בגלל שאין תמיכה רשמית במעבדי 45NM בצ'יפסטים שהם לא P3X או P4X ובכל זאת מעב…

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  17. שאלה שניה שליי מתייחסת לעובדה שיש לי מעבד 6300 אינטל האם יש הבדלים בביצועים בין ציפ של via לבין ציפ של אינטל? כלומר האם אני הראה הבדל בביצועים בין הלוח אם שלי הנוכחי אסטרוק לבין הגיגה בייט? אשמח לקבל תשובות האם הוא תומך בncq זה חשוב לי לשעת

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  18. היי אני מעוניין ליקנות זיכרונות של 1G ואני ראיתי את הזיכרונות האל בnewwegg והם פשוט מדהימים יש להם תיזמונים של 2-2-2-5 !!!! לינק: http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=20-145-524&depa=1 אז רציתי לדעת האם הם באמת טובים כמו שהם ניראים, ואם הם יתיאו למפרט שלי: מעבד: intel p4 2.6 ht 800fsb 512k לוח-אם: asus p4p800 כרטיס מסך: inno3d g-force fx 5600ultra 128 m 128 bit הארד-דיסק: w.d 80 g 8mbuffer זיכרונות: elixir 512 (256x2) 3200 (בינתיים) אז מה אתם חושבים על הזיכרונות , והאם הם יתאימו למפרט שלי? אהה, ועוד שאלה: ראיתי שבזיכרונות כתוב Registered/Unbuffered אז מה זה Registered ומה זהUnbuffered, ומה יותר טוב?

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אני מנסה לבחור לוח אם למעבד E7200 עם 2GB זיכרון לשימושים ביתיים (משחקים קלים וקצת עבודות גרפיות ). קראתי קצת בפורומים והרכבתי מפרט כלשהו... מעבד - ‏Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB‎ intel ספק כוח - HEC TR-TF 400W מארז - Compucase 6A21 זיכרון - 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC‎ כרטיס מסך - MSI GeForce 8500GT 512MB צורב - AD7200S Sony x20 דיסק קשיח - Western Digital WD2500AAKS (250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER) - אין לי צורך בנפח גדול מזה מסך - אין לי צורך במסך חדש כרגע. מישהו יכול לומר לי מה ההבדלים בין הלוחות האם האלו ומה מומלץ למפרט שהרכבתי ולצרכים שהזכרתי בהתאם למחירים שלהם ? 330 ש"ח - Gigabyte - GA-P31-DS3L 273 ש"ח - Asus P5KPL-VM 279 ש"ח - Asus…

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  20. Started by -LosNir-,

שלום, אני מעוניין לדעת איפה אפשר לקנות לוחות כאלו. כמובן כ"מ מובנה + כרטיס קול. שהמעבד יהיה מובנה או בסוקט 478. תודה

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  21. Started by tom57,

MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a מתאים?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ido-nava,

שלום יש לי זכרונות למחשב - שני סטיקים של CORSAIR 512MB CL2.5 400MHZ VALUE סה"כ 1GB בקיצור התקנתי חלונות ויסטה, ו1GB לא מספיק לי ... (החלונות תופסות 512MB מהזיכרון תמידי) עכשיו השאלה שלי עד כמה יפגע לי בביצועים עם אני יקנה עוד 2 סטיקים של 512MB ? והאם זה חשוב שהם יהיהו מאותו דגם של הזיכרונות שיש לי ? והאם אני יקנה CL2 זה ישפר לי ביצועים ?

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  23. Started by hck,

שלום. יש לי את הלוח של ABIT דגם AI7. באתר שלהם ראיתי שיש עידכון לביוס של הלוח אם שלי. יש לי את גירסה 16 וכיום יש כבר גירסת עידכון לביוס 17. כשאני בא להוריד יש בעיה בלינק, ולא ניתן להוריד את העידכון כבר הרבה זמן.( http://www.abit-usa.com/products/mb/bios.php?categories=1&model=147 ) מישהו (במיוחד מבעלי הלוח הנ"ל) הצליח להוריד את הגירסה החדשה? והאים מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  24. Started by roee43,

לוח אם: DDR*: DDR 3 8GB מארז*: MID SIZE ATX OverClock*: אין SLI/CFX*: רצוי, מתכנן לקנות עוד כרטיס מסך תקציב: מהו התקציב שהוקצה לקנייה? 1000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 250 - 350 מעבד: מהם השימושים שלך? (גיימינג, עריכה גרפית, עריכת וידאו וכו'): גיימינג ועריכת וידאו קלה במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: battlefield 3, crysis 3, COD MW3 + BLACK OPS 2 במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהם תשתמש: vegas pro מעבד נוכחי: AMD Phenom II X4לוח אם נוכחי: H-RS880-uATX (Aloe כרטיס מסך: AMD Radeon 7870 ספק כוח: ||SEASONIC s12 OverClock*: אין סיבת הרכישה: אני צריך מערכת חזקה יותר.. תו…

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  25. Started by ZenMaster,

מישהו יודע איך משנים את המתח לזכרונות בP5W ???

• 0 תגובות
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.