עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, קניתי מקרר למעבד מתוצרת Arctic Cooling, דגם Freezer 7 Pro. זאת פעם ראשונה שאני מתקין מקרר למעבד, ועשיתי את זה ממש גרוע. התעסקתי שעה עם הפינים עד שהצלחתי פחות או יותר לייצב את המקרר על לוח האם. כתוצאה מזה, החומר של המדבקה התרמית שהיתה על המכשיר נמרחה מעבר לגבולות המעבד. איזה פינים זולים ודפוקים יש למכשיר הזול הזה ... כעת יש בין המקרר למעבד מגע די גרוע לדעתי, וגם על שולי המעבד יש לא מעט משחה תרמית. ראיתי שכשאני לוחץ ידנית את המקרר למעבד, הטמפרטורה יורדת ל-30 מעלות צלזיוס, בעוד שכרגע הוא עומד על 40 מעלות בלי מאמץ ... אני מניח שצריך להוציא, לנקות הכל, לשים קצת משחה תרמית חדשה ולהתקין מחדש, נכון ? מכיוון שאני כבר אתקין מחדש, איזה מודינג אני יכול לעשות לתושבת…

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  2. Started by shlomom,

האתר X-bit labs מסב את תשומת ליבנו כי משפחת K10 באה כבר עם תמיכה בזכרון מסוג DDR3. באתר של AMD ובפרסומים השונים AMD מציגה רק תמיכה ב DDR2, אולם ממסמך טכני רשמי של החברה עולה כי בקר הזכרון החדש מסוגל לתמוך ב-DDR2 וב-DDR3. זה כמובן תלוי גם בתמיכת הלוח וה BIOS.

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  3. המחשב מיועד להיות ממקום בחדר שינה ולעבוד 24 שעות ביממה , כך שאני מחפש גוף קירור איכותי שיוכל לקרר את המעבד הזה באופן פסיבי (כמובן בהנחה שזרימת האויר הקיימת (הסרקולצייה ) במארז היא טובה למדי כשלעצמה , בזכות ספק שקט למדי +2 מאווררי מארז בקוטר 120 מילימטר מקדימה ומאחורה שהנם שקטים , איכותיים ושמסתובבים לאט +שימוש בכבלי המתח העגולים , האורגינליים שבאים עם ה-enermax liberty )

• 30 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by Netanel o_0,

יש דרך לדעת בלוחות ג'יגהבייט, לפי השם בלבד לדעת מה הפיצ'רים המיוחדים בלוח? למשל בלוחות P35 יש דרך לדעת באילו יש FIREWIRE? תמיכה בDDR3? כרטיס מסך מובנה? תמיכה בRAID? יציאות sata? למשל P35-DS3R P35-DQ6 P35-S3L מה אומרת כל אות?

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  5. מה הייתם בוחרים מהשילובים הבאים (המחשב מיועד למשחקים, ולכן אני לא כל כך בעד ה2160 אבל אני נהנה לחשוב שאני אוכל לשדרג מעבד בעוד שנה ככה, מה שאני לא אוכל לעשות עם לוח AMD בגלל מנהגם להחליף סוקט כל שני וחמישי, המחשב כן אמור לעבור OC קליל, איך זה עובד עם מעבדי הAMD האלו? יש צורך בקירור נוסף?) : מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤433 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤581 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 סה"כ מחיר לכל המוצרים:1014¤ המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il ----------------------------------------------------------------------------------------------------- מעבד AMD Athlon 64 4000+ Socket AM2 Box ¤431 http://skypc…

6. שלום, ניסיתי לקרוא קצת מהמאמרים בדביקים ודי הלכתי לאיבוד. אולי מישהו יכול להפנות אותי למאמר פשוט בעברית שמסביר את הנושא...אם בחרתי מעבד רצוי, איך אני בוחר לוח אם וזכרונות שייתנו ביצועים אופטימליים. ראיתי למשל באחד מהבנצ'ים שזכרון מהיר יותר קיבל תוצאות נמוכות יותר כי המכפלה שלו לא התאימה לזו של המעבד?!?! תודה.

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  7. יש לי את לוח האם הנ"ל ואיתו מעבד ATHLON XP 2000, ורציתי לדעת מה המעבד הכי חזק שאני יכול לשים על הלוח.. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  8. מה טוב יותר?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by R9547655G,

אני מרכיב מפרט ובחרתי את הלוח הזה בגלל מחירו הנמוך האם שווה לבחור במקומו את הלוח ASUS P5B? אני מודע לזה שהמחיר של הלוח פי2 יותר גבוה אבל האם היה הבדל? המפרט הוא לשימוש ביתיי נטו, לא אוברקלוק לא משחקים כבדים במיוחד הכול שגרתי אונטרנט, קונטר, מוסיקה וזהו. האם שווה להשקיע סכום כפול? ועוד שאלה, עד כמה שאני שוכר לוחות עם כרטיס מסך מובנה נשרפים מהר מאוד, מישהו יכול לאמת אתזה? הלוח הזה צפוי לחיות לא פחות מ 3 שנים...? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  10. אני לא כל כך מבין בזה (חוץ מלהחליף אותם ) והמליצו לי על שדרוג של 512 זיכרון (שזה מה שיש לי עכשיו) עם 400hz ואני לא יודע אם אני חייב שזה יהיה באותם הרצים כמו בזכרונות שיש לי עשיו בתוך המחשב (2 של 256) לא יודע מה לצלם אבל הבאתי צילום מהאוורסט של הזכרון והלוח אם http://img169.imageshack.us/img169/8147/mbwn2.png http://img48.imageshack.us/img48/687/z1ue8.png http://img48.imageshack.us/img48/4655/z2bc4.png שמתי לב בזאפ שרוב הזכרונות עולים בערך אותו דבר ורציתי לדעת איזה זיכרון לא רק יתאים למחשב אלא גם מה יתן את הביצועים הכי טובים ביחס למחיר אם אני כבר קונה משהו וטיפה משקיע.. תודה

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  11. שבת שלום! לפני כמה ימים הזמנתי מחשב עם הלוח GA-P35-DS3 ועכשיו אני רואה שה GA-P35-S3 זול ממנו ב-30 ש"ח. השאלה שלי היא בעצם מה ההבדל בין הלוחות? כשערכתי השוואה באתר של GB לא מצאתי שום הבדל. הנה קישור להשוואה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2544,2628,2546 שימו לב בחרתי גם את גרסאת rev1 וגם rev2 של הלוח S3 ול DS3 יש רק גרסאת rev1. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 518 צפיות
  12. Started by alonkl,

עדכנתי ביוס בעזרה ASUS Update לגרסת Beta של ההכי חדש.. התחילו בעיו ואני רוצה לחזור לגרסה אחת קודם.. דרך התוכנה הוא אומר שצריך איזה Flash או משהו.. ראית באתר של אסוס גם להורדה את הביוס מגרסדה אחת קודם וגם את הFlash.. מישהו יכול להסביר לי עיך לעשות ומהזה הפלאש הזה? תודה רבה על כל עזרה

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  13. Started by benor_21,

אני רוצה ליקנות זיכרון למחשב עד 300 שקל ואני לא יודע איזה חברה הכי טובה ואיזה סוג הכי טוב יש ddr ddr2 ועוד כול מיני שמות ואני לא מבין בזה וגם מה מתאים ללוח אם שלי?? אז מישהו בבקשה יכול להציע לי מה טוב למחשב שלי תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  14. Started by eWeiss,

אהלן, אני רוצה לקנות בקרוב מחשב חדש וראיתי שלוחות אם מבוססי P35 כבר לא יקרים הרבה יותר ממבוססי P945. חוץ מהמחיר היותר גבוה של ה-P35, יש עוד סיבות שצריכות לגרום לי להסתכל על ה-P945? מבחינת תאימות לאחור - ה-P35 תומך בכל מה שה-P945 תומך בו? מבחינת זיכרון - P35 עובד עם סוג זיכרון אחר? כמו כן, אשמח להמלצה על לוח אם סביר P35/P945 עד מחיר 600-700 ש"ח - למעבד Q6600, לא מיועד ל-OC ואין גם צורך בכרטיס גרפי ON BOARD וב-SLI/CROSSFIRE. תודה ושנה טובה!

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  15. Started by sam1441,

התקציב הוא בסביבות 2500 ש"ח ללוח עם כ. מסך משולב, מעבד וזיכרון (גיג'ה) ומארז. (את השאר יש לי) מעבד Intel Core 2 Duo BOX (מה זה אומר אגב BOX? כדאי?) תודה!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם! אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב. אני מתלבט אבל בנוגע למעבד. דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו. התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר. אני מתלבט בין 4 המעבדים הבאים, ואני לא בטוח מה ההבדלים בניהם - כולם של אינטל: ה4400, ה4500 ה6650 ה6750 עכשיו, למרות שרשמתי בתקציב 800 שקל, אם אין הבדל משמעותי בביצועים של המעבדים, ואני יכול לחסוך בהפרש כדי להשקיע ברכיב אחר למחשב, הייתי רוצה לדעת , ומצד שני, אם יש מעבד אחר שלא כללתי והוא יותר עדיף לי מבחינת ביצועים אבל עובר בקצת את התקציב, אני גם אשמח אם תמליצו לי עליו. תודה לכל מי שיענה ושנה טובה!

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  17. Started by eegg,

יש לי כרגע את המפרט בצד <----- וחשבתי לשדרג ל e6750 ו לוח גיגהביט ב 650 שח או עדיף לחכות לשנה הבא בסביבת פסח ואז לקנות משהו וגם לשדרג ל ddr3 באותו זמן כרגע זה יצא לי בערך 1700 לשדרג את המחשב אבל זה רק לוח אם ומעבד מה דעתכם?????

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  18. שלום לכולם... אני צריך המלצה מקצועית לזכרונות לאוברקלוק,דגם ספציפי שעובד עם מתחים גבוהים,הבחירה הראשונה שלי היתה G.SKILL HZ אבל לא ניתן להשיג אותם בכלל בארץ נכון לעכשיו כי יש לחברה מחסור בצ'יפים ואין צפי בכלל. א.האם יש זכרונות נוספים שהם בעצם צ'יפ MD9? ב.על איזה זכרונות ללכת? נ.ב אני צריך להגיע איתם ל900-950MHZ יציב. תודה לעוזרים, גיא

• 13 תגובות
    • 641 צפיות
  19. Started by -LosNir-,

שלום, אני מעוניין לדעת איפה אפשר לקנות לוחות כאלו. כמובן כ"מ מובנה + כרטיס קול. שהמעבד יהיה מובנה או בסוקט 478. תודה

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  20. Started by AcidBurn10,

שלום לכולם , אני מחפש לוח אם P35 , עד 850-900 ש"ח שיהיו בו 3 PCI רגילים , DDR2 , IDE , וחשוב גם FireWire לא מצאתי אף לוח כזה , עם 3 PCI רגילים ו-FireWire. יש בתכנון גם OC. אני מעדיף ג'יגהבייט , אבל לא מצאתי לוח כזה... מישהו מכיר ? תודה !!

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  21. Started by barak_i,

בזמנו היו המעבדים של אינטל 3.4 GHz dual Core עכשיו אני מסתכל על מעבדים ויש Dual Core שהם גרסת E למשל.... Dual Core E-2140... שהוא 1.6GHz.... אז מה יותר טוב??? מה כדאי? אני צריך משהו שיחזיק גם משחקים.... תודה ברק

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  22. Started by the_lighting,

זה המפרט שאני עומד לקנות: מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX לוח אם : GIGABYTE GA-P35-DS3 כרטיס מסך : ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL 78 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT אני שואל פעם אחרונה לפני הזמנה האם הזיכרונות האלו יספיקו לי? אני רוצה משחקים כבדים וOC עד ל 3.5 אולי טיפה יותר! אני שואל כי הם נראים לי ממש פשוטים ולא הכי טובים מה גם שאין עליהם שום קירור, אז זה די מוזר!

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  23. http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=845E_Max זה הלוח המדובר, עכשיו אין לי מושג מה יתאים.. לא כתובות שם מגבלות מהירות וכאלה. למישהו יש מושג אילו יתאימו ואיפה אפשר להשיג? וכמה עלול לעלות?

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by benor_21,

אני רוצה ליקנות זיכרון למחשב 512mb עד 300 שקל ואני לא יודע איזה חברה הכי טובה ואיזה סוג הכי טוב יש ddr ddr2 ועוד כול מיני שמות ואני לא מבין בזה אז מישהו בבקשה יכול להציע לי מה טוב למחשב שלי תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  25. Started by sofix4,

יש רק שלושה? אפשר לחבר מאוורר שיהיה בחלק הקדמי של המארז למקום שבו כתוב SYS_FAN2 ?? אגב, יש לחיבור הזה שעל הלוח ארבעה פינים, ובחיבור של מאורר יש שלושה ???

• 4 תגובות
    • 733 צפיות

דיונים חדשים בפורומים