עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by thegodx,

חברת AMD תובעת את 'אינטל', בטענה ש'אינטל' כופהאת המעבדים שלה על חברות, ומונעת בכך תחרות בשוק. יצרנית השבבים AMD הגישה הגישה היום לבית המשפט הפדרלי המחוזי בדלאוור תביעה נגד חברת אינטל על התנהגות אנטי-תחרותית. בכתב התביעה נטען כי אינטל הפעילה על 38 חברות שיטות של כפייה והפחדה כדי להדק את אחיזתה בשוק המחשבים. בין החברות עליהן הפעילה אינטל שיטות אלה ניתן למצוא יצרניות מחשבים גדולות, מפיצים סיטונאיים וקימעונאים. כיום מעבדי אינטל נמצאים ב-80% מן המחשבים בארכיטקטורת x86. מעבדים אלה תומכים במגוון מערכות הפעלה, בהן חלונות של מיקרוסופט, סולאריס, לינוקס והחל מן השנה הבאה גם מערכת ההפעלה של מקינטוש. דובר AMD מייק סימונוף טוען כי תביעה זו שונה מן העימותים הקודמים של שתי החברות סביב נו…

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  2. כולכם מכירים את ORNALLI, החפרן שעוד לא נקבר(בינתיים) בכל אופן, אני רוצה שתעזרו לי לאמת לו אמיתה נכונה, מדובר ב: הוא טוען שיש לו תקיעות קרטועים במשחקים, ושזה נובע בגלל שהמעבד שלו זה X2 4200 וזה קורה לכל משתמש בעל X2 4200, עכשיו רק רציתי לשאול מי שמחזיק במעבד הזה האם אצלכם בכל משחק יש תקיעות עצומות? קטנות? קרטועים? תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 659 צפיות
  3. קישור אל המוצר: http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=337&model=1325&modelmenu=1 קישור אל הדיון בXtreamSystems (אפשר כמובן גם לדון פה): http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113513

4. אני מחפש לוח עם חריץ AGP (אני יודע שזה ישן) שיודע לעשות אוברקלוק טוב לAMD 64BIT 3200 VENICE ומצאתי את הלוח הזה AV8-3RD EYE 939 של ABIT ,האם הוא לוח טוב??? ואמין?

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  5. אני מתלבט בין שתי המעבדים האלו, המחשב מיועד בעיקר ל maya + vray השאלה אם ה 3930 ירנדר משמעותית יותר מהר מ- 3770, ההבדל במחיר גם הוא משמעותי.

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  6. Started by bilbo,

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=4892 האם אני יכול להשתמש בבורד הזה במארז רגיל? הוא תומך ב D2C והוא עולה 464 ש"ח מה ה catch ?

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  7. שלום לכולם ותודה לכם מראש על התשובות רציתי לדעת מדוע אני רואה כך בתוכנה EVEREST [ Processors / AMD Athlon 64 Processor 3000+ ] המעבד מדגם "VENICE" Processor Properties: Manufacturer AMD Version AMD Athlon 64 Processor 3000+ External Clock 201 MHz Maximum Clock 3000 MHz Current Clock 1810 MHz ורציתי לדעת לאן נעלמים עוד 1200Mhz מדוע המעבד לא מנצל את כל ה 3000Mhz בעבודה?? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 850 צפיות
  8. Started by sprite,

אז ככה. החלטתי ללכת על הלוח הזה - הוא נראה לוח טוב ויש בו את כל הפיצ'רים. השאלה שלי איזה זכרון יתאים לו. ושל איזה חברה אתם ממליצים לקנות. ראיתי את הדבר הזה OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 3500 Performance Series Dual Channel Kit שנראה לי הכי טוב. השאלה היא מה יתאים לו יותר. כי ראיתי כל כך הרבה דגמים של זכרונות באתרים שונים שזה מבלבל לחלוטין. חלקם באים עם 434 Mhz וחלק עם 400. אם אני לוקח את ה 434 זה ישפר בהרבה והאם זה בכלל נתמך ע"י הלוח שאני קונה? של איזה חברה אתם ממליצים? OCZ נחשבים טובים? אשמח לשמוע ביקורות

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  9. Started by stardust,

אני רוצה לקנות לוח עם כרטיס מסך משולב מה האופציה הכי טובה שיש בשוק ללוח איכותי עם ביצועים טובים ?

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  10. Started by Inzagi,

שלום האם המעבד Q9300 יעשה צוואר בקבוק לכרטיס מסך RADEON HD4870 במשחקים? מדובר על לוח ASUS P5Q. שאלה נוספת, כשכתוב בדרישות למשחק כלשהו שצריך פנטיום 3 במהירות 2.8GHZ, כמה זה בליבות החדשות? הרי אני מניח שליבה אחת של הQ9300 במהירות 2.5GHZ חזקה יותר מליבה של פנטיום 3 במהירות 2.8GHZ.

• 4 תגובות
    • 571 צפיות
  11. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. איזה מבין שני המעבדים הנ"ל עדיף: ה- E7300 חדיש יותר ובעל זיכרון מטמון 3MB ובאס 1066 ה- E6750 מיושן יותר אך בעל זיכרון מטמון 4MB ובאס 1333. ב- WEI שכמובן אין לסמוך עליו ה- E7300 מקבל ציון גבוה יותר. יש לציין שהייעוד של המעבד שיבחר יהיה ל- HTPC. * נא לא להמליץ על מעבדים אחרים כי אלו השניים שאני אמור לבחור מהם ואין עוד אופציות אחרות.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by zvkel,

אני מרכיב לדודה שלי מחשב אני מניח שהדבר הכי כבד שהיא תריץ יהיה word מחפש לוח אם זול שכולל הכל כרטיס מסך + קול + רשת חובה יציאות usb2 \ fire wire וכל מני טכנולוגיות חדשות יתרון amd כמובן כל המלצה תתקבל בברכה

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  13. Started by icebreak,

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=249&var2=0 אם זה נכון, זה פשוט חוצפה... מה החוכמה להשיג תוספת ביצועים בכל ה BENCHMARK באינטרנט, ע"י תוספת קטנה ל CLOCK באופן נסתר ??? מסתבר שהם גם עושים OC ל FSB גם ל MEM וגם לתזומני זכרון (למרות שנקבעו על MANUAL על משהו אחר, ASUS בפועל עושים משהו אחר !!!)

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  14. שלום, אני רוצה לקנות סט של 2 ג'יגה וראיתי בפנדה שני סטים שהמליצו לי עליהם. רציתי לדעת איזה מבין שניהם עדיף. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2233_2234&products_id=14775 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_2218&products_id=14671 הראשונים יותר זולים וגם התיזמונים שלהם יותר טובים אבל החברה לא ממש ידועה (TEAM) לעומת OCZ שהיא יותר מוכרת. אז תעזרו לי להחליט ???

15. היי, אני לא בטוח שזה תקף לכולם אבל אח שלי ואני קנינו מחשב חדש עם לוח אם Gigabyte GA-EP35-DS3L ומעבד E8400 3 GHZ. משם מה לשנינו היה מוגדר בסטוק שהמעבד עובד על תדר 2.66 גה"צ, במכפלה של X 6. צריך פשוט להיכנס לביוס ולשנות את המכפלה ל X 9 כלומר לתדר הרגיל שלו 3.0 גה"צ. תהנו ומעניין לשמוע תגובות אם זה ככה אצל כולם או שזה סתם צירוף מקרים שלנו.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by uzi4u2,

צהריים טובים לחברי הפורום ! אז סוף סוף קניתי לעצמי מחשבון קטן , אבל עדיין לא קניתי מעבד . המפרט של המחשב : Asus P5B Deluxe socket 775 Ram DDR2 PC6400 2GB זה פחות או יותר מה שחשוב מהמפרט עכשיו אני לא יודע אם ללכת על מעבד 6600 או 6400 ? עד כמה ההבדל של ה- 2MB CACHE ישחק הבדל במשחקים ? אין לי מושג איך לעשות OC אז אני לא יודע אם זאת אופציה !

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. על פי מצגת של AMD לפרטנרים, הראו מבחנים שמציגים 50% תוספת ביצועים לעומת X6 1100T ו-i7-950. לפי המספרים האלה, הביצועים דומים לאלו של ה-980X (הבולדוזר עם ארבעה מודולים, כל מודול מריץ שני נימים על שתי "תת-ליבות". כל מודול בולדוזר מכיל שתי מנועי INT, מנוע אחד חישובי FP, ומטמון משותף. מבחינת AMD מודול=שתי ליבות) מקור: http://news.softpedia.com/news/AMD-Says-Bulldozer-is-50-Faster-Than-Core-i7-CPUs-177958.shtml

18. Started by sivick_ch,

אני צריך לבחור בין 2 לוחות אם, בלי הבדל כספי, רק לבחור אחד מהם. Gigabyte GA-945P-S3 או: MSI P965 NEO-F מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  19. Started by 11GnR,

היי בכל המעבדים שהרצתי עליהם בעבר מבחני מאמץ כמו INTEL BURN TEST, אופן ההתחממות היה הדרגתי בצורה הבאה (מספרים לדוגמא): מ40 במנוחה - קפיצה ל60 מעלות תוך משהו כמו 2 שניות. משם עלייה של 2 מעלות בשניה. מ70 עד 80 מעלות עלייה איטית במשך כמה דקות. מ80 עד 85 מעלות במשך עשרות דקות (כנראה חימום של המארז כבר). ב3570K שלי ההתחממות מיידית. זאת אומרת אם הוא ב35 במנוחה הוא יקפוץ תוך שניה ל65 (נניח) ואחרי כמה שניות יעלה ל67 וזהו. מישהו נוסף הבחין בזה בIVY BRIDGE ואולי אפילו בSANDY? המעבד הקודם שלי היה I5-750 והיה מתחמם באופן הדרגתי כמו כל מעבד אחר, רק ה3570K עובד ככה. וזה לא משנה איזה תוכנה אני מריץ עליו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. ביקורת מסקרנת ביותר שמראה לא מעט חסרונות לארכיטקטורת הMASH של אינטל בהשוואה לשנה שעברה עם ה6900K. נראה שבלא מעט מקרים אינטל הלכה אחורה בתקשורת בין הליבות לטובת סקייליג עתידי לרמה כזו שהסוקר ממליץ על ה6900K בהינתן אותו מחיר... נ.ב כרגיל רואים שוב ושוב שה R7 1700 אומנם לרוב מזדנב מאחור כאשר משווים מעבדים בעלי מספר תרדים זהה, אבל עם כזה יחס ביצועים למחיר פשוט ברור למה כמעט אף אחד לא מדבר על X299 אחרי שגמרו לדבר על הבדיחה שאינטל עשו עם ה 7740X ו7640X... נ.ב 2 המון נתונים מאוד מעניין לקרות הסוף בבדיקות של הקאש... ביקורת כתובה: https://www.techspot.com/review/1457-ryzen-7-vs-core-i7-octa-core/page3.html וידאו:

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. יש לי שני כרטיסי זיכרון של OCZ ושנים של Geil כל אחד 1 ג'יגה. אני רוצה לשנות את התיזמונים שלהם שיהיו זהים כי הבנתי שזה יכול לגרום למסכים כחולים לוח-אם MSI N1996. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום כולם אחרי כמה ימים של התלבטויות הבנתי שלצרכים שלי הלוח RAMPAGE FORMULA של ASUS יהיה הכי מוצלח בשבילי עכשיו אני רק צריך להתאים לו זכרונות מוצלחים בשביל OC הגון... מתכוון להשקיע קירור אוויר רציני אבל לא מערכת מים המחשב יכלול Q9450 ובנתיים רק 4870X2 אחד לפחות 4 גיגה זיכרון שיעבוד בתדרים גבוהים ומומהרים אני רוצה לעשות לו OC שיעלה לי למערכת עוד כמה FPSים טובים... אשמח לשמוע גם איזה קירור למעבד מוצלח אפשר לקנות שוב כרגע ללא מגבלת תקציב. אתחשבן בסוף כשאדע מה האופציות שעומדות בפניי, בעיקרון כסף הוא לא בעיה אבל לא רוצה לזרוק אותו סתם. מארז גם אין לי כרגע... אשמח לשמוע מומלצים למערכת הזו שמתגבשת לאט לאט תודה לעונים

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by emuzon,

צריך המלצה ללוח בשביל SLI 680I או משהו בסגנון חשבתי אולי על ה p5k deluxe או striker extreme מבחינת מחיר אין בעיה רק אדיף שלא להיסף ולקנות משהו לא נחוץ מפרט נכון לעכשיו E4300 P5K Deluxe G.skill ddr2 800 2048mb (pc8500 אני חושב( והשאר לא חשוב כל כך

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  24. הפעלתי מחדש את המחשב ואז הופיעה לי הודעה בהתחלת ההפעלה משהו על עך שהמעבד שונה או משהו כזה. אז אחרי שנכנסתי לווינדאוס בדקתי את המעבד (לחיצה ימנית על האייקון של "המחשב שלי") וראיתי שהמעבד שלי מזוהה כ- AMD ATHLON TM 1.09GHZ וב-AIDA כתוב: CPU Properties CPU Type AMD Athlon XP-A, 1100 MHz (5.5 x 200) CPU Alias Barton CPU Stepping A2 L1 Code Cache 64 KB L1 Data Cache 64 KB L2 Cache 512 KB (On-Die, Full-Speed) CPU Physical Info Package Type 453 Pin PGA Package Size 4.95 cm x 4.95 cm Transistors 54.3 million Process Technology 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Die Size 101 mm2 Core Voltage 1.65 V I/O Voltage 1.6 V Typical Power 53.7 - 60.4 W (depending on clock speed) Maximum Power 68.3 -…

• 10 תגובות
    • 706 צפיות
  25. שלום חברים. המפרט של המחשב שלי נמצא למטה. אני לא מרגיש איטיות מיוחדת במחשב, אולי לפעמים שהאימיול פתוח ועוד כמה תוכנות. חוץ מזה המחשב בסדר. אני משחק במשחקים מידי פעם כמו אנריל טורנמנט 2004 אנ בי איי לייב (כל שנה משחק עם החדש שיוצא). וכנראה שאשחק במשחקי רשת נוספים דומים לאנריל כמו באטל פילד והשאר יש לי 512 זיכרון. השאלה האם כדאי לרכוש עוד 512 או שאם אני לא מרגיש איטיות מיוחדת אז עדיף לחכות עם זה חצי שנה, שנה אחרי שיצא אנריל 2007 או משחקים שבאמת יזדקקו לעוד 512 ראם, ואז אולי המחיר יהיה נמוך יותר או אוכל להכניס כרטיס זיכרון מהיר יותר... ? מה דעתכם.. ועוד שאלה קטנה, הבנתי שאיאפשר לשלב DDR עם DDR2 או עם DDR מהיר יותר (כי אז המהירות תהיה לפי הזיכרון האיטי) כך זה יהיה גם אם יהיה …

• 11 תגובות
    • 680 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.