עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by tal_be,

שלום לכולם, פירקתי לפני כמה ימים את המחשב, מפני שהוא עשה רעש נוראי. לאחר מכן החזרתי הכל למקום והפעלתי את המחשב. היה פס לבן מהבהב כשהפעלתי אותו (לפני שהוינדוס עלה) ולא עלה המחשב, ואחרי ריסטרטים הוא עלה, אז פירקתי שוב והחזרתי, אבל עדיין זה לפעמים קורה. השימוש נהיה מאוד איטי במחשב, ה CPU כל הזמן גבוה גם במנוחה הוא קופץ ל 60% ול 90% ויורד חזרה הוא כל הזמן לא יציב. החלטתי לפרמט את המחשב (גם ככה הוא היה עמוס). לאחר פרמוט ואפילו מעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, מהרגע הראשון שהמחשב עלה, ה CPU לא יציב ונמצא ב 75% ממוצע. לגבי התהליכים שתופסים אותו, זה משתנה כל הזמן, פעם זה אפילו ה TASKMANAGER כשפועל, ה IEXPLORER וכו'. אני מניח שיש בעיה בחומרה, לדעתי במעבד. השאלה שלי היא אם זה נכון ומה …

• 0 תגובות
    • 854 צפיות
  2. Started by Bingo,

מה כדאי לקחת? אני עוד שבוע רוצה לקנות מחשב חדש ועדיין לא נסגרתי על הלוח. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל-e6600 שאני יקנה ולהמהיר אותו ל-3 גיגה.

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  3. Started by Tomerm,

שלום לכולם. אני עומד לקנות לוח אם חדש, מתלבט בין לוח של ASUS או של אינטל (בלבד). אבקש את העדופתכם האישיות בין שני יצרנים אלו. אבקש גם המלצה ללוחות ספציפיות וטווח מחירים אם אפשר. השימוש יהיה למשחקים בלבד וללא OC כלל (אני לא עומד להתעסק ב BIOS) אשמח להמלצותיכם הן בין שני היצרנים וכן ללוח ספציפי שאהיה מרוצה ממנו. תודה, תומר

• 10 תגובות
    • 854 צפיות
  4. שלום, יש לי 2 דיסקים קשיחים שמחוברים ב- RAID 0 ללוח אם של ASUS שנמצא במצב גסיסה ואני מתכוון להחליף אותו. הדיסקים עצמם נבדקו והם תקינים. השאלה שלי היא אם אני אחבר אותם ללוח החדש אני אצטרך לבנות את ה-RAID מחדש ואז כל המידע ימחק או שיש מצב שאני אוכל לשחזר את המצב הקודם על הלוח החדש ואז תהיה לי גישה למידע.

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  5. שלום לכולם, אני זקוק לשני לוחות אם, הראשון ל I5 3570 השני למעבד I5 3570K אחד יעבור בעתיד OC והשני לא P: דרוש ציפסט איכותי זיכרון DDR3 1600 ועדיף לוח ATX ולא מיני ATX שיהיה נוח לעבוד... אם אפשר יהיה לקבל הסבר קל על כל לוח אני אשמח... תודה.

6. Started by jossi_t,

מה ההבדל בין מעבד Barton 2400 ל XP 2400 רגיל ? מה משמעות ה - 512KB של Cache ? מה ההבדל ביניהם באחוזים מבחינת ביצועים ? האם הברטון שווה את תוספת המחיר ?

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  7. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2939

• 9 תגובות
    • 854 צפיות
  8. השאלה בכותרת.

• 12 תגובות
    • 854 צפיות
  9. עומדים מולי 2 זכרונות, שניהם 4-4-4-12, 4GB 2X2048, של Corsair וG.Skill. יש הבדלים מהותיים בין החברות, או שאפשר להתפשר על הG.Skill ולחסוך 200~ ש"ח? ומנגד, יש חשיבות כ"כ גדולה לתזמונים, או שאפשר להתפשר על 5-5-5-15? תודה.

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  10. Started by SOLIDUS SNAKE,

לאחרונה שמתי לב שהתוכנה של ASUS מצביעה על 40 מעלות במעבד ואילו הביוס מצביע על 32~ מעלות למה זה קורה - האם זה גבול הקריאה של התוכנה.

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  11. אני יוצא מתוך נק' הנחה, שכל עוד ממשיכים לייצר מעבדים, מתקדמים משמעותית, מהדור הקודם להם, לאותה התושבת - התושבת נמצאת בגדר חיה ובועטת. לכן, למרות ההשקה האחרונה של ה Q9500, אני מגדיר את 775 כתושבת שעבר זמנה; מהסיבה הפשוטה שאדם שהיום ברשותו מעבד דוגמת E8400 או מרובע ליבה כלשהו, לא יוכל להשתדרג משמעותית לשום מקום על אותה מערכת. שלא כמו שהיה בעבר כשיכולת להשתדרג מ Dual-Core ל Core2Duo ובהמשך ל Core2Quad -עם אותו לוח זכרונות וכו'. היום, כידוע, ריבוי התושבות של אינטל, יצר בלבול. אנשים שמחפשים "מחשב שיחזיק הרבה שנים" (דרישה נפוצה בקרב המון אנשים במעמד רכישה), כבר לא יכולים לבחור באופציה הקלה של לקחת משהו מהדור האחרון, שהרי בו זמנית מושקים מעבדים שונים לתושבות שונות. מה שכן ידו…

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  12. Started by zaq1,

יש לי זכרונות שכתוב עליהם 2.1 -2.3 . האם אפשר להוסיף זכרונות של 1.8 ( למשל ) ?

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  13. Started by Electrobunny,

מישהו יודע מתי ההתקן יוצא לארץ ובכמה הלוחות החדשים יהיו יותר יקרים....?

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  14. אני רוצה לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת מה ההבדל בין TRAY לBOX במעבדים??? ומה עדיף? תודה!!!

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  15. Started by EviLeader,

שלום לכולם, אני שואל שאלה זו על "סביר להניח" וכמובן שלא על בטוח. אני מעוניין לקנות בקרוב לוח אם מתוצרת ASUS M2N-E ורציתי לדעת אם לפי דעתכם\לפי מה שקראתם הK10 או המעבד החדש שיצא של AMD יפעל עליו? אני פשוט מעוניין לשדרג את המחשב שלי אבל לא בכזה לחץ. כלומר, אם יסתבר שעוד כחצי שנה ייצא K10 ולא יתאים ללוח אם שלי -> כלומר, קניתי לשווא לוח אם אז אני יתעצבן הרבה יותר מאשר אם אני יקנה עוד חצי שנה את הלוח אם והמעבד יעלה עליו. לכן, אשמח לדעת אם הK10 ייכנס היטב בASUS M2N-E \ אם זו שאלה שאין עליה תשובה עד עכשיו\ מה אתם חושבים. לדעתי, שאלת כאלו וכאלו נשאלו כבר ולכן צריך לנעוץ כאן יותר נושאים חשובים ולשדרג את מדור ה"מפרטים המומלצים" כי כרגע עושה רושם שכול יום שואלים את אותה שאלה…

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  16. Started by Dilbert Marker,

לXbitLabs יש גרסאות ES של שלושת המעבדים החדשים של אינטל שצפויים לצאת ב22 באפריל:E4400, E6320, E6420. הדברים המעניינים מבחינתי בביקורת: 1. השוואה בין הE4400 (תדר 2.0GHz ו2MB קאש) לבין הE6320 (תדר 1.86GHz ו4MB קאש). למרות מהירות שעון גבוהה יותר, הE4400 מציג ביצועים פחות טובים במשחקים וביישומי אופיס, בגלל הקאש הקטן יותר. 2. יכולות OC חלשות למדי של הE4400: רק 293MHz FSB (מהירות שעון 2.93GHz) ללא העלאת מתח, ו 325MHz FSB (מהירות שעון 3.25GHz) עם העלאת מתח ל1.6V. זאת גרסת ES אז אולי התוצאות יהיו קצת שונות בגירסה הרגילה. לינק: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6420.html

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  17. אני צריך לוח אם ממש זול למעבד E6300, לוח אם ב500 שקל בערך וחייב שהוא יהיה מהחנות www.skypc.co.il לא מתוכנן OC רק שיהיו לו חיבורים מתאימים לארד דיסק ולכרטיס מסך (sata2,pci-e). תודה רבה

• 10 תגובות
    • 854 צפיות
  18. xbitlabs חושב שמדובר בהערכה פסימית, לא ברור אם מדובר ב K8 * 4 או בעיצוב חדש. גם אינטל צפויה לייצר מרובע ליבות ב 2007 או 2008. מקור: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20050425212220.html הערה: כפולי ליבות כבר פאסה .... :-)

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  19. שלום, יש לי מחשב Pentium D עם כרטיס מסך 9800GT. המחשב מספק אותי בכל מלבד משחקים. אני לא גיימר כל כך, אבל משחק בסופ"ש כמה שעות וזה מפריע לי, אבל לא הכי דחוף. חשבתי על לוח אם מבוסס X58 דגם DX58SO של אינטל מעבד i7 920 ו-3 ג'יגה זיכרון(3 DIMMs שיהיה triple channel) מבחינת ביצועי משחקים, גם מערכת המבוססת על צ'יפס הקודם עם Q9650 ודומיו תספק אותם ביצועים בעצם מקריאה קצרה שעשיתי, עם זאת המערכת המבוססת על X58 יקרה יותר בכ-500 ש"ח בגלל לוח אם. בסה"כ - האם יש סיבה לחכות עוד קצת למשהו(מבחינת תקציב אני דווקא לא ממש מתכוון לחרוג) או לשדרג? ואם כן אז למה?

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  20. Started by Keman,

http://www.tgdaily.com/content/view/31494/135/

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  21. אני מנסה לבנות מפרט [בIQPC] על פי הצעות שקבלתי בפורום "מפרטי מחשב" לפני שבועיים שלשה,ובהצעה שקבלתי מופיעה השורה הבאה: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ ¤806 ואילו כשאני מנסה לבנות מפרט היום המחיר המופיע הוא:474!!!! שאלתי היא: האם יתכן שמדובר בירידת מחיר דרסטית כל כך, או שמא מדובר בטעות שלי או שלהם???

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  22. ניצול 4GB זיכרון מחייב מערכת הפעלה של 64bit. אין ספק שמערכת ההפעלה תנצל את הזיכרון ותעבוד חלק יותר, אבל מה עם תוכנות ומשחקים שעדיין עובדים ב-32bit - הם לא יוכלו לנצל את הזיכרון. אז האם כדאי בכלל 4GB, למרות שההפרש במחיר בין 2GB ל-4GB ממש נמוך ?

• 11 תגובות
    • 854 צפיות
  23. אני לא מצליח להבין לבד. תודה.

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  24. Started by HaVoC_850,

יש מידע חדש מה עם SATA3? לאיזה לוח חדש יש תמיכה ב-USB3? מה עם PCI 3? תודה למי שיודע משהו

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  25. כתבתי גם 800 וגם 1066 כי אני לא יודע מה כדאי בשבילי ומה יותר משתלם מבחינה כספית אני צריך זיכרון (אני יודע שזה לא דרישה גדולה) שיקח אותי מ800 ל1100 או אם זה 1066 אז אין לו שום בעיה עם זה כמובן שהעדפה למשהו עם תזמונים טובים כי אני לא רוצה שאחרי שאני אשחרר אותם קצת אז הם יהיו איטיים מידי בנוגע לנפח, אני עם XP 32BIT אז בגלל ניצול כתובות הזיכרון של המעבד הגראפי וכו', עדיף יהיה אולי 2GB? כרגע יש לי 2GB ואין לי בעיה עם זה.. אין לי שום צורך במעבר לזה, לפחות לא משהו שמורגש באופן רציני. למרות שלא ניסיתי את ה4GB אז אני לא יודע במה בידיוק ההבדל יכול להתבטא. התקציב הוא מקסימום 600ש"ח.. אבקש שאם יש זיכרון מומלץ והוא מעט מעל 600 אז בכל זאת תגידו, כי אולי בחנות מסוימת יהיה יותר זול. תודה…

• 8 תגובות
    • 854 צפיות

דיונים חדשים בפורומים