עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. לאחרונה פתחתי במסע חיפושים אחר לוח אם חדש למחשב. החיפוש הצטמצם למס' סופי של לוחות: asus p4s533 ; msi 845 e; msi 845 pe. (אשמח לקבל רעיונות לגבי סוגים נוספים בטווח המחירים הנוכחי). מס' פרטים אינם ברורים לי: - האם ה-asus הינו לוח מובנה (כרטים מסך וכו' מותקנים בו מראש), והאם הוא נחות ביחס לשאר? - מה ההבדל המהותי בין שני מעבדי ה- msi והאם שניהם יעבדו עם זכרון DDR במהירות 333Mhz - האם ללוח ה-asus מס' קטן יותר של חריצי pci (ל-msi אמורים להיות 6 חריצים)? תודה מראש לכל המשיבים (אם ישנם כאלו...).

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  2. Started by iCe_bLaSt,

יש לי לוח אם כל -כך קקה ששום תוכנה לא מסוגלת לזהות תחברה שלו ... אפילו על הכרטיס לא כתוב ...כנראה שלא החליטו עדיין על שם בשבילה בכל מקרה מה שאני כן יודע זה שהוא מבוסס על צ'יפסט prosavage4m266 של VIA ואני יודע שהצ'יפסט הזה תומך בDDR (יש לו באס 400) השאלה שלי היא 1.האם זה אומר שגם הלוחאם תומך בDDR? כי תכנאי אחד אמר לי שלא אבל... הוא תכנאי 2.האם התקנה של DDR תדרוש הוצאה של הSDRים שלי? האם הם יגבילו את המהירות ל100 מה"צ? או שהם יכולים לפעול ביחד?

• 10 תגובות
    • 818 צפיות
  3. Started by BlackDragon,

יש לי לוח אם סיאטל 2 או 3. עליומותקנים מעבד פנטיום 3 866 וזיכרון 128 sdram 1 . אני מעוניין בתוספת זיכרון של 512 mb . האם אני יכול להתקין ddr או תקוע עם sdram ? 2. אני מעוניין לשדרג כרטיס מסך ל geforce4 4200 . האם סיאטל בכלל תומך בכרטיסי GPA 4 ? 3. האם לאור כל זאת כבר עדיף לי להחליף לוח אם ואם כן למה (על הלוח לכלול כרטיס קול) ? אלף תודות לעונים

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  4. Started by Jon,

אני מחפש לוח כמו GA-8SG667 של GIGABYTE אבל עם RAID הכי חשוב זה ה - RAID ו - DDR400

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  5. Started by Bah_gots_pIII_450,

המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, פיתוח תוכנה, וגרפיקה דו-מימדית. Intel P4 2.8 800Mhz FSB 256MB Micron DDR PC3200/400 x2 Gigabyte GA-8I875 (875P) ATX האם זה בכלל מתאים? P4 עם באס של 800MHZ, לזכרונות של400mhz? אם כך אז למה יש גרסאות גם של 400\533 ומה ההבדל בינהם? בתודה מראש. EDIT: אל תתעסקו לי עם הכותרות בבקשה.

• 10 תגובות
    • 818 צפיות
  6. Started by smalul,

חברה שלום, יש לי לוח GA-7VAX של Gigabyte וב-BIOS יש אפשרות של (Top Performance (Enable/Disable. רציתי לדעת מה בדיוק תפקיד האפשרות הזו? יש לי מעבד +XP 2000, שעובד ב 133X12.5. לפי מה שראיתי וכל מה שקורה כאשר אני מפעיל את האפשרות הזו הוא שה FSB עולה קצת ל 136 ובכך מהירות המעבד מתעגלת ל 1700MHz. האם זה כל התפקיד של האפשרות הזו או שיש כאן עוד משהו שאני לא מודע אליו? בנוסף, Armageddon כתב באחת ההודעות האחרונות שלו שמומלץ לכבות אפשרויות כאלו ב BIOS - מה בדיוק אפשרות זו גורמת ש Armageddon ממליץ לכבות אותה ב BIOS? תודה על התגובות.

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  7. Started by aiw1,

רצתי לדעת האם זיכרון מוגדר בxmp כ 2T זה אומר שגם בלוח amd הוא יהיה 2T או שיכול להיות שהזיכרון הוא גם 1T ורק באינטל הגדירו אותו כ2T כי קראתי איפה שהו שאינטל עובד רק ב 2T שזה נשמע מוזר אבל העדפתי לוודות את זה לפני שאני משנה את התזמונים ועוד דבר מה הם הערכים twr tfaw trtp twtr האם אני חיב לשנות אותם או יכול להשאיר אותם על אוטומט ואם כן לשנות לאיזה ערך תודה רבה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  8. Started by SEPHIEBH,

שלום כולם תקציב:2500(אני מעונין למצוא משהו עם האיכויות של הטובים ביותר אבל עם גודל פיזי קטן יותר ואז להוריד במחיר) אז ככה: -חובהX79 SOCKET 2011 FSB כמה שיותר גבוה pci express 3 (לא אשתמש ביותר מ2 כרטיסי מסך) תמיכה במהירות כרטיסי הזיכרון ככל שיותר(אני יודע שיש כיום 3000) ,עד 32GB מספיק לי THUNDERBOLT-חובה רצוי שיהיה חיבור HDMI וכאמור רכיב תומך ווינדוס 8.. תודה מראש לכל העוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  9. שלום, אתמול קיבלתי מחשב שהורכב ב-KSP. בין שאר הרכיבים, הזמנתי 2 סטיקים של זכרון 4GB של קינגסטון 1333. העניין הוא, שאני חושב שהם חיברו את הסטיקים בצורה לא אופטימלית. כלומר לא ב-Dual Channel (כרגע זה אחד על הסלוט הכחול ואחד על השחור, שהם צמודים אחד לשני). שאלתי היא, האם החיבור לא נכון? יש אולי הגבלה טכנית שבגללה הם חיברו את זה ככה או שמדובר בסתם בלבול? כמו כן, האם ביצועי המערכת נפגעים כתוצאה מכך? (כמובן שאין לי בעיה לחבר מחדש בעצמי, אני רק רוצה להיות בטוח לפני שאני עושה משהו) הנה הלוח המדובר:

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  10. שלום לכולם, החלטתי בשעה טובה להחליף את המחשב הישן, יש לי מארז של CORSAIR שקניתי לא מזמן, כעת אני צריך לקנות לוח אם, זכרונות ומעבד. התקציב הוא בערך 3000 ש"ח. אני לא OVERCLOCKER אז לא צריך משהו מטורף אבל חשוב לי שיהיה מחשב חזק - עובד לפעמים עם תוכנות כבדות כמו PREMIEREת INDESIGN וכו'. קראתי בכל מיני אתרים המלצות שונות, בסופו של דבר ראיתי שאנשים נוטים להמליץ ללכת על לוח עם כניסה 1366 ולא 1155. הלוח אם שחשבתי לקנות הוא הלוח של GIGABYTE דגם GA-X58A-UD5. מעבד חשבתי לקנות את ה-I7 960 וזכרונות החלטתי להזמין מחו"ל עקב פערי מחירים. מ-EBAY ניתן להזמין סט של MUSHKIN DDR3 12GB במהירות 2000 MHZ בכ-700 ש"ח כולל משלוח. ראו כאן 998990 - 12GB (3x4GB) DDR3 PC3-16000 9-11-9-27 Bla…

11. אינטל הציגה רשמית את הדור אשר יחליף את Cherry Trail, עם הבטחה להפוך מחשבים ניידים במחיר של 200 דולר ופחות לעדכניים ואפקטיביים הרבה יותר אינטל ממשיכה במחיקת הפערים הטכנולוגיים בין משפחת מעבדי האטום שלה לבין משפחת מעבדי ה-Core הראשית והמרכזית – הפעם עם ההכרזה הראשונית על דור ה-Apollo Lake החדש עבור מערכות זולות מבוססות חלונות, כרום OS ולינוקס, דור שני בליטוגרפיית 14 ננומטר (בדומה ל-Skylake) שיחליף את דור ה-Cherry Trail שעשה ועושה עבודה לא רעה. ההכרזה התרחשה במסגרת פורום ה-IDF של אינטל בשנזן, סין, ועל כן התרכזה יותר ביתרונות הפוטנציאליים של הדור החדש עבור מפתחים ויצרניות חומרה ופחות בדגמים הספציפיים שיהיו זמינים לצרכנים עצמם – אך יש כאן בכל זאת לא מעט מידע מ…

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  12. Started by tsah1982,

שלום מה ההבדל בין שני הלוחות האלו? והאם זה קריטי? ?K8NMF-9 (NF4, s939, PCI-E, SATA, 1394)? ?K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) שאלה שניה:איזה כרטיס מסך הוא יותר טוב מבין שני אלה: ?Alastor X300 SE 128MB TV, DVI, PCI-E (BULK ?Forsa 6200 Max 256MB TurboCache, PCI-E (BULK)? תודה

• 15 תגובות
    • 818 צפיות
  13. Started by idanohh,

התזמונים המקוריים מה שכתוב על השבב הם 2.5-3-3-6 שזה לא רע. אני יודע שיש אתרים באינטרנט שנותנים מידע עד כמה בערך המקסימום שאפשר להגיע איתם ועם כמה מתח להוסיף . מישהו יכול לעזור פה איך בודקים ומה רושמים ב GOOGLE בדיוק ?

• 8 תגובות
    • 818 צפיות
  14. Started by aquarius,

איזה לוח המבוסס על הציפסט הזה הוא הכי טוב?

• 12 תגובות
    • 818 צפיות
  15. Started by Jack_g,

יש לי מדפסת EPSON600 שאני ממש לא רוצה להחליף כי אני מדפיס המון והיא חסכונית והדיו שלה עולה גרושים והיא גם מדפיסה תמונות ממש אחלה. רק מה היא LPT ועכשיו כששדרגתי את המחשב שמתי לב שאין ללוח שלי שהוא DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D יציאת LPT. אז מה עדיף כרטיס PCI ל LPT או מתאם USB ל LPT? מקודם בלוחות אם שהיה להם LPT אז כשהייתי מדפיס זה היה ממש מאיט את המחשב עד שההדפסה לא הסתימה, אם אני מביא את המתאם USB זה לא יהיה ?

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  16. Started by aviv_assulin,

אני לא ממש טוב בעניין הזה, ואני מעוניין להרחיב זיכרון.. איך אני אמור לדעת איזה אני אמור לקנות [ddr sdram וכל זה] הלוח אם : Asus P4S533-MX והכרטיס זיכרון הנוכחי SpecTek (256 MB PC2700 DDR SDRAM) [מעוניין להחליף] אז איזה סוג אני אמור לקנות ובאיזה מהירות הלוח אם שלי תומך ? וכמובן כל העניין הזה עם הדואל צ'אנל.. אם תצטרכו עוד פרטים רק תגידו תודה על העזרה מראש!

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  17. אני צריך לוח אם ממש זול למעבד E6300, לוח אם ב500 שקל בערך וחייב שהוא יהיה מהחנות www.skypc.co.il לא מתוכנן OC רק שיהיו לו חיבורים מתאימים לארד דיסק ולכרטיס מסך (sata2,pci-e). תודה רבה

• 10 תגובות
    • 818 צפיות
  18. תודה מראש, ועוד שאלה: האם כרטיס מסך 7600GS יכול לשמש גם ככרטיס טלוויזיה?

• 9 תגובות
    • 818 צפיות
  19. מפרט המחשב שלי. AMD THLON 64BIT 3200+ Venice core GIGABYTE K8NF-9 (s939,nf4,PCI-E,gbl) DDR 400 512 MB A-data SAPPHIRE X800GTO 256MB DDR3 + TV +DVI +PCI-E HDS728080 PLA380 HITACHI 80GB (8MB) 7200 RPM SATA2 FLOPPY SONY LG DVD x16 dual x6 THERMALTAKE VA4000BWS VIKING HEC POWER SUPPLY 400 אני רוצה לקנות מעבד חזק שיתאים למחשב שלי.... ועוד שאלה אתם חושבים אני יוכל להרכיב אותו לבד.... (אני מרכיב הרבה דברים במחשב כמו זכרונות ספקי כח וכו....) אבל עוד לא הרכבתי מעבד תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 818 צפיות
  20. Started by spot,

שניהם פחות או יותר על אותה קטגוריית מחיר. קראתי פה תגובות נלהבות על הe4300 יחסית למחירו. אם כן, איזה מהמעבדים הנ"ל עדיף?

• 5 תגובות
    • 818 צפיות
  21. Started by dennis14,

זהו ה - DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G, העובדה שהוא זול יותר ב 250-300 ש"ח מלוח ה - 680I של EVGA הופכת אותו למשתלם במיוחד. לינק - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3140&Pname=DFI יש אותו בעוד חנות במחיר יקר יותר - http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=LANCF3200&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=240&aff=Zap

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  22. Started by Nookie,

הבדל גדול כל כך? ומה ההבדל בכלל בין קונרו לבין מעבדים כפולי ליבה רגילים? האם יש הבדל גדול ביןכפול ליבה 2.8 לבין כפול ליבה 3.4?

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  23. Started by nivi125,

יש לי מעבד פנטיום 4 של אינטל 1.5GHZ והכרטיס שלי הוא GEFORCE 2 אני רוצה לקנות את הכרטיס RADEON 9600 והייתי רוצה לדעת כמה אחוזים המעבד שלי יכול לנצל ממנו תודה רבה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  24. Started by blueman1,

למה הוא לא יוצא או למה אין איזה כתבה באתר משהו סיקור?

• 14 תגובות
    • 818 צפיות
  25. Started by talgold,

שלום אני מעוניין ל שדרג את המחשב P4 2.8 לוח אם asus p4s800d זכרון ddr 400 512 raedon 9600xt בעיקרון חשבתי רק להחליף זכרון ל 1 ג'יגה אם אתם יכולים להמליץ לי על זיכרון......

• 12 תגובות
    • 818 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.